Arkadaşlar merhaba, benim size bir sorum olacak. Sevgilimin beni kıskanması ama kıskandığı davranışların bin beterini yapması ile ilgili...
2009 senesinde 7 ay boyunca biriyle çıkmıştım, arkadaşça ayrıldık sonra da eş dost ortamlarında görüşmeye devam ettik. O benden sonra başka bir kızla çıktı o kız da benim az çok tanıdığım bir insandı daha sonra okulda karşılaşınca da beraber çay içtik filan, Facebookta arkadaşım kız, paylaştıklarımı layklar filan, ha kızla çocuk da ayrıldılar sonra ama hala arkadaşlar.
Şu an anlatınca biraz godoş bir ortam gibi durdu ama yani bu çocukla çıktığım zaman benim yaşım 21 idi, şimdi 27me gireceğim, kaç sene olmuş, kendisine karşı hiçbir şey hissetmem, o da bana hissetmiyor bence, arkadaş kalmamızın sebebi de aynı ortamda olmamızdı bir de bir düşmanlığım yok zaten. Ki çok yakın da değiliz yani muhabbetimiz çok nadirdi ve hep geyikti.
Neyse bu çocuk biraz ergen olduğu için kilolarımla ilgili şakalar yapıyordu Facebook üzerinden ve kamuya açık bir şekilde ben de her seferinde laf sokuyordum, geçen sene moralimi bozan bir yorumu olunca arkadaşlıktan çıkardım. Geçen gün ortak bir arkadaşımızın duvarında "Unnudagassolina naber?" demiş ben de sevindim açıkçası hıncımı unutmuştum yeniden ekledim. Ama hiçbir mesajlaşma bir şey yok. Ertesi gün duvarımda yne kilolarımla ilgili "şaka" paylaşmış ben de ona "Ne ergensin hala ya!" anlamında bir cevap verdim.
Şimdi ben 2 buçuk senedir biriyle beraberim telefonla beni arayınca ona bu durumu anlattım. Çok sinirlendi ve hemen onu arkadaşlıktan çıkarmamı istedi. "Eski sevgiliyle arkadaş kalınmaz demedim mi ben sana?" gibi şeyler söyledi. Ben de çocuğu arkadaşlıktan çıkardım ama bir yandan da çok sinirlendim çünkü benden bunu isteyen kişi son zamanlarda bakın neler yapıyor (AYNI ZAMANDA: geçen ay doktorada sınıf arkadaşımla yanlış derse girdiğimiz bir gün hadi bari bir kahve içelim dedik, bu şehirde gerçekten hiç arkadaşım yok (SIFIR arkadaşım var bütün gün duvarlarla konuşuyorum) ve çok masum şeylerden bahsettik, buna dedi ki onunla bir daha görüşmeyeceksin.)
Neyse bu kıskançlıkları yapan sevgilimin bana rağmen yaptıkları:
Sevgilim 32 yaşında, 20 yaşında iki kızla arkadaş. Kızları şu an tanıyıp sevsem ve artık kıskanmasam da başta bir tanesi ona yazıyordu. Sevgilim ona "Pamuk Prenses" gibi şeyler diyordu. Gecenin 4ünde beraber içiyorlardı. Bu durumu kıskandığım zaman bana "onda baba sevgisi eksik" gibi şeyler dedi. Ama KESİNLİKLE GÖRÜŞMEYİ FİLAN KESMEDİ.
Diğer kız ile bir sabah saat 6 gibi bisikletle (kız bisikletin arkasında oturup bunun beline sarılıyor) ormana geziye çıkıp sonra da kır kahvesinde kahvaltı yapmışlar. ÇOK KISKANDIĞIMI BELLİ ETTİM ama onunla yine de görüştü. HİÇBİR ZAMAN GÖRÜŞMEYİ FİLAN KESMEDİĞİ GİBİ bu iki kız da onun ailesi ile yaşadığı eve neredeyse her akşam geliyor, bazen onlarda kalıyor filan. Özellikle sürekli bende eleştirdiği şeyler için bu kızları övüyor. STRESTEN KARNIMA AĞRILAR GİRİYOR GECELERİ UYUYAMADIĞIM OLDU AMA ONA GÖRE BUNLAR GEREKSİZ KISKANÇLIK.
En sonunda onu ziyarete gittiğimde dedi ki seni onlarla tanıştıracağım böylece gereksiz kıskançlık yaptığını anlarsın. Hiçbir şey demeden kızlarla tanıştım, gerçekten iyi kızlar, benim sevgilimde (en azından artık) gözleri yok, sevdim cidden onları. Ve onlara gayet medeni ve iyi davrandım. Ama ilk görüştüğümüzde yine stresten karnım ağrıdı. Sevgilimin bir kıza bir bakışı, onunla balkonda yalnız sigara içmesi, hepsi karnıma ağrılar soktu. Ve işin garibi o gece onunla birlikte olmak istemediğimi söyleyince (kendimi çok kötü hissediyordum) bana surat astı kızdı vs.
ÖZET VE SONUÇ: Dün ona dedim ki madem bana bununla görüşme şununla görüşme diyorsun sen de Ayşe (kızlardan biri) ile görüşme. En azından SİZDE KALMASIN. Bana verdiği cevap: Benim elimde olan bir şey değil o, annem ve ablam davet ediyor. AMA ÇOK DEĞİL DÖRT AY ÖNCE ONU ONLARLA TANIŞTIRAN DA KENDİSİ. Yani, ilk bisiklet olayına itirazımdan sonra BENİ HİÇ TAKMADAN onunla görüşmeye devam etmiş ve samimiyet kurmuş. Ama beyefendi bana onunla görüşme bununla görüşme, oh ne ala mualla.
Bir de bana "doktoradaki arkadaşınla görüşmeyi kes" diyince sanki ben zor duruma düşmedim. Adam der ki kütüphanedeyim gelsene binbir türlü bahane uydururum. Adama resmen sapık muamelesi yaptım ama gerçekten niyeti o değildi.
Son olarak ekleyeceğim: Kızlarla tanıştım, epey bir süre de geçti tanışmamızın üzerindenn ve bu yüzden artık onları kıskanmıyorum. Hatta arkadaş olduk ve ikisini de gerçekten çok seviyorum. Sevgilimin de onlara yavşadığını düşünmüyorum. Yani ONLARI SEVİYORUM VE ONLARA OLAN KISKANÇLIĞIM GEÇTİ. Benim asıl dert ettiğim şey, sevgilimin bana bir şeyleri yasaklarken ben aynısını yapmaya kalkıştığımda beni hiç sallamayıp istediğini yapması. Ve kendini hep haklı görmesi. Günün sonunda hep benim taviz vermem. Onun ise "ekonomik sıkıntıdayım bana yüklenme" demesi. Bu arada ben de yaklaşık bir senedir işsizim ve sırf ona yakın olmak için anamı babamı karşıma alarak taşındığım bilmediğim bir şehirde yapayalnızım ama bu konuyu ne zaman açsam konuşmak rahatlamak istesem bana "haline şükret" gibisinden şeyler diyor.
Biraz uzun oldu affınıza sığınıyorum :) Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.
Ekleme: Arkadaşlar kusura bakmayın. Sanki kadınlar kulübünde kafa ütülüyorum sayfalarca anlatıyorum. Dışardan bakınca dertlerim çok saçma ben çok aptal bir insanmışım gibi gelebilir. Ama gerçek hayatta beni kimse dinlemiyor. Bir senedir bunaldım. Psikologa verecek param da yok. Bunları belki bu sitede psikolog veya genel olarak ruh halimi görüp anlayan birileri çıkar da bana bir şeyler yazar, beni anlayan diye yazıyorum. Vajinismus, kilo problemi, bütün gün hiçbir şey yapmadan uyuma ve her işi son dakikaya bırakma, işsizlik ve erkek arkadaşımla sorunlarım, hepsinden oluşan bir sorun yumağı paketim var. Sanki depresif bir haldeyim. Anlayışlı, durum analizi yapan, bu sorunlardan çıkmam için yol gösterecek yorumlara ihtiyacım var. Yoksa bu derece manyak gibi bdv'de çözüm aramazdım. Şimdiden teşekkür ederim...