Kim haklı? (Kıskançlık durumları)

sen bu adamla ilerisini düşünebiliyormusun

Cevabınız için teşekkürler, aynı şeyleri ben de düşündüğüm için rahatsızım... Aynı şeyi ona söyledim, dedim ki "demek ki senin için birinin fotoğrafını layklamak, biriyle kahve içmek, Facebook duvarına yazmak= hoşlanmak". O zaman bunları sen de yapma! Bana cevabı şu oldu: "Bunu yapan kişiler şerefsiz, y.vşak (çok özür diliyorum), kötü niyetli, sen insanları tanıyamıyorsun herkese güveniyorsun ben onların niyetini anlıyorum." "Nerelere çekiyorsun, ben seni çok seviyorum, çok güzelsin (80 kiloyum ) sende gözü olanlar var."

Ama dediğiniz gibi bu dediklerinde samimi ve iyiniyetli bile olsa adaletsiz ve bu duruma net tavır koymalıyım.

Eski erkek arkadaşımla ister istemez ergen tavırlar sergilemek zorunda kaldım, laf sokmak, Facebooktan çıkarmak vb. Bu tavırlarla ben de gurur duymuyorum. Erkek arkadaşım beni 1 sene farklı şehirlerdeyken, 1 sene ise farklı ülkelerdeyken bekledi. Evlilikten, çocuklardan her daim söz açar, sürprizler yapar, herkese beni anlatır, ilk andan itibaren ailesi ile tanıştırdı, annemle tanıştı vb... Kötü yanlarını burda anlatınca sanki ilişkimiz anlamsız gibi geliyor ama son zamanlardaki bazı tutumlarını ve bu son durumları saymazsak gerçekten sevildiğimi hissettiren bir insandı.

sen bu adamla ilerisini düşünebiliyormusun

Her dediğinize itiraz etmek gibi olacak ama bu son zamanlardaki anlam veremediğim davranışlarına kadar herkesin "adamdaki aşka bak be" dediği, uzak mesafedeyken her gün arayan, şiirler gönderen, gelecek planları yaptığım bir insandı. Öyle olmasa ve bu davranışları 2 buçuk senedir sevgilim olan kişi değil de başka biri yapsa anında terk etmiştim.

valla canım ünide bir sevgilim vardı. kıskançlıklarından dolayı ayrıldığım daha doğrusu soğuuduğum. bil bakalım şuan napıyor. ünide kiyle kankasıyla evli ve bir çocuğu var. bence ikna etmeye çalışma. işine geliyorsa de. ne o yanlızlıktan ölür insan. neden arkadaşın olmasın ki. ama arkadaşların bayan ağırlıklı olsun yine de malesef hiç bir erkek kankalık bilmiyor. yukarıda yazdığım gibi

Canım ikinizde de suç var. Madem eski sevgilinle arkadaş olarak kaldınız neden bunu sevgiline söylüyorsun, tabii ki görüşmene izin vermez. Bir sürü şey yazmışsın. Benim sevgilim kızlarla bu kadar samimi hallerde olsa boğazına çökerim... Direkt yol veririm yani. Sübyancı değilmişmiş. Biz bu lafları çok duyduk. Ben sübyancı mıyım deyip de kendinden 13 yaş küçük kızla çıkanları gördük yani. 20 yaşındaki kız da sübyan değildir ayrıca. Sevgilini hiç gözüm tutmadı. Sabah altılarda gezmeler gece 4 te içmeler... Ayrılık sebebi diyecem hafif kalır, cinayet sebebi... Hadi sabah kahveye gitmesi neyse de gece kızın biriyle içmek ne demek? O hikayenin sonu belli yani... Ne diyeyim vallahi pes!!!

işte bazen oluyor bu sonunun olmayacağını bile bile körü körüne bağlanıyoruz güvenmiyorsun ama ilgisi hoşuna gidiyor
hepsi bu şuan seninde buna ihtiyacın var bence ama ben inanıyorum toparlayacaksın sadece zamana ihtiyacın var

Teşekkürler iyi niyetli dilekleriniz için... :)

belki senin onu bırakcağını düşünüyordur.

Ben bişeyi yanlış mı anladım acaba aileni karşına alarak (yani anladığım kadarı ile kendi aileni terk ettin ) sevgilinin yaşadığı şehirden ev tutup oraya yerleştin öylemi?
Burayı anlamak istedim sadece doğrumu diye yanlış anlama beni..

27 yaşında koca bir kadın olarak hayatınıza müdahale ettirmeyin. Bunu sevgilinizin kişiliğinden bağımsız olarak söylüyorum. Karşınızda evden işe şeklinde hiç kız arkadaşı olmayan bir adam olsaydı da aynı şeyi söylerdim. İleride çok pişman olursunuz.

Yok canım yanlış anlamadım, hemen açıklayayım: ailem İstanbul'da. Sevgilim Anadoluda küçük bir şehirde yaşıyor Ankara'ya uzak olmayan. Benim o şehre gitmem mümkün değil çünkü orada iş bulmam çok zor. Geçen Eylül'de yurtdışında masterdan geldim (sözel bir alan). Normalde İstanbul'da iş bulup doktora yapabilirdim. Ama Ankara'da doktora sınavına girip oraya taşındım hem de iş bulmadan. Ona daha yakın- daha rahat görüşürüz- daha rahat gelsin diye. Bir de İstanbul'a gelince ailem görüşmemizi epey kısıtlıyordu. Aileme de "orda iş bulmam daha kolay olur" gibi saçma bahaneler sürdüm. Hiçbir elle tutulur sebep yokken Ankara'ya gidip masraf çıkarmam tabi ailemi kızdırdı. Şu an 5-6 aydır evden çeviri yapıyorum. Gelirim 1000 TL civarı, kiram ise 350 + masraflar. Çok şükür aile desteğini almayabildiğim bir duruma geçtim ama yine de çok güvencesiz ve zor bir iş. Ailemle şu an aramız iyi artık kızmıyorlar. İlişkimizi pek onaylamıyorlar ama bir şey de demiyorlar. Babam geçen gün "sendeki dert bende yok, zavallı yavrum" gibi şeyler dedi. Bu açıdan epey şanslıyım.

Aynen sizin gibi düşünüyorum. Ben feminizme ilgi duyan, feminist görüşe yakın bir insanım. Ne var ki uygulamaya geçince o kadar çok taviz veriyorum ve o kadar az karşı çıkıyorum ki feministliğim de arkadaşlarım ve kardeşim nezdinde alay konusu oldu...

E böyle davranırsanır alay konusu olmanız normal. Erkek arkadaşınız da problemli, kendi yaptığı şeyleri yasaklaması, sizin de bunu kabul etmeniz normal değil.

Teşekkür ediyorum öncelikle.. Ben bu gibi durumlarda ailenin rızasının olmasından yanayım çünkü çevremde çokça rastladım ailenin rızası olmadan bi işe kalkışmanın zararlar getirdiğine.. Eğer ailenle görüşmüyorsan yol yakından git görüş rızalarını al gönüllerini al diyecektim :) Yinede ailenin onaylayacağı bi ilişki düşünmenden yanayım ben herşey olucağına varır.. Bilemeyiz kim kimin kaderi bunu yaşayarak öğrenmeliyiz elbette ama ilişkilerdeki pürüzleride düzeltmek yine bize düşüyor tabi :) O kızların sevgilinin ailesine rahatça girmesi çıkması yatıya kalması sen normal bulabilirsin kıskanmayabilirsin bu saatten sonra belki fakat ben böyle bişeyi kabul edemem sindiremem gerçekten.. sevgiline göre yersiz bi kıskançlıksa ozaman onun kıskançlıklarıda yersiz.. bence siz birbirinize hiç karışmayın sen istediğin kişilerle arkadaşlık kur oda öyle :) birbirinizi kıskanmanız nasılsa gereksiz :) Canım valla bana böyle bi ilişki çok ters inan ki sinir krizi geçirirdim kendimi yıpratıcağıma yol verirdim ona bende kendi yoluma bakardım :) ayrıca o eski sevgilinle bence arkadaşlık etme one ya öyle kilolarınla ilgili sana laf atıyo falan ben sevmem öyle şeyleri sevgiline de bu konuda hak veriyorum eski sevgiliden arkadaş olmaz

"Hani marjinal bizdik?" diyesim geldi okuduğumda....
doktora yapan insansınız 27 yaşındasınız, hayatınıza bu kadar müdahale ettirmeyin bence de.
Karşınızdaki yaptığı şeyleri size yapma diyorsa bence orada büyük bir sorun var.
32 yaşında adamın 20 yaşındaki kızlarla arkadaş olacak ne ortamı varmış onu da anlayamadım.

Küçük şehirde öğrencilerin uğradığı bir dükkanı vardı (battı) oradan şehrin öğrencilerinin çoğuyla arkadaş. Ablası da kızlarla tanışınca epey samimi oldular.

Yaşamım pratikte pek marjinal olmasa da "kıskançlık mı çok gereksiz herkes eski sevgilisiyle arkadaş olabilmeli önemli olan karşılıklı güven" modunda takılan, bu fikirlerden çok etkilenen bir insandım gençliğimde, sevgilimle olduğumdan beri tabi bu fikirlerim çöpü boylamak zorunda kaldı. Tutarsızlık da var tabi. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim düşüneceğim bunları hep.

arkadaşım yazılan hiçbir cevabı okumadım, tahmin ediyorum yazılmıştır ama ben de yazayım
bence senin erkek arkadaşının çok ciddi psikolojik problemleri var ve bu problemleri kendisinin de farkında olduğunu zannetmiyorum
çevremizde çapkın, çapkın olmayan, normal , anormal :) birçok erkek arkadaşımız var
daha bir tanesinin hoşlantı - ilgi- cinsel çekim - elektrik vb. hissetmediği bir kızla bu kadar yakınlaştığını görmedim

gerçekten düzgün! olan bir adam da aynen kadınlar gibi, ilgi anlamında alakası olmadığı bir kızın sabahın 6'sında beline sarılmasından rahatsız olur

hadi tüm bunları geçtim de
senin kıskançlık krizleri geçirdiğin anlarda seninle dalga geçen bir adam için, o adamın tek cümlesiyle nasıl oluyor da arkadaşlarından vazgeçiyorsun???
tut ki bu adam o kızlardan veya herhangi başka bir kızdan hoşlanmıyor, seni seviyor, yine de başka kızlarla gezip tozup aynı evde yatmıyor mu?
ona rağmen sen, bir lafıyla arkadaşlıklarına son veriyorsun!

arkadaşım sen aklını peynir ekmekle mi yedin de bu adama yakın olmak için anneni babanı bırakıp, işsiz kalacağın, 1 tek tanıdığının, arkadaşının olmadığı bir şehre gittin?

@unnudagassolina saplantılı halini bırakıp dünyaya dönmeni öneririm
bir adam için, tek 1 adam için, arkadaşlarından, ailenden, işinden herşeyinden vazgeçilir mi???
hele ki senin tabirinle seni sallamayan bir adam için!!! (zaten işin yok, ailen yok, arkadaşın yok, o adamdan başka hiçbir şeyin yok, adamda da bunun farkında, o senin dünyan olmuş, neden böyle bir adam sallasın seni?)
yahu hadi şu gününü önemsemiyorsun
hiç mi düşünmüyorsun ayrılırsak diye ki bence çoktaaaaaaaaaannnnn ayrılmalıydın
tekrar taşınacaksın, tekrar iş arayacaksın, arkadaşların olmayacak vs vs

konuyu hangimiz haklı diye açmana ise yorum dahi yapamıyorum inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…