- 1 Şubat 2016
- 9.242
- 34.205
Canim burda izleVideo kaldırılmış maalesef
"Sosyal İçicilik"
K Kazen iki kelime oldu ama sigarada sosyal içicilik diye bi durum varsa bu ben oluyorum sanırım.
Geçen yıl mesela toplasanız 10 dal sigara icmişimdir.
Üniversiteye başladıgımdan beri de böyle, yıl içerisinde 5 ila 15 arasında değisiyo aşağı yukarı. Bir paketi bile bulmaz yani. (Sahi bi pakette kaç tane oluyo)
Hepsi arkadaş ikramıydı, hepsi de özel sayılabilecek sigaralardı. Farklı aromalarda, yurt dışından getirilmis vs. vs.
"Dene" kelimesine zaafım var bence. Normalde beraber oturdugumuz masada içirmem, arabada içirmem, evimde içirmem, içenin evine gitmeyi sevmem perdeler koltuklar kokuyo bildigin. Ama atıyorum "Bak denesene bilmemne marka cappucinno aromalı yeni aldım" deyince biri merak ediyorum her seferinde
Hiçbirini de sonuna kadar içemedim, sıkılıp söndürüyorum ya da yazık ediyosun ver şunu deyip el koyuyo arkadaşlar
Alkolle bağlantılı mı diye düşünüyorum ama değil. Kahve içmeye buluşmuş olsak da fark etmiyo benim acımdan.
Hic ikinciyi yakmayı istemedim mesela, aromalıların kokusunu sevsem agzımda bıraktıgı tadı sevemedim. Ki kokusu da durdukça çirkinleşiyo. Hele saçıma sinmesinden nefret ediyorum.
Bi de attıgın tas ürküttügün kuşa değmiyo bence. Sağlığa çook zararlı, çook masraflı, kötü kokuyo, buna rağmen ne somut bi hazzı var ne somut bi kafası. Ne işe yaradıgı belli değil yani, öyle de ilginç bi şey
2 sene önce bi stres anında başladım(öncesinde sigaradan nefret eden biri olarak) stresli olduğumda bazı gün bir paket içtim bazen 10gün içmedim ama ne zaman kendimi mutsuz hissetsem iki tane art arda yaktığım oldu.onun dışında fırsatım olsa da içmediğim zamanlar oldu.günde bi tane içmeye kendimi alıştırdığım da oldu. benim içicilik ne oluyor? bağımlımıyım?
İçmesine içebiliyorum ama istemiyorum acıkcası. Yani kendimi tuttugum icin ikinciyi yakmıyor degilim. Gercekten canım istemiyo. Yoksa felaket iradesiz bi insanımdır, begensem durabilecegimk sanmıyorum yanipeki 2. 3. 4. içmek istediğinizde içemiyor musunuz ?
hayır kendimi daha pis hissettim.ama yine de içmeye devam ettim.ama bugün artık hiç içmicem dedim. bu yazı da üstüne harika oldu.ne kadar zaman içmediğimi editlerim.maalesef bağımlısınız...
bu arada strese girdiğinizde 1 tane yaktığınızda stresi çözüldü mü ? rahatladınız mı ?
Kesinlikle. Gün içerisinde 1 paket sigara içeceğinize akşam bi parmak viski için desem mesela insanlar hönk, ne alaka derler. Halbuki o miktarı aşmayacak şekilde viski kalp ve damar sağlığı açısından faydalı oldugu gibi kaslarınızı gevşetip beyinde de rahatlama sağlar.Aslinda sigara sakinlestirmiyor zannedildigi gibi..daha agresif bir insan yapıyor aksine..
Her ictigimiz sigara sonrası başlıyor sinir..
Cok haklısın ben anladim seniKesinlikle. Gün içerisinde 1 paket sigara içeceğinize akşam bi parmak viski için desem mesela insanlar hönk, ne alaka derler. Halbuki o miktarı aşmayacak şekilde viski kalp ve damar sağlığı açısından faydalı oldugu gibi kaslarınızı gevşetip beyinde de rahatlama sağlar.
Bu da sigarayı bırakın içkiye baslayın gibi oldu ama demek istedigim o degil tabi kiZaten stresle baş etmek için bu tarz yollara başvurmak da akıl kârı bi is değil.
Sigaranın ne kadar işlevsiz oldugunu anlatmaya çalışıyorum sadece.
12 saatin ardından tekrar başladım
Havuca bağımlı beyin ne güzel açıklamadırCok haklısın ben anladim seni)
Yani kahvede bir cesit bagimlilik zaten..insan beyni oyle acayip bir yapi ki isterse havuca bile bağımlı hale gelebilir
Evet, dün allen car videosunu izledim burdaki açılmayınca.dün bırakıp üzerinden 12 saat geçince mi ?
Bu arada ben günde 3 paket içiyorum aslında 4 pakette 1 paket konuşurken bitiyor. Vücudum 3 paketi çok rahat kaldırabiliyor. Alkol var ise bu 5 paketi de bulabiliyor.
Türk milleti olarak huyumuz kurusun hesap yaparız ,başkası yaptı mı bilmemMarlboro Touch
Cem Yilmaz geldi aklima nedenseTürk milleti olarak huyumuz kurusun hesap yaparız ,başkası yaptı mı bilmem
Galiba 12 tl ,4 paket içilse günde yaklaşık 50,ayda 1500 TL
Size çok pahalı gelmez o ayrı ,ama asgari ücretle çalışıp geçinemeyen kişilerin bırakmak istememesini anlayamıyorum
Ayy ümidimi kirdin resmen.Evet, dün allen car videosunu izledim burdaki açılmayınca.
Videonun sonunda son sigaramızı içmemiz isteniyor , içtim ve yattım saat 1 gibi.
Bugun 13:30 gibi tekrar içtim