Kibristaki Ögrencilerin Paylasim Alani(Tanisma)

bende bu konuya yazamdan geçemicem..bnimde kıbrısta 3.yılım.doğu akdenz iletişim fakültesinde okuyrum.ilk zamanlar sıkıcı gelebiliyor ama çevre yaptıktan snra ve iyi insanlarla tanıştıktan snra zamanın nasıl geçtiğini anlamıyrsunuz bile.tr göre biraz hareketsiz olabilir.ama kıbrısın da bi özelliği bu.ben geçen yaz tr de yazlıktayken çok özledim kıbrısı atlayıp geldim.aman Allah'ım nasıl nem nasıl sıck anltamam..şu an yine yaz tatilimi burda geçiriyrum.tek dezavantajı çok sıcak olması.onun haricinde ii güzel sakin ve güvenilir.
ben yalnızlığa alışkın birisi değilimdir.tek çocuk oluşum yüzünden ailemden ayrı kalamam ama burası o kadar güvenilir bi yer ki.suç oranı az.hırsızlık yapsan kaçma saatin en fazla 2 saat.snra illa ki yakalanırsın.adadan dışarı çıkamazsın..
bi arkdşımız demiş ki doğulu ve ülkücülerin kavgaları çok olur.sanki tr deki ünvler çok mu temiz.orda neleri var görüyruz.burda suç oranı az.hem doğuluysa ne oluyor dışlanıyr mu sanki.onlarında kendilerine göre haklı tarafları oluyor.onlar lafa söze cıvıklığa gelemiyor.benim erkek arkdşım urfalı ve 2 yıldan beri içlerindeyim en mert en doğru ve sözlerine güvenilir insan burda bi tek onlar var..yeri geldi mi arkdşı için savaşırlar yeri geldi mi sınavda yardım etmek için didinirler.öyle ayrımları da yoktur sen batılısın sen zencisin falan diye..
sözün kısası burda okumak bence ayrıcalık.tr nin hali belli.gitgide zorlaşıyor hayat..bnm puanlarım hem ist hemde ankrada istediğim yerlere hayli hayli yetyrdu.bn babamn işi nedenyle terchlerimi buraya kullanmk zornda kaldm ve ii ki gelmişim diyrum...
gelecek olanlarda korkmasınlar rhatlıkla öğrencilik hayatlarını geçirebilrler burda..
:CüvCüv:

Son düzenleme:
ShoPaHoLiC06 Canım seni bir Kıbrıslı Türk olarak söylediklerinden dolayı kutlarım..
Burda kimse kimseyi dışlamaz.. Ne yazık ki Türkiyeli arkadaşlarıma bu önyargı aşılanmıştır..
Burada herkes hak ettiği değeri görür.. Gavur bile olsa !
Burada insanlar kendi hallerinle yaşarlar özgürlüklerine huzurlarına düşkündürler..
insanlara zarar verecek birşey yapmadığınız sürece herşey yolundadır demektir. Bir olay olursada genellikle kavga yerine polise başvurulur.. Başvurulmasa bile bir şekilde birileri haber verir ve tatsız bir olay yaşanmaz...

Kıbrısta gezip görülecek çok yer var. ilk başlarda zorlansanız da kısa zamanda adapte olacağınızı düşünüyorum öğrenci arkadaşlara başarılar dilerim..
Ben yakın doğu univ turizm ve otel işletmeciliği mezunuyum..
okul ile veya başka konular ile ilgili sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum..
:1hug:

tşkr ederm cnm fikrimi desteklediğin için.ayrıca doğru söze ne denir bnde onu yaptım işte..doğru olanı söyledim..gerçkten kıbrıs insanı çok cömert.biz bu konuyu erkek arkdşımla çok konuştuk.o bnden daha önce gelmiş ve daha çok kıbrıslı arkdşı var.ondan gördüklerimle ve duyduklarımla söylüyrum ki.kimseleri zararları yok.zararları varsa anca kendilerine bşkalarına değil..
yok pahalı,yok insanları kötü,yok gezilcek yer yok diyen arkdşlar da var.onlara tek diceğim.gelmeseydiniz,tercih yapmasaydınız.bnmde hazrlıktan istnbullu bi arkdşım vardı.sylendi sylendi.sene sonu olmadan gitti.bnce onun adına en gzel şeyi yaptı..ne kendini söylenerek bitirdi,ne de çevresine huzursuzluk verdi..
sözn kısası gelmeden yani kayıt yaptırmadan ggelin görün.yapabilcekseniz tercih yapın.ondan snra sevemedm hiç gzel diye şikayet edip bşka insanların gözünü korkutmayın ltfen!!yasakkelime
white_girlbu arada tebrk ederim mezun olduğun için cnm darısı başıma kaydirigubbakcemile5

gurbette,ailelerden uzak olmak insana zor geliyo biraz ama bi süre sonra alışıyosun yalnız yaşamaya ve kıbrısın rahatlığına.ben de daüdeyim okulum uzadığı için uzun zamandır burdayım.bazen sıkıldığım oldu derslerden dolayı ama yine de çok güzel eğlenceli zamanlarım geçti burda arkadaşlarımla.özellikle 2.dönem havalar ısınınca,bahar şenlikleri,konserler,diskolar,cafeler ve yazın birçok ilde panayırlar düzenleniyo ve çok keyifli oluyo.mayıs ayında başlıyoruz denize girmeye.magosada olmanın da birçok avantajı var.hem denizden hem çarşıdan hem de eğlence mekanlarından faydalanabiliyosunuz.daüde okumak bu bakımdan iyi.pahalılık var ama harcamalarına biraz dikkat edersen geçinirsin.

Son düzenleme:
kızlar size bişey sorucam ben bi yorkshire terrier almak istiyorum ama nerden bulucam nası güvenicem.geçen sene bi petshoptan arkadaşım kedi almıştı van kedisi diye simsiyah bi sokak kedisi vermişler veteriner gülmüştü haline.nerden bulucam burda safkan ırk bi bilginiz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…