Kimine göre dert kimine göre değil

Hanımefendi zaten bu sebeple konu açtım siz neden bu kadar öfke dolusunuz bu kadar çirkinleşiyorsunuz zaten bir şeyleri değiştirmek adına konu açtım siz farkında mısınız konunun açılma sebebini

Hanımefendi o kadın bu çocuğun babaannesi ben onlardan tamamen kopmak evladımı koparmak istemiyorum çocuk gelişim kitapları ile evlat büyütülmüyor siz okumuşsunuz ama bu çirkin Üslup ile nasıl evlat yetiştirdiniz düşünmek bile istemiyorum

Hanımefendi zaten bu sebeple konu açtım siz neden bu kadar öfke dolusunuz bu kadar çirkinleşiyorsunuz zaten bir şeyleri değiştirmek adına konu açtım siz farkında mısınız konunun açılma sebebini
Ofkeliyim çünkü çocuğa ne zaman sen bizim olacaksın demek nasıl bir güven problemi biliyor musun sen ? Yani güvenli bağlanma sıfır seninle arasında . Sürekli ayrılık kaygısı yaşıyor . Anne sen misin o mu ? Bir gün o evden ayrılıp onların mi çocuğu olacak ? Gerçekten artık onlarla mi kalacak ? O küçücük bebek bu kaygıyı hissetmek zorunda mı ? Yüz binlerce video var binlerce kitap var anne baba olmak bu kadar kolay mı açıp iki kitap okumadan ikinciti yapıyorsunuz. O çocuklar büyüyor bunlarla uğraşıyor çünkü

Çok güzel yetistirdim insanları seviyor sayıyor . Annane ve babannesiyle sağlıklı ilişkisi var. Kimse benim evime böyle izinsiz giremiyor . Ama yeterli bunca laf hala hakaret etme derdindesin sen sende o kumaş yok

Ne zaman sen bizim olacaksın gibi bir cümle yazmadım hanımefendi biraz sakin olmanızı size tavsiye ederim başkasını ilgilendiren bir konu da bile nu kadar öfkelenip sakinliğinizi kaybediyorsanız çirkin bir üslup ile konuşmaya başlıyorsanız bence sizin evladınız benimkilerden daha şanssız üzgünüm onun için istediğiniz kadar kitap okuyun siz o seviyeye ulaşamazsınız

Bu durumda herkes sorar ikinci çocuğu niye yaptığınızı. Mantıklı bir soruya cahilsiniz deyince siz cahil olmuyor musunuz? Bu çocuk doğunca üçüncü de gelebilir arkadından madem yüzde yüz korunulmuyor. Ben bu kadar şikayetçi olsam ekstra korunurdum. Biri korumazsa diğeri korur.

İyi de hem öyle hem böyle olmuyor. Bakıcı istemem, ben evde sıkıldım çalışmak istiyorum, çocuğuma bakıyorlar ama kayınvalidemden de rahatsız oluyorum. Eşimin memleketinde yaşıyoruz yazdınız, burada çok gördüğüm bir sorun bu. Erkekler kendi evini ailesini kurduğunu algılayamıyor, aile evinin uzantısı olarak algılıyorlar. Orası da benim evim burası da benim evim yapınca anneleri de öyle görüyor. Patates kızartıp öğle yemeği için yemek çantasına koyuyorum mu okudum ben? Saçmalamayın abartmayın, patates kızartması saatlerce kalır mı? Ne eşinizle ne kayınvalidenizle açık açık konuşmuyorsunuz. Kahvaltı olayını mesela ben sorardım, niye annen kahvaltı etmediğin halde sana hazırlıyor, madem edeceksin kalk kendin hazırla derim.

Bu işler açık konuşmayınca olmuyor, sen sadece çocukla ilgilen işleri yapma bırak diyeceksiniz. Hem sen yorulma hem de gözün çocuğun üstünde olsun boşver yardımcı yapar diyeceksiniz. Balkon yıkarken çocuk nerede oluyor, yanında mı? Veya bulaşık yıkıyormuş çocuk yalnız mı kalıyor içeride? 2 yaşında çocuğun peşinden bir an ayrılmamak gerek. Kadın bulaşığa dalmışken içeride oyuncak parçası yutar, vitrine masaya tırmanır düşer, çocuk bu. Ayrıca annem annem demesi en çok kimi seviyorsun demesi, annene mi geliyorsun gidiyorsun demesi asıl problem. Eşiniz de kayınvalideniz de halinden birbirinden memnun. Adamın sağında annesi solunda karısı kucağında çocuğu, ondan keyiflisi yok. Bu kadar mutsuz rahatsızsanız taşının ve bakıcı bulun diyeceğiz ona hiç yanaşmayacaksınız.

Çok güzel yetistirdim insanları seviyor sayıyor . Annane ve babannesiyle sağlıklı ilişkisi var. Kimse benim evime böyle izinsiz giremiyor . Ama yeterli bunca laf hala hakaret etme derdindesin sen sende o kumaş yok
İnşallah bu kelimelerinizi evladınıza da öğretmiyorsunuzdur kendi evlatlarım için üzülüyorum sizin gibileri gördükçe sizin gibilerin yetiştirdiği evlatlrile aynı sıralarda oturacakları için

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar samimiyetten sonra hazirlik duzen derdine dusmem. Neden bu kadar kasiyorsunuzki.. hatta madem oyle onlarin oldugu zamanlarda halledin ki tum islerinizi onlar yokken tum vaktiniz keyif yapmaya cocuklarla eglenceye kalsin. Hani bir sey diyemiyorum insanlar iyi niyetli belli ki ben cok cektim yalnizliktan o yuzden keske benimde olsa dedim okurken ama yinede sizi de anliyorum. Benden tavsiye o kadar kasmayin. Mesela bende yilda bir gelirlerken cok hazirlik yapardim, temizlik falan ayrintili ayrintili yapardim ama simdi 2-3 ayda bir gorusuyoruz acikcasi yemegi bile cogu zaman yoldan bile gelse beraber yapiyoruz tontisimle. Hatta sen yorulmussundur beybi otur diyorum oda otobuste oturdum saatlerdir cicim diyor. tabi esprili bir sekilde anlattim ama gercekten bu sıklikta gorusmeye fazla kasiyorsunuz gibi geldi. Mesela biz yilda bir gorusurken sigara ictigimi bile gizlerdim sinir stres olurdum her gorusme eziyet gelirdi, simdi kayinpederle karsilikli puro iciyoruz cunku eskiye oranla daha sık gorusuyoruz ister istemez bir seyler aşiliyor. Hatta bu yolu esim acti bosver ya cekilirmi oyle biraz rahat ol diye. Yoksa gelmelerini icten ice istemiyordum ve adam farkediyordu. Siz rahat olursaniz zaten isler gerektigi gibi sekillenir. Begenmezlerse gelmezler caniniza minnet, begenirlersede siz mutlu onlar mutlu keyfinize bakarsiniz. Siz bi rahatlamayi deneyin.

Hanımefendi istediğiniz kadar korunun şimdi burada açık açık yazmayım kadın doğum doktorum bile bu şekilde tekrar hamile kalmama çok şaşırdı hatta ilk defa karşılaştığını söyledi anlatabiliyor muyum ? Yani Allah verecekse istediğinizi yapın. Patatesi öğlen yesin diye değil zaten kahvaltı da yesin diye yapıyorum eşimin babası da var yani iş yapılırken o ilgileniyor evladımla

Abim 29 yıllık evli ve yengem ev hanımı . Bir kez bile çat kapı yapmadık .Ev hanımı ya da çalışan farketmez gerçi insanları olur olmaz rahatsız etmek hiç hoş bişey değil.Düşüncesiz insanlar.

Hanımefendi istediğiniz kadar korunun şimdi burada açık açık yazmayım kadın doğum doktorum bile bu şekilde tekrar hamile kalmama çok şaşırdı hatta ilk defa karşılaştığını söyledi anlatabiliyor muyum ? Yani Allah verecekse istediğinizi yapın. Patatesi öğlen yesin diye değil zaten kahvaltı da yesin diye yapıyorum eşimin babası da var yani iş yapılırken o ilgileniyor evladımla
evet işte bende bunu anlatamıyorum bazen bana güzel tavsiyede bulunabilecek birine bu derdimi açıyorum haline şükret diyor tabii şükrediyorum ama rahatsız olduğum konularda çoğunlukta ve günlük hayatımı zihnimi çok etkiliyor bu durumlar. Dediğiğinşzde haklısınız çok görüşmek bazenböyle şeyleri normalleştiriyor ama ben normalleşsin istemiyorum mesafe kalsın istiyorum bu yüzden bu kadar çabalıyorum

Ne güzel düşüncelisiniz ne yazıkkı herkes öyle olmuyor iyi bir şey yaptıklarını zannediyorlar

Sen benim çocuğumu dert edinmeyi bırak onun başında annesi ve babası var . Ben seninkini dert edindiğim için yazdım . Her seferinde istisnasız hakaret eden sensin . Seninle hala neden muhattap oluyorum bir düşün. .senin dusunmedigin o çocuk için . Bugun kolaya kactigin dertler var ya işte o sorunlarla ya ergenliğinde ya da yetişkin olduğunda ugrasacaksin . Sen istediğin kadar hakaret et yok ben çocuğum seninkiyle aynı ortama girsin istemem de bal gibi biliyorsun . Sen kendi hayatının sorumlulugunu almamış çocuğuna bile sahip olamamissin . Sana ikinci bir şans verilmiş bari bu sefer iki çocuğuna sahip çık . Dediğim gibi yazdığım her satır o iki çocuk içindi . Seni ve konunu görmezden gel yapacağım . Bu kadar cevap çok bile

Senin çocuğunun başında insanların dertleri ile alay eden, çirkinleşmiş üslubu ile kin kusan, ben merkezci, karşısındaki anneye saygısızca konuşan, yargılayan, kendini mükemmel gören bir annesi var ne yazıkkı. Çocuğuma çocuklarıma gayet tabi sahip olabiliyorum, amacım onlara daha iyi annelik yapabilmek olduğu için derdimi buraya yazdımki, senin gibi normal düşünmeyen birilerinden akıl almak niyeti ile değil. Bu yüzden evet lütfen bir daha konuma yazma. Benim iki çocuğumu düşünene kadar sokaktaki kimsesiz evlatları düşün, zor durumda olan evlatları düşün onlar için yor kafanı.

İnşallah bu kelimelerinizi evladınıza da öğretmiyorsunuzdur kendi evlatlarım için üzülüyorum sizin gibileri gördükçe sizin gibilerin yetiştirdiği evlatlrile aynı sıralarda oturacakları için
Olayı çirkinleştirmeyin. Çocuğa anne baba bakar ilgilenir. İçi boş süsü cümleler sıralayınca haklı olmuyorsunuz. Bakabileceğin ilgilenebileceğin kadar çocuk doğurursun bitti. Evet kitap okuyarak çocuk büyütülür, bir sürü uzman eğitimli, bu işe yıllarını vermiş insanların bilgisine tecrübesine güvenmek yerine torununa annem annem diyen birinin eline veriyorsunuz çocuğu. Benim kızım 2 yaşındayken kitaplarının yüksekliği boyunu geçiyordu. Eğitime kitaba karşı olup karşınızdakini cahillikle itham ediyorsunuz. Siz kendi evlatlarınıza üzülün çünkü siz yetiştirmiyorsunuz, doğurup başkasına veriyorsunuz al bak diye. Çocuk kime anne diyeceğini şaşırıyor, beni hangisi doğurdu diyordur. Okulda annesinin adı sorulunca sizin değil babaannesinin adını söyler, siz oturun buna üzülün. Benim arkadaşım annesine abla, anneannesine de anne diyordu. Biz çok sonra öğrendik, niye diye sorunca beni o büyütmedi ki niye anne diyeyim dedi.

Hamile kalmak doğurmak hiç mesele deği bütün memeliler yapıyor. Önemli olan hayatta tutmak, sağlıklı beslemek, fiziksel ruhsal gelişimini takip etmek. Doğuruyorsunuz kayınvalidenize veriyorsunuz sonra da yenisini yapıyorsunuz. Kim bakacak çocuğunuza? Asıl sizin çocuklarınız diğerlerini etkiliyor, zorbalıyor. Babanne her istediğini yaptığı ve anne baba ilgilenmediği için mutsuz huzursuz oluyorlar diğer çocuklara sataşıyorlar. O küçümsediğiniz gelişim kitaplarını alın okuyun, belki ikinci çocuğu kurtarırsınız.

Ben bardağın dolu tarafından bakarak yorum yapacağım. Alanınıza bu kadar çok müdahale edilmesi (çat kapı olayı ) evet çok rahatsız edici olabilir ama, iki çocuğumla en başından beri çokkkk fazla yalnızlık çeken biri olarak şunu söyleyeceğim. Sevilmek, ilgi görmek, hele ki evladının sevildiğini bilmek çok güzel birşey. Tam tersini düşünün bir de ? Hadi siz neyse de, evladının sevilmiyor olduğunu bilmek inanın çok acıtırdı. Şuan bizzat yaşadığım durum bu. Eşim de ben de çalışıyoruz, çocuklarımıza dönüşümlü bakıyoruz. Biz mesela çok isterdik kapımız çalınsın, yorulduğumuz bunaldığımız günleri yılları söylemek bile istemiyorum. Biz eşimle sinemaya, konsere, başbaşa biryere hiç gitmedik.. Evde bile özel alanımız yok.. Ne bileyim içinizi rahatlatır mı bilmem ama, ben sizi şanslı kısımda görüyorum.. kalan şeyler tuzu biberi olsun. Bu kadar dert etmeyin, sevilmemek, görülmemek, yok sayılmak çok daha kötü inanın. Sağlıcakla kucağınıza alın bebişinizi

Bu sartlarda normallesmemesi biraz zor, gereksiz yere yiprandiginizla kalirsiniz, herkes rahatken siz neden kasiyorsunuz sizde rahat davranin. O zaman hem belki bu kadar misafirperver olmayinca gelis gidisler seyrelir. Bugune kadar boyle alisilmis. Yani ben boyle durumlarda olaylari cikarimiz icin kullanmamiz gerektigini dusunuyorum. Durumla savasip karmasa cikarmaktansa kimse kimseye ote git demedigi surece durumu gayet lehinize cevirebilirsiniz sonucta evlenirken bir aile olunuyor aslinda. Sizinde ihtiyaciniz varmis desteklemisler baya sag olsunlar. Bu arada o kismi kacirmis olabilirim sizin ailenizle yakinliginiz ne seviyede yani belki onlarinda biraz ayni sekilde gelmesi, davranmasi bazi durumlarin anlasilmasi, empati yapilmasi icin iyi olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…