Kimsesi olmayanlar ameliyat gibi durumlarda ne yapıyor ?

Genelde insanların yakın arkadaşı oluyor. Yani kardeşi olup da bayramdan bayrama gorusenler var kimsenin birbirinden haberi yok. O yüzden sahit olduğum en kotu ihtimalle arkadaşlarının kaldigi.
Ben de tek çocuğum.
Babamı kaybettim bir tek annem kaldı. O da giderse ev bark maaş yok. Tek başıma napicam diye düşünüyorum. Refakatçiyi geçtim bir yerim kırılsa etse arabasıyla götürecek biri de yok. Surunerek giderim herhalde
Taksi var, ambulans var.bence bu tarz durumlarda yanınızdaki kişi pek bir işe yaramıyor.kucaklayıp mi götürecek sanki? Anca bir koluna girer.canını sıkmaya değmez.

Arkadaşım ( benim için annemin dogurmadığı kızkardeş/abla) ameliyat oldu.10 kardeş bir sürü yenge enişte yeğen 2 tane bekar kendi oğlu ve kocası vardı ama refakatçisi bendim.
Yarının ne getireceğini kimse bilemez.
Bu arada geçmiş olsun.

Onlar da abartmiş.yedek refakatçi mi tutacaksınız başınızda? Siz oyundan çıkınca o mu girecek? Saçmalamışlar.
24saat 11 gün boyunca tek kışının refakatçı olması zor. Paralı refakatçılar da nöbetleşiyorlar aralarında. Akrabası olanlar da iki gün biri kalıyorsa bir gün de bir başka akraba kalıyor. Özellerde sorun değil, refakatçı yatağı falan var ama Devlet hastanesiydi bir odada 6 hasta vardı ve refakatçı yatağı zaten yok. Gerçekten oturacak bir sandalye bulmak bile meseleydi. Ben artık uykusuzluktan halüsinasyon görmeye başlamıştım. Bir gün koridordayken baktım koridorda cam var ve geçemiyorum, kaldım öyle, yanımdan geçen insanlar vardı "bunlar nasıl geçiyor ya" falan demiştim. "Hasta mı oldun hasta mı baktın?" derler ya, hasta öyle yatıyor oh mis.

Kan bağı denen şeye bu kadar anlam yüklemeyin. Çok kardeş olup birbirinin mahallesinden geçmeyen insanlar var. Yakın bir arkadaş da böyle konularda destekçi olabilir

Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Boyle dusunmeyin. Yasiniz kac bilmiyorum ama evleneceksiniz nasipse, esiniz cocuklariniz olacak. Arkadaşlariniz vardir. Belki kotu gunde iyi gunde diyerek guvendiginiz dostunuz simdilik yoksa bir gun olacaktir. Bunlari dusunmeyin bence. Hayat kimbilir ne surprizler barindiriyordur daha sizin icin.
Benim kizimda tek cocuk. Bazen bende kizim icin sizin gibi düşünüyorum ve size yazdiklarimla rahatliyorum bende.

Hiç o güzel canını sıkma bazen kalabalikta iyi olmuyor. Benim annem yedi kardeş. İki erkek beş kızlar. Mantıken baktığın zaman en kotu biri bakmazsa oburu bakar dersin ama o işler oyle olmuyor iste. Annem üç sene önce kalp krizi g geçirdi. İki erkek kardeşi geçmişte vefat etti zaten hayatta olsalar da eşleri gelmesine izin vermezdi. Annem dışında kalan dört kızdan sadece biri hastaneye ziyarete geldi o kadar. Biri kocam var refakatçi kalamam dedi, diğeri çocuğum var dedi öbürü uzaktayım bla bla. Anneme günlerce hastanede ben baktım. Ben birde evliyim ve o sıralar kızım 2 yaşında idi. Kızımı eltime bıraktım bir hafta on gün anneme refakatçi oldum. Babam para ile refakatçi tutalım bebeğin var zorlaniyorsun dedi kabul etmedim. Hiçbir kardeşi refakat için gelmedi yada eve çıkardığımız da hasta bakımı yapmadılar. Diyeceğim o ki geçmişe degil önüne bak. Kimseden kimseye fayda yok bu devirde. Sen güçlü duracaksın gerisi hikaye.

Benim de kızım tek çocuk. Başta senin gibi üzülürdüm ne olacak diye ama artık hayirlisi diyorum Rabbim uzun saglikli ömür versin hepimize herşey hallolur inşallah.
Yetişkin çocuklar varsa,zaten kardeşler refakatçi kalmıyor genelde, çocukları kalsın deniliyor,ziyarete gelirler o bana normal geldi yani gözlemlediğim hep öyle

Valla tam tersi bi örnek olacak ama bizim de akrabamız vs yok. Annem ameliyat oluyor şu an, ben başka bi ilde farklı bi hastanede yatıyorum gidemedim. Konu komşu refakatçi bulmuş (ben armut gibi sitelerden araştırdım ama bulamadım nedense) o duruyor yanında, komşular da uğruyor yanına. Zor bir durum maalesef
Gecmıs olsun Orange anne içinde senın içinde.

Senın neyin var

Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Ya benim yaşlı komşum var çok seviyorum kendisini. Ailesi yok. Hasta falan olursa ben götürürüm mesela. Allah korusun daha ciddi bir durum olursa rehabilite merkezleri seceneği vs düşünülür. Ama Allah bir yerden gönderiyor yardım eden. Aile sadece kan bağıyla değil inanın. Ben öz abimle görüsmüyorum mesela o kadar kalitesiz. Yani çok dert etmeyin. Tabi ilerisi için emeklilik vs yapın ama onu insan hep yapmalı zaten yalnızlıkla alakalı değil. Hayatta sevdiğiniz sevildiginiz karsılıklı birbirinizin iyiliğini düşündüğünüz insan ilişkileri olacaktır. Bu arada her yaşlanan da yardıma muhtaç olmuyorki. Spor yapın sağlığınıza dikkat edin. Spor çok önemli. Burada hayatına sporu dahil ederek yaşamış sekseninde doksanında yaşlılar bizden dinç. Bir yürüyüş arkadaşlarım var en küçüğü yetmişbeş yaşında baya bir saatte beş kilometre yürüyiruz ve ben onlara zor yetişiyorum. Spor çok önemli gençken spor yapmazsak yaşlnaınca koltuktan zor kalkan insanlar oluruz malesef

Şuan için arkadaş olarak benim de arayabileceğim insanlar var fakat sanki sadece ameliyat olacağımı söyleyebilirim kimseye gelin benim yanımda kalın diyemem gibi.
Yardım istemeyi ögrenmek lazım. Ben de bu konuda zorlanıyorum ama mesela yardım isteyene seve seve ediyorum. Ben istesem bana da yardım ederler.

Yardım istemeyi ögrenmek lazım. Ben de bu konuda zorlanıyorum ama mesela yardım isteyene seve seve ediyorum. Ben istesem bana da yardım ederler.
Doğru söylüyorsunuz istemek lazım. Ben bir iki kere arabamla ilgimi istedim ama biraz ters tepti bir kişi tarafından ondan sonra iyice çekildim. Yardım eden başkaları oldu tabiki ama işte birinden olumsuz geri dönüş olunca sıkıntı oluyor

Doğru söylüyorsunuz istemek lazım. Ben bir iki kere arabamla ilgimi istedim ama biraz ters tepti bir kişi tarafından ondan sonra iyice çekildim. Yardım eden başkaları oldu tabiki ama işte birinden olumsuz geri dönüş olunca sıkıntı oluyor
O da işte degirini göstermis olmuş siz de ona göre hareket edersiniz. Böyle olaylar ilişkilerin değeri açısından da belirleyicidir. Yapmak zorunda değil elbet ama tersi durumda siz de yapmazsınız. Hayatınızdaki yeri puanı ona göre olur yani

Kimsen olsa ne olacak bu devirde herkes zorluktan kaçıyor ama bir arkadaşın eşin dostun illa vardır yada olur,biri mutlaka gelir ben dayanamam giderim yani kimsesiz biri olunca,hiç kimseyi bulamazsan beni çağır ♥️

Yakın arkadaş? Ailelerimiz yakınımızda değil, arkadaslarimizin da öyle. Bu gibi durumlarda biz gideriz birbirimize yardıma ihtiyaç durumunda.

İnsan öyle bir durumda çok güçlü oluyorsun merak etme.Ben ailemle görüşmüyorum mesela akrabalarımla da.Karakterimden ötürü fazla dostumda yok,olanda tahammül edemiyor.
Ben bi kere ameliyat olmuştum avrupa yakasında hatta bir arkadaşıma söylemiştim gelmemişti sağ olsun.Ben de deli cesareti 😀anadolu yakasında yaşıyorum,marmarayla avrupa yakasına geçtim hatta dr dedi yanında kimse yok mu refakatçı falan yok siz ameliyatı yapın ben tekim dedim neyse ameliyata girdim,çıktım.Hastaneyide hiç beğenmedim evrak meselelerinden dolayı tartıştım hemşireyle. Normalde yatışım olup gözetim altında olmam lazımdı ben tartıştıktan sonra gideceğim sizle uğraşamam dedim ameliyattan 3-4 saatte kendi başıma kalktım,giyindim bunlar dedi ki biz böyle bir mesuliyeti kabul etmeyiz olmaz diyip kabul etmediler tabi ben de sağlıkçıyım dedim ki imza atayım öyle çıkayım olabilecek tüm sorunlar bana aittir dedim (devlet hastanesi böyle bişeyi asla yapmaz,özel hastaneydi) herneyse çıktım taksiye bindim tek başıma marmaraya binip anadolu yakasına geldim.Ayrıca ameliyatımda kas altı meme proteziydi🤣 ilk gün bayağı ağrılıydı tüm kaslarım ağrıyodu.Yani demem o ki,tekken daha güçlüsün.Ben tek başıma nelerin üstesinden geldim bir bilsen o yüzden sen de gelirsin merak etme.

Ocak 28'de çalışırken bir anda fenalastim ve müdahale edilmese 5 dakikalık zamanım kalmıştı. 8 gün tek başıma hastanede yattım. Çağrı cihazını yatağımın başına koydum ve bekledim. Doğum günüm 2 şubatti ve hastanedeydim. Annem yanimda kalamazdi ve 2 ablam var. Ikisi de kopuktur benden. Bekarım. Hastane çalışanıyım ve şunu da iyi biliyorum ki kimsenin olmasi bile fayda etmiyor. Toparlayacak olursam, güçlü olmalıyız hayatta. Kendimize bakmak zorundayız her zaman malesef.

Bu konu beni üzdü, 2. Çocuğu düşünmüyorum ama bazen kızıma haksızlık mı ediyorum diye de düşünmeden edemiyorum, rabbim yardımcınız olsun inşallah...

Hiç öyle düşünmeyin
Biz dört kardeşiz ama bugün başıma bir iş gelse hiç biri beni bakamaz
Kendi düzenleri, çocukları, hayatları var, ben sığamam o hayatlara
Bakarız deseler de olmaz, eşleri düzenleri kendilerine göre, kardeşlik değişik bir kavram aile evinden çıkınca etle tırnak olamıyorsunuz isteseniz de, geçen sene belimden bir rahatsızlık geçirdim yarımşar saat anca uğradılar çok üzüldük demeye ki mutfaktan bir bardak su alamıyordum. Ben ki her şeylerine deli koşmuş bir ablayım, eşim işinden izin aldı bir kaç gün ama sonra o da mecburen işe döndü, ben üç ay boğuştum belimle, sürünerek banyoya gidip oturarak duş aldım öyle diyeyim, üzülmeyin o yüzden kardeş her derde deva olamıyor, Rabbim kimseyi yatırmasın

Hiç öyle düşünmeyin
Biz dört kardeşiz ama bugün başıma bir iş gelse hiç biri beni bakamaz
Kendi düzenleri, çocukları, hayatları var, ben sığamam o hayatlara
Bakarız deseler de olmaz, eşleri düzenleri kendilerine göre, kardeşlik değişik bir kavram aile evinden çıkınca etle tırnak olamıyorsunuz isteseniz de, geçen sene belimden bir rahatsızlık geçirdim yarımşar saat anca uğradılar çok üzüldük demeye ki mutfaktan bir bardak su alamıyordum. Ben ki her şeylerine deli koşmuş bir ablayım, eşim işinden izin aldı bir kaç gün ama sonra o da mecburen işe döndü, ben üç ay boğuştum belimle, sürünerek banyoya gidip oturarak duş aldım öyle diyeyim, üzülmeyin o yüzden kardeş her derde deva olamıyor, Rabbim kimseyi yatırmasın
Doğru söylüyorsunuz, ben kız kardeşimle çok bağlıyım galiba kendimiz gibi olur diye düşündüm, ben de herseye deli gibi koşan bir ablayım asla rahat edemem kardeşim rahat etmeden 🥲 Rabbim çocuklarımızı iyi , vefalı dostlarla karşılaştırsın...

X