Yok canım bu böyle bişey değil. Yani mesela ikinci oğluma hamileyim ilk oğlum da küçük aklı ermiyor karnıma tekme atıyor aynı odadayız ben bağırıyorum yapma diye iteliyorum insan bi gelip almaz mı anneye myle yapma diye. Yada ikinci hamileliğim çok sorunlu geçti yere oturamıyordum büyük oğlum sürekli yalvarıyor anne nolur yere otur araba gönderelim birbirimize diye. Oturamam oğlum babannen oynasın diyorum aman kendi kendine oynasın diye cevap veriyor bukadarzor olamaz 5dk yere oturup çocukla araba göndermek ki yaşlı da değil 50 yaşında. Yani bizim durum çok faklı
o zaman muhtemelen cocuk sevmiyor, oyalayacak gucu kendinde bulamıyor..
yeni dogum yaptiginda bir arkadaşıma gitmiştim, kayinvalidesi yanında kaliyordu..
"geceleri bir kere bile bebeği almıyor, agladiginda ilgilenmiyor. bir gece baksa ben uyusam falan " diye sikayetleniyordu, sasırdım.. yeni Dogan ve emen bebeğe nasil baksın yaşlı başlı birisi....
ama iste, insanların birbirinden beklentisi çok farklı olabiliyor,
kadir bir de evin yemeğini, günlük bulaşık süpürge islerini yapıyormuş.. e yaşlı kadın, onları yapsa yorulur zaten.
arkadasimin da, kalkip gece bebeğe bakmadı diye hayiflanmasi bana cok ayıp gelmişti..
ben de anneme yakin oturuyordum, sağolsun sevmek icin ya da yardima ; ancak kendi müsait olduğu zamanlarda gelirdii..
isim var anne gel desem, diyelim ki o gün arkdas toplantısı var, onu asla kaçırmaz giderdi.. kaç kez yeni Dogan bebekle yağmurun altında büyük çocuğumu okuldan almaya gittim.. ama ne diyelim ;
onlar da birer birey, bizim annemiz, çocukların nenesi dedesi olabilirler ama bu saatten sonra artık pasa gönülleri ne istiyorsa onu yapsınlar, boşverin ..
siz de beklenti icinde olmazsanız, bu davranislari gözünüze batmaz.. sağlıkla buyutun yavrularinizi insallah