kesinlikle olmaz !! :(

En ağır yorumu ben yapıcam galiba ama sizi yarı yolda bırakması resmen adilik başka bir şey değil kusura bakmayın
Madem söz verdiği şeyin arkasında duramayacaktı ne diye söz verdi annesinin bir lafı ile değişti
Aslında gelecekte yaşayacağınız sıkıntıların sinyal lambalarını yakmış eş adayınız

Siyasi görüş ayrılığı sorun olmaz ama kendini bilene olmaz
Kendine güveniyorsan karşındaki adama güveniyosan olmaz
Bu saatten sonra nasıl güvenebilirsin ki
Kendini ateşe atmak olur devam etmek iyice düşün

Şöyle bir söz okumuştum geçenlerde

''Senin fikrinin doğruluğunu kabul etmem mümkün değil ama onu dile getirme hakkını her zaman savunurum''

Ya canım Allah aşkına üzme tatlı canını. Senden başka erkek yok benim için imajı çizmeyin şu adamlara. Totoları kalkıyor işte böyle, benim için her kalıba gireceksin o zaman diyorlar. Sen bir sakin ol, düşme üzerine. O koşsun peşinden. Hem ailesiyle mi evleniyorsun da bu kadar konu büyüyor. Kimseye yaranmaya çalışma.

Boşver, inan bu kadar sığ fikirli insanlarsa gerçekten, olmadığı daha iyi.

.

Ben iliskimde çok dengeleli davrandigima inanıyorum yeri geldi simarttim ama yeri geldi sınır koydum bu kaosun içine hic girmeyecegim ne varsa kendi ailesiyle halletsin Zaten evlenince ayri şehirler de olcaz ne kadar uzak o kadar tatli olur insan ben asla saygimi yitirmemiş çünkü bnm annem babam da var onlari düşünüp ona gore hareket ederim simdi tek bekledigim beni aramasi

Simdi beni ne zaman arayacak onu bekliyorum ben benim yanimda yer alacagina inanıyorum dünkü olanlar da da doğru düzgün kararlar almasini umuyorum

Bence hayal kırıklığına uğrayacaksın
Son mesajından belli
Sen ona seni seviyorumla başlayan bi girizgah yapıp durumu açıklamışsın en son iyi gecele by demişsin
O sana by yazmış sadece
Gayet tavırlı
Sanki suçluymuşsun gibi

En ağır yorumu ben yapıcam galiba ama sizi yarı yolda bırakması resmen adilik başka bir şey değil kusura bakmayın
Madem söz verdiği şeyin arkasında duramayacaktı ne diye söz verdi annesinin bir lafı ile değişti
Aslında gelecekte yaşayacağınız sıkıntıların sinyal lambalarını yakmış eş adayınız

Siyasi görüş ayrılığı sorun olmaz ama kendini bilene olmaz
Kendine güveniyorsan karşındaki adama güveniyosan olmaz
Bu saatten sonra nasıl güvenebilirsin ki
Kendini ateşe atmak olur devam etmek iyice düşün

Beni su an için yari yolda birakmadi birakirsa katiliyorum ama bunu zaman gösterecek ben beni birakacagini düşünmek istemiyorum zaten benim yanimda olursa ona guvenmemem için sebep olmaz çünkü su ana kadar bana ters bise yapmadi

Ben olsam siyasi görüşümün paralel olmadığı biriyle sevgili olamazdım. Çünkü bizim evimizde de bu konular çok konuşulur ben de öyleyim. Çok okurum, çok tartışırım çevremdeki insanlarla.

Ama bakıyorum. Siz 1,5 yıllık ilişkidesiniz. Sorun yaşamamışsınız. Demek ki çok da hayatınızın merkezinde değil bu konular. Ne güzel o zaman! Annesi ağzını açana kadar problem olmayacakmış resmen. Bu çocuk annesine sanane diyebilseydi yine sana önemli değil diyecektim.

Ancak bu oğlan annesinin bir lafıyla 180 derece dönmüş. Yok bu olmadı.. Hayırlısı olmuş sanırım. Çünkü bu mesele siyasetle kalmaz. Annesinin her lafıyla sana aslan kesilecekse bence sana uzak olsun.

Cadaloz karının elinden ucuz kurtulmuşsun ne diyim..

Bak, geçen yıl biz nişanlı değildik, sevgiliydik ve ben cok orta bi siyasi goruse sahiptim ozamanlar, yani cok siyasi ilgim bilgim yoktu. Ama konusurken tartisiyorduk, ben koyu bi taraf tutmazken tartisiyorduk bide tutsam ne olurdu?

Dedimki ben istersem şu an sunu desteklerim istersem sunu istersem diğerini,
Sen bana karîşamaz goruslerimi kucumseyemez kisitlayamaz elestiremezsin
Ancak karsi ciktigin gorusu elestirirsin onu destekledigim icin beni degil, onu!!!

Bir "tarafa!" Saygi duymak zorunda değliz ama o "tarafa!" inananlara saygi duynak zorundayiz!

Çünkü herkezin görüşü kendinedir
Ben A partiye karsiyim diye, A partiyi tutanlara cephe alirsam en basta aileme almalıyım cunku çok zıt goruslerimiz var, onlar A der ben C derim.

Dahasi zamanla sisyasi konulara gitmedik askimla, hic acmadik oda bende

Sonra gezi olaylari çıktı
Onun anlatmaya çalıştıklarini gozumle gordum sahit oldum ve gunden gune hak verdim, bazen eylemde bulduk kendimi bazen gaz solurken. Ama aynı görüşteydik artik

bana saygisizlik ederek gorusumu degistirmeye calismadi zamani gelince ben gordum. Bi sekilde bulduk orta yolu...

Sen nasil nisanlinin gorusune saygi gosterip sustuysan oda susmayi bilmeliydi saygi duyabilmeliydi

Sakin üzülme
Cunku bugun seninle boylesine özgürce dusunebilecegin bi konuda bile infaz edebiliyorsa yarin sen diye birsey olacagini dusunmuyorum. Ileride Kendine ait bi görüşün olmayacagi sinyalidir bu. Ben neye inaniyorsam sende ina inanacaksin demeye baslar mutlaka. Sevgiliyken boyleyse

Ki zaten kendide soylemis. Ben sevgilinize ve ailesine cok kizdim tutumlarindan dolayi kusurabakmayin :(

Son düzenleme:
Beni su an için yari yolda birakmadi birakirsa katiliyorum ama bunu zaman gösterecek ben beni birakacagini düşünmek istemiyorum zaten benim yanimda olursa ona guvenmemem için sebep olmaz çünkü su ana kadar bana ters bise yapmadi

Tamam haklısın ama böyle konuşan bir insanın senin yanında olacağına inanmıyor musun gerçekten
İlerde böyle sorunlar yaşanmayacağını nerden biliyosun
Bak bu zamana kadar güveniyordun böyle bir şeye ihtimal veriyomuydun
Madem böyle bi olay yaşandı biraz gözünü aç bence eskisi kadar güvenme yani

farklı siyasi fikirler anlaşamaz ,anlaşması çok zor.
hayata bakışınız çok farklı olacak haliyle ,bir yeri gelecek mutlaka patlak verecek .
o yüzden bence baştan insanlar kendilerine uygun ,aynı hayat tarzına uygun insanlarla evlenmeli.
ha yürüten var mıdır vardır ama onlar da istisna ,istisnalar da kaideyi bozmaz.
size iyi bile davransaydı yürümezdi zaten bir yerde kopardı bu ilişki ,en basiti aileler yüzünden kopardı ,onlar sürekli kurcalardı ,siz de mutsuz olup çıkar ,sonra da boşanmaya kadar giderdi bu iş.
acı ama gerçek bu ..

Sevgiliniz bence kendi fikirleri olmayan, sahip olduğu düşüncelere de ailesi sebebiyle inanan birisi..

Size verdiği sözü tutamamasının nedeni de tam olarak bu. Kendi özgürce karar veremiyor, ailesinin verdiği karar kendi düşüncesinin önüne geçmiş ve verdiği sözü unutup sizi de ailesi gibi düşünmeye zorlamış. Bunu kabullenmeyerek çok doğru bir şey yapmışsınız. En azından bir karakteriniz bir duruşunuz var demek ki. O öyle düşünüyor hop ben de aynı olayım gibi bir tavrınız olmamış. Bence kendi kişiliğiiz adına sevinin. O insana da "senin kendi düşüncelerin oluşmamış, kendi iradenle karar veremiyorsun demek ki ki verdiğin sözden dahi cayabilip beni kaybetmeyi göze alıyorsun. Ben de seninle aynı durumdayım ama seni kafandaki düşüncelerle sevip bu şeklde hayatıma ortak etmek istemiştim. Senin gibi ailem ne diyorsa o dememiştim"deyin açık açık.

Ben olsam siyasi görüşümün paralel olmadığı biriyle sevgili olamazdım. Çünkü bizim evimizde de bu konular çok konuşulur ben de öyleyim. Çok okurum, çok tartışırım çevremdeki insanlarla.

Ama bakıyorum. Siz 1,5 yıllık ilişkidesiniz. Sorun yaşamamışsınız. Demek ki çok da hayatınızın merkezinde değil bu konular. Ne güzel o zaman! Annesi ağzını açana kadar problem olmayacakmış resmen. Bu çocuk annesine sanane diyebilseydi yine sana önemli değil diyecektim.

Ancak bu oğlan annesinin bir lafıyla 180 derece dönmüş. Yok bu olmadı.. Hayırlısı olmuş sanırım. Çünkü bu mesele siyasetle kalmaz. Annesinin her lafıyla sana aslan kesilecekse bence sana uzak olsun.

Cadaloz karının elinden ucuz kurtulmuşsun ne diyim..

Bak, geçen yıl biz nişanlı değildik, sevgiliydik ve ben cok orta bi siyasi goruse sahiptim ozamanlar, yani cok siyasi ilgim bilgim yoktu. Ama konusurken tartisiyorduk, ben koyu bi taraf tutmazken tartisiyorduk bide tutsam ne olurdu?

Dedimki ben istersen şu an sunu desteklerim istersem sunu istersem diğerini,
Sen bana karsiamaz goruslerimi kucumseyemez kisitlayamaz elestiremezsin
Ancak karsi ciktigin gorusu elestirirsin onu destekledigim icin beni degil, onu!!!

Bir "tarafa!" Saygi duymak zorunda değliz ama o "tarafa!" inanlara saygi duynak zorundayiz!

Çünkü herkezin görüşü kendinedir
Ben A partiye karsiyim diye, A partiyi tutanlara cephe alirsam en basta aileme almaluyim cunkuccok zıt goruslerimiz var, onlar A der ben C derim.

Dahasi zamanla sisyasi konulara gitmedik askimla, hic acmadik oda bende

Sonra gezi olaylari çıktı
Onun atlatmaya calistigi herseyi gozumle gordum sahit oldum ve hak verdim, bazen eylemde bulduk kendimi bazen gaz solurken. Ama ani görüşteydik artik

Niye? Cunku bana saygisizlik ederek gorusumu degistirmeye calismadi zamani gelunce ben gordum. Bi sekilde bulduk orta yolu...

Sen nasil nisanlinin gorusune saygi gosterip sustuysan oda susmayi bilmelidir saygi duyabilmeliydi

Sakin üzülme ayrilirsaniz bile
Cunku bugun seninle boylesine özgürce dusunebilecegin bi konuda bile infaz edebiliyorsa yarin sen diye birsey olacagini dusunmuyorum. Ileride Kendine ait bi görüşün olmayacagi sinyalidir bu.

Tamam haklısın ama böyle konuşan bir insanın senin yanında olacağına inanmıyor musun gerçekten
İlerde böyle sorunlar yaşanmayacağını nerden biliyosun
Bak bu zamana kadar güveniyordun böyle bir şeye ihtimal veriyomuydun
Madem böyle bi olay yaşandı biraz gözünü aç bence eskisi kadar güvenme yani
Kizlar ilk sarsinti da yikilmak istemiyorum çünkü mutlaka her ilişkide tartisma oluyor ben su an neden böle davrandi anlayamıyorum ama bni mutlu edebilen tek insan ve ben kaybetmek istemiyorum elbette ki kendimi ezdirmem bu onun farkinda zaten şimdiye kadar bu tarz bise yasamadim Nasil davrancagimi bilmiyrm bazen diyrm annesini arayayim sonra aradan ne dicem diyorum cesaretin kiriliyor . basta annem uzakta oduğu için fazla istemiyordu annemle defalarca konuştu kendini kanitladi ben onun içini biliyorum şimdi benm üzerime geliyor ama ailesinin üzerine de gidiyor farkindayim bu konu tamamen onda benim yapabilcegim bise yok sonucu o belirleyecek çünkü bu tek tarafli bi anlaşmazlık ben bu konuyu anlaşmazlık olarak görmedim çünkü hic bi zaman

Kizlar ilk sarsinti da yikilmak istemiyorum çünkü mutlaka her ilişkide tartisma oluyor ben su an neden böle davrandi anlayamıyorum ama bni mutlu edebilen tek insan ve ben kaybetmek istemiyorum elbette ki kendimi ezdirmem bu onun farkinda zaten şimdiye kadar bu tarz bise yasamadim Nasil davrancagimi bilmiyrm bazen diyrm annesini arayayim sonra aradan ne dicem diyorum cesaretin kiriliyor . basta annem uzakta oduğu için fazla istemiyordu annemle defalarca konuştu kendini kanitladi ben onun içini biliyorum şimdi benm üzerime geliyor ama ailesinin üzerine de gidiyor farkindayim bu konu tamamen onda benim yapabilcegim bise yok sonucu o belirleyecek çünkü bu tek tarafli bi anlaşmazlık ben bu konuyu anlaşmazlık olarak görmedim çünkü hic bi zaman
Simdiye kadar bi sorun cikmamis demekki, simdi cikmis.
O kadar kisi sana akil veriyor ama dinlemiyorsun, cunku asiksin.
Kararini kendin vereceksin elbette ama bence de yanlis yoldasin. Seni bi arayip iki tatli laf soylediginde duzelmeyecek hersey. Annesinin bi lafiyla seni ve aileni direk kaldirip rafa koymus.

Bir de tam anlamadim o zira ama daha galiba babası bilmiyor babama ailecek tanisilsin sonra soylicem dedi ama son gelişmeleri bilmiyorum bgn kesin annesiyle falan konuşmuştur hic bise bilmiyorum ya su an belki benden aytilmistir haberim bile yok saat kaç oldu haber yok acaba arasammi boyle bise bilmemek de kotu

Simdiye kadar bi sorun cikmamis demekki, simdi cikmis.
O kadar kisi sana akil veriyor ama dinlemiyorsun, cunku asiksin.
Kararini kendin vereceksin elbette ama bence de yanlis yoldasin. Seni bi arayip iki tatli laf soylediginde duzelmeyecek hersey. Annesinin bi lafiyla seni ve aileni direk kaldirip rafa koymus.

Benim yanimda yer alirsa bu ilişki devam eder ama ben benim yanimda olmadgini anlarsam kendimi ateşe atman tabiki herşeyi belirleyecek olan ne ben ne aileler sadece o

Kizlar ortak karar alalim simdi arayip ne oldu bitti ogreneyimmi bide konuyu açarsa beni bu konu da değiştirme biz bunları konuştuk benle bu konularda tartisacaksan ben devam etmiyorum diyeyimmi yada hic bise yapmayip bekleyeyimmi offf habersizlik çok kotu

Merhaba kizlar 1.5 yillik ilişkin var ve aileler biliyor artik. Geçenlerde de konu acmistim erkek arkadasim tanismaya geldi ve ailem çok sevdi diye bende annesiyle 2,3 kez tlf da knstum ve bana isindigini söylemişti . ancak bi sorun var ki yani bana gore sorun değil ama onlara gore sorunmus iki aile kültür olarak farklı özellikle siyasi acidan tamamenn uç fikirlere sahip aileler . bizde basta sevgilimle tartisirdik ama sonra doğru kararin birbirimize bu konu da karismamak olduğunu ve saygi göstermek olduğuna karar verdik ve bu konulara girmedik taaki dun erkek arkadasim annesine söyleyene kadar annesi farklı uçlarda olduğumuzu duyunca kesinlikle olmaz demiş ve sonra erkek arkadasimla tartistik bana bunun sorun olcagini soledi bende biz bunlari konuşup kapattik artik sorun yoktu annen boyle deyince sen hemen sorun olur demeye basladin dedim sürekli bana senin dusuncen yanlis tamam ailene öyle dusunsun ama karim olacak kişi bu sekil düşünmesini istemiyorum eğer bi yerde kendi düşüncelerini savunursan sana hakkimi helal etmem fln dedi bende senin ailenin yaninda asla bu konulara girmem onlari kirmam sende benim ailemn yaninda öyle davranirsin ama onun dişinda bana bunu düşünme savunma diyemezsin dedim.. Beni en çok üzen de sizin bu fikirlere sahip oldugunuzu öğrendiğim anda bitirmeliydim i zaman hata yaptim çünkü seni çok seviyordum hala seviyorum ama yanlis anlama bu hatali bi baslangicti dedi :((( dun akşam msj attim seni çok seviyorum bunu bil sana karsi belki hata belki dogruyum bilmiyorum ama otur karar ver ben en basta nasilsam oyleyim seninle anlastik nazi konularda ama simdi sen bana olmaz degiseceksin diyorsun bizim anlaşmaya vardigimiz bisey yüzünden senle tekrar tartismicam en basta ne konustuysak o ii.geceler by yazdim o da sadece by dedi bgn de hic aramadi .. Ben yanlış miyim kizlar böle davranmasi normal mi ? Annesi tanimadigi biri hakkında kuşkulu olabilir ama beni tanimadan böyle davranması bence yanlis ayrıca önce sevdim diyip sonra bunları duyunca kesinlikle olmaz demesi beni sarsti

karşı görüşte olduğu için değil
ama kendi düşüncesini zorla empoze etmeye çalıştığı için
böyle bir erkekle bence sen adım atma

Kuzum iste sorun beni gerçekten mutlu eden bi adam ama simdi arada kaldi iki tarafla ayri ugrasio benim üzerime gelip ailesine pasif kalmio kendi ailesiyle konuşurken de bnm hakli olduğumu sebeplerini saymis ama ailesi senin beynini yikamislar demiş . kozlar ricam ailesine de kotu sözler soylemeyelim bi yandan büyüklerin sonuçta kimseye kotu laf söyleyip kendimi soğutmak.istemiyorum

cnım benım bak ben evliyim bu çok kucuk bır problem bence daha boyle bırseyde aılesının agzını kapatamıyorsa evlenınce ohooooo daha neler görceksın ozaman hep arada kalcak bu adam olmaz o iş evlı olmasam atıyo de ama evlıyım az cok göruyoruz bırseylerı erkek karısını önce tutucak bence evlenmeden böylseyse ı ıh olmaz bence tabı

cnım benım bak ben evliyim bu çok kucuk bır problem bence daha boyle bırseyde aılesının agzını kapatamıyorsa evlenınce ohooooo daha neler görceksın ozaman hep arada kalcak bu adam olmaz o iş evlı olmasam atıyo de ama evlıyım az cok göruyoruz bırseylerı erkek karısını önce tutucak bence evlenmeden böylseyse ı ıh olmaz bence tabı

Bana değiş demeye devam ederse bende devam edemem artik çok yorgunum ayakta duracak halim kalmadi sabahtan beri düşünüyorum . ya hadi ben değiştim ailem ne olacak o da sorun . ben degismeyecegim ya benim yanimda olacak ailesini ikna etcek yada ailesinin yaninda olacak ben olmayacak simdi kararsizligim arayip ne oldu bitti ogrensemmi yoksa beklesemmi acikcasi arayip bir adim atmak istiyorum onu onemsedigimi bilsin ama kararliysa onaoolacakları söyleyip kapatrm

Kizlar ortak karar alalim simdi arayip ne oldu bitti ogreneyimmi bide konuyu açarsa beni bu konu da değiştirme biz bunları konuştuk benle bu konularda tartisacaksan ben devam etmiyorum diyeyimmi yada hic bise yapmayip bekleyeyimmi offf habersizlik çok kotu

Allah kolaylık versin canım zor bir konu bunca zaman aranızda sorun çıkmadıysa şimdi niye çıksın orta yolu bulmuşsunuz belliki ..Arama konusunda acele etme bekle bakalım biraz daha köprüyü yıkan sen olma madem o kadar eminsin sevginizden onun kafası karışmış ..Bizim aileyede farklı görüşlü gelin geldi ama ailem biliyordu isteme sözde falan hiç o konulara girmediler özen gösterdiler iki tarafta ama abim evlenince bizim görüşe tamamen zıtlaştı düşman oldu gelin değiştirdi gezi ve diğer olaylarda beklenmedik reaksiyonlar gösterdiler kardeş arası açıldı ama önemsemiyoruz eskisi gibide severiz abime daha çok kızarız asimile oldu ve o tarafın hayranlığına kapıldı diye ama kendi tercihleri onlar anlaşıyorya gerisi boş gelin hiç girmez yanımızda konuya ama abim çok hararetlidir niye anlatıyorsun dersen işte öyle :) sizde baskın olanın fikrine meyil edebilisin zamanla

Allah kolaylık versin canım zor bir konu bunca zaman aranızda sorun çıkmadıysa şimdi niye çıksın orta yolu bulmuşsunuz belliki ..Arama konusunda acele etme bekle bakalım biraz daha köprüyü yıkan sen olma madem o kadar eminsin sevginizden onun kafası karışmış ..Bizim aileyede farklı görüşlü gelin geldi ama ailem biliyordu isteme sözde falan hiç o konulara girmediler özen gösterdiler iki tarafta ama abim evlenince bizim görüşe tamamen zıtlaştı düşman oldu gelin değiştirdi gezi ve diğer olaylarda beklenmedik reaksiyonlar gösterdiler kardeş arası açıldı ama önemsemiyoruz eskisi gibide severiz abime daha çok kızarız asimile oldu ve o tarafın hayranlığına kapıldı diye ama kendi tercihleri onlar anlaşıyorya gerisi boş gelin hiç girmez yanımızda konuya ama abim çok hararetlidir niye anlatıyorsun dersen işte öyle :) sizde baskın olanın fikrine meyil edebilisin zamanla

Zamanla bilseler yanlissa anlatsam bunu gorursem yanlisa onay vermem tabiki amabsu an da bu saygi beklerdim ve simdi hic biseyden haberim yok devam ediyormuyuz ayri miyiz bu tavir mi yoksa ciddi ayrilkmi onu bile bilmiyrm

Back