- 4 Haziran 2013
- 12.178
- 8.379
-
- Konu Sahibi balbocegi35
Size ne aliden size ne selinden babanız ne hakla karışıyor
oooo herkes düzgün insan olsa dünya cennet olurdu
onlar ahlaksız kişilerse görüşmezsiniz
babanız neden burnunu soktu anlamadım
sizi neden bu kadar ilgilendirdi bu konu onuda anlamadım görünen o ki alan memnun satan memnun siz karışmayın bence
aslında babanız en doğru olanı yapmış. ama ali denen kişiliksiz kişi olayı başka anlattğı için değil alinin karısı gurursuz olduğu iiçn iş bu raddeye gelmiş. tamam anladık adam seni aldattı sende boşanamıyorsun illa vardır bir sebebi o zaman sus otur neden hiç suçsuz insanları iftiracı gibi gösteriyorsun.
siz oradan taşının başka çözümü yok. selinin ailesiyle karşı karşıya gelseniz Allah korusun olay çıkar kan çıkar. boşverin iyilik yap denize at. balık bilmezse halik bilir.
canım ilk başta anlamamıştım şimdi okuyunca anladım. Çok zor bi durum .Komşu ne de olsa deyip babanız iyilik yapmak istemiş. Boşverin artık Allah ın izniyle size bişe yapmazlar artık. Daha kötü olur çünkü. Tam müge anlı lıkİyi kötü kesinlikle hiç muhabbetiniz olmasın artık ipler kopmuş zaten öyle bir komşudan uzak durmak en iysi.
Burada sizene canım onların hayatından diyen arkadaşlar! Yaşlı insanlar böyle bi durumda hmen mudahalede bulunmak isterler. Ve aile apartmanında benim babamda böyle bişeye izin vermez. Hele ki 10 yıllık komşuysanız. O yuzden konu sahibine yüklenmeyiniz
Bayağı bir zorladım ve anladım sanırım:
1. Ali, Selin, Selin'in ailesi ve konu sahibi komşu.
2. Ali başkasıyla evli, Selin başkasıyla evli.
3. Ali ve Selin balkondan balkona fingirdeşiyor. Bunu gören diğer komşular dedikodusunu yapıyor.
4. Konu sahibinin babası (X amca diyelim) bu dedikodulardan ötürü Ali'yi uyarıyor. Ali X amcaya karşı kabul ediyor olanları ve bir daha olmayacağını söylüyor fakat
5. Ali söylenenleri kabul etmesine pişman oluyor ve karısına gidip X amcanın ona iftira attığını söylüyor.
6. Karısı olup bitenin farkında olsa da kocasının yanında yer alıyor ve konu sahibinin ailesine düşman kesiliyor.
7. Olayların patlak vermesiyle Selin'in ailesi de işe karışıyor ve onlar da kızlarını koruyor.
8. Sonuç: Herkes konu sahibinin ailesine düşman ve asarım keserim tehditleri havada uçuşuyor.
Benim yorumum: X amca bu işe hiç burnunu sokmasaydı iyidi. Polise gidip şikayet ederseniz konu kendiliğinden kapanır.
Soru: Konu başlığını anlamadım. Böyle iyilik yapacağınıza gidip bir yetimin başını okşayın bir fakire sadaka verin.
selinin kocasına hayret ettim vallaa...herşeyi bildiği halde ağlayıp abi çocuk var napcam demesi çok garip
Ben de aksine takdir ettim, bizim memlekette hep kadınlar der bunu,erkekler benzer durumda namus diye adam bilem vururlar. Bu adam baya demokratik, modern biri sanırsamSelin yazık etmiş bu adama, bir daha bulamaz böylesini
kadın olsun erkek olsun bizde aldatılan tarafın hoş görmesine genişlik deniyor.....boşarsın olur biter...şiddete hayır tabiside
Ama bu Selin'e de mezhebi geniş koca lazım, kadına baksana balkondan balkona ceviz kırıyor.Normal bir erkekle yapamaz bu, önüne geleni affetmiyor maşallah
Bu arada konu sahibi durumunuz zor ama ben o tehditlere pek inanmıyorum, o kadar kolay değil öyle adam öldürmek ona cesaret edemezler imkanı yok, siz bir dahaki sefere ses kaydı vs. yapın, ya da mesaj atarlarsa kaydedin, polise gitmekle tehdit edin açık açık, o kayıtlar sizde olduğu müddetçe imkanı yok kıllarını kıpırdatmaya cesaret edemez 2 it kopuk.
konu sahibi eskiden uyarı karşındakine bu hatayı yaptın dön yada bunu böyle yapmamalısın vs dendiğinde uyarılan insan borçlu kalırdı uyaran kişiye ama şimdi çağda böyle bişey yok bırak hata uyarısını eleştiriye bile açık deiliz keşke babanız sizi dinleseydi ama kendini sorumlu hissetmiş sonuçda bir suçu bilip de susmak doğru deil bi anlamda tabi bu insanlardan uzak durmanız tavsiyem birde karakola gidip siz ailecek tehdit altında olduğunuzu anlatın savcılığa başvurmadan önceki bir kademe var yani bana ve aileme bir şey olursa diye karakolda dilekçe yazdırıyorsun o orda duruyor savcılığa yollamıyorsun en ufak onlardan gelen bir tehdit herhangi bi harekette o dilekçe sizin için çok iyi oluyo sadece bunu yaptırın sessizden ve korkmayın böyle tehditlerle hiç bişi olmaz
selinin kocasına hayret ettim vallaa...herşeyi bildiği halde ağlayıp abi çocuk var napcam demesi çok garip
konuyu pek anladığınızı düşünmüyorm.
1.peygamber efendimiz buyurmuş ki;gözünüzle görseniz bile gözünüzü tekrar ovuşturarak bakın.
2.10 senedir komşunuzmuş.bundan daha önce de bu tür münasebetleri olmuş.neden bile bile evinize barkınıza sokuyorsunuz.insan komşusunu seçemez ama,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine karar verebilir.
3.baban gözüyle görmemiş,o gözüyle gören (gördükleri de konuşmaları işaretleri) kendileri niye gidip deme gereği duymamışta,babana bu asli görevi yüklemişlar.
4.ali'nin eşi,selin ali yle fingirdeşirken fingirdeşirken niye kendi selin in kocasıyla mangal yakmaya uğraşıyor.veya selin in kocası,ali nin selin eolan ilgisinin,dikiz aynasından izlemesinin farkındaysa,ne diye görüşüp mangala gidiyor.yani alan memnun satan memnunsa siz neden karışıyorsunuz.bunlar da sizin evde konuşulduğu için,ali nin eşi çark edip bunları ali ye anlatmıştır.ali de babana hiddetlenmiştir.
5.herkesin hayatı kendini ilgilendirir.ahlak yoksunu insanlar,sizin tembihlerinizi,iyi niyetinizi görebilecek karakterde değildir.kapım ayrı,kapısı ayrı deyip uzaklaşmak gerekir.
6.evde böyle şeyler sürekli konuşulduğu ve komşularda konuştuğu için baban gaza gelmiş.bu tip şeyler erkeğe hiç yansıtılmamalı,dış etkenlerden yansımış dahi olsa,biz görmedik iftiradır bizi ilgilendirmez demeli.çünkü sonuçta namus meselesi ciddi boyutlara gidebilir.
7.baban hala akıllanmamış olcak ki,selin in eşiyle bu konuları konuşup,tekrar insanları üstüne sıçratmış.
8.ben kimseye benzemem,öfkeliyim,şunu yparım böyle yaparım diyorsun da,sonuçta etin kemiğin belli bir genç kızsın.neyi ne kadar yapabilirsin.bağırıp çağırmakla,laf çarpmakla olacak iş değil.
9.hala şunu arasam,şunla konuşsam buna mesaj atsam derdindesin.bırakın yahu,kapatın konuyu.:44:hem sen nişanlı evlenecek bir genç kızsın.bu tür olayların içinde olman çok doğru mu?
1.Peygamber efendimiz buyurmuş ki;gözünüzle görseniz bile gözünüzü tekrar ovuşturarak bakın.
2.10 senedir komşunuzmuş.Bundan daha önce de bu tür münasebetleri olmuş.Neden bile bile evinize barkınıza sokuyorsunuz.İnsan komşusunu seçemez ama,kiminle görüşüp kiminle görüşmeyeceğine karar verebilir.
3.Baban gözüyle görmemiş,o gözüyle gören (gördükleri de konuşmaları işaretleri) kendileri niye gidip deme gereği duymamışta,babana bu asli görevi yüklemişlar.
4.Ali'nin eşi,selin ali yle fingirdeşirken fingirdeşirken niye kendi selin in kocasıyla mangal yakmaya uğraşıyor.Veya Selin in kocası,ali nin selin eolan ilgisinin,dikiz aynasından izlemesinin farkındaysa,ne diye görüşüp mangala gidiyor.Yani alan memnun satan memnunsa siz neden karışıyorsunuz.Bunlar da sizin evde konuşulduğu için,Ali nin eşi çark edip bunları ali ye anlatmıştır.Ali de babana hiddetlenmiştir.
5.Herkesin hayatı kendini ilgilendirir.Ahlak yoksunu insanlar,sizin tembihlerinizi,iyi niyetinizi görebilecek karakterde değildir.Kapım ayrı,kapısı ayrı deyip uzaklaşmak gerekir.
6.Evde böyle şeyler sürekli konuşulduğu ve komşularda konuştuğu için baban gaza gelmiş.Bu tip şeyler erkeğe hiç yansıtılmamalı,dış etkenlerden yansımış dahi olsa,biz görmedik iftiradır bizi ilgilendirmez demeli.Çünkü sonuçta namus meselesi ciddi boyutlara gidebilir.
7.Baban hala akıllanmamış olcak ki,Selin in eşiyle bu konuları konuşup,tekrar insanları üstüne sıçratmış.
8.Ben kimseye benzemem,öfkeliyim,şunu yparım böyle yaparım diyorsun da,sonuçta etin kemiğin belli bir genç kızsın.Neyi ne kadar yapabilirsin.Bağırıp çağırmakla,laf çarpmakla olacak iş değil.
9.Hala şunu arasam,şunla konuşsam buna mesaj atsam derdindesin.Bırakın yahu,kapatın konuyu.:44:Hem sen nişanlı evlenecek bir genç kızsın.Bu tür olayların içinde olman çok doğru mu?