kesinlikle olmaz !! :(

Su an sevgilimle duzeldik az önce anlattim bi mesajla ama ailesi kararini degistirmezse ne olacak erkek arkadasim bnm yanimda olcagini soledi ama ben aile evlat arasina girmek istemem su an cçözüm uretemiyorum çünkü gergin zamanlar araya girip kotu olmak istemem

Ah keşke herkes birbirinin görüşüne gercekten saygılı olmayı becerebilse ama cok zor. Yarin hic bir sorun yokken jvnizle haberleri bile izlerken sizin Görüşünüzle ilgili ufacik sey söylese kavga cikar alimallah çünkü siyaset bu hani kültür farkı gibi deil. Hani yer ssofrasini yadirgasanda kabullenebilirsin ama siyasi ve dini görüş oyle olmuyor. Basarabilirsen ne mutlu ama her daim bir gun kopabilecegi aklında olsun.

Kendime not: allahim iyiki apolitik bir insanim ve sadeve insani görüşlere sahibim:-D

Anlatti bana onlar bunu su sebepten savunuyor kendi düşünceleri diye konuşmuş ben cocukarima birşey benimsetmeye calismam zamanki geldiğinde onlar kendi kararlar ini kendileri verirler . ona dedimki ailene için yaapabilcegim birşey var mi konusmami istersen konusayim hayta ben aramayi disundum ama su an sicagi sicagina kotu olur DİE Vazgeçtim o da yok sen hic karisma ben halletcem dedi hlledemezsen ne olacak dedim her zaman seninleyim unutma dedi artik önümüzdeki zamana bakicaz

Aman diyim anne oğul arasına hiç girmeyin bence de yoksa siz kötü olursunuz
Sizin yanınızda size haklisin deyip annesinin yaninda annem haklı diyen erkekler de mevcut cnm
O yüzden hemen güvenme. Bazı erkekler annelerine çok düşkün oluyor
Annesiyle o bi konussun ' siyasi görüş askimiza engel olamaz' gibisinden kesin tavrını koysun ona göre yola devam et derim

Simdi biz iyiyiz gerisi de zamana bagli zaman gösterecek artik bana kapatalim bu konuyu artik anneleri de sen dert etme hatta hic konusmayalim dedi tamam dedim dua ediyorum insallah onlar da önce beni tanimayi deneyip sonra karar verirlr

Cnm bence bu konuda sevgilin haklı senlik bi durum yok sen karışma boşver
Burada görev eşine düşüyor
Ayrıca karşı çıkarlarsa çıksınlar onlarla mi oturup siyaset konuscaksin sanki
Siyaset konusunun ben çok sorun olacağını düşünmüyorum
Ama din olsydi konu baştan ayrılmak doğru olurdu

Aynen öyle düşünüyorum gelişme oldukça buradan yazarim umarim iyi haberlerle gelirim

Aynen öyle düşünüyorum gelişme oldukça buradan yazarim umarim iyi haberlerle gelirim
Inşallah güzel haberler alırsın cnm
Başta bayanlar genelde kendisini eşinin ailesine yarandirmaya çalışır sonra baktın olmuyor koyverir
Yani cnm esin yanında olduğu sürece, saygıki olduğu sürece ailesi senin siyasi görüşüne karışamaz. Karışırsa da karıştığı yere kadar
Hiç boşuna kv adayına kendini yarandirma.daha çok üste çıkar (bazıları) yorulursun cnm beni sevsinler diye ugrasmaktan
Sen saygılı ol yeter

Son düzenleme:

Çiftler sadece birbirleriyle evlenmiyor. Birbirlerinin ailelerinin içine de giriyorlar. Siz neden düşüncelerinizi, görüşlerinizi saklayacaksınız ya da o neden gizlesin. Herkes hürdür. Birgün saklarsınız, iki gün bir ömür bu şekilde devam ettiremezsiniz. Arada bu şekilde farkların olması ileride sorunlar çıkartır. Eski sevgilim ve ailesinin düşünceleride benim ve aileminkiler ile çok zıttı. Ailesiyle o kadar samimi olmama rağmen ilk zamanlar iyiydi sonra baskı yapmaya başladılar. Oy zamanı bile benim adıma karar veriyorlardı. Annesi hatta şakayla karışık şu partiye oy vermezsen nikahınızda hayır onlar evlenemez diye itiraz ederim dedi. Şaşırdım. Sevgilimle de tartışmalarımız oluyordu bu nedenle. Bana sakın akrabalarımın yanında bahsetme o partiye oy verdiğinden, duyarlarsa söyleyeceklerinden ben sorumlu olmam diyordu. Ben hiç taviz vermedim o ayrı. Hatta seçimde oy kullandım diye git kendi görüşünde birini bul bile demişti. Demem o ki birde aileler biraraya gelseydi hele ki şuan ki gündem olsaydı bu baskıları altında çok büyük sorunlar çıkardı. Sizin bu bahsettiğiniz şartlar altında mutlu olabileceğinize inanmıyorum. Sevmek yetmiyor bazı durumlarda. Olurunu bırakmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

O sekil davrancam zaten ben kendimi sevdireyim DİE yapmacik davranamam icimden geldiği gibi davranirim bugun resmen cokmustum simdi rahatladim valla gidip uyucam rahatca herkese hayirli geceler

Sevgiyi siyasi dusuncenin ustunde tutmalisiniz bu ne byle allesen. Karsilikli saygi herseyi cozer siyasette konusmayiverin canim benim cevremde bircok insanin fikri farklidir keza ailemdede var bir araya geldiginde bu konular acilir herkes fikrini syler kapanir aileleriniz yobaz degiller belliki tanismislar gayet olgunca ce nazikce bence sorun olmaz olmamali

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Valla aileyle ilgili olumsuz yazmayalım istemişsin galiba ama malesef gördüğümü yazıcam.
Sizin hiç olurunuz yok.
Bence erkek arkadaşına söyle eminim çok güzel bir aklı vardır ailesinin aklını kullanmaktansa kendi aklını kullansın.
Adam ilk sorun yok demiş, annesi olmaz deyince sorun olmuş sonra tekrar senin lafına geri dönmüş.
Yarın öbür gün annesi yanına oturtsa "ah oğlummm" diye lafa başlasa geleceğiniz nokta yine bu.

Açıkcası zıt görüşlerin biraraya gelmesi sağlıklı olmuyo.

Mesela sevgilim X partisini destekliyo olsaydı ben de ters düşünürdüm arkadaşım değil ki saygı gösteriyorum deyip köşeme çekileyim. İnsanın hangi siyasi partiyi desteklediği onun tutumlarını, dış dünyaya bakışını ortaya koyuyo...

İnsanların kafalarındaki önyargıları yıkmak zordur. Başarabilirsen ne mutlu. Hiç böyle bir şey duymadım daha önce biliyor musun.. Hani aileler din farklılıklarında çok tepki gösterirdi eskiden. Bir şeyleri aştık sanarken daha fazla mı ayrıştık ne? Aileler siyasete de mi soyundu? Eskiden de farklı partilere oy veren akrabalar birbirinden bu kadar tiksinir miydi acaba?

Din ve mezhep farklılıklarının ailenin tepki göstermesini onaylamasam da anlayabiliyorum. Ama bunu hiç anlayamıyorum be canım. Senin ailen onların farklı görüşten olmasına ne diyor peki?

Benim ailem sünni değil, ama eşimin ailesi sünni. Aileler bu konuyu gündeme bile taşımadı ayıptır diye. Bizim evde insanların dini konuşulmazdı zaten. O sünniymiş, bu aleviymiş, şu yahudiymiş diye. Yalnız eşim ailemin mezhebini öğrendiğinde bir duraksamıştı. Ben bir hata yapıp biraz geç söyledim. Birkaç gün benimle görüşmeyip düşünmek istediğini söylemişti. Anlayışla karşıladım. Bu arada ailesine danışmış ve ailesi sorun olmayacağına ikna etmişti bir şekilde. O yüzden bitirseydi umrumda olmazdı açıkçası. Çünkü benim elimde olan bir şey değildi ki zaten. Senin ve ailenin siyasi görüşü de elinde değil aslında. Çoğumuzun siyasi görüşü ailesinden farklı değil.. Bence sen de bir süre bekle bakalım. Böyle bir şey yüzünden kendimi kabullendirmek için kılımı kıpırdatmazdım. Evet ilerde sorun yaşayabiliriz iyi düşün dedim ve çekildim ben.

Kendimi sevdirebilirim çabalarında çok boğulma. Elinden geleni yaparsın elbet karşı taraf bir zeytin dalı uzatırsa. Ama kendini yıpratmaya değmez bu tip davranışlar. Onların önyargılarındaki çatırdamayı görmeden adım atma derim.

Fazla uzun yazdım. Benzer şeyler başıma gelir diye korktuğumdan sanırım. Hakkında hayırlısı olsun bundan sonra.

Ya bence biraz beklemelisin... Çünkü bence ülkedeki bu kutuplaşma bir yerden sonra düzelebilir yani hep böyle çok belirleyici olmaz diye düşünüyorum. Benim de karşı partiden çok çok sevdiğim bir gazeteci amcam var. Yazdıklarını okuyunca resmen isyan ediyorum ama kırmadım hiç şimdiye kadar. Bir de aklıma fakülteden iki arkadaşım geldi... Henüz akp cemaat ayrılmamış, gezi olayları çıkmamışken bu iki arkadaşım evlendiler. Kız arkadaşımın ailesi ateist, evlerinde her yemekte şarap içiliyor, cinsel konularda da arkadaşım rahattı. Erkek olan arkadaşımsa tipik bir muhafazakar sessiz sedasız namazında niyazında bir çocuktu. Neyse bunlar evlendiler, oğlanın annesi kızı dini sohbete davet eder, kızın annesi damadıyla içki içmek ister. Sonra gezi patlak verdi, biz kız arkadaşımla gaz yiyoruz, kocası evde endişe içinde bizi bekliyor (tabi ki onaylamayarak ) Ama hala çok mutlular ve çok aşıklar. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum valla. Ben bir yerden sonra karşı tarafın tezlerini duymaya tahammül edemezdim. Inşallah bu kutuplaşma biter de siz de rahata kavuşursunuz. Erkek arkadaşınızın tavrı ise başta çirkin ama ne yapsın belki bir anlık panikle bunları söylemiş olabilir. Annesi çok ağır konuştuysa panik yapıp aklı karışmış olabilir. Elbette çok yanlış yapmış ama en azından dönmesini bilmiş... Bence şimdi ayrılmanız gerekmez yani zaman bıraksanız daha iyi olur gibime geliyor :)

Benim ailem hic sorun yapmadi insan olsun adam olsun yeter dedi ben tanismaya gelmeden önce babami uyardim baba o konulara girme diye girmedi de gayette güzel bi aksam gecirmistik herkes huyunu fln beğendi . zaten ben bu durumda bise yapamam umarim ikna olurlar

Evet simdi iyiyiz ailesini de zamana birakiyorum annesiyle ne konuşmuş etmiş sorumayacam bile çünkü onun da morali çok bozuk haksiz da olsa ailesi sonuçta allahtan hayirlisini diliyorum

bir erkeğin ailesini bu şekilde reddettiğini hiç görmedik kk da...daha önce de dediğim gibi günü kurtarmak adına yapıyor bunları..evlenince herşeyi düzeltirim sanıyor..belki de tam tersi sizi ailenizden soğutacağını düşünüyor,zamanla onun gibi düşüneceğinize inanıyor...
bunu bir kenara yazın ailesindne asla vazgeçmeyecektir zira düşünce yapıları da aynı ailesiyle...
hiçbir aile oğlunu istemediği kızla evlendi diye reddetmez sadece kızdan vazgeçirmeye çalışır,ya da evlendikten sonra da ayırmaya...bunu unutmayın lütfen..
o kendisini sizina ailenize sevdirdi ama aileniz zaten onund üşüncelerini kabul etmişti,sizin böyle bri şansınız yok ,onun ailesi asla kabul etmez sizi..

Sevgilinle aranı düzeltmene sevindim canım senin lafına gelmesi güzel başta blöf yaptı galiba her neyse sana kolay gelsin ailesi ve ailenle arada kalmazsın umarım hayırlısı olsun hakkında

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…