Kilo Sevilmeye Engel midir?

Değişim yollarını bilinçaltınızda tamamen kapamışsınız, “yapamam, edemem, gidemem.” Öncelikle bunlardan kurtulun. “Beni böyle sevsinler.” Günümüz dünyasında hepimiz için ütopik. Özellikle sosyal medya ile birlikte gelişen “güzellik” algısı, erkekleri de etkilemiş durumda malesef.

Sevmek ve sevilmek için değil ama, öncelikle kendiniz için kilolarınızdan kurtulun.

Merhabalar. Biraz uzun olabilir şimdiden özür diliyorum kusura bakmayın ama çok doluyum. Çok kötü durumdayım. Her gece ağlıyorum. Hayattan soğumuş haldeyim, insanlara da kendime de güvenim kalmadı. Mutsuzum.

Benim sorunum sevilmemek. 30 yaşındayım, kendimi bildim bileli kiloluyum(100 kilo üzeriyim yıllardır). Kilo vermek için çok uğraşıyorum hayatım diyetlerle doktorlarla geçti. Bazı sorunlarım var bu yüzden kilo vermem biraz daha zor. Ayrıca kendimi motive edemiyorum. Mutsuzluğum yalnızlığım bir noktada beni yoruyor, pes ettiriyor. Kilo veriyorum sonra yeniden alıyorum. Çekingenim, utangaç olduğum için sosyal ortamlara giremiyorum, spor salonuna gitmek istemiyorum. Evde de hareket ederim ama pek etkili olmuyor sanırım.

Üniversite de okudum, birkaç işte de çalıştım ama hiç sevgilim olmadı. Hiç beğenilmedim. Hiç aşık olunan kız olmadım. Utangacım, hemen herkesle samimi olamam, ancak tanıdıkça gerçek beni görebilirler ki yakın arkadaşım diyeceğim 2 kişi vardı artık onlar da yok biri taşındıktan sonra bizle bağını kesti diğer arkadaşım da evli ama her fırsatta bilerek ya da bilmeyerek beni eziyor, rencide ediyor. Bu yüzden şu sıralar ondan da uzaklaştım. Hiç arkadaşım yok, sevgilim yok, sevenim yok. Sosyalleşirim dedim işe girdim ama orada bile çevrem olmadı. Yaşım büyük olduğu halde benden küçükler bile bana lakap takıyor vs.

Bir iki defa çevreden tanıştırmak isteyenler oldu onda da kiloluyum diye birinde bir bahane ile ekildim, birinde de internetten tanıştık ortak arkadaşlar filan vardı yakın çevremdendi, ilk görüşmeden sonra arayıp sormadı ve takılmalık kız olarak görüldüm. Tabi ki istemedim böyle bir şeyi.

Sonrasında internetten biriyle tanıştım ruhsal olarak kendime çok uygun buldum, karakteri olsun, yaşadıkları olsun kendime çok yakın hissettim 2 yıldır arkadaşız sosyal medyadan ama ben yazmadıkça hiç yazmaz, arayıp sormaz, hislerimi belli de ettim aslında, direkt söylemesem de ama hiçbir şey söylemedi ne olumlu ne olumsuz. Ama belli ki o da ne sevgili ne de arkadaş olmak istiyor benimle. Ama konuştuğumuz zaman "ne kadar bilgilisin, ne kadar güzel" diyerek iltifat ediyor. Aynı şehirde değiliz ama bulunduğum şehirle de bağlantısı var. İstese arkadaşça bile görüşebilirdi ama ona da yanaşmadı. Herkeste telefonu var mesleği gereği ama bana vermedi, vermek istemedi. Ben vermiştim sosyal medyayı kapatırsam diye hiç mesaj atmadı, aramadı. Yani bir duygusu olmadığı çok net tabi. Evli değil, sevgilisi de yok(kendisi söylemişti, sosyal medyasından da belli zaten).

Benim bunları yaşama sebebim sadece kilolu olmam mı? Çok üzülüyorum çok kötü hissediyorum kendimi. Neden kimse tanımak bile istemiyor beni. Kilolu olunca insanlar neden karşısındaki insandan kaçıyor. Sadece sevgili meselesi değil arkadaşça bile tanımak istemiyor.

Ne yapmalıyım bilmiyorum. Psikoloğa gidemem çünkü durumum yok ama olsa bile gidebilir miydim bilmiyorum. Anlatamazdım herhalde. Burada beni tanımıyor kimse o yüzden rahatım ama normalde en yakınım dediğim kişi bile bilmiyor bu halimi.

Özgüvenim eksilerde. Sizlere anlatmak istedim derdimi. Uzun oldu. Kusura bakmayımin lütfen. Sevgiler.
Merhaba..
İf denediniz mi hiç belki yardımcı olur size bu yöntem..
İnstagram da Dr. Rengin Börekçi diye bir hesap var takip etmenizi ve İf yöntemini araştırmanızı öneririm (Tabi bilmiyorsanız)
Tabi ki karakter görünüşten daha önemli ama ne yazık ki çağımızda insanlar daha çok görünüşe takılıyor.
Birde sadece başkalarının ne gördüğünü önemseyerek değil de fiziki ve psikolojik sağlığınız, aynaya baktığınızda kendinizi sevmek için bu işe adım atmaya çalışın.
Öyle olunca daha kararlı oluyor insan..

Ben öyle başardım en azından.
inşaALLAH sizde kolaylıkla başarabilirsiniz.

Bence o aşık olunan kiz olmak tamamen senin ozguven ve enerjinle alakali Cok guzel sayilmam, hatta son bir iki yildir daha bakimluyim yuzum biseye benzedi :KK53: ondan oncesinde hormonal sebeplerden dolayi da yuzum falan cok tuylu, kaşım sacim birbirine girmis kapkara bi tiptim. Kilom da hep degiskendi. Esimle su an 2 yildir evliyiz. Iliskimiz 9 yila yaklasti. Bu süreçte ve ondan ocne de kilom hep cok degiskendi 48 kilo da oldum 85 de. Ama esimden once de begenilen erkeklerden ilgi goren biriydim. Sasiriyordum da acikcasi. Ama hep pozitif enerjim ve sempatimden galiba. Liseden yakin bir arkadasim vardi. O hep aramizda en kilolumuzdu. Iliski konularinda da hep umutsuz , beni kimse begnmicek modunda olan bi insandi, hala da oyle. Onunla yan yana oldugumuz donemlerde ben daha zayif oldugum icin onu baya kilolu saniyodum ama sonra ben de 85 ken ogrendim ki ondan bile kilolu olmusum :KK70: ama kac yasina geldik o hala umutsuz, beni kimse begenmez modunda. Bu enerji bence insanlari sizden uzak tutuyor. Guler yuzlu kendine guvenen bir insana hayran olmayacak kadin erkek, begenip yaninda olmak istemeyecek erkek yoktur bence Gerisi fasa fiso
Bence sen şanslısın.
Öyle bu zamanda yüzü güzel olmayana bile en tipsiz adam selam vermiyor.
Artık ülkeyi medya yönetiyor.
O mankenler oyuncular yeni dönem collagen botox estetik işlemleri ile tek bakılan şey dış görünüş.
Enerjiniz harika da olsa insan kilolu birine yada dış görünüşü olmayan birine pas vermiyor.
Ben hiç görmedim çevremde.

Yani öyle bu yeni dunyada zeki akıllı kültürlü kadın değil o çıtı piti ve estetik guzeller populer.
Sokakta da böyle medyada da böyle.
Konu sahibi de bunun farkinda.

Bence sen şanslısın.
Artık ülkeyi medya yönetiyor.
O mankenler oyuncular yeni dönem collagen botox estetik işlemleri ile tek bakılan şey dış görünüş.
Enerjiniz harika da olsa insan kilolu birine yada dış görünüşü olmayan birine pas vermiyor.
Ben hiç görmedim çevremde.
Yanıldığını iddia ediyorum Erkeklerin gercek fikri de bu degil bence. Ayrica yuz guzelligi, tip guzelligi, medyatik tiplere yakin, giyimi kuşami havali olanla takilma istegi bir erkekte ancak daha olgunlasmamis kafadaysa, o kisiyle bir gelecek hayal etmiyor da , cevresine sosyal medyaya , düşürdüğüm kıza bakin imaji cizmeye calisiyorsa önemli. Temiz niyetle, bir gelecek saglam bir birliktelik hayal eden insanin bunlara bakmak aklina bile gelmiyor

Yanıldığını iddia ediyorum Erkeklerin gercek fikri de bu degil bence. Ayrica yuz guzelligi, tip guzelligi, medyatik tiplere yakin, giyimi kuşami havali olanla takilma istegi bir erkekte ancak daha olgunlasmamis kafadaysa, o kisiyle bir gelecek hayal etmiyor da , cevresine sosyal medyaya , düşürdüğüm kıza bakin imaji cizmeye calisiyorsa önemli. Temiz niyetle, bir gelecek saglam bir birliktelik hayal eden insanin bunlara bakmak aklina bile gelmiyor
Ben tam ziddini gördüm.

Ben de boyle dusunuyorum. Ayrica kadinlar daha fit erkek isteyebilir—> daha saglikli olsun, bana ve yavrularima iyi baksin, korusun ki daha fazla hayatta kalma ve soyumuzu devam ettirme sansimiz olsun diye.

Erkekler daha dolgun, yuvarlak hatli kadinlari daha hos bulur diye dusunuyorum—> buyuk gogus, kalca ve buna orantili yavru dogurup, buyutme.

Icgudusel acidan baktigimizda:KK66:

Ben de boyle dusunuyorum. Ayrica kadinlar daha fit erkek isteyebilir—> daha saglikli olsun, bana ve yavrularima iyi baksin, korusun ki daha fazla hayatta kalma ve soyumuzu devam ettirme sansimiz olsun diye.

Erkekler daha dolgun, yuvarlak hatli kadinlari daha hos bulur diye dusunuyorum—> buyuk gogus, kalca ve buna orantili yavru dogurup, buyutme.

Icgudusel acidan baktigimizda:KK66:
Kendiliginden zayıf ve fit yapida olan erkekler çelimsiz, koca degil de oglan çocuğu gibi duruyor bence, hele boyu da kisaysa. Çaba sarfederek fit kalan erkeklerde de o fitlik kadinlardaki gibi hos durmuyor bence, zorlama duruyor yakistirmiyorum. Cunku bence en sogal olani normal kiloda, ufak bi de gobek. Fit erkek sevmiyorum ben sahsen :KK70:

Ama bazı kurnazlar (erkek) hesap açıyor, mesaj atıyor, yok tanışalım uzun süreli ilişkimiz olur diyor, kibarca istemiyorum teşekkürler diyorum, hemen senin derdin ne oluyor?

Asıl sizlerin derdi ne ya. Bir kız bir sorununu paylaştı diye sevgili ilanı mı verdi oluyor. Aptal mı yazıyor profilimde. Tanımadan etmeden görmeden birine böyle mesaj atılır mı, salak mıyım ben.

Sevgili arasam burada işim ne. Giderim adkadaşlık sitesine.

Yok Behlül mü arıyormuşum yok daha çok ağlarmışım. Vay be. Pes gerçekten. Ego maşallah, bana da lazım böyle bir ego.

ama kimse öyle bir şey yazmamış ki arkadaşım neden sinirlendin bu kadar?

erkek üyeler mi var? özleden mesaj mı attılar
eğer öyle bir şey varsa yaz isimlerini ifşalansınlar.

onun dışında ben de mide ameliyatını öneriyorum
instagramda takip ettiğim bir kaç hesap var cidden fıstık gibi oldular yaa
bu ilişki bulmak için tabi ki garanti değil, fiziği yüzü mükemmel olan insanlar var çevremde mal gibi erkekler denk geliyor.
resmen şans...
ama hafiflemek, rahatça giyinebilmek inan insanı daha iyi hissettiriyor.

aman bizim sümüklü erkekler beğenir mi diye dert etmeye hiç gerek yok asıl sen onları beğenme.
bizim erkeklerde ego tavan yani neden bilmiyorum.
sen kendi sağlığın için profesyonel destek al artık ameliyat mı olur spor mu olur diyet mi onu işi bilene sormak lazım.
ama bunu sevme sevilme olayı için yapma, kendin için yap.
bizim erkeklerden zerre hayır yok yani gerçekten kendilerine baksın aynaya bi baksınlar.

Valla en çapsız adamın bile burnu Kaf Dağında inanılır gibi değil?? Toplume rkeklerimiz hem kaba saba, hem saygısız üstüne bir de Adrina Lima arıyorlar hdgsfdsdsd. Şöyle bir insan beni sevse ne sevmese ne Allah aşkına. O estetik ameliyatla plastik topa benzeyen tipleri beğenecek varoşlukta bir erkekle zaten işim olmaz.

Valla en çapsız adamın bile burnu Kaf Dağında inanılır gibi değil?? Toplume rkeklerimiz hem kaba saba, hem saygısız üstüne bir de Adrina Lima arıyorlar hdgsfdsdsd. Şöyle bir insan beni sevse ne sevmese ne Allah aşkına. O estetik ameliyatla plastik topa benzeyen tipleri beğenecek varoşlukta bir erkekle zaten işim olmaz.
İnan öyle
Senin zekan kültürün etki etmiyor.
Eğer tibin estetik profile uymuyorsa.
Ama şu var biz kadınlar da öyle karizma adam aramiyor muyuz?
Sadece erkekler bize oranla daha fazla tip takintililar.

aslında tum bunları yasamanızın sebebı kılolu olmanız degıl oyle olsa hıc bır kılolu evlenemez -evlı kalamaz-sevgılısı olmazdı
sız kılo durumunuzu kendınıze kompleks yapıp davranısınıza yansıtıyorsunuz buyuk ıhtımal
cekınken ıce dönük ,kendısını yetersız goren bırı gıbı davranıyorsunuzdur . kendını seven ınsanlar mutlu ınsanlar ışık sacar . zayıf evlenıp evlendıkten sonra cok kılo alanlarda var bu ınsanın kendısıyle ılgılı surectır . bazen bazı durumlarda amelıyat gerekebılıyor , kılo konusunda kendınızı ıyı hıssetmenız gerekıyor ınsanlar degıl sız kendınıze yapıyorsunuz cunku aynaya baktıgınızda mutlu degılsınız. once mutlu olmanız gerek

motıvasyonunuz bu olsun . mutlu olmak. bu beden sızın o kılolar alınır verılır once kendınıze ınanın ve mutlu olmak ıcın tum gucunuzle ugrasın emek verdıgınız hersey degısır , sonra sız degısırsınız ve cevre degısır :KK66:

Ciddi adamlarım hiç biri o tip kadınlardan hoşlanmiyor yani kısacası aklı basinda adamların ergenlikten çikamamış sadece gosteriş meraklilar bayıliyor onlara

Ben katılıyorum. Plastik toplardan hoşlanan adamlar ya saçma sapan ergen bozması tipler, ya varoş tipler kısacası zaten kimsenin ciddi ilişki düşünmeyeceği tipler.

ama kimse öyle bir şey yazmamış ki arkadaşım neden sinirlendin bu kadar?

erkek üyeler mi var? özleden mesaj mı attılar
eğer öyle bir şey varsa yaz isimlerini ifşalansınlar.

onun dışında ben de mide ameliyatını öneriyorum
instagramda takip ettiğim bir kaç hesap var cidden fıstık gibi oldular yaa
bu ilişki bulmak için tabi ki garanti değil, fiziği yüzü mükemmel olan insanlar var çevremde mal gibi erkekler denk geliyor.
resmen şans...
ama hafiflemek, rahatça giyinebilmek inan insanı daha iyi hissettiriyor.
Mesaj atıldı gerekli tüm şikayetleri yaptım hesabı silindi sanırım.

Kesinlikle ben şans kısmet diye düşünüyorum artık. Bana hep bu açıdan bakanlar denk geldi. Yoksa zekaya, kültüre bakanlar da var.

Ama kendim için hafiflemek istiyorum zaten sevilmek için değil. Bu halimle seven olsa benim için daha kıymetliydi yoksa ben zayıfken herkes beğenir herkes seviyorum der. O zaman da ben inanabilir miyim o sevgiye çok meçhul.

Çünkü sırf kilo değil neler görüyoruz. Adam kilo alır hasta olur vs kadın yanında kalır ama kadın hasta olsa, bir şey olsa, güzelliğini kaybetse erkeklerin çoğu hemen kaçar.

Allah her zaman iyi insanlara denk getirsin hepimizi inşallah.

Konu sahibesi 100kgyi aşmış, yani yani diyetle sporla kilo verecek noktayı çoktan geçmiş. Bu kiloda pekçok metabolizma sorunu oluyor, yemesen bile zayıflamak zor. Şu noktada en doğrusu cerrahi müdahele olur, ondan sonra da sağlıklı beslenir.
aslında 100 kılo dıyetle verılebılecek bır kılo
dogum sonrası kılo aldım ben herkesın aksıne :) 6-7 ayda aldım hemde yasadıgım bır rahatsızlık sebebıyle
104 kıloya cıktım 2 sene oyle gezdım

sonra (kılolu olunca daha hızlı ve cok mıktarda gıdıyor kılo) 6 ayda 45 kılo verdım suan 36 beden gıyınıyorum hatta bazı kalıplarda ust bedende xs .
aralıklı oruc denılen metod if yontemını denedım gunde 2 ogun yedım karatay yontemıyle
ekmegı -paketlenmıs tum gıdaları -kızartılmıs herseyı- seker ve sekerlı tum urunlerı komple kestım ben seker hastasıyım çölyak hastasıyım dıye dusundum, tadını bılıyorum daha once yedıklerıme sayıyorum dedım
telkın ettım kendımı

canım tatlı ıstedıgınde elma yedım - fındıgı rondodan cekıp ıcıne 1 yemek kasıgı hındıstan cevızı yagı toz kakao koyup onu fındık ezmesı halıne getırdım koydum kavanoza tatlı krızımde 1 kasık bundan yedım boyle baskıladım

kılo verdıkten sonra koruma donemınde yuruyus yaptım sporu son 3 aydır yapıyorum yenı basladım. yanı verebılecegı kılo gercekten ıstese verır

kan degerlerım berbattı dogru soyluyorsun hormon deger hepsı bozuluyor ama onun ıcınde doktor ılac verdı onu kullandım

endokrıne gıdıp tahlıl olması sart yuksek ıhtımal ınsılun dırencı var demır depo bos d vıtamını depo bos b12 yerlerdedır ama hepsı amelıyatsız da duzelır ıstemekle alakalı bıraz. gazıantep gıbı yerde yeme bagımlısı ben verdıysem herkes verır dıyorum hep :)

annem rısklerden dolayı amelıyat olmamı ıstemıyor bende bogazımı tutmazsam yıne kılo alırım dıyorsunuz da
amelıyat olduktan sonra ıstesenızde yıyemıyorsunuz zaten ... 1 lokma yedıgınızde doymanız ıcın o amelıyat olunuyor... suan kısır dongudesınız mutsuz oldugunuz ıcın yıyorsunuz yedıkce mutsuz oluyorsunuz
gerekırse olun amelıyat baska carenız yoksa tabı
zayıfladıgınızda zaten mutlu olacaksınız amelıyatdan dolayı da yıyemeyeceksınız halıyle korkmanıza gerek yok

ama oncelıkle son kez bır kere daha saglıklı beslenmeyı denemenızı onerırım gunde 2 ögun yıyerek abur cuburları keserek tekrar kendınıze bır sans verın kendınıze ılk etap ıcın 40 beden bır elbıse alın gozunuzun onunde dursun senın ıcıne gırıcem dıyerek baslayın gune :KK70:
suan 56 bedensınızdır tahmınımce
ben kıloluyken 40 beden olsam yeter daha ne ısterım dıyordum 40 bedene dustum sonra 38 oldum sonra 36 :) baktım dusecek beden kalmadı spora basladım nasıl kendıme daha fazla dokunus yapabılırım dıye bu sekılde oluyor sızde de aynısı olacak

aslında 100 kılo dıyetle verılebılecek bır kılo
dogum sonrası kılo aldım ben herkesın aksıne :) 6-7 ayda aldım hemde yasadıgım bır rahatsızlık sebebıyle
104 kıloya cıktım 2 sene oyle gezdım

sonra (kılolu olunca daha hızlı ve cok mıktarda gıdıyor kılo) 6 ayda 45 kılo verdım suan 36 beden gıyınıyorum hatta bazı kalıplarda ust bedende xs .
aralıklı oruc denılen metod if yontemını denedım gunde 2 ogun yedım karatay yontemıyle
ekmegı -paketlenmıs tum gıdaları -kızartılmıs herseyı- seker ve sekerlı tum urunlerı komple kestım ben seker hastasıyım çölyak hastasıyım dıye dusundum, tadını bılıyorum daha once yedıklerıme sayıyorum dedım
telkın ettım kendımı

canım tatlı ıstedıgınde elma yedım - fındıgı rondodan cekıp ıcıne 1 yemek kasıgı hındıstan cevızı yagı toz kakao koyup onu fındık ezmesı halıne getırdım koydum kavanoza tatlı krızımde 1 kasık bundan yedım boyle baskıladım

kılo verdıkten sonra koruma donemınde yuruyus yaptım sporu son 3 aydır yapıyorum yenı basladım. yanı verebılecegı kılo gercekten ıstese verır

kan degerlerım berbattı dogru soyluyorsun hormon deger hepsı bozuluyor ama onun ıcınde doktor ılac verdı onu kullandım

endokrıne gıdıp tahlıl olması sart yuksek ıhtımal ınsılun dırencı var demır depo bos d vıtamını depo bos b12 yerlerdedır ama hepsı amelıyatsız da duzelır ıstemekle alakalı bıraz. gazıantep gıbı yerde yeme bagımlısı ben verdıysem herkes verır dıyorum hep :)
Siz bu gadına bakmayın alman disiplini var onda 😍 hala diyorum midemi aldırdığım halde bu kadar disiplinli asla beslenemedim 😁

Siz bu gadına bakmayın alman disiplini var onda 😍 hala diyorum midemi aldırdığım halde bu kadar disiplinli asla beslenemedim 😁
napam ballı lokmam :KK70:
yersem eger kı yemek dunyanın en guzelı seyı cok yerım yıne hop alırım
sımdı kendımı daha cok sevıyorum yasadım o zorlugu gordum vermısım ödüm kopuyor alırım dıye fobı oldu resmen bende :KK70:

bırde ınankı unutuyorsun tadını ve o abur cuburlar ıgrenc gelmeye baslıyor nasıl zamanında ayıla bayıla yemısım bunu dedırtıyor gercekten bak valla bak :KK70:

X