Kamu Spotu Kimler sigara içiyor ? ve neden ?

Konunun yili gelmis nerdeyse ,aktif edeyim belki birakmak isteyen olur ,sebep olayim

Ben ilkokul 3e giderken yaz gunu babam elindeki sigarayi mutfakta duran cop kovasina atmamiz icin ablamla bana verirdi.. bizde dibi gelene kadar gizli gizli icer oylr atardik cope..niye icerdik merak!
Orta okulda iyi iciciydim hatta dumanini bile yutardim..burnumda cikardi orta okul biraz sacmaliklarla gecti benim.. lisede azalttim cunku babamla ayni okuldaydik..nereye icecem!...univde alkolun yaninda iyi gidiyodu..yine dumanini yutardim oyle seviyodum..dumanini geri ufurenlere anlam veremiyordum..
Merakla basladi ,aliskanlik oldu , bagimlilik olduu sonra cok ciddi saglik sorunlarim oldu .. biraktim sigarayla alkolu ama bu seferde kahveyi cok asiri tuketiyorum nolucak bu boyle bilemiyom.. kahveyide bir gun azaltabilirim umarim..
Bazen asiri sinirlenince sigaraya karsi bi zaafim olabiliyor neyseki evde yok.
İrade evde bulundurmamak olabilir..
Marketten o reyonlardan gecmemek ve almamak bir de.

Bende ablam icin sormak istiyorum..

Ablam 3 yil once karacigerinin bir kismini kv verdi ( cok mu iyi anlasiyorlardi hayir ,hatta nefret ediyorlardi. Bizden helallik aldi ameliyatta masada kalirim belli olmaz diyerek..ee bu kiz karacigerini neden verdi ,bilmiyoruz) her neyse ablam karacigerini vermeden oncede iyi iciciydi..verdikten sonrada birakmadi.. kimseyi dinlemiyor..3 gune bi paket bitiriyo.. ablami birakmasi icin ne yapmam gerekiyor? Bu arada farkli ulkelerdeyiz , uzaktanda olsa napsamda yarim karacigerli ablami sigara icmekten vazgecirsem?

Selamlar
Bu konuya yazdım mı hatırlamıyorum ama suanda 22 haftalık hamileyim
TTp bebek yontemiyle hamile kaldım. Transferden önce evde bir tane sigara içtim ve hastaneye gittim transfer oldum.
Doktor yatma yatman hana hicbirsey kazandırmaz yaptığın bir spor varsa da devam et demesine rağmen sigarasizliktan dolayi surekli uyudum
Agresiflikle test gününü bekledim.
Aşırı zorlandim ama korkumdan içemedim. Ya tutmazsa diye. Bu defa sigaradan olmadi diyebilirdim.
Günler günleri kovaladı bugunlere geldik yani 4.5 aydir nerdeyse sigara içmiyorum.
Bununla beraber kahve,cay,nescafe de icmiyorum. Halbuki bir fincan kahve icsem bisey olmaz ama tahrik olurum sigara isterim biliyorum.
Bazen yolda yürürken miiis gibi geliyor kokusu
Hamilelik takviminde bebeginize kavuşmanıza 160 gun kaldı 150 gün kaldi bilmemne yaziyor
1 haftasını kırpıyorum (sezeryan) sigaraya kavusmama bu kadar gün kaldi diyorum
Soranlar oluyor dogumdan sonra iccem diyorum.
Ama emzirceeeen
Belki emzirmeyecem nereden biliyorlarsa ki emzirsemde bazi seyler bu kadar uzun boylu değil

Bugunde esimle yürüyüş yapıyorduk sevgili kopegimizle :)
Parkta bir kadin oturmus sigara iciyordu hemen esimin kolunu durtup baksana nasi iciyor mis gibi dedim. (Sokakta trafikte kirmizi isikta kim sigara icse aşkım baksana ya ne kadar mutludur simdi ooh miss su adama bak ne delikanlı nasil tutmus sigarayi) tarzinda söylemlerim de var
Gidiyim isteyimmi sana 1 tane versin ic dedi
Espri yapıyor tabi

Kısacası sigarayi birakma olayina karsi en ufak bir inancım yok. 4 bucuk aydir icmiyorum hala sigara hayali kuruyorum ben..icmiyorum bebegim karnimda oldugu müddetçe de icmicem ama dogumdan sonra icicem
Cevremde de sigarayi bırakanlarin hepsi geri başladı.
Hatta aralarinda 10 sene içmeyen vardı.
10 sene ciddi bir rakam aslında. Iciyor simdi

Onceden diyordumki hani yaşlılar oluyor ya by pass ameliyatli falan yada baska ameliyatlar oluyor doktorlar birakacaksin diyor 65 yas üstü kisiler onlar içmiyor.. zannediyordum
Gecen bir tanıdık dediki yoook kizz elinde bastonla geziyor geri başlamış sigaraya

Sigarayi bırakma yontemlerine de inanmiyorum.
Allen car pdfsini okudum.
Elektronik sigara denedim.
Nikotin sakızı denedim
Su beyne dalga gönderme bıdı bıdısı var da onu merak ediyordum ama bir yandan da ona vereceğim paraya kac karton sigara alırım diyorum.
Bana biri gelip sigarayi biraktim dediginde gülesim geliyor çünkü geri baslicak da ondan

Bilmiyorum bu yolda başarılı olanlar varsa basarilari daim olsun insallah. Ancak ben yenildim. Malesef. Bu illete bulasan zor çıkıyor. 12 sene ictim gunde 1 paket kadar.

Hatta dahasi 2.cocugu hiC istemiyorum ve düşünmüyorum sebepleri arasinda 9 ay sigara icmemekte var ne yazık ki..

Bebeğini canı gönülden tebrik ederim tutunmasını bana gelirsek bende bebek hayali kuranlardanim ve şuanda dün içindekileri yazıya dokmussun sanki hamile kalsam da yasicagim duyguları soyluyosun kayinpederim kalp ameliyatı sonrasında bıraktı 7 sene oluyo lakin adamda acaip bı agresiflik mevcut özelikle biz içerken

Teşekkür ederim canım. O agresiflik sigaradan dolayı ama rahatsız oldugundan dolayı degil icmek istedigi icin kesinlikle..Rabbum sana da nasip etsin insallah bu guzel duygulari

Liseye giderken başladım hala içiyorum. Bırakmak istiyorum ama olmuyo. Dertten sıkıntıdan içiyoruz

34 yaşımdayım son iki yıldır sigara içiyorum.
ara ara içtim derken günde 4-5 tane içiyorum.
birakmak istiyorum ama birakamiyorum.

Universitede arkadas grubumla heveslenip icmistik birinden isteyip tek dali 5 kisi. Sonra ortak paket almaya basladik. Sonra da devami geldi.
Seviyorum sigara icmeyi, beni mutlu ediyor. Birakmayi da hic istemedim. Evdeyken hep gizli ictim evlendim kocamdan gizli ictim bu beni sigaraya daha cok bagladi sanirim. Artik kocam da ailem de biliyor eskisi kadar zevk vermiyor

Ah o üniversite.Bende de öyle olmuşdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…