Kimin derdi yokki topiği?

öyle deme pıyonıst ne kadar zor sılınır koltukk
duvarda zaman alır :KK51:

Dert biter mi kardeeeeş :KK1:

Geçmişi saymayı sevmem
Güncel derdimden bahsedeyim ben şimdi

Sorun pinti patronumuz :KK37: Ocak ayı zammı ile çerez paramızı aldık :KK19:

o hepsinin sorunu zaten. zenginleştikçe cimrileşiyorlar.. olsun be canım en azından işin var :)

benim derdim artık beni hasta edecek çünkü kendımı bıtkın hıssetmeye başladım yaşadığım kötü anıları unutamıyorum sürekli aklımda oğlumla ilgilenırken temızlık yaparken sürekli beynımde kaset varmış gıbı dönuyor bian olsun unutup başka şeyler düşünemıyorum çünkü bana yapılan kötülüklerin cvbını veremedım yaşadığım haksızlıklar cezasız kaldı işte bu yüzdende hiç aklımdan çıkmıyorlar aradan yıllar geçti ama onlar hergun yenıden canlanıyor beynımde bılıyorum hiç ıyı bişi değil insanı hasta eder sanırım sonumda böyle olucak

onlar bende de olmuyor değil ama Allaha sığınıyorum. o bilir yapılanları merake tme. sen cevabını veremezsin ama Rabbim dersini verir. boşver be tatlım sen hayatına bak.. gerçi kelin ilacı olsa..

beklemedıgımızı bı borç çıktı bebegımıze ve doğumum için ayırdıgımız parayı borca yatırmak zorunda kaldık... 1 kaç gün sonra evden çıkmamızı söyledı ev sahıbı... 2 gun sonrada eşimi işten çıkardılar ve bunlar 1 hatfa içinde olan şeylerr... çok bunaldım ruhen çok bıtkın hıssedıyorum kendımı....

dert veren Allah dermanınıda verirmiş. geçer hepsi huzura erersiniz merak etme. ne iş yapıyor eşin? hep beraber iş arayalım buradan? hangi şehir? ev bile buluruz biz sana.

tek hatam insanlaraa yardım etmek benı en çokta bu üzüyo kötü bir nıyetle yapılan bişi olsa allah cezamı verdı der otururdum ama ben üvey aileme butun altınlarımı verdım borç olarak 6 yıl geçti hala alamıyorum vermıycekler bu yuzdende kv.dle sorun yaşıyorum sankı onlardan habersız vermişim gibi bana her gunu haram edıyor unutmak imkansız

olsun be güzelim çıkar onlar bir yerden. keşke kv de biraz anlayışlı olsada senin elinden bişey gelemdiğini anlasa aah ah. kredi falan çekseniz verdiler diye olamzmı öyle? birde istersen üvey ailene dava aç. eğer üzülmeyeceksen ve o altınları mutlaka istiyorsan. zor bişey tabi aile içinde dava falan ama ne bileyim rahatlarsın belki diye söyledim.

herkesee meraba...oncelikle mevlid kandiliniz mübarek olsun...insanin derdi sikintisi bitmez mi hic?:2::2::2::85::85:

aynı söyledığın gıbı gıttım eşimle konuşmaya evde yoklarmış gerı geldim sonra aradılar benı ben neden evlerıne gıdıp onları rahatsız edıyormuşum dıye duymadığım hakaret kalmadı okadar aşmışlar bazı şeylerı onlarla yaşadığım zaman hiç böyle gelmıyorlardı gözüme oysakı ben sadece kapılarını çaldım yengem çıkıp yok dedi bende konuşmam lazım onlarla böyle olmaz dedim işte bukadar bu sözlere karşılık duymadığım hakaret kalmadı uvey annem sen benım gelinimden ne istıyorsun dıye bır başladı sonu yok oysakı benı 6 aylıken almış buyutmuş hiçmi sevmemiş anlamadım veen son bana senı buyuttuğumun karşılığını öde ancak öyle alırsın dedı daha öncede çocuğum olmuyordu 8 yıl sonra oldu çocuğum yokkende çocuğun olsun 10 yasına gırsın öyle verırım dıyordu normalde konuşsan anarmolde konuşsan durum değişmiyor kvdeme gelince bır gun eve geldım kvdemle uvey annem oturmuş konuşuyorlardı kvdem annenlere borç verırmısın bılezıklerını bak sıkışıklarmış dedı yanı borç vermemi kvdem söyledı benım hiç bi hatam olmadığını ıyı bılıyor ama yınede sinirini benden alıyor yetimsin sen yetim dıyerek bana hakaret ettiğini sanıyor ve bunlar bana çok ağır geliyor başım sıkışsa çalabıleceğimtek bır kapı yok oda bunu çok ıyı bıldığınden elinden gelenı ardına koymuyor birden kendı dert topiğim gıbı oldu ama içim acıyo artık bı sonu olsun bunun

ya böyle umutsuz olma işte. sana acımayanlara sende acıma dik dur. çalabileceğim kapım yok ne demek. hepimiz snei anlarız dinleriz. bizim kapımızı çal. biz snein kapını çalalım. ama üzülme. insan insana her zaman laızm. her zaman dıaşrıda da olsa görüşebiliriz dertleşebiliriz. Allah çocuğunu eline sağlıkla almayı nasip etsin. Benimde ablam doğum yaptı bugün. ondanda biliyorum hamilesinya sen daha hassassındır şimdi :KK43:

ya böyle umutsuz olma işte. sana acımayanlara sende acıma dik dur. çalabileceğim kapım yok ne demek. hepimiz snei anlarız dinleriz. bizim kapımızı çal. biz snein kapını çalalım. ama üzülme. insan insana her zaman laızm. her zaman dıaşrıda da olsa görüşebiliriz dertleşebiliriz. Allah çocuğunu eline sağlıkla almayı nasip etsin. Benimde ablam doğum yaptı bugün. ondanda biliyorum hamilesinya sen daha hassassındır şimdi :KK43:

Dua edelim arkadaşlar hayırlı kapıları açar rabbim.
Piyonistim teyze olmuşsun tebrik ederim, bebiş ne oldu ?

Keşke ev kredimiz var,sevgilimden ayrıldım,evde kaldım,temizlik yapıcam,sınavlarım var,atanabilcek miyim vs gibi şeyleri dert olarak yazsaydım...Benim derdim annemin rahatsızlığı...Onun eski sağlığına kavuşması için nelerimi feda etmezdim...Elbette herkesin derdi kendine göre büyük ama Rabbim kimseyi hastalıkla imtihan etmesin:KK50:

Dua edelim arkadaşlar hayırlı kapıları açar rabbim.
Piyonistim teyze olmuşsun tebrik ederim, bebiş ne oldu ?

Amin canım. inşallah güzel günler görürüz sağlıklı, huzurlu ve mutlu.
teşekkür ederim gofrettom benim. son ana kadar kız dendi ama bebiş erkek oldu :) sürpriz yaptı bize yavrum yaaa. darısıda başımıza diyeyimmi canım :KK43:(((

Amin inşallah, hallolur sen dert etme
Herşey yoluna girer Allah'ın izniyle çocuğunu da sağ sağlim kucağına alırsın :KK16:

amıınn canımmm çok teşekkür ederımmm...:KK54:

dert veren Allah dermanınıda verirmiş. geçer hepsi huzura erersiniz merak etme. ne iş yapıyor eşin? hep beraber iş arayalım buradan? hangi şehir? ev bile buluruz biz sana.
ay canımm benım boyle okuyunca nasıl mutlu oldumm... ankaradayımm.. bı kaç tane ev var haftasonu bakıcaz bakalım.. eşimin meslegı cam uzerıne canımmmm

Amin canım. inşallah güzel günler görürüz sağlıklı, huzurlu ve mutlu.
teşekkür ederim gofrettom benim. son ana kadar kız dendi ama bebiş erkek oldu :) sürpriz yaptı bize yavrum yaaa. darısıda başımıza diyeyimmi canım :KK43:(((

oy oy teyzesi erkek sürpriz yaptı demek..
Allah aratmadan nasip etsin isteyen herkese canikom..

hayatopcugu ; Allah yardım etsın ust uste gelmıs
ınsallah bebeıs ugur getırır esın daha ıyı bır ıs bulur

amıınn canımmm çok teşekkür ederımmm...:KK54:

ay canımm benım boyle okuyunca nasıl mutlu oldumm... ankaradayımm.. bı kaç tane ev var haftasonu bakıcaz bakalım.. eşimin meslegı cam uzerıne canımmmm

ne demek canım her zaman yardımcı olmaya hazırız hepimiz. bnce bütün bayanların yardım yönü çok kuvettli yada duygusal diyeyim ben. hemen üzülürüz elimizden geleni yapmak isteriz. ama seni ankaradaki arkadaşlara havale edeyim ben istanbuldayım çünkü :KK43: ama merak etme bence eşin mutlaka hemen iş bulacaktır. zaten taşınmaktada ne var? eşyaları toplasın anneler yada arkadaşlarını çağır yardıma. depozitonuzuda geri verecektir ev sahibi 500 masraf etsen boya badana 500 de taşıma tutsan 1000 TL ye halledersin hepsini. nedirki borç alınır yavaş yavaş ödenir. üzme kendini arkadaşım böyle şeyler için. sen bebişinin tadını çıkart. hayırlı evlat olsun inşallah anasına-babasına.

ben almanyaya gelin geldim.esimin anne babasiyla kaliyoruz.kurulu bir duzenin ortasinda buldum kendimi.aralik 19 da geldim ve hala alismadim.arada sikintili hissediyorum kendimi ve esimin annesi bu halimi gorunce hep tartisma cikariyor.ne oluyor,bir sorun var kesin ben cocuk degilim falan diye.aklimda yemin ederim kotu dusunceler gecirmiyorum oyle anlarda ve bana sen boyle dusunuyorsun kesin,icine kapaniksin,sirrini bildirmiyorsun diyorlar.ben de her seferin de kotu niyetler besleyen biri degilim demekten yoruldum.burda bunu paylasabilecegim hic arkadasim yok.ha siz simdi esin ne yapiyor boyle durumlarda diyeceksiniz.dun o da ugrasamayacagim ben sizinle deyip o da cikisti ve dun ipler kopabilirdi.anne baba demiyormusum onu da bahane ettiler.ben de esime biraktim,inanin gozum iyice kararmisti.tamam bitti dese arkama bile donmezdim.esim dun oyle yapinca iyice yalnizligimi hissettim ve kendimi berbat hissediyorum.ne yapmaliyim bilmiyorum.

ne demek canım her zaman yardımcı olmaya hazırız hepimiz. bnce bütün bayanların yardım yönü çok kuvettli yada duygusal diyeyim ben. hemen üzülürüz elimizden geleni yapmak isteriz. ama seni ankaradaki arkadaşlara havale edeyim ben istanbuldayım çünkü :KK43: ama merak etme bence eşin mutlaka hemen iş bulacaktır. zaten taşınmaktada ne var? eşyaları toplasın anneler yada arkadaşlarını çağır yardıma. depozitonuzuda geri verecektir ev sahibi 500 masraf etsen boya badana 500 de taşıma tutsan 1000 TL ye halledersin hepsini. nedirki borç alınır yavaş yavaş ödenir. üzme kendini arkadaşım böyle şeyler için. sen bebişinin tadını çıkart. hayırlı evlat olsun inşallah anasına-babasına.

doğru söyluyosun canım işte insan bazen tek başına sağlıklı düşünemıyo... bu arada senınde bebişin oluyomuuuşşş allah bağışlasınn. allahım sağlıklı bı şekilde kucagına almayı nasp etsın kaç haftalık bu arada?

doğru söyluyosun canım işte insan bazen tek başına sağlıklı düşünemıyo... bu arada senınde bebişin oluyomuuuşşş allah bağışlasınn. allahım sağlıklı bı şekilde kucagına almayı nasp etsın kaç haftalık bu arada?

canım benım enarda hıc bırıkmıs paranız vs varmı?
veya aılelerınız bıraz sahıp cıksa sıze ınsallah
o bo rc kotu olmus ama bebege takı toka gelır duzeltırsınız ınsallah
buarada benım oglum var 3 yasıan gırecek subatta 36 haftalık dogdu
dogum haftan baya ılerlemıs masallah

canım yanlış anlamışsın sanırım. ben eşimden ayrıyım. 1 ay sonra boşanmış olacağım Allahın izniyle. ablamın bugün doğumu vardı erkek oldu. ondan bahsettik biz. ama umarım bende annelik duygusunu tadarım çok istiyorum çünkü :KK43:(

ben almanyaya gelin geldim.esimin anne babasiyla kaliyoruz.kurulu bir duzenin ortasinda buldum kendimi.aralik 19 da geldim ve hala alismadim.arada sikintili hissediyorum kendimi ve esimin annesi bu halimi gorunce hep tartisma cikariyor.ne oluyor,bir sorun var kesin ben cocuk degilim falan diye.aklimda yemin ederim kotu dusunceler gecirmiyorum oyle anlarda ve bana sen boyle dusunuyorsun kesin,icine kapaniksin,sirrini bildirmiyorsun diyorlar.ben de her seferin de kotu niyetler besleyen biri degilim demekten yoruldum.burda bunu paylasabilecegim hic arkadasim yok.ha siz simdi esin ne yapiyor boyle durumlarda diyeceksiniz.dun o da ugrasamayacagim ben sizinle deyip o da cikisti ve dun ipler kopabilirdi.anne baba demiyormusum onu da bahane ettiler.ben de esime biraktim,inanin gozum iyice kararmisti.tamam bitti dese arkama bile donmezdim.esim dun oyle yapinca iyice yalnizligimi hissettim ve kendimi berbat hissediyorum.ne yapmaliyim bilmiyorum.

of çok zor. türkiyeye gelsen almanyada yine daha kolay olurdu. anneside nasıl bişeymiş anlayış göstereceği yerde sorun çıakrtıyor. bu insanları anlamak çok zor çookkk. eşine söylesende evli arkadaşlarıyla görüşseniz bir süre kafanız falan dağılsa ne güzel olur. hem sizde açılmış olursunuz. eşine de söyle bazen yalnızlık çekiyorum annende tavır alıyor ama yanlış anlamayın beni bazen öyle olduğumu hissediyorum de. annen ile yaşım bir değilki onun gibi davranayım düşüneyim de. zamanla aşılır ama senin desteğine çok ihtiyacım var hep yanımda ol olurmu de :)

X