İnsanlar bir şeye çok üzüldüğünde veya çok sevindiğinde ne yapıyorlar ya da manzaraları bir yerde otururken ne yapıyorlar merak ediyorum.. o “amaçsız” insanlardan olmak istiyorum uzun süredir aslında ben de.
İçiyorum çünkü...? Benim bunu anlatacak bir kelimem yok açıkcası, içiyorum o kadar. Bırakmayı düşünme sebebimse sağlık konuları bir yana, baba parasıyla hala hayat yaşayan bir insan olarak; sigara içmeyen ve ağzına sürmeyen bir insanın parasını düzenli olarak çocuğunun sağlığını bozacak şeylere yatırmak zoruma gidiyor. Bu sebeple bırakmayı istiyorum.
Kısa süre önce yurtdışındaydım ve 10 günlüğüne gideceğim için, orada da pahalı olduğunu bildiğimden 3 paket sigaramı bana yeter düşüncesiyle aldım yanıma. Döneceğim gün sigaram yoktu bir dal kalmıştı. 1 paket sigara aşağı yukarı 35 tl ye denk geldiğinden inat ettim, almadım. Bırakırım ben burada yaşasam salak mıyım dedim ve o günü türkiyeye inene kadar yani gece yarısına kadar 1 sigara ile geçirdim. İndiğimde canım falanda istemiyordu ama ne yaptım? Havalimanındaki tobaccoya koştum, babam gelmeden sigaramı alıyım diye. Çelişkili farkındayım, içme sebebimi bilmediğim için bu çelişki ve bilsem belki bırakıcam.