Şuan için arkadaş olarak benim de arayabileceğim insanlar var fakat sanki sadece ameliyat olacağımı söyleyebilirim kimseye gelin benim yanımda kalın diyemem gibi.siz evliydiniz ve boşanma sürecini hatırlıyorum
dahası eş-dost çevre akraba olmamasının bir sebebi de sizin özellikle de annenizin şimdiye kadarki seçimleri idi, bunu da kabul etmeniz lazım.
siz de olaylara fazla arabesk bakıyorsunuz....
daha 30ların başındasınız be 40ımı geçtim, üstelik kronik hastalılarım var.
bu kadar hastalığım varken pek çok kişiye refakat etmişimdir.
annemin rahmi-yumurtalığı tamamen alınan komşusuna ben refakat ettim hacettepede
bu ameliyatı teyzem ve yengem de oldu, e dedim ben zaten tecrübeliyim drenini mirenini biliyorum, üstelik hastane de aynı hastane onlara da ben refakat ettim.
komşusunun 1 oğlu vardı daha ilkokuldaydı
teyzemin 2 oğlu var
ve ta ta ta taaam kadın doğum jinekoloji gibi bölümlere çoğu yer erkek refakatçi almıyor (kamuda)
yani eşleri çocukları olmasının bir anlamı olmuyor sadece görüş için belli saatte gelebiliyorlar
yengemin kızı vardı özelde ctesi dahil çalışıyordu kız c.tesi geldi p.tesi de çıkardı zaten annesini.
annem babam halam diğer teyzem pek çok kişiyle değişik terübelerim olmuştur
kız kardeşimin 2 doğumunda da ben kaldım yanında
kısacası
hasta olmama rağmen sağlık sektöründe çalışan ve iyi-kötü bilen birisi olarak soğukkanlı da olduğum için genelde refakatçi kalayım derim ve kalırım. arkadaşlarım, kardeşlerim şükür ihtiyaç duymadlar ama duysalar onlara da kalırım.
benim de ihtiyacım olsa ailemden 650 km uzakta yaşıyorum
onlar gelene kadar yaşadığım şehirde en kötü 2-3 kişi var yani gelip kalacak
işte geliyoruz sizin hikayedeki can alıcı kısma:
siz yetişkin bir bireysiniz nasıl oluyor da 2-3 kişi de olsa böyle yakın birileriniz olmuyor?
benim 200 tane kuzenim var bakın
bunların en az yarısı (en azından son anda izin alamıyacak şekilde çalışmıyorsa ve küçük bebeği olmayanlar) gel desem gelir. bu cepte. ama yaşadığım yere kaldırıp getirmem yani.
kendi edindiğim arkadaşlarım 35-40 yaşımda tanıştığım kişileri ararım öyle acil bir durumda....
üstelik ben bu şehre 4-5 ülke birçok şehir dolaşıp sonradan geldim ve öyle aile bağı, eski dostluklar şu bu yok...benim bu ülkede lise-üniversite arkadaşım bile yok toplam 5 kişi filanız...
bekar olduğumu söylememe gerek yok herhalde.
ha günübirlik ufak tefek şeyler için zaten kimseye gerek yok.
Yine para varsa her kapı açılıyor yaniBenim kimi kimsem yoktu. babam hastaneye yattı ve 11 gün uykusuz kaldım başında. Bana çık şu malzemeleri al gel diye medikal'e vs gönderiyorlar, çıkıyorum almaya ama ben çıktığımda babam yalnız kalıyor, bu sefer neden yalnız bıraktın diye kızıyorlar. "E malzeme almaya gönderdiniz beni" diyorum. Başka kimseniz yok mu akrabanız? falan diyorlar yok diyorum inanmıyorlar. Zor gerçekten, o zaman ilk olduğu için parayla refakatçı tutulduğunu bilmiyordum, sonra paralı refakatçı tuttuk. Parası olan refakatçı tutuyor. Parası ve kimsesi olmayana ise odadaki diğer hastaların refakatçıları bir şekilde yardımcı oluyor.
Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor
Hastanelere hep tek başıma giderim.geleyim diye teklif eden çok olurdu ama ben buna rağmen tek gitmeyi tercih ederim.3 kere operasyon tarzı durum yaşadım.3 üne de tek gittim geldim.kimsenin de eksikliğini hissetmedim, başımda biri olsaydı demedim. Hastaneye girdiğiniz anda her konuda yardımcı olan çalışanlar oluyor zaten.eee gencecik adamın başına da ne gelecek zaten.gelirsiniz 75,80 yaşına yine kimseniz yoksa bir bakımevine geçersiniz.onlar herşeyi yaparlar.bu tarz şeyler bana fazla dramatize ediliyormuş gibi geliyor.ne olacak sanki qni bir trafik kazasından falan başka.Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
demenize gerek yok kiŞuan için arkadaş olarak benim de arayabileceğim insanlar var fakat sanki sadece ameliyat olacağımı söyleyebilirim kimseye gelin benim yanımda kalın diyemem gibi.
Benim varda yok.Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
50 yaşıma merdiven dayadım paranın her şey olmadığını da zamanla öğrendim, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın derim hepYine para varsa her kapı açılıyor yani
Yani şimdi düşündüm bu konuyu kimse olmazsa kimi çağırırım diye,arkadaşlarım var onlara gel desem gelirler,bende giderim aynı şekilde. İllaki kan bağı olmasına gerek yok. Geçen yaz oğlumun kolu kırıldı,apar topar hastaneye yetiştirdim,eşimde epey uzaktaydı hemen gelemeyecekti,kızımın okul çıkış saati geldi, hastaneden çıkamadım tabi,arkadaşımı aradım dedim hastanedeyim alırmısın okuldan, arabası servisteymiş,bana belli etmedi,söylemedi tamam dedi,o da bir arkadaşına rica etmiş birlikte gidip almışlar. Bana demedi bile arabam yok,en kötü taksiye biner gider alırdı eminim ki bende o durumda bir yolunu bulur aynını yapardım arkadaşım için. Iyi dostlar biriktirdiğimi düşünüyorum açıkçası ben. Sizinde vardır size destek olacak dostlarınız bence. Dediğim gibi kan bağı olması gerekmiyor bence.Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Acil şifalar dilerim ikinize de.Valla tam tersi bi örnek olacak ama bizim de akrabamız vs yok. Annem ameliyat oluyor şu an, ben başka bi ilde farklı bi hastanede yatıyorum gidemedim. Konu komşu refakatçi bulmuş (ben armut gibi sitelerden araştırdım ama bulamadım nedense) o duruyor yanında, komşular da uğruyor yanına. Zor bir durum maalesef
Ablam kız kardeşim hepsi var ama herkes başka şehirlerdeki doğum yaptığımda. Doğumum biraz erken oldu annem bile yetişemedi. Yapayalnızdım hastanede, eşim evde kızımıza bakıyordu. Normal doğum yaptım odaya geçtim, yanımda başka hasta vardı, yanında annesi vardı. Kadın benim halimi görünce acıdı sanırım, ben seni giydireyim kızım dedi banaHerkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Bu konu beni üzdü, 2. Çocuğu düşünmüyorum ama bazen kızıma haksızlık mı ediyorum diye de düşünmeden edemiyorum, rabbim yardımcınız olsun inşallah...Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin, kimseye muhtaç etmesinHepinizden Allah razı olsun. Kocaeli’deyim bu arada. Yardıma ihtiyacı olan kim olursa bende gelirim bakmaya seve seveAllah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah
Onlar da abartmiş.yedek refakatçi mi tutacaksınız başınızda? Siz oyundan çıkınca o mu girecek? Saçmalamışlar.Benim kimi kimsem yoktu. babam hastaneye yattı ve 11 gün uykusuz kaldım başında. Bana çık şu malzemeleri al gel diye medikal'e vs gönderiyorlar, çıkıyorum almaya ama ben çıktığımda babam yalnız kalıyor, bu sefer neden yalnız bıraktın diye kızıyorlar. "E malzeme almaya gönderdiniz beni" diyorum. Başka kimseniz yok mu akrabanız? falan diyorlar yok diyorum inanmıyorlar. Zor gerçekten, o zaman ilk olduğu için parayla refakatçı tutulduğunu bilmiyordum, sonra paralı refakatçı tuttuk. Parası olan refakatçı tutuyor. Parası ve kimsesi olmayana ise odadaki diğer hastaların refakatçıları bir şekilde yardımcı oluyor.