Kibristaki Ögrencilerin Paylasim Alani(Tanisma)

4 senedır kıbrısta okuyorum yakındoguda..bırazda bazı gerceklerden söz edelım..kıbrısta sosyal yasam sıfır arkadaslar;ne carsısı var ne alısverıs merkezı..ögrencılerın deyımıyle köy gıbı bır yer..buyuk sehırden gelmıs bırı kıbrısta acayıp sıkılıyor..o alıstıgımız tıklım yıklım dolu kafeler kalabalık caddeler carsılar alısverıs merkezlerı kıbrısta malesef yok...ulasım sıfır..gece 8den 9 dan sonra bıyere gıdemezsın ancak taksıyle gıdebılırsın...kıralar cok pahalı ögrencıler zorlanıyor.aklıma gelenler bunlar...ama sunu söyleyebılırım kıbrıs ınsanı gercekten cok sıcakkanlı cok yardımseverler..sakınlıgı sessızlıgı huzuru sevenler ıcın kıbrıs ii bır tercıh olabılır..turkıyeden kat kat uygarlar ve gelısmısler ınsanlık yönunden..:1hug:

Merhaba Bengü ben.K.Kıbrıstaki Üni.ler hakkında bende birşeyler söyleyebilirim.Bence özellikle YDÜ şu anda en iyi ve en büyük üni.dir gelinirse hiç yanılmazsınız.Ben de hukuk okuyorum orada ve çok mutluyum.Ayrıyeten bir Kıbrıslı olarak da gurur duyuyorum.

Kıbrıs bence insanın ruhunu dinlendirmesi için mükemmel bir yer.Malesef bizde Türkiye ye geldiğimiz zaman yoruluyoruz kalabalıktan telaştan.

arkadaşlar ben yozgatlıyım ama kıbırsı çok merak ediyorum babam kıbrısta askerlik yapmış ve kıbrısı anlatır kıbrısa hayranım ilk fırsatımda kıbrısa geleceğim bundan emin olun kıbrıslı arkadaşlar bana kıbrısı anlatırmısınz lütfen

walla hepiniz kıbrısınızı öwmek için yazmış yazmış da durmuşsunuz hani gerçeklerrr????
tamam kabul ediyorum kıbrıs cennet gibi bir yer harikqa tatil için muhteşem ama kalıcılık mı weyahut okulunda okumakmı tövbeeeeee
y.d.ü hukuk fakültesi 3. sınıftan terkim ben nedenmi ?? yurtta kalıyım dersiniz hiç belli olmaz bi bakmışsınız karşı odanızda sapık lezbiyenler kalıyo olur ewe çıkayım deseniz kiralar avuç yakıyo çünkü ne diyo ew sahibi bize mudannası yok işine gelirse kardeşim okullarda kawgalar diz boyu yok ülkücü doğulu sataşması yok bilmem ne almış başını yürüryor neymiş efendim o bana kaşın kara emiş o bana saçın sarı demiş bi alıyo kaga kişisel kavga gidiyo ülkücü doğulu çatışmasına kadar gidiyo heee bide yakındoğudakiler yetmiyo top tüfek :)) şaka okadarda değil sopalar şişler ek ilawe öğrenciler yok dayu den yok girne amerikandan geliyo.... memleketinde kapalıdırlar uçaktan inince mini eteğe bürünürler insanın kişiliğini unutturuyo kıbrıs kimi hocan derse içerek gelir kimi tv programına çıkmaktan derste anlattıklarını unutur kiminin burnu bi karış hawada yüzüne bakmaz heleki burslu gidersen hiç şansın yok.....
oraya okumaya gidilmez orda okunulmazzz çünkü okul haricinde herşey war orda hee bu kıbrıslıların yüzünden mi ?? hayır yine bizim milletimizin yüzünden kısacası ne ararsanız war orda isteyen gidip denesin....
ama şurası bi gerçekki kıbrıs gerçekten cennet y.d.ü üniversitesinde unutamadığım hala özlediğim birtek ne war biliyomusunuz halk oyunlaı klubum eğitmenim nez we diğer arkadaşlar basşka hepsi sahte benden bu kadar belki biraz fazla tepki alacam ama olsun haklıyım

yapmayın nolurr kıbrıs çok kötü bi yerrrr arkadaşlarr... hiç bişe yokk paranla rezil oluyosunn burda helede öğrenciysen...

bende kıbrıs DAÜ MEZUNUYUM en guzel gunlerım orda gectı ben 2004 edebıyat mezunuyum bızım dönemden devlete atanan halen olmadı dersanelerde surunuyoruz.ama kıbrıs çok güzeldi.Paran olcak orda harcayacaksın gezeceksın tam bır eglence yuvası.

ewet işte bende onu diom tatil için cennet orda yiyip içip gexeceksin orddaaaa okunmaaazzzzzzzzKötü KazenKötü Kazen

verdiğiniz bilgiler sahiden çok realistçe..ben burslu yazarım bu yıl belki diye düşündüm ama maddi anlamda o kadar rahat bir ailem yok,herhangi bi kraliyetten gelmedim..geçen yıl sanırım klavuza bakarken kıbrıs yurt larının depozito olarak yaklaşık olarak yanlış hatırlamıyosam 4 -5 bin ytl olduğunu okumuştum .sahiden bu durum böylemi..eğer öleyse zaten hayat pahalılığı olan bi yerde bu miktar öğrenci için biraz fazla diil mi?..iyi günlera.a.s.

kıbrısta 5.senesine girmiş bir öğrenci olarak gerek okulumdan, gerekse kıbrıs halkından gayet memnunum.kiralar hariç:) ancak gercekten kıbrısa gelen öğrencilerden belli bir bölümü ciddi anlamda sorunlu kişiler.bu 5 kişide 1 çıksa dahi tüm öğrencileri etkileyebilmektedir. Anne babası tarafından parası cebine yollanarak okusun die yollanan belli bir grup bulunmaktadır.ama bu ne kıbrısın kötü oldgunu söletebilir insana, nede okulların yetersiz oldugunu.okumayan adam kıbrıstada okumaz,türkiyedede.kıbrısın tek eksi yönü okumak istemeyene imkan vermesidir.disco kültürü yasatmasıdır.ama bununla beraber okuyan kişiler yokmuur..mesela ben gece hayatı yaşama, iletiim öğrencisiyim ve kıbrısı cok seviyorum.bu sene mezun oluyorum ve her fırsatta gideceğim kıbrısa.kıbrısın suyunu içen ordan vazgecemez derler..sanırım benim bir ayagım hep kıbrısta olcak:)

merhabalar :) ben kıbrısta odtu kkk' de okuyorum 3 senedir, ama kıbrısa bir türlü alışamadım. büyük şehirde yaşamaya alışık olduğum için kıbrısçık çok küçük geldi tabii bunda okulumuzun konumununda payı var. Güzelyurt-Kalkanlı denen köy gibi bir yerde. okulumuz şahane.kampusumuz harika,hocalarımız bir tane. Ancak aylarca aynı kapuste kalmakta can sıkıyor. Girneye gidebiliyoruz yada lefkoşaya ancak taksiler okadar pahalıki!!! ayda yılda bi kere anca! bide herşey pahalı kıbrısta, lemarlar çok ütüyor bizi Valla! bide yapabileceğiniz aktiviteler az. Tamam turistikte,ir çğrenci olarak kumar oynayamıyacağınıza ya da 5 yıldızlı otellerde konaklayamayacağınıza göre bu özellik öğrencileri pek kapsamıyor. Açıkçası akıl sağlığımızı kampusumuzdeki sosyal aktiviteler koruyor. Başka birşey yok çünkü. HA bide EN ZOR TARAFI istediğiniz zaman memlketinize gidememek. uçak fiyatları malum bide havaalanına gidebilmek için 120 milyonu gözden çıkarmanız gerek! kampusumuzle ercan havaalanı arası yaklaşık 45 dakika ve gdiş dönüş 120 milyon tutuyor! toplu gidişlerde servis düzenleniyor ancak öyle annemi çok özledim ben bi gidiyim diyeiyorsunuz tek başınınıza.Neyse kıbrısçıkta böyle işte, sorularınız olursa cevaplarım :)

selam kızlar bizde eşimle kıbrısa taşınmayı düşünüyoruz eşim iş başvurusu yaptı büyük ihtimallede olacak.eğer olursa gelicez ama kıbrısı hiç bilimiyoruz orda yaşayan arkadaşlardan fikirler bekliyorum.şimdi orda yaşayabilirmiyiz yaşam kalitesi ve maddi olarak nasıl.ayrıca ev kiraları nasıl biz taşınsak eşyalarımızı getirelimmi ?orda dayalı döşeli evler varmış sanırsam.kiralar nasıl.lütfen yardımcı olun ben kıbrısı seviyorum ama korkuyorumda:)
lütfen orda yaşayan arkadaşlar yardımcı olunnnnnnnn

sıkılrsın kıbrıs ta bacım. yazdım işte o kadar herşey yazıyor. burası da memleket tabii de tercih şansım olsa başka yere giderdim.

canım dayalı döşeli ev mi hiç umutlanma evler çok kötü müstakil evler eşyalarda öyle zaten köy gibi yer çorak arazi çok sıkıcı gece hayatınız yoksa kumar oynamıyosanız kıbrısta yapacak bişeyiniz yok sahsen biz yarı acık ceza evinde gibi hissediyoruz eşimle senemizin dolmasını bekliyoruz gitmek için pahalılığıda cabası üzüldüm vallahi bence gelmeyin

Bende bişeyler eklemek istiyorum.öğrenci nasıl yaşar burda bilmem ama.eşyalı evler 800 tl den aşağı değil. Elektrik su çok pahalı faturlar çok yüksek. Dolmuş falan yoktur öyle halk otobüsü falan türkiyedeki gibi.her yere taksiyle ve taksilerde çok pahalı arabanız yoksa yandınız.domatesin kg.nin 5 tl den satıldığı taze fasulyenin kilosunun 9 tl yi bulduğu zaman zaman portakalın mandalinanın kilosu 3-5 tl den aşağı düşmediği pazarları manazları var. Daha ne yazssam gelirinizin en az 2.500 tl olması gerekki yaşamı idame etmeniz için biz eşimde birlikte çalışoyoruz 3.500 tl gelirle birde bebek zor geçimiyoruz. Bebek hasta olur doktoru ingiltere markalkı ilaç yazar sigorta ödemez bi avuç ilaç parası yani gerisini sen anla. Sevgiler

merhaba arkadaşlar.. ben kıbrıslıyım. yakındoğu universitesi turizm otel işletmeciliği bölümünde okuyorumm.. memleketimi gerçekten çok seviyorum. buranın yabancısı biri buraya ilk geldiğinde zorluk çekebilir.. gerek ev bakımından gerek ulaşım bakımından. kiraların fiyatı yüksekk ewt ama maaşlarda yüksek bunu belirtmek isterim..öğrenciler için YDU nin ücretsiz otobüsleri var her saat başı hareket ediyorlar yanı okula ulaşım rahatlıkla sağlana biliyor. yurtta kalan arkadaşlarım pek memnun değiller biraz katı kuralları var çünki yurtlarınn :)) ama bence doğrusu buu ! param var diyorsanız ev kiralarsınız 3 4 arkadaşla ev yaşantısı gayet eğlenceli geçer... derslerinize daha rahat çalışabilirsiniz yurtta pek rahat çalışılmıyr çünkii.. gır gır şamatadan fıtsat kalmıyor :))

şunu da belirtmek isterim bazı arkadaşlar geliyor kıbrısa gezmiyor etmiyor tıkılı kalıyor kampüste tüm gün, sonra kıbrıs çirkin deniliyor yok böyle bir şeyy.. size girneye gitmenizi tarihi yerleri kaleleri, müzeleri gezmenizi tavsiye ederimm özelliklede St. Hillarion kalesi ! tabi yaz kıbrısta bir başkadır.. çok uygun fiyatlara yat turları var eminim denizin temizliğine berraklığına hayran kalacaksınız.. lefkoşa surlar içinde çarşı var giyiminizi, gıda ihtiyaçlarınızı oradan uygun fiyata temin edebilirsiniz.. eğer kampüste takılı kalacaksanız sakın kıbrısa gelmeyinn, gelirseniz de sıkıldım off puff ayaklarına girmeyinn.. çünkü kıbrıs gerçekten eşi benzeri olmayan bir ada !

wallahi yorum yazmadan geçemicem...ilk başta gerçekten alışmak çok zor ama yazın türkiyeye gidince ne yalan aöyliyim özledim buradaki dinginliği huzuru.. beni en çok üzen çok sıcak olması :) onun dışınca güzel özellikle bahar aylarında her yer yemyeşil papatyalar dolu..okuldanda şimdilik çok memnunum ydü bankacılık ve finans

insan okurken farketmiyor ama okul bittikten sonra daha iyi anlıyor değerini kıbrısda ne kadar rahatmışız ne trafik ne stres herşeyden uzakta sakin kesinlikle rahat bir yer küçük olmasından şikayet ederdikl ama öyle değilmişşşş herşey ne kadarda güzelmiş hayatımın en güzel 6 senesini geçirdimmmmm ah öğrencilikkkkk keşke yeniden daüde olsam çok isterdim.

Benim kızımda daü de 3 senedir okuldan memnun ama okul fiatları bu sene uçmuş zaten 12 -13 arası birde yurt fiatını ekleyin 4 milyar yapılan özel masraflar türkiye'de okumak daha mantıklı geliyor.
Bizim avantajımız %50 bursu var oda olmasa çok zor okutmak ciddi paralar gidiyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…