- 13 Ekim 2018
- 63
- 27
- 38
-
- Konu Sahibi Matmazel661
İnşallahBenı sadece burda hastaneye ulasım korkutr bebekle.Gerısı hallolur.6 senedır aynı apartmndyım 1 tuz ısteyeceogım komsu yok.Cok da dert degil benım ıcın.Sevmem komsuculuk oynamayı.
Bebek bıraz buyusun arkadasınız olacak zaten.Suan anlamıyor bısey.
Hayir isinden istifa edip istanbulda asgari ucretle calismaktan bahsediyor konu sahibi. Tayin alamiyorsa kim durduk yere imam olarak istanbula gonderecek kiİmamsa niye asgari ücret alsın ki? İmama maaşları yüksek bildiğim kadarıyla.
Yorumunuz için teşekkürler evet biraz öyle çocukla ilgileniyorum ama bazen uyutamıyorum hasta oluyo yedirmek zor oluyo tamamen tek olmak çok zor geliyo bana birinden yardım isteyebilmek yada yardım isteyeceğini bilmek bile çok güzel burda tek eşim var oda kendince yardım ediyo jerşey korkutuyor beni öyle olur böyle olur naparım diye düşünüyorumköyün ilçeye uzak olması biraz kötüymüş yakın olsaydınız en azından alışveriş bahanesiyle haftada 1-2 kez giderdiniz. Aslında çok küçük bir bebeğiniz var o bebeğin bakımı zaten tüm gününüzü alır aslında. Böyle şeyleri düşünmeye vaktiniz bile kalmaz. Bebeğinizle oyunlar oynayın, köydeki o teyzelerle tanışın kaynaşın birbirinize gidip gelin çünkü başka bir çareniz yok. Görev süresi bitene kadar mecbur idare edeceksiniz. Lojmanda yaşam sıkıntılıdır biraz, evinizi güzelleştirmeye, düzeltmeye çalışın hem vakit geçmiş olur
Öyle olur böyle olur diye naparım diye düşünülmez. Ona da olursa bakarsın. Eşinle sen de git dr a. Bi ilaç bişey alın böyle hayat geçmez.Yorumunuz için teşekkürler evet biraz öyle çocukla ilgileniyorum ama bazen uyutamıyorum hasta oluyo yedirmek zor oluyo tamamen tek olmak çok zor geliyo bana birinden yardım isteyebilmek yada yardım isteyeceğini bilmek bile çok güzel burda tek eşim var oda kendince yardım ediyo jerşey korkutuyor beni öyle olur böyle olur naparım diye düşünüyorum
Evet mantıklı değil Bilmiyorum kafamız karışık kış gelio başladı dertlerimEşinizin görev süresinin dolmasını bekleyeceksiniz, yapacak başka bir şey yok. Hemen her memurun hayatında böyle mahrumiyet alanlarında yaşadığı bir dönem vardır. Geçer gider. Sabırlı olmalı eşinizden daha fazla destek istemelisiniz. Domates burada da 10 liranın altına düşmedi merak etmeyin, köydesiniz komşulardan satın alsanıza öyle şeyleri ya da bahçenize bir kaç teneleye ekin, işinizi görürler mutlaka. Elektrik kesintileri için de jenaratör ya da güçlü bataryalar edinerek çözüm bulacaksınız. 2 3 yıl mahrumiyette kaldıktan sonra iyi bir maaşla hayata devam etmek dururken istanbula dönmek mantıklı değil.
Evet gerçekten dediğiniz gibi yapsak öylr olur ama öyle yapmıyoruz yani tarla bahçe hiç sevmem herşey hazırdı eski hayatımda şuan evin içinden çıkmıyoruz en fazla birbirimize kavga ediyoruz oturuyoruz çocukla ilgileniyoruz ev işlerini yapmaya çalışıyorum akşam oluyo bu döngü okadar bunalttıki bizi , maaş 1 ay önce İstanbula gittik yol paraları 2 milyar tuttu orda hazır gitmişken hastaneye gittik oraya buraya 2 milyar harcadık onları taksinlendirdik sonra dediğim gibi ilçeye gitmek gerekiyo 300 merkeze gitmek lazım 800 çocuğa mama bez elbise derken onlara gidiyo bide burda elektirik kesiliyo fener alıyoruz burda yaşamak burda harcıyoruz parasız kalmıyoruz ama biriktiremiyoruz onu demek istedim bir psikoloğa gitti eşim 700 tek seans yani bende anlamıyorum ama yiyoruz parayıKonu bana cok sacma geldi. İmamsa maaş nasıl 1 günde biter? Küçücuk köyde tarla çoktur, birini kiralayın meyve, sebze ekin, nohut ekin... çocuğa salıncak yapın, kedi köpek alın, bir hayvan alın sütü olur. Hem pazar bedavaya gelir, hem sağlıklı,hem vakit geçer. Eşinde sende bütün gün boş boş ne yapıyorsunuz?
Milyar değil ablacım bin bin. Milyarı kim kaybetmiş siz bulacaksınız. Neredeyse 20 sene oldu sıfırlar atılalı.Evet gerçekten dediğiniz gibi yapsak öylr olur ama öyle yapmıyoruz yani tarla bahçe hiç sevmem herşey hazırdı eski hayatımda şuan evin içinden çıkmıyoruz en fazla birbirimize kavga ediyoruz oturuyoruz çocukla ilgileniyoruz ev işlerini yapmaya çalışıyorum akşam oluyo bu döngü okadar bunalttıki bizi , maaş 1 ay önce İstanbula gittik yol paraları 2 milyar tuttu orda hazır gitmişken hastaneye gittik oraya buraya 2 milyar harcadık onları taksinlendirdik sonra dediğim gibi ilçeye gitmek gerekiyo 300 merkeze gitmek lazım 800 çocuğa mama bez elbise derken onlara gidiyo bide burda elektirik kesiliyo fener alıyoruz burda yaşamak burda harcıyoruz parasız kalmıyoruz ama biriktiremiyoruz onu demek istedim bir psikoloğa gitti eşim 700 tek seans yani bende anlamıyorum ama yiyoruz parayı
Boyle biryerde imamlik yapti akrabam. 3 yil sabrettiler sons merkeze tqyın oldu. SabredinSeçme şansımız yok market pazar gibi herşeyi ilçedeki bakkaldan alıyoruz bakkalda 2 tane olunca öyle uygun fiyat koymuyo mesela bi ilaç lazım oldu 300 tl yol parası verdik bi ilaç için bi doktor lazım oldu kızım için ilçede hastane yok baika bi ilçeye gidiyoruz git gel hem masraf hem uzak
Aynen şimdi baktım lise mezunu imam maaşı 12750 TL.Konu bana cok sacma geldi. İmamsa maaş nasıl 1 günde biter? Küçücuk köyde tarla çoktur, birini kiralayın meyve, sebze ekin, nohut ekin... çocuğa salıncak yapın, kedi köpek alın, bir hayvan alın sütü olur. Hem pazar bedavaya gelir, hem sağlıklı,hem vakit geçer. Eşinde sende bütün gün boş boş ne yapıyorsunuz?
Keşke ben de imam olsaydım dedim şuvanAynen şimdi baktım lise mezunu imam maaşı 12750 TL.Koy yerinde kira yok bir günde nasıl biter? Bir de evet karibkoca bütün gün boş boş oturuyorlar anladığım kadarıyla, köyde cemaat bile yokmuş zaten, lojmanda boş oturup 13000 maaş almak iyiymiş ya...daha ne istiyorlar anlamadım ki?
Aynen kudra ... Kendi yaşama çalışma kosullarimla maaşımı onlarinkiyle kıyaslayınca gözlerim doldu resmen, imana gelmek üzereyim...Keşke ben de imam olsaydım dedim şuvan
Müftü ne diye kızıyor eşinize tam olarak?
Sözleşmeli maaşı iyi zaten onun için durmaya çalışıyoruz burda köylüler öyle bişey vermiyorlar bişey istemiyorum da sadece konuşmak sohbet etmek istiyorum bi ihtiyacımız oluyo bi musluk bozuluyo ilçeden tamirci getirmek okadar zor ve masraflı oluyoki maaş çok olsa nolur biyerlere gidiyo böyleEşiniz kadrolu mu? Vekil imam mı?Yoksa maaşını köylüler mi ödüyor?
Benim eniştem de imam, köyde görev yaptığı zaman ekmeğinden ta sütüne kadar köylüler verirdi sağolsunlar. Merkeze göre daha ucuz geçinilir diye biliyorum.
Siz henüz alışmadiniz sanırım. Eşinizin imamliktan vazgeçip asgari ücretli bi işe girmesini istemek saçmalık bence(şayet kadrolu ise). Asgari ücret 5500 imam maaşları 7binden başlıyordu en son. Ki şu an artmıştır tahminimce.
Buyuk sehırde olsa tek maasla gecınemıcek mecbur calısacak.6 aylık bebegını bırakıp.Tum gun ıs guc stresı,bebeği kım bakıyosa onla takısmalar,yetememe halı > soba yakmak.Eşini, gece terörü için, sizde takıntılarınız korkularımız için tedavi olun bence.
Herşeyden korkmak, sürekli tedirgin olmak da normal değil.
Geçici bir süre orada kalacaksınız muhtemelen.
Soba yakmak zor,o zor,bu zor diye kendinizi doldurmayın.
Eşiniz bütün gün boş zaten, yapsın sizin zorlandıklarinizi.
Biraz bakış açınızı değiştirmeniz lazım.
Öyle olmuyo ama suyumuz bozuldu onu yaptırmak için 1000 tl verdik bi hastane gerçekten okadar çok para harcanıyoki çokluğunu hissetmiyorum paranın sadece iyi yiyip içiyoruz bide ayrıca evlilik bile bana zor geldi üstüne burası çok farklı yetişmiştim yiyip içip harcamak tek derdim di nereye gezmeye gitsem nasıl eğlensem derdim , şimdi çabaladıklarım beni çok yoruyorAynen kudra ... Kendi yaşama çalışma kosullarimla maaşımı onlarinkiyle kıyaslayınca gözlerim doldu resmen, imana gelmek üzereyim...
Yanlışınız var imam maaşları asla o tutar değil.Aynen şimdi baktım lise mezunu imam maaşı 12750 TL.Koy yerinde kira yok bir günde nasıl biter? Bir de evet kari koca bütün gün boş boş oturuyorlar anladığım kadarıyla, köyde cemaat bile yokmuş zaten, lojmanda boş oturup 13000 maaş almak iyiymiş ya...daha ne istiyorlar anlamadım ki?
Doğru haklısınızBuyuk sehırde olsa tek maasla gecınemıcek mecbur calısacak.6 aylık bebegını bırakıp.Tum gun ıs guc stresı,bebeği kım bakıyosa onla takısmalar,yetememe halı > soba yakmak.