Kim haklı? (Kıskançlık durumları)

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.767
12.151
Arkadaşlar merhaba, benim size bir sorum olacak. Sevgilimin beni kıskanması ama kıskandığı davranışların bin beterini yapması ile ilgili...

2009 senesinde 7 ay boyunca biriyle çıkmıştım, arkadaşça ayrıldık sonra da eş dost ortamlarında görüşmeye devam ettik. O benden sonra başka bir kızla çıktı o kız da benim az çok tanıdığım bir insandı daha sonra okulda karşılaşınca da beraber çay içtik filan, Facebookta arkadaşım kız, paylaştıklarımı layklar filan, ha kızla çocuk da ayrıldılar sonra ama hala arkadaşlar.

Şu an anlatınca biraz godoş bir ortam gibi durdu ama yani bu çocukla çıktığım zaman benim yaşım 21 idi, şimdi 27me gireceğim, kaç sene olmuş, kendisine karşı hiçbir şey hissetmem, o da bana hissetmiyor bence, arkadaş kalmamızın sebebi de aynı ortamda olmamızdı bir de bir düşmanlığım yok zaten. Ki çok yakın da değiliz yani muhabbetimiz çok nadirdi ve hep geyikti.

Neyse bu çocuk biraz ergen olduğu için kilolarımla ilgili şakalar yapıyordu Facebook üzerinden ve kamuya açık bir şekilde ben de her seferinde laf sokuyordum, geçen sene moralimi bozan bir yorumu olunca arkadaşlıktan çıkardım. Geçen gün ortak bir arkadaşımızın duvarında "Unnudagassolina naber?" demiş ben de sevindim açıkçası hıncımı unutmuştum yeniden ekledim. Ama hiçbir mesajlaşma bir şey yok. Ertesi gün duvarımda yne kilolarımla ilgili "şaka" paylaşmış ben de ona "Ne ergensin hala ya!" anlamında bir cevap verdim.

Şimdi ben 2 buçuk senedir biriyle beraberim telefonla beni arayınca ona bu durumu anlattım. Çok sinirlendi ve hemen onu arkadaşlıktan çıkarmamı istedi. "Eski sevgiliyle arkadaş kalınmaz demedim mi ben sana?" gibi şeyler söyledi. Ben de çocuğu arkadaşlıktan çıkardım ama bir yandan da çok sinirlendim çünkü benden bunu isteyen kişi son zamanlarda bakın neler yapıyor (AYNI ZAMANDA: geçen ay doktorada sınıf arkadaşımla yanlış derse girdiğimiz bir gün hadi bari bir kahve içelim dedik, bu şehirde gerçekten hiç arkadaşım yok (SIFIR arkadaşım var bütün gün duvarlarla konuşuyorum) ve çok masum şeylerden bahsettik, buna dedi ki onunla bir daha görüşmeyeceksin.)

Neyse bu kıskançlıkları yapan sevgilimin bana rağmen yaptıkları:

Sevgilim 32 yaşında, 20 yaşında iki kızla arkadaş. Kızları şu an tanıyıp sevsem ve artık kıskanmasam da başta bir tanesi ona yazıyordu. Sevgilim ona "Pamuk Prenses" gibi şeyler diyordu. Gecenin 4ünde beraber içiyorlardı. Bu durumu kıskandığım zaman bana "onda baba sevgisi eksik" gibi şeyler dedi. Ama KESİNLİKLE GÖRÜŞMEYİ FİLAN KESMEDİ.

Diğer kız ile bir sabah saat 6 gibi bisikletle (kız bisikletin arkasında oturup bunun beline sarılıyor) ormana geziye çıkıp sonra da kır kahvesinde kahvaltı yapmışlar. ÇOK KISKANDIĞIMI BELLİ ETTİM ama onunla yine de görüştü. HİÇBİR ZAMAN GÖRÜŞMEYİ FİLAN KESMEDİĞİ GİBİ bu iki kız da onun ailesi ile yaşadığı eve neredeyse her akşam geliyor, bazen onlarda kalıyor filan. Özellikle sürekli bende eleştirdiği şeyler için bu kızları övüyor. STRESTEN KARNIMA AĞRILAR GİRİYOR GECELERİ UYUYAMADIĞIM OLDU AMA ONA GÖRE BUNLAR GEREKSİZ KISKANÇLIK.

En sonunda onu ziyarete gittiğimde dedi ki seni onlarla tanıştıracağım böylece gereksiz kıskançlık yaptığını anlarsın. Hiçbir şey demeden kızlarla tanıştım, gerçekten iyi kızlar, benim sevgilimde (en azından artık) gözleri yok, sevdim cidden onları. Ve onlara gayet medeni ve iyi davrandım. Ama ilk görüştüğümüzde yine stresten karnım ağrıdı. Sevgilimin bir kıza bir bakışı, onunla balkonda yalnız sigara içmesi, hepsi karnıma ağrılar soktu. Ve işin garibi o gece onunla birlikte olmak istemediğimi söyleyince (kendimi çok kötü hissediyordum) bana surat astı kızdı vs.

ÖZET VE SONUÇ: Dün ona dedim ki madem bana bununla görüşme şununla görüşme diyorsun sen de Ayşe (kızlardan biri) ile görüşme. En azından SİZDE KALMASIN. Bana verdiği cevap: Benim elimde olan bir şey değil o, annem ve ablam davet ediyor. AMA ÇOK DEĞİL DÖRT AY ÖNCE ONU ONLARLA TANIŞTIRAN DA KENDİSİ. Yani, ilk bisiklet olayına itirazımdan sonra BENİ HİÇ TAKMADAN onunla görüşmeye devam etmiş ve samimiyet kurmuş. Ama beyefendi bana onunla görüşme bununla görüşme, oh ne ala mualla.

Bir de bana "doktoradaki arkadaşınla görüşmeyi kes" diyince sanki ben zor duruma düşmedim. Adam der ki kütüphanedeyim gelsene binbir türlü bahane uydururum. Adama resmen sapık muamelesi yaptım ama gerçekten niyeti o değildi.

Son olarak ekleyeceğim: Kızlarla tanıştım, epey bir süre de geçti tanışmamızın üzerindenn ve bu yüzden artık onları kıskanmıyorum. Hatta arkadaş olduk ve ikisini de gerçekten çok seviyorum. Sevgilimin de onlara yavşadığını düşünmüyorum. Yani ONLARI SEVİYORUM VE ONLARA OLAN KISKANÇLIĞIM GEÇTİ. Benim asıl dert ettiğim şey, sevgilimin bana bir şeyleri yasaklarken ben aynısını yapmaya kalkıştığımda beni hiç sallamayıp istediğini yapması. Ve kendini hep haklı görmesi. Günün sonunda hep benim taviz vermem. Onun ise "ekonomik sıkıntıdayım bana yüklenme" demesi. Bu arada ben de yaklaşık bir senedir işsizim ve sırf ona yakın olmak için anamı babamı karşıma alarak taşındığım bilmediğim bir şehirde yapayalnızım ama bu konuyu ne zaman açsam konuşmak rahatlamak istesem bana "haline şükret" gibisinden şeyler diyor.

Biraz uzun oldu affınıza sığınıyorum :) Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ekleme: Arkadaşlar kusura bakmayın. Sanki kadınlar kulübünde kafa ütülüyorum sayfalarca anlatıyorum. Dışardan bakınca dertlerim çok saçma ben çok aptal bir insanmışım gibi gelebilir. Ama gerçek hayatta beni kimse dinlemiyor. Bir senedir bunaldım. Psikologa verecek param da yok. Bunları belki bu sitede psikolog veya genel olarak ruh halimi görüp anlayan birileri çıkar da bana bir şeyler yazar, beni anlayan diye yazıyorum. Vajinismus, kilo problemi, bütün gün hiçbir şey yapmadan uyuma ve her işi son dakikaya bırakma, işsizlik ve erkek arkadaşımla sorunlarım, hepsinden oluşan bir sorun yumağı paketim var. Sanki depresif bir haldeyim. Anlayışlı, durum analizi yapan, bu sorunlardan çıkmam için yol gösterecek yorumlara ihtiyacım var. Yoksa bu derece manyak gibi bdv'de çözüm aramazdım. Şimdiden teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlar onda kalıyor
Biri sabahın köründe sevgilin le ormana gidiyor beline sarılarak
Kusura bakma hayran kaldım genisligine

Merhaba, bu öyküyü dinleyen arkadaşlarım da aynısını söylüyor. Açıkçası şöyle bir şey var: benim sevgilim biraz kendisinden küçüklerle veya büyüklerle arkadaşlık kuran egzantrik bir tip. Bana dediği şey şuydu: "Unnudagassloina ben sübyancı değilim o yaştaki kıza bakmam inan sadece seni seviyorum onlara karşı bir şey hissetmiş olsam söylerdim." Ve ben bunlara inanmayı, sonra da kızlarla tanışmayı seçtim. Kızlarla tanışınca ve sevgilime karşı tavırlarını gözlemleyince zaman içinde onların niyetlerinin kötü olmadığından emin oldum. Bir de bu kızlar benim kardeşim yaşında, aramızda öyle bir ilteişim oluştu.

Aslında gerçekten epey geniş bir insanım. Böyle durumları kabul de edebilirim. Benim de 10 senedir tanıştığım erkek arkadaşlarımla gecenin bir körü yalnız kaldığım oldu. Benim kabul edemediğim tek şey, bana yasaklamakta beis görmediği şeyleri beni hiç sallamadan yapması. Bu adaletsiz tavrı benim sinirimi bozan.

Bir de başlarda beni takmamasından gelen o elektirik. Ben erkek arkadaşlarımla buluşurum gezerim tozarım ama ona öyle bir elektrik veririm ki güvenir bana anlatabiliyor muyum. Bir de erkek arkadaşımla olan iletişimim bellidir. Onları kız arkadaşlarımdan cidden ayırmam. Ama sevgilim başta bana o huzuru veremedi. Benimle konuşmadı bana şikayet etti onlarla dertlerini paylaştı. Arada seksüel bir şey olmasa da bunlar beni cidden yaraladı. Şu an affedemiyorum.

İyi de adam senin yapmana izin vermiyorsa demek ki iki cins arası arkadaşlığa o kadar da inanan biri değil. Kişi kendinden bilir işi. Bu ilişkide bi gariplik yok mu sence?

Yani bilmiyorum bana ters geldi
Her ne kadar insan anlayışlı ve geniş olursa olsun bu durum canını sıkar
Sevdiğiniz adam iki kızla kalıyor
Yaslarinin küçük olmasının çok da bi önemi yok bence 20 yaşındalar sonuçta. .
Ben sinirden deliye dönerdim sanirim

İyi de adam senin yapmana izin vermiyorsa demek ki iki cins arası arkadaşlığa o kadar da inanan biri değil. Kişi kendinden bilir işi. Bu ilişkide bi gariplik yok mu sence?

Haklısınız, olabilir. Kafam o kadar karışık ki bu konuda. Durum da çok karışık. Mesela kendisi de benim 10-15 senelik arkadaşlarıma bir şey demez. 14 yaşımdan beri tanıdığım insanla istersem mecburiyetten aynı odada kalayım bir şey sormaz. Siniri yeni tanıştığım insanlara. Ama kendi de bu kızlarla yeni tanıştı. Söylediğim zaman haklısın senin yerinde olsam ben de kızardım diyor bir de. Ne yapacağımı şaşırmış vaziyetteyim. Bir de onu çok seviyorum ne olursa olsun ilişkimi sürdürme arzum var.

İyi de adam senin yapmana izin vermiyorsa demek ki iki cins arası arkadaşlığa o kadar da inanan bir
çok sevdiğin cidden belli. Yapacak bişeyin yok bence çünkü bu adamı çok sıkıştırırsan kaçar. Çok farkettiğini belli edip saygınlığını yitirme bence.

diğer kız ile bir sabah saat 6 gibi bisikletle (kız bisikletin arkasında oturup bunun beline sarılıyor) ormana geziye çıkıp sonra da kır kahvesinde kahvaltı yapmışlar. ÇOK KISKANDIĞIMI BELLİ ETTİM ama onunla yine de görüştü. HİÇBİR ZAMAN GÖRÜŞMEYİ FİLAN KESMEDİĞİ GİBİ bu iki kız da onun ailesi ile yaşadığı eve neredeyse her akşam geliyor, bazen onlarda kalıyor filan. Özellikle sürekli bende eleştirdiği şeyler için bu kızları övüyor. STRESTEN KARNIMA AĞRILAR GİRİYOR GECELERİ UYUYAMADIĞIM OLDU AMA ONA GÖRE BUNLAR GEREKSİZ KISKANÇLIK.
bunlar sana göre gereksiz kıskançlık sebebleriyse konuda sana yorum yapmaya gerek yok bence. ıyyyy benim eşimin geçmişi böyle olsa midem valla kaldırmaz

Yaptığı savunmalar: ailem istiyor kalmalarını, öyle insanlar değil, zaten onlardan birine başka bir arkadaşımı ayarladım, benim büyüdüğüm evde de hep ablalar olurdu bizde bu normal. Yeğeni ile aynı evde kalıyor, yeğeni küçük, kızlar da genelde çocuğu görmeye geliyorlar. Dediğim gibi kızlardan şüphe etmiyorum ama sevgilimin bana karşı tavırları bence çok sevgisiz çok değişti gerçekten. Benim vajinismus sorunum var. Eskiden hep anlayışlıydı hep sevecendi ama şu an bana dediği: "Yeter benim de ihtiyaçlarım var, seni aldatmam ama sen de vajinismusunu yen" "Offf, hayatım çok kötü gidiyor bir de bu var (vajinismusum hakkında)" Birkaç kere anal seks için ısrar etti, ben vajinismusum demek anal seks yapabilirim demek değil ki... En ufak reddedişimde surat yapıyor, bütün gece konuşmuyor. Neyin var diyince "yorgunum" diyor. "Benden mi yoruldun?" diye sorunca "Her şeyden, hayattan" diyor.

Ekonomik anlamda çok çok ciddi sıkıntıları var üniversite bitirmiş master yapmış çocuk geceleri soğukta seyyar satıcılık yapmaya başladı işi battığı için. Ondan bunları yaptığını söylüyor ben ise ciddi çok üzülüyorum bu durumlara resmen hayat enerjimi emiyor bazen. Bazense iyi gidiyor her şey, diyorum beni seviyor tatlı sözler söyleyince diyorum "bu adam beni seviyor daha ne istiyorum". Bazen ekonomimiz düzelse her şey düzelir gibi geliyor... İşin özeti gerçeklik duygumu kaybettim...

Siz de soyleyin "her şey karşılıklı, sen konuşmazsan bende konusmam ama sen benim lafımı çiğnediğin sürece ağzını bile açmaya hakkın yok" de. Neden korkuyorsunuz bu adamlardan anlamıyorum, en kötü ayrilirsin biter sanki ne olacak? Bu tavirlar kendi kiymetinizi küçültmektan baska birsey degil. Bakin hatta hicbir aşk iliskinizde yoktan yere büyük fedakarliklar "o bana sunu yapti ama ben yine de.." ler yapmayin. Karşılık görüyorsaniz amenna ama sizin icin 1 tek şey yapmayan adama degmiyor ustune bide beklenti olunca dibe vuruş daha fena oluyor

Vajinismus sorunum (yenmeye çalışıyorum hatta epey bir ilerleme kaydettim sayılır ama biliyorsunuz bu erteleme hastalığı ve tek başıma üstelik bekar bir kadın olarak yenmem çok zor)
Kilo sorunum (son iki yılda 25 kilo alarak 80 kiloya çıktım)
İş sorunum (Neredeyse 1 sene önce gitmek için deli gibi çaba harcadığım ve çok zor ve iyi bir masterdan geldim yurtdışından ve 1 senedir iş bulamadım, nereye başvurduysam ret yedim şu an çevirmenlik yaparak ayda 1000 TL civarı kazanıyorum ama şansa)
Erkek arkadaşım (yukarıda anlattığım her şey, onun yakınında bir şehre taşınmış olsam da hala sık görüşmememiz, onun borçları...)
Yalnızlık (bütün günüm neredeyse internet başında geçiyor)

Bunlardan o kadar bunaldım ki tek çareyi buraya yazmakta buluyorum. Bu sorunlarım sanki bir bütün hepsini bir anda silkip atmak istiyorum. Bu yüzden çok yazıyorsam kusura bakmayın lütfen affınıza sığınıyorum...

Bakın bu adam size yaramaz diyeyim.. istedigi şey bile sacma. Ne olacak eline para geçince kendine yeni bir kişilik alacaksa belki

Çok haklısınız. Mesajınız gerçekten çok güzel. Ben de aslında sizin gibi düşünüyorum ama uygulamaya gelince nedense hep aynı hatalara düşüyorum. Dün ilk defa bu dediklerinize benzer şeyleri saydım neredeyse yarım saat konuştum. Ama davranışım sözlerimi desteklemedi. Yine çıkardım o çocuğu arkadaşlıktan. Dediklerim ile yaptıklarım birbirini tutmadı. Sanli suçlu hissediyorum kendimi ona karşı hep, çok değişik bir suçluluk tarzı... Stres oluyorum filan mesela o mesajı görecek duvarımda diye. Yoktan yere. Ama dediklerinizi düşüneceğim :)

bu ne yaaa ıyyyyyyy

İğrenmekte belki haklısınız ama en azından ortada cinsel bir durum olmadığından eminim. Yani başka birine elini sürmediğine. Aşk gibi, duygusal paylaşımlar olmadığına da eminim. Çünkü olsaydı bu kızlar benimle bu kadar rahat tanışamazdı. Benim kıskandığım durumda bunlar yok ama rahatsız edici derecede yakınlık var.

kızlar masum olabilir ama bence sevgiliniz büyük olasılıkla masum değil. Sonuçta onlar 5 yaşında çocuk değil, 20 yaşında kadınlar. Biliyorsunuz ki erkekler cinselliğe doğaları gereği daha yaktın ve %99 o kızlar ile aşırı derecede samimi olduğu anlarda, bisiklette sarılırken örneğin, bu onun hoşuna gidiyordur. % 1 olasılıkla gitmiyorsa tebrik ederim, zihni temiz biridir. Sevgiliniz tamamen iyi niyetli ise yine yanlış çünkü size yasakladığı şeyleri kendi yapıyor ve bu haksızlık. Erkeklere güvenmediği için hiçbir erkek ile en ufak bir samimiyet kurmanızı istemeyip kendisi bir erkek olarak fazlasını yapması, durumu kendiden cok iyi bildiğini, kendi artniyetini gösterir.

Sizde de ergen tavırları görüyorum. Bence erkek arkadaşınız sizinle sadece birliktelik yaşamak için beraber. Çok saçma bir ilişki. Kendinizi daha fazla kaptırmadan başka arkadaşlar edinin çevrenizi geliştirin. Yaşınız da küçük değil. Ilginc.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…