Keşke ev kredimiz var,sevgilimden ayrıldım,evde kaldım,temizlik yapıcam,sınavlarım var,atanabilcek miyim vs gibi şeyleri dert olarak yazsaydım...Benim derdim annemin rahatsızlığı...Onun eski sağlığına kavuşması için nelerimi feda etmezdim...Elbette herkesin derdi kendine göre büyük ama Rabbim kimseyi hastalıkla imtihan etmesin
of çok zor. türkiyeye gelsen almanyada yine daha kolay olurdu. anneside nasıl bişeymiş anlayış göstereceği yerde sorun çıakrtıyor. bu insanları anlamak çok zor çookkk. eşine söylesende evli arkadaşlarıyla görüşseniz bir süre kafanız falan dağılsa ne güzel olur. hem sizde açılmış olursunuz. eşine de söyle bazen yalnızlık çekiyorum annende tavır alıyor ama yanlış anlamayın beni bazen öyle olduğumu hissediyorum de. annen ile yaşım bir değilki onun gibi davranayım düşüneyim de. zamanla aşılır ama senin desteğine çok ihtiyacım var hep yanımda ol olurmu de :)
canım benım enarda hıc bırıkmıs paranız vs varmı?
veya aılelerınız bıraz sahıp cıksa sıze ınsallah
o bo rc kotu olmus ama bebege takı toka gelır duzeltırsınız ınsallah
buarada benım oglum var 3 yasıan gırecek subatta 36 haftalık dogdu
dogum haftan baya ılerlemıs masallah
canım yanlış anlamışsın sanırım. ben eşimden ayrıyım. 1 ay sonra boşanmış olacağım Allahın izniyle. ablamın bugün doğumu vardı erkek oldu. ondan bahsettik biz. ama umarım bende annelik duygusunu tadarım çok istiyorum çünkü(
canım aileni özlemenınde payı vardır tabıkı eşinin sana yardımcı olması gerekır sonuçta çok uzak hiç bilmeidğin bi yerdesın... allah yardımcın olsun ne deyımm.. bıraz zamana bırak ustune ustune gıttıkce dahada bunaltırsın kendınıbiliyorlar.soyledim zaten;ama nasil oluyorsa sorun cikiyor iste.iki tane ablasi var burda.onlara gidip geliyoruz.zaten bir sorun olsa annesi arayip anlatiyor,sonra herkes isin icinde oluyor.annesi 65 yasinda.laf anlamiyorlar ki,her seferinde tamam sen boylesin madem ses cikarmayacagim bir daha diyor;ama yine ayni yine ayniiii...esime karsi da soguk hissediyorum dunden beri kendimi.o da biliyor bunu.gulcin sunu yap,gulcin suraya gidiyoruz.gulcin boyle yap emirlerini aliyorum hep..evlilik bu mu yani.dune kadar her seyi gormezden gelebiliyordum;ama esime olan guvenim de gidince bugun iyice darmadagin oldum anlayacaginiz.27 yasindayim ben ve eylulde evlendim.icinde bulundugum duzeni kabullenmis gorunuyordum aslinda.hüzünlerimi bastirmak icin oyle yapmistim.ama ailemi cok ozledim.
canım aileni özlemenınde payı vardır tabıkı eşinin sana yardımcı olması gerekır sonuçta çok uzak hiç bilmeidğin bi yerdesın... allah yardımcın olsun ne deyımm.. bıraz zamana bırak ustune ustune gıttıkce dahada bunaltırsın kendını
aminn,tesekkur ederim.onlara karsi icimdeki kirginligi belli etmeyip,icim parcalanacak bu durumu atlatana kadar...:84:
ilk aylarda böyle sorunlar olabılıyo canımm sabırlı ol bakalım zaman neler gösterır...
biliyorlar.soyledim zaten;ama nasil oluyorsa sorun cikiyor iste.iki tane ablasi var burda.onlara gidip geliyoruz.zaten bir sorun olsa annesi arayip anlatiyor,sonra herkes isin icinde oluyor.annesi 65 yasinda.laf anlamiyorlar ki,her seferinde tamam sen boylesin madem ses cikarmayacagim bir daha diyor;ama yine ayni yine ayniiii...esime karsi da soguk hissediyorum dunden beri kendimi.o da biliyor bunu.gulcin sunu yap,gulcin suraya gidiyoruz.gulcin boyle yap emirlerini aliyorum hep..evlilik bu mu yani.dune kadar her seyi gormezden gelebiliyordum;ama esime olan guvenim de gidince bugun iyice darmadagin oldum anlayacaginiz.27 yasindayim ben ve eylulde evlendim.icinde bulundugum duzeni kabullenmis gorunuyordum aslinda.hüzünlerimi bastirmak icin oyle yapmistim.ama ailemi cok ozledim.
evet canımm 34. haftadayımm.. bakalımm hayırlsıı inş canımmm. kennardakı bırıkımım ona gıttı işte.
amiinn canımmm hayırlısıyla onuda tadarsın.. kusura bakma ben bı yorumunu okuyarak atladım hemen bu arada allah bağışlasın canımmm. tekrardan ksura bakma
saol canım amin inşallah. yok est. ne demek be canım olur öyle yanlış anlamalar. üzülmüyoruz ve hemen çıkar yol buluyoruz : Allah söyletti diyelim bebeğim :))
yaşlılarda ayrı bir dert. saygısılık değil ama hiç laftan anlamıyorlar. kendi babaannemden biliyorum 80 küsür yaşlarında sadece kendi bildiğini doğru sanıyor. babamda ona benzemiş biraz :) ailenin yanına gelsen tatil için yada onlar sana gelse 1 hafta falan nede güzel olur
ailemin yanina gidemem yaza kadar,onlar da gelemezler malesef.ben normal devam etmek zorundayim.esimle tartissak ona bile karisiyoraslinda esimle cok sukur ikili iliskimizde cok guzel anlasabiliyoruz.aslistik birbirimize.ama iste ikimizin disina cikinca sikinti oluyor...dun kendimden suphe ettim biliyor musunuz,ben kotu bir insan miyim da kötü niyetler beslemedigim halde böyle soyluyor diye...onceki aksam ben odamiza erken cikmistim.esim de annesiyle tv izliyordu.sonr benim aklima makine geldi,onu kapatip camasirlari asmaya indim.sonra ikisi otursunlar diye iyi geceler dexypi ciktim yukari yine.ertesi sabah ben ona surat yapmisim dusunebiliyor musunuz.Allah bilyor oyle bisey dusunmedigimi...bunun gibi seyler oluyor iste...sonra ben nasil guleyim.nasil yaklasayim
ailemin yanina gidemem yaza kadar,onlar da gelemezler malesef.ben normal devam etmek zorundayim.esimle tartissak ona bile karisiyoraslinda esimle cok sukur ikili iliskimizde cok guzel anlasabiliyoruz.aslistik birbirimize.ama iste ikimizin disina cikinca sikinti oluyor...dun kendimden suphe ettim biliyor musunuz,ben kotu bir insan miyim da kötü niyetler beslemedigim halde böyle soyluyor diye...onceki aksam ben odamiza erken cikmistim.esim de annesiyle tv izliyordu.sonr benim aklima makine geldi,onu kapatip camasirlari asmaya indim.sonra ikisi otursunlar diye iyi geceler dexypi ciktim yukari yine.ertesi sabah ben ona surat yapmisim dusunebiliyor musunuz.Allah bilyor oyle bisey dusunmedigimi...bunun gibi seyler oluyor iste...sonra ben nasil guleyim.nasil yaklasayim
te Allahım ya kaynanında işi gücü yok size takmış. o.uruktan nem kapmak böle bişi ols agerek. boşver sen o zamn onun mizacı bu. .. aşşşaaa kasımpaşa de takıl kafana göre. buraya gel konuşalım eğlenelim gülelim...
birde düşünelim unutma, senin derdini nimet sayanlar var diyelim. dünkü arkadaşın sözüdür :)
Artık bi bebeğim olmasın mı?
Ben onun için vurup tekmeyi patronun kapısına dalsam içeri, versem istifamı.
Herkese yırtınarak ilan etsem, hepsi mutlu mutlu gözlerle tebrik etse beni.
Bir sürü gebelik sancısı çeksem, belim bıkınım ağrısa, kasıklarım, bacaklarım kopsa.. Bebeğim için gülümseyerek katlansam hepsine.
Suyum gelse heyecanla hastaneye koşsam, atsam kendimi sedyeye bi de doğum sancısı için çığlıklar atsam saatlerce..
Sonra ciyak ciyak sesini duysam, "ne zor işmiş" diye içimden geçirsem.
Öpsem koklasam miss kokusunu, gel bakiim desem anneciğin benim, emzireyim, iliklerime kadar herşeyim onun olsa..
Geleceğiyle alakalı kaygılansam, tüm planlarımı ona göre yapsam..
İlk adımını, ilk kelimesini ağlayarak dinlesem..
Bi daha, bi daha yapması için teşvik etsem.. sonra yine ağlasam.
Olmasın mı artık bi bebeğim?
te Allahım ya kaynanında işi gücü yok size takmış. o.uruktan nem kapmak böle bişi ols agerek. boşver sen o zamn onun mizacı bu. .. aşşşaaa kasımpaşa de takıl kafana göre. buraya gel konuşalım eğlenelim gülelim...
birde düşünelim unutma, senin derdini nimet sayanlar var diyelim. dünkü arkadaşın sözüdür :)
allahım sesını duysun canımmm... inşşş en kısa zamanda hepsini yaşarsınnnnn allahım gönlune göre verırr inş...
insallah en kisa surede dilegin gercek olurArtık bi bebeğim olmasın mı?
Ben onun için vurup tekmeyi patronun kapısına dalsam içeri, versem istifamı.
Herkese yırtınarak ilan etsem, hepsi mutlu mutlu gözlerle tebrik etse beni.
Bir sürü gebelik sancısı çeksem, belim bıkınım ağrısa, kasıklarım, bacaklarım kopsa.. Bebeğim için gülümseyerek katlansam hepsine.
Suyum gelse heyecanla hastaneye koşsam, atsam kendimi sedyeye bi de doğum sancısı için çığlıklar atsam saatlerce..
Sonra ciyak ciyak sesini duysam, "ne zor işmiş" diye içimden geçirsem.
Öpsem koklasam miss kokusunu, gel bakiim desem anneciğin benim, emzireyim, iliklerime kadar herşeyim onun olsa..
Geleceğiyle alakalı kaygılansam, tüm planlarımı ona göre yapsam..
İlk adımını, ilk kelimesini ağlayarak dinlesem..
Bi daha, bi daha yapması için teşvik etsem.. sonra yine ağlasam.
Olmasın mı artık bi bebeğim?