Öncelikle cevap yazan herkese teşekkür ederim.
Bazılarına katılsam da bazı mesajlarda yazanlara katılamayacağım. İşte hepimizin yaptığı bu. Birini yakından tanımadan kilolu diye, özgüven sorunu var diye kendini geliştirmemişsin sen diyerek etikitlemek. Ya da sen zaten isteksizsin, vermek istemiyorsun demek.
Ben çocukluk yıllarımdan beri endokrine gidiyorum yıllarca ilaçta kullandım. Endokrinde kilo verirken doktorum değişti, doktorum herkesin içinde, tek bir gün bile bana destek olmamış beni tanımamış bir doktor, beni yalancı konumuna düşürüp rezil edince bıraktım. Üniversite zamanı akupunktura gittim aylarca uğraştım 10 kilo verdim. Sonra şehir değiştirdim geldiğim şehirde bir doktora geçiş yaptım o doktor diğerinden tamamen farklıydı hem de maliyetini karlışayamadım bıraktım. Yine kilo aldım. Arada gittiğim doktorlar da oldu spor salonları da. Ama süreç hep aynıydı. Zor verme. Bırakma. Tekrar kilo alma.
En son kendi çabamla 24 kilodan fazla verdim kısa sürede, ama 5 yılda, 10 günde değil, geri aldım.
Kendini geliştirmekten kastınız ne acaba bilmiyorum ama, çocukluğumdan beri kitap okurum ev yüzlerce kitapla dolu, kişisel gelişim, tasavvuf, metafizik vs. Ayrıca fizik eğitimim de var maliye eğitimim de. Bazı kurslara gittim, gitar çalıyorum, resim yapıyorum, roman ve şiir yazıyorum. Ama bunlar değilse kastettiğiniz başka türlü insan nasıl kendini geliştirir bilmiyorum.
Benim tek sorunum katıldığım mesajlarda olduğu üzere önce benim kendimi beğenememem. Naz yapmamam, işveli olmayı bilmemem.
Yoksa güzel giyinirim elimden geldiğince, makyaj yaparım çok güzel, saçıma bakarım, takımı takarım... a bir tek topuklu giymem onu da giyecek bir ortamda değilim. Oldu mu giyerim. Güzel konuşurum, sohbetim iyidir, bilgime güvenirim. Sohbetimi sevmeyen yoktur. Hayvanları severim doğayı severim. Yürüyüşler yaparım. Bazen doğada bazen deniz kenarında. Hızlı yürürüm hatta çoğu kişiden. Bazen bisiklete de binerim. Evde koşu bandım da var. Arada onu da kullanırım. Her akşam neredeyse, dans ederim, çeşit çeşit dans. Hareket olsun.
Günde 2 öğün yerim. Eğer sağlıklı beslenme sürecindeysem ekmek yemem. İf yaparım. Beslenme konusunda cahil değilim. Neyin ne olduğunu bilirim. Ne yemem gerektiğini. Ketojenik diyet yapsam ben de veririm ama bütçe el vermiyor maalesef her gün yağlar, etler vs. Ayrıca devamlı yapılacak bir diyet değil sağlık açısından. Arada kullanılırsa daha iyi sonuç alınır.
Bazı insanlar çevresinden, kendi hayatından bakarak bu yorumu yapmışlar saygım sonsuz ama kendi gördükleriniz genel geçer demek değil. Siz şanslısınız ki sizin kilonuza takan biri çıkmamış karşınıza. Keşke ben de şanslı olsaydım. Ya da tanıdığım bazı arkadaşlarım gibi yesem yesem yan gelip yatsam ama yine incecik olsaydım.
Onlardan daha hareketliyim, daha sağlıklı beslenirim. Örneğin ünlü fast food markasına yıllar yıllar oldu gidip hamburger yemedim ben. Börek yemeyeli aylar oldu. Bilmeden yorum yaparken lütfen biraz düşünün.
Ben işte çevremdeki bu önyargılardan bıktım. Aa hamur işi yemeyin, aa sebze yiyin. İnanın çevremde benim kadar sebze alıp yiyen yok.
Neyse çok uzattım. Kimseyi kırmak değil amacım. Kırdıysam affola. Ama lütfen objektif empati biraz. Yargılamadan.
Saygılar.