kimse beni anlamıyor

Eşiniz namaz sonrası etkinlik vs yapsın haftada 1 gün.
Cami bahçesinde çay sohbet, cuma namazı çıkışı çorba ikramı vs. Ramazanda iftar olur. Herkes birşey yapsın.
Aşağı köy yukarı köy geliyormuş. Eşli gelin desin oturun sohbet edin eşiniz vaaz versin soru cvp bişey yapın.
Çevre edinin.
Şimdi yaz köylülere gelen giden yok mu
Yada sizin yanınıza gelebilecek biri.
Cvp vermiyorsunuz ama kaçıncı mesajım oldu. Bu kadar öneriye kapatmayın kendinizi
Şimdi oluyo gelen giden , cevap vermedim değil veremedim , dediğiniz gibi yapmıyoruz yapmamız lazım burda yaşamak için alt köy üst köy birileri olur illa doğrudur

Aynen ya sacmalardan seçmeler. Domates 13 yazmış birde, bize bedava veriyorlar sanki. Biz işyerinde bile saksı saksı domates ektik cam kenarinda büyüyorlar. Köy yerinde domates bile ekememisler
Domates bir misaldi sizde pahalı yerde oturuyosunzu galiba annemle konuşuyorum pazardan alıyo herşeyi daha uyguna pazar olmadı başka market var birinde indirim oluyo diğerinde uygun oluyo bulunabiliyo uygun demek istedim burda seçim şansımız yok , ekip biçmeyi sevmiyorum , eken biçen var ben onların işlerine taş koymak istemiyorum belki ?

ve karı koca bütün gün akşama kadar bir iş de yapmıyorlar...
insan tabi birbiriyle uğraşır.

taşrası çok olan bir kurumda memurdu benim babam.
karadeniz taşrasında çalıştı senelerce. biz hep ektik biçtik bahçeyi. karadenizle bizim memleketin alakası yok :KK70: oranın usulünü bilmiyorduk öğrendik. kamelya yaptık, kümes yaptık. her taraf merdivendi indik çıktık yuvarlandık...

çoook terör bölgesinde, dağ başında, tek çalışmış iş arkadaşları da vardı
valla yokluksa yokluktu (bakın güvenlik personelini filan saymıyorum, bu mesleklerde zaten olacağı o yani, benim dediğim alakasız bir kurum). aylık toplu alışveriş yapardık. depo olarak kullanılacak alanlar vardı (şimdi apartmanda yok) oraya stoklardırk.kaldı ki ben şimdi bile çoğu şeyi stoklu alırım zırt pırt çarşıya pazara gitmem.

bakkal yoksa bahçeye ocak kur, kuzine soba kur, maltız yak, artık neredeysen yani her yerde bir usul vardır...ekmek yap, süt kaynat, patates patlıcan göm mis gibi...insan koca baharı yazı köyde boş boş nasıl geçirir ya hayret bir durum.
Evet o açıdan bakınca bende hayret ettim kendime daha kötüleri düşününce zaten kendime hak vermiyorum iyileri düşünce hak veriyorum

Konu sahibi girişken olsa da çok büyük bir fark olmaz. Herkes kendi evinin, bahçesinin işiyle , hayvanının peşinde iken; birileriyle ayaküstü konuşup kolay gelsin denebilir ancak.

Köydeki durumlar bellidir. Mevlit , cenaze , düğünde toplanılır.

Çoğu köyde pazar kurulmaz , en yakın kasabanın pazarına gidilir köyden minibüsle. Küçük bebeği var diye alışverişi eşi hallediyordur muhtemelen.

Dediğin gibi kendi kendine yetmeyi öğrenecek.

Evin işi , küçük çocukla yeterince uğraşı da vardır zaten.
Evet tam olarak anlatmaya çalıştığım şey bu insanlar kendi işleriyle meşgul bende girişken değilim ama girişilcek bi durum olmuyo teşekkürler yazı için

yönetmeliği bilmiyorum ama bizim köye gelenler 3 senede filan gittiler, ki bu kadar az nüfuslu bir yer değil (gerçi diyanetin bölgesi, puantajı vs. var mı bilmiyorum)
zaten 1.5 senesi geçmiş

ben zaten hiç anlamadım bu konuyu... madem hastane işini o kadar takıntı yapmış, nasıl hemen hamile kalmış..nasıl doğurmuş orada?
Buraya geldiğimde hamileydim 1 aylık haberim yoktu burda doğurmadım siz ne kadar anlamasanızda burda doğurulcak biyer değil bi düşünün sancılarınız geldi en yakın hastahane 3 saat 3 kişi teyze dediysem evlerinde kocaları var yani

sanki bizler şehirde hergün geziyoruz herşey elimizin altında.biz de birşeyimiz bozulunca 1000 tl en az tamir parası veriyoruz.biz de yakıt alıyoruz.konu sahibi mutsuz
Bütün gün evde boş boş oturmak çok yorucu gerçekten 😏 bende öğle aramda eve gidip yemek yapıp çocukları doyurup az ders çalıştırıp geri işe döneceğim 😏
Haklısınız sizde

Yani madem çok farklı yetistiniz, yiyip içip gezip harcamak eğlenmek tek derdinizdi niye imamla evlendiniz? Hani öyle bir anlatiyorsunuz ki St.Joseph mezunu genç bir kızken Bebek sahilinden kaçırılıp zorla evlenmişsiniz gibi... Ayrıca evlenmeden önce büyükşehirde hangi gelirle o kadar yiyip içip eğlenip harcıyordunuz? Bekarken harcadığınız gelir kaynağı nereye gitti? Niye şimdi birden eşinizin imam maaşına kaldınız? Tam anlamadım
Severek evlendik bencede evlenmekle hata yapmış olabilirim yani ama artık geçti ben çalışıyodum evlenmeden önce ama biraz abarttım sanırım 😅

Yani bana biraz abartı geldi yaşadığınız duygular ya. Aynı hayatı yaşıyoruz işte, kışın -20 dereceyi geçiyor, sular hep açık yoksa borular donuyor. Yollar kapanıyor, köyde bir tane bakkal var o da canı isterse açıyor. Başkentte doğdum büyüdüm, hayatımda soba görmedim ama ev sobalı ve küçücük. Konfor sıfır aslında ama ben seviyorum evimi. Bedava bir kere 😂 Soba da keyifli bir şey bence, hem güzel ısıtıyor hem çamaşırlar çabuk kuruyor, hem de ekmek, kestane falan koyuyorum üstüne. Banyo buzhane gibi, şofben suyu tam ısıtamıyor ben de yıkanıp sobaya koşuyorum 😂 Soba yakmayı da hemen öğrendim. Biraz pisliği oluyor ama düzenli temizlik yapıyorum bir şey olmuyor. Gece uyurken sobanın sesini çok seviyorum ve dışarıda ses olmaması da ayrı bir güzellik. Evimin önüne gece kurt, tilki ne ararsanız geliyor kışın. Ayı da gelmiş de ben denk gelmedim. Kar fırtınası olabiliyor, elektrikler günlerce gidebiliyor pilli lambam var onunla kitap okuyorum, radyo dinlemeyi de çok seviyorum telefondan. Uzaktan eğitime devam ediyorum, sunum, ödev derken beni oyalıyor. Bölümümü de çok sevdim. Semaver yakıyorum, mangal, közde kahve falan yapıyorum evin önünde. Gece çocuğum uyuyunca kalın giyinip bir kahve, bitki çayı vs alıp evin önüne oturuyorum. Sessizlikte kendimi dinliyorum. Tabi öncesinde flaş tutuyorum, yabani hayvan olabilir. Köyden birkaç arkadaş edindim ama gidip gelmesem de oluyor yani aramıyorum öyle. Öğretmen arkadaşlar var, onlarla da yollar kapanınca araba çıkmadığı için görüşemiyoruz çok, bebekle o karda yürümek zor oluyor baya. Onlar bana geliyor arada bir. Zaten bebekti derslerdi derken günüm nasıl bitiyor anlamıyorum. Bazen kendi yoğunluğumdan misafir davet edemiyorum yani.

Hayatımda konfor yok ama mutluyum çünkü kötü yönden bakmıyorum. Yaşadığım yerin imkanlarına göre kendimi mutlu ediyorum. Öyle yerde yaşıyorsanız iyi kötü bir araba alın derim sadece. 96 model bir arabamız vardı geçen sene, çok da güzel idare ediyordu bizi. Değiştirmesek daha giderdi yani. Araba sizi biraz olsun rahatlatır. Havalar güzel olunca gezmeye falan gidebilirsiniz belki. Alışverişi de toptan yaparsınız getirmesi kolay olur hem. Evimin önünün de fotoğrafını koyayım, manzarasını çok seviyorum 🤭
Öyle güzel yazmışsınız ki elinize sağlık bian sevesim geldi hayatımı ,konfor yok ama mutlusunuz Allah bozmasın mutluluğunuzu

Sırf seni boğan köy mü yoksa evlilik mi öğrenmek için, "arada git ailenin yanına, senin için hava değişimi olur" dedim, tepki vermedin. Konu sahibi senin amacın üzüm yemek değil, biz burada kendimizi boşa yoruyoruz. Sen derdini açık açık söylemezsen, tabii ki kimse seni anlamaz.
Yani bilemiyorum evliliğe alışamadan buraya geldik herşey çok hızlı oldu beni boğan gerçekten ne bilmiyorum

Burada köy hayatı felan guzellenmis de cidden çok sıkıcı köy yerleri.
Doğru düzgün net bile çekmiyor.
En kotu ilin merkezine raziyim iki üç AVM gezersin bir cafede oturursun.
Köyde ancak doğma buyume orada yaşayacaksın emekligin gelecek felan.
Sizin hissinizle eşinizin hayati uymuyor.
Bir gaza gelip evlenmissiniz ama bu kafayla mahvolursunuz siz.
Esinizde anlayışlı adam değil anladigim kadarıyla.
Yaşınız da genctir sizin.
Ya dayanacaksiniz tayin çıkana kadar yada baba evine doneceksiniz.
Evet köy hayatını bilmeyen biri için zor en mantıklısı gittiği yere kadar dayanıcaz, bir gaza gelip evlenme konusu çok doğru yaşımızda genç bu kadar konuşmadan sonra bi çay yapıyorum gelin 😄😄 hemde sobada

Kuzum bak ne güzel buralara yazabildin. Azıcık kafan dağılmıştır. Sobada çayı da demledin oohh mis valla. Bunaldığında yine yaz.
Çocuklarımız diş çıkarırken hepimiz yaşadık aynı sıkıntıları. Şehirde de olsaydın farketmeyecekti yani.
Bir de o bebe senin sıkıntını bunalımını da alıyor biraz da o yüzden huysuzlanıyor.
Bahçe işlerini sevmiyorsun bunu bir nebze anlayabiliriz fakat keşke sevsen.
Misal saksıya kuru soğan eksen taze sogan verir sana. Kendi yetiştirdiğin taze soğanı ver bebeğinin eline dişlerini kaşısın.
Bu seni de mutlu etmezmi.
Su konusuna gelince musluklu bidonlar var. En azından yemeğine bulaşığına kullanırsın. Zor evet meşakatli evet ama elektrik olmayınca hayat durmasın senin için.
Hayatında edinmediğin kadar tecrübe edinebilirsin.
Bunu bir sınav gibi düşün.
Hatta ohaa abla sen de abarttın deme ama bu sınava tabi olduğun için çook şanslısın:KK69:

Şuan lohusa dönemi + adaptasyon sürecini aynı anda geçiriyorsunuz ve depresyona girmişsiniz.

Öncelikle ölmek isteyecek bir sebep olmadığını, bir yardım almanız gerektiğini belirtmek isterim. Çünkü siz bir annesiniz ve kızınızın sağlıklı büyüyebilmesi için öncelikle sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Öncelikle kimseyle dost ilişkisi kurmak zorunda olmadığınızı yalnızda güçlü olabileceğinizi kimseye ihtiyacınız olmadığını öğrenmelisiniz. Kendi öz sevgi ve öz saygınızı kazanmaya ihtiyacınız var gibi.

Bence işe gün içindeki rutinlerinizi bozarak başlamalısınız, yeni konulara ve hobilere kendinizi yönlendirebilirsiniz. Mesela Hatice Kübra Tongar'ı araştırıp anlattığı konuları dinleyip, kitaplarını okuyup mental olarak daha iyi bir birey/eş/anne olmak için kendinizi geliştirebilirsiniz. Ev işi yaparken özbenlikle ilgili, pedogoji hakkında, ebeveynlik hakkında kızınıza ve kendinize çok şey katabilecek bir alan oluşturabilirsiniz. Sabahları gün içinde köye bile olsa kızınızla yürüyüşe çıkabilirsiniz, daha önce denemediğiniz sağlıklı detokslar deneyebilirsiniz. Kendinize yenilik katmak ve olduğunuz yeri güzelleştirmek sizin elinizde.

Yalnızım diye söylenip bir arkadaş yada dosttan bunu beklemeyin. Size en iyi gelecek olan kendinizsiniz.

Domates bir misaldi sizde pahalı yerde oturuyosunzu galiba annemle konuşuyorum pazardan alıyo herşeyi daha uyguna pazar olmadı başka market var birinde indirim oluyo diğerinde uygun oluyo bulunabiliyo uygun demek istedim burda seçim şansımız yok , ekip biçmeyi sevmiyorum , eken biçen var ben onların işlerine taş koymak istemiyorum belki ?
Taş koymak derken? Size kasa kasa ekin de satın, bütün sebze halini elinize geçirin demedik, 10 sıra domates, 10 sıra biber ekersin hem oyalanir hem yersin dedik. Domates biber de ekip bicmeden sayılmaz günde 1 sula yeter

Taş koymak derken? Size kasa kasa ekin de satın, bütün sebze halini elinize geçirin demedik, 10 sıra domates, 10 sıra biber ekersin hem oyalanir hem yersin dedik. Domates biber de ekip bicmeden sayılmaz günde 1 sula yeter
Hayır köyde eken varsa niye gidip ilçeden bakkaldan marketten alıyor o kısım daha enteresan değil mi?

X