Selam ESRANIL, hoşgeldin.
Tüm yazılanları okudum öncelikle ben de hem kıbrıs doğumlu olup hemde DAÜ de işletme okuduğumu söyleyerek başlayayım konuya.
İlk olarak; artık tüm KKTC ünv.lerinin geçerliliği vardır diye tahmin ediyorum ama bu konuyu kolaylıkla madem oraya da gideceksiniz sorup öğrenebilirsiniz.
2.olarak, KKTC de okul okumak kadar hoş birşey olamaz:Ben kendimden örnek vereceğim elbette : Kışın gündüzleri sıcacık güneşin altında kampüste gezinmek, geceleri mis gibi havasında gezintiye çıkmak, yıldızların yere en yakın olduğu bir memlekette gökyüzünü izlemek, yazın okul sonrasında denize gitmek, vs vs.Bunlardan başka okulla ilgili Yakın Doğu Ünv.ne kayıt olup sonradan DAÜ ye kaydım eğitim bakımından daha iyi olduğu için (Yakın Doğu Ünv.ni kötülemiyorum yanlış anlaşılmasın) hatta kaydımı yaptırdım diye paramı iade de etmemişti okul hala gıcık olurum ne yapayım? Neyse DAÜ de okumak çok güzeldi gerçekten hem hocalarımdan hem de aktivitelerden çok şey kazandım.Ki şimdilerde daha da iyi bir okul oldu bence DAÜ yü tercih et derim.En iyi seçim DAÜ olur.Kendini bunca senede bu kadar hızlı ve pozitif yönde geliştiren az sayıda okul bulunur.
Kıbrıs ta yaşamak kolay sayılır elbette zorlukları da vardır mesela toplu taşımacılık İst veya Ank.daki gibi gece belli saatlere dek değildir hava kararmadan ulaşım biter Kıbrıs genelinde.Taksiler meşhurdur,eski tip mercedeslere binersin bolca.Yani kısacası orda 1-arkadaşlıklar kalıcı olur olursa ve 2-ders çalışmaya zamanın boldur 3-yurt olarak benim zamanımda Sabancı Kız Yurdu vardı DAÜ nün orda kalmıştım oda arkadaşlarında senin kafandaysa iyidir ben ilk yıl çok zorluk çekmiştim.
Hayırlısı olsun arkadaşım herşey dilediğin gibi olur inşallah.Madem Kıbrıs'a gideceksin sorup soruşturmadan kayıt yaptırma derim sonra benim gibi vazgeçersen paran yanar.
Kıbrıslılar Türkiyeden gelenleri sevmez derler sen inanma her yerin iyisi ve kötüsü vardır, sen dürüst olduktan sonra herkesle anlaşırsın.
Bol şanslar