- 22 Kasım 2010
- 11.183
- 19.795
- 498
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
valla allah razı olsun =) en doğrusunu yapmaya çalışıyorum .enine boyuna ölçüp biçiyorum ama sırf kendi keyfimi düşündüğüm için çocuğumu başımdan atmak için gönderiyormuşum gibi bir havada millet. başta da eşim.Konunuzu okumadan direkt nickinizi gördüm ve yazıyorum. Siz bu süreçte gerek fiziksel, gerek psikolojik, gerek sosyal anlamda çok fedakarlık yaptınız. Ben bunu bu forumdan sizi tanımadığım halde gördüm.
ben lisede çalışıyorum, lise grubu dahi o şekilde. hem mevsimsel hastalıklar, hem de covid yüzünden kapanan sınıflarla boğuşuyoruz. hastalık her yerde. oğlanı okula yollamasam da benden kapar, babasından kapar. sonuçta hepimizin bir şekilde dışarıyla teması var. ama anlatamıyorum bu durumu. işin kötüsü dr umuz da daha kreş için yaşı küçük, yollamak zorundaysanız da bağışıklık destekleyici yazayım vs dedi, eşimin fikirlerini desteklemiş oldu.Hiç bir anne çocuğunu kötülük olsun diye kreşe yollamaz.
Evet zor bir dönemdeyiz .
Hastalık mevsimindeyiz.
Bizim ogretmen diyor ki
"Bu yıl ki kadar Bağışıklık düşüklüğü görmedim.
Korana herkesin bağışıklığını yerle bir etti."
Bizim cocuk da hasta oluyor. Doktora götürüyoruz doktor benimkiler de evde hasta diyor.
Böyle böyle Bağışıklık tekrardan kazanılacak diyor.
Hadi bunu geçtim. Kresin ve okulun iyisine de denk gelindiyse o kadar çok faydası var ki.
Ben iyi ki gonderiyorsunuz diyorum
Anneyi eleştirmek toplumsal hobi bizim memlekette. Gerçekten böyle.valla allah razı olsun =) en doğrusunu yapmaya çalışıyorum .enine boyuna ölçüp biçiyorum ama sırf kendi keyfimi düşündüğüm için çocuğumu başımdan atmak için gönderiyormuşum gibi bir havada millet. başta da eşim.
ben lisede çalışıyorum, lise grubu dahi o şekilde. hem mevsimsel hastalıklar, hem de covid yüzünden kapanan sınıflarla boğuşuyoruz. hastalık her yerde. oğlanı okula yollamasam da benden kapar, babasından kapar. sonuçta hepimizin bir şekilde dışarıyla teması var. ama anlatamıyorum bu durumu. işin kötüsü dr umuz da daha kreş için yaşı küçük, yollamak zorundaysanız da bağışıklık destekleyici yazayım vs dedi, eşimin fikirlerini desteklemiş oldu.
bunları bildiğim için göndermekte ısrarcıyım, başta da dediğim gibi özellikle sosyal anlamda ciddi farklılık oluştu gidebildiği zamanlarda. pandemi çockları bunlar malum, oğlum geçen yıl anne baba dışında kimseyi görmeden büyüdü desem yeridir, kalabalık ortama girince rahatsı oluyor, parkta kaydırakta vs arkasından gelen çocuk gördü mü ağlıyordu. bunları aştık çok şükür. kendi kendine yemeyi öğrendi, artık ben veya babaannesi yemek yedirecek olsak kaşığı elimizden alıyor kendim yiyeceğim diye. bunlar en basit örnekler. tüm bunlardan bahsedince amaan kendi kendine yiyemeyen insan mı var elbet öğrenecek vs diyorlar bakış açısı bu.Bu sene hepimizin bağışıklığı düşük sanırım uzun süre eve hapsolmaktan , temiz hava almamaktan , hareketsizlikten çoluk çocuk perişan haldeyiz , benim çocuklarım hiç hastalanmazlardi ama okullar açıldığından beri iki gün iyiler üç gün hastalar ama hiç aklıma kresten almak gelmedi kızımı , kreş çok faydalı , siz öğretmensiniz hepinizden iyi biliyor olmalısınız bunu
Kimseyi dinlemeyin ve kreşe göndermeye devam edin , hastayken gitmesin ama diğer zamanlar vicdan azabı çekecek bir durum yok , kreşte çocuk tonla şey öğreniyor , sosyallesiyor , gelişiyor , bunları gayet iyi bilmeniz gerekir
keyif olayı şöyle, haftanın iki günü dersim öğlen başlıyor. oğlanı sabahtan kreşe yollayınca evde 2-3 saat yalnız kalıyorum tek başıma kahvaltı edip sıcak çay içebiliyorum. o ara kayınvalidem geliyor pazartesi sabahı. bir keresinde oooh keyfin bol olsun oğlanı da yolladın kreşe diye bir laf etmişti. o bir kaç saat yalnız geçirdiğim zaman göze batıyor zaar.Ben şeyi anlamadım, çocuk kresteyken siz ışte olmuyor musunuz zaten, ne keyfi yapacaksınız ki ? Hatta dediğiniz gibi götür getir daha zor. Keyfine düşkün olsanız hastalığı, getir götürü ugrasamayip evde bakılmasını istemez miydiniz ? Yani evde olsanız yine haksizlar da hadi ne düşündüklerini anlarız ama zaten calisiyorsunuz. Bence kreş önemli. Yaşıtları ile sosyalleşme açısından olsun, yeni kazanımlar açısından olsun kreş benim de kızım için onceligim olacak bir aksilik çıkmazsa. Ayrica ne zaman olursa olsun okula baslayan cocuk hastalanir, bu artik bilinen bir sey. Zamanla alışacak. Hiç canınızı sıkmaya gerek yok, evladiniz icin en iyisini siz bilirsiniz :)
Sefanız olsun. Mutlu anne mutlu çocuk..Bence sorun sende. Niye takıyorsun ki? Zaten çalışıyorsun, bebe gelmiş 3 yaşına. Uygunsa gitmeye gidecek tabi. Sen keyfine düşkünsen ben neyim acaba?Tam şu an çalışmıyorum, 3.5 yaşındaki kızım kreşte ve ben evde bilgisayarda film izleyip kahve içiyorum.
Hasta olacak tabi , pandemide steril yetiştirdik çocukları. 3 ay hasta oluyor sonra hızla artıyor bağışıklığı. Valla sizinkiler eski kafalı kusura bakmasınlar. Ben bir yılda kreşin 2 ayda verdiği gelişmeyi veremedim çocuğa. 3ten itibaren yetmiyoruz çocuklara ki bizle sıkılan böyle babanne ile iyice bunalır. Hiç duymayın, konuşsunlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?