Kim haklı? (Kıskançlık durumları)

Bir de bu vesileyle sinir olduğum bir şeyi daha paylaşayım:

Ben öyle aşırı "modern" bir aileden gelmiyorum, babam karadenizli annem iç anadolulu. İstanbul'da doğup büyüdüm, zengin çocuğu değilim, ama Anadolu lisesi + üniversite vs biraz daha liberal görüşte kişilerle karşılaştım hep. O ise Batı Anadolu doğumlu, ailesi benimkilerden daha az dindar ve kız-erkek arkadaş konularında daha hoşgörülü. O üniversite için İstanbul'a gelip bir süre çalışıp İstanbul'u terk etmiş. Bana zaman zaman "senin saçma sapan görüşlerin" "senin yapay çevren" "senin Amerikan dizilerinden özendiğin hayatın" gibi şeyler söyler. Onun arkadaşlarıyla benim gitmeme 30 dakika kala bile otururuz saatlerce alakasız konularda konuşur ben sıkılsam da bir şey demem ama benim arkadaşımın nişanı oldu. Daha doğrusu nişandan sonra davet verdi sadece gençlere. Ve liseden arkadaşım en yakın 3 arkadaşımdan biri. Saat 11 buçuktan sonra durmadı mızmızlandı "gürültülü burası" diye. Kız gelip "Biraz daha kalın" dediği için kaldık, çıkınca trip atıyor.

Ona göre godoş olan, marjinal olan, Amerikan özentisi kariyerist yapay hayat yaşayan benim sanki. Böyle demiyor ama bunu hissediyorum gibi. Onun arkadaşalrı ise Anadolunun saf gençleriymiş, gerçek insanlarmış, gerçek sıkıntıları olan onlarmış gibi davranıyor sanki. Sanki ben şımarık zengin kızıymışım filan gibi davranıyor. Mesela ben işsizlikten yakınırken o bana birkaç kez "aç kalmazsın nasıl olsa ailen arkanda" dedi. Bütün bunları abartıyor muyum, paranoya mı değil mi gerçekten bilmiyorum.

Arkadaşlar kusura bakmayın. Sanki kadınlar kulübünde kafa ütülüyorum sayfalarca anlatıyorum. Dışardan bakınca dertlerim çok saçma ben çok aptal bir insanmışım gibi gelebilir. Ama gerçek hayatta beni kimse dinlemiyor. Bir senedir bunaldım. Psikologa verecek param da yok. Bunları belki bu sitede psikolog veya genel olarak ruh halimi görüp anlayan birileri çıkar da bana bir şeyler yazar, beni anlayan diye yazıyorum.

Merhaba gerçekten uzun uzun yazmanız, yazımdan tahliller yapmanız ve akıl vermeniz çok çok güzel, size gerçekten çok teşekkür ederim. Umarım sizi verdiğim cevapla boşa yazmış gibi hissettirmem. Dediğiniz çoğu şeyde haklısınız, sadece birkaç şey söyleyebilirim belki: Ankara'ya taşındım ona yakın olmak için ama taşınırken gerçekten burada alanımda İstanbul'dan daha çok iş bulabileceğimi umuyordum. Buraya gelirken kafamda daha başarılı, daha dolu bir hayat vardı kendim için de... İkincisi ise onun beni sevdiğine inanıyorum, yani buna eminim aslında bu yüzden ne kadar atıp tutsam da onun sevgisini sorgulayıcı şeylere giremiyorum. Sanki bu forumda siz onun aleyhinde konuşunca bile içimde bir şey oluyor, diyorum ki "benim yüzümden sanki hak etmediği şeyler düşündü insanlar onun hakkında, ben böyle anlattığım için." Çünkü benim tanıdığım insan düşüncesiz biri değildi ve hala da değil. Bu yüzden böyle çelişkideyim.

Ama ne olursa olsun şu öğütlerinize kesinlikle uymaya çalışacağım:
-Beni sevsin sevmesin herhangi bir insan için kendi prensiplerimden vazgeçmemek
-Eşit bir ilişki için tavır koymak
-Eğer kuramıyorsak, olmuyorsa, beni yaralamaya devam ediyorsa ayrılığı göze almak

Bir de siz Koç kadını mısınız? Hem profil resminiz hem de mantığınız çok Koç kadını (yine mantıksız astrolojik yaklaşımlar, idare edin). Ben Koçla pek anlaşamam, Yengeç burcuyum, ama Koç kadınından öğreneceğimiz çok şey var...

Sevgililerinize kocanızmış gibi görürseniz olacağı bu.
Herşeyi anlatmak zorunda değilsin. Her söylediğini uygulamakta zorunda değilsin.
Ayrıca sevgilinin sana deli divane aşık olmadığı da belli. 4 ay önce ailesiyle tanıştırdığı kız hangi cüretle onlarda kalabiliyor?
Sevgilin epey geniş. Senin de bu rahatlığın şaşırtıcı.

Her şeyi anlatmazsam çok garip bir suçluluk duyuyorum. Anama babama duymadığım suçluluğu sanki ona duyuyorum. Kocama bile böyle hisler duymamalıyım belki ama garip bir gerginliğim var ona karşı.

Geçen sene Facebook şifremi ona vermiş bulundum sonra binbir kavgayla geri aldım. Şu an hiçbir sosyal medya hesabımın şifresi onda yok. (Onunki bende var ama benim suçum değil, ilk önce ben hiçbir şey sorup istemeden şifrelerini kendisi mesaj attı bana, ben de nedense düşünmeden kendiminkini verdim 2 buçuk sene önce filan. Sonra bunun çok garip olduğunu fark edip geri almak istediğimi söyledim şifremi, binbir türlü kavgayla geri aldım. Onun şifresini de artık istemediğimi, değiştirmesini söyledim ama "benim gizlim saklım yok" diyerek değiştirmedi. Ama gerçekten girmiyorum okumuyorum.)

Eski sevgilimle olan iletişimimi söylememin sebebi ise: Facebookta çocuğun duvarımda paylaştığı şeyi görecek diye ödüm koptu, hiçbir şey yapmadığım halde epey gerildim ve ona söyledim.

hayır koç değil boğayım, hem de tipik bir boğayım :)
sizi üzmek istemem ama hala objektif bakamadığınızı düşünüyorum...
umarım mutlu olursunuz :)

benim aşırı kıskançlıklarım yoktur rahat bir insanım bi nebze ama bu bana biraz fazla geldi.

neden yaşından küçük kızlarla takılıyor. arkadaşlık anlamında ne buluyor acaba onlarda.

senin durumuna yine biraz normal diyebilirim çok değer verdiğin bir insandır sevgili olarak yapamamışsındır. üzerinden de 7 sene geçmiş zaten.

bilmiyorum ya evlenirseniz ne olacak? kızlarla bu kadar rahat görüşmeye devam mı edecek?

ben söylememeyi doğru bulmuyorum
fakat şifre vermeyi de doğru bulmuyorum
eğer bir insan eski erkek arkadaşıyla dostane bile olsa görüşüyorsa, yeni sevgilisi bence bilmeli

burada olay o değil
burada olay ilişkinizde denge olmaması
sizin tüm hayatınızı o kişiye dayalı yaşamanız
ve saygı görmüyor olmanız (sizce böyle değil ama benim anladığım böyle)
ve kendinize özel hiçbirşeyiniz olmaması, kendinize özel birşeyden kastım gizli saklı şeyler değil

hayır koç değil boğayım, hem de tipik bir boğayım :)
sizi üzmek istemem ama hala objektif bakamadığınızı düşünüyorum...
umarım mutlu olursunuz :)

Kusura bakmayın, hem simgeleri karıştırmışım hem özellikleri... Benim annem de tipik bir boğa kadını. Sizin söylediklerinize benzer şeyler söylüyor. Annem tanıştı sevgilimle, biraz da sosyal medyadan takip ediyor. Bana dedi ki: "Sen başkalarının düşüncelerini çok önemseyen ve sakin birisin. Bu çocuk ise agresif. Sanki söylemleri bile agresif. Seni üzer, sana hükmeder gibi geliyor." Yine ondan bir şey saklamamam ama ondan izin de almamam gerektiğini söyledi. "Ben babandan yıllardır bir kere bile böyle bir izin almadım" dedi. Bir kere sevgilimin beni dövdüğü bir rüya görmüş annem. Dedim ki "Asla öyle bir şey yapmaz o." O da dedi ki "Sana tutup da dayak atmayacağını biliyorum. Senin sevgilin iyi bir çocuk. Ama sana baskı uyguluyor, sana saygı duymuyor."

Sizin dediklerinizi (her ne kadar anlamıyor görünsem ve dediğiniz gibi içinde bulunduğum ilişkiye objektif bakamasam da)
içimde bir yerlerde anlıyorum. Bu anladıklarımı adlandıramıyorum sadece ve tepkimi nasıl koyacağımı bilmiyorum. Hiçbir şeye itiraz etmeden, hiçbir şikayet dile getirmeden veya karşı çıkmadan sorun da çıkmıyor ve sanki bu kolaycılık sebebiyle boğuluyor gibiyim. Ama dediğim gibi yavaş yavaş bu konuda adımlarım var.

ikinizde bana biraz genişmişsiniz geldi.senin eski erkek arkadışınla görüşmemen benim için hata ama sana saygısızlık etmek istemem.heleki erkek arkadaşın yaptıklarını hiç saymıyorum bile.daha evlenmeden o kadar özel hayatınızı birbirinize açmışsınızki bunun sıkıntısı içersindesin özelliklede sen cnm.bu kadar değer veremeyi hak ediyor mu sence karşındaki.bence iyi düşün derim ben iyi analiz et

tatlım bence ortada normal oluncak bir durum yok madem ona normal geliyor sende sabahın 6 sında bir adamın beline sarılıp bisikletle ormanda geziye çıkabilirsin. ayrıcada 1 arkadasım kaldı diyorsun onuda silersen senin etrfında kimse kalmıycak ve adamında tabiki sana karşı kıskançlık yapacağı hiç bir şeyde kalmaz doğal olarak.. benim erkek arkadaşım şükür diyorumki tek bir tane kız arkadası var onuda tanıyorum onlara gittiğinde erkek gurubuyla gider asla tek gitmez ben asla böyle bişeye taviz vermem bilir çünkü sen başta tamam demişsin şimdi düzeltemezsin

tövbe estagfirullah..

Mezhebiniz baya genismis, icinde at kosturun bari.

Diğer arkadaşların tepki verdiği konularda söylüyorsanız bir şey diyemem ama alıntı yaptığınız yerle ilgili- yani evlilik öncesi cinsellikle ilgiliyse bdv'de çok yaygın bahsedilen bir konu bu kadar tepki göstermenize şaşırdım. Bu konulara hiç girmeyecektim biraz rahatsız edici evet ama bu da beni epey sarsan bir olay olduğu için konu bütünlüğü içerisinde bu detayları da belirtmek istedim.

Valla canim benim ne diim, hem senin mezhebin genis, hemde sevgilinin. Bana yaptigi hic normal gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…