Kimsesi olmayanlar ameliyat gibi durumlarda ne yapıyor ?

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
870
973
Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?

Herkese merhaba hep söylüyorum tek çocuğum ve hayatta bir tek annem ve babam var. Birgün onlar da olmayacak. Akrabalarım var ama herkes kendi derdinde. İleride başıma böyle bir şey gelse kimi çağırırım ne yapıyorum diyorum hep. Hiç denk geldiniz mi kimsesi olmayanlar böyle durumlarda ne yapıyor ?
Benim de kızım tek çocuk olacak, konunuzu okuyunca içim buruldu 😕, yazılanları okumak için buradayım.

Günlük ücretle hasta bakan insanlar var. Ama bunu düşünmek için biraz erken değil mi? Hayatın ne getireceği belli olmaz, neden yalnız kalacağınızı düşünüyorsunuz?
Annem ve babamın belli yaşları var. Annem 63 babam 68 yaşında. Ben evli değilim. Bu yüzden .

Annem ve babamın belli yaşları var. Annem 63 babam 68 yaşında. Ben evli değilim. Bu yüzden .
Belki evleneceksiniz, çoluk çocuğunuz olacak, eşinizin ailesi kardeşleri vs olacak. Bazen arkadaşlar aileden daha yakın olur, öyle arkadaşlarınız olacak. Yani bu kadar karamsar olmak çok anlamsız bence.

Valla tam tersi bi örnek olacak ama bizim de akrabamız vs yok. Annem ameliyat oluyor şu an, ben başka bi ilde farklı bi hastanede yatıyorum gidemedim. Konu komşu refakatçi bulmuş (ben armut gibi sitelerden araştırdım ama bulamadım nedense) o duruyor yanında, komşular da uğruyor yanına. Zor bir durum maalesef

insanın aklına bu nasıl gelirde dertlenir yahu..
hayır yani öyle bir durumda yokken ortada bugün neye üzülsem deyip bunu bulmuş gibisiniz.
bende tek çocuğum.
arkadaşınız gelir kalır. annenizde gençmiş daha.
evlenirseniz eşiniz kalır.
illa biri bulunur.

Olaylar reaksiyon etmeden düşünmeyin derim kardeşleri olup da yapayalnız olan var. Çocuğu olup hastanede tek yatan var.

Garanti değil bu işler. Kardeşiniz olacaktı küs olacaktınız belki.

Tandığım birinin 2 çocuğu vardı ama trafik kazasında öldü.

Gelecekte ne olacak bilemezsiniz.

Malesef Tr de ne yaşlı bakımı ne hasta bakımı ne bebek çocuk bakımı iyi değil millet birbirine muhtaç.

Refakatçi diye bi kavram var Almanya da her işi sağlık personeli yapıyor. Almanya’ya bi hevesle giden sağlık personeli sözleşmesi dolar dolmaz gelmeye çalışıyor. Burdaki gibi olmadığı için.

Bu da ülkenin sorunu.

Yakın dostlarınız arkadaşlarınız olabilir o dönemde yanınızda. Mümkün olmuyorsa bu işler için destek alabilirsiniz. Yardımcı personel gibi. Allah büyük dert etmeyin kardeşi olanlar da kapıda beklemiyor merak etmeyin🥺

para en büyük dosttur
tutar birini baktırırsın
halamın çocuğu yoktu omuzunu kırdı biz gidene kadar hasta bakıcılar her işini yapmış
biz de gidince ceplerine fazla fazla para koyduk ,bizim işimiz olduğunda da bebek gibi baktılar
kimsesiz diye sokağa atmıyolar kimseyi

Benim ailemde uzakta idi gecen kışın hastanede yattım yanımda duracak kimse yoktu sağolsun diğer hastanın refakaçcisi yardımcı oldu bir kapı kapanır diğer kapı açılır unutma kimsesizlerin sahibi allahtır darda koymaz böyle seyler dusunup darlamayın kendinizi 🥰yeri geldimi parasıyla bakarlar yeri geldimi duasıyla

Kimsem var ama ameliyat durumda haber bile vermem yaşlılar panik olabilirler çok ağır değilse kendim idare ederim ağırsa hasta bakıcılar oluyor hastanede evde yardımcı oluyor

Yasiniz kaç? Sevdiginiz biriyle yuva kurarsiniz. Kimin ne olcagi belli mi?

Kuzen akraba yoksa arkadaş var oda yoksa refakatçi var ben çok arkadaşıma kuzenime gitmişimdir kimsesizlik böyle birşey değil gerçekten

Valla tam tersi bi örnek olacak ama bizim de akrabamız vs yok. Annem ameliyat oluyor şu an, ben başka bi ilde farklı bi hastanede yatıyorum gidemedim. Konu komşu refakatçi bulmuş (ben armut gibi sitelerden araştırdım ama bulamadım nedense) o duruyor yanında, komşular da uğruyor yanına. Zor bir durum maalesef

Ya ben sizin annenizi hatirliyorum cok uzuldugum konulardan biriydi o yuzden aklimda kaldi. Ikinize se cok gecmis olsun acil sifalar dilerim.

X