Kendimizi boğsak günaha girmiş olur muyuz?

mugehatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2012
2.854
8.285
Cidden bazen kendimi boğmak istiyorum. Çünkü zaten kendim kendimi itinayla boğuyorum.
O kadar sıkıcı bir iç dünyam var ki.
Kızlar ben depresyonumdan kurtulamıyorum. Pskologa gidiyorum, gayet iyiydim iyi geldiğini düşünüyordum bana, terapiye tatil şu bu derken ara verdim. Yine aynı konularla boğuşuyorum.
Depresyonum ağır değilmiş pskologuma göre, ilaçlık filan bir durumum yoktu. Toparlarsın sen dedi aslansın kaplansın. İyiydim ya iyiydim. Yine aynı yerde aynı şeylerle boğuşuyorum.

Devamlı şu sorular beynimde: Neden ben böyleyim? Nolurdu azıcık normal insan olsaydım? Nolurdu hayatımdaki her şey sırasıyla normal bir şekilde devam etseydi?

Yıllardır kilo vermeye çalışıyorum, veremiyorum. Olmuyor lanet olası, beceremiyorum. Şu boğazımı tutamıyorum ya, bir ay yemesem ikinci ay ipini koparmış it gibiyim. Kendimi kafesinde aynı yerde koşup duran hamster gibi hissediyorum.
Hiç bir başarım yok hayatımda. Geçen gün akraba toplantısı vardı babama "müge napıyor çalışıyor mu bir yerlerde diye soruyolar. Söylediği şey şu : "müge yiğiti kazandı evde çalışıyor işte hahahah. Durumum bundan ibaret.
Değiştiremiyorum kendimi. Hayatımı. Yapmam gerekenleri biliyorum ama yapamıyorum. Olmuyor.
Hırslansamda o hırs bitiyor, isteğim olsa da sönüveriyor. Hemen umutlarım bitiyor. Hiç bir şeyi başaramayacağım gibi geliyor. Hepsi anlamsızlaşıyor.Her şey bir zaman sonra anlamsızlaşıyor. Kendimi 80 yaşındaki teyze gibi hissediyorum çoğu zaman. "Amaaan yapsam da nolcak" kafasındayım. Hatta seksenlik teyzeler böyle değildir bence.

Depresyon genetik midir acaba? Annemin kuzeni depresyondaydı ve intihar etti. Bende annemin sülalesine benzerim. Bazen acaba genlerimde mi problem var diyorum.

Kocam malumunuz zaten problemli, çocuk işini annemin tüm baskılarına rağmen erteledim. Diyorum ki bari bu adam adam olana kadar bende kendime iş bulayım, nolursa olsun bir işe gireyim. Biraz zayıflayayım, kendime bakayım. Üç gün bu kararlılıkla yaşıyorum, üçüncü gün diyeti bozuyorum. Tüm umutlarım da işe güce dair bitiyor. Yemin ediyorum emrahın annesi moduna bürünüyorum, sanki kötü yola düştüm de kurtulma şansım yok.

Yine tam şuanda öyleyim. Bir aydır öyle böyle diyet yapıyordum.Becersemde beceremesemde. Yok yine bozdum. Yarın artık eve dönücem, bu adamın düzelmeyeceğini de biliyorum. Boşuna konuşmalar yapacağım. Bir de gidip kayınvalidemlerin filan triplerini çekerim, ne zaman anneme gitsem gelsem illa surat asıp trip atarlar kayınailegiller. Sonra tek başıma kalırım. Kendi kendime sözler veririm yine. Diyete başlarım, iş ararım. Hayatımda yara açmış arkadaşlarımın başarı haberlerini duyar, bir ben mal gibi kaldığım için bir posta daha depresyona girerim. Böyle arkadaşlarım var hep. Vakti zamanında yediğimiz içtiğimiz bir olan, sonra aramız bozulan arkadaşlarım. Bu günkü çoğu başarısızlığımın yardımcı mimarları. Hepsi atandı evlendi çoluk çocuğa karıştı. Bir ben mal gibi kaldım. Bir ben.Hepsi güzel, hepsinin çocuğu oldu. Ben? Ben! Kaç yaşıma geldim. Kafam hala 16.Her şeyden korkuyorum, hepsinden nefret ediyorum. Neden hayatıma girdiler, b.k mu vardı!
Sinirden oturur yerim yerim yerim patlayana kadar yerim işte. Sanki ben yedikçe dünyadan insanlardan kendimden intikam alıyorum. Geçmişimden hatalarımdan değiştiremediğim şeylerden. İnsanlar laf etmesin diye, gizli gizli yerim. Akşam yerim sabah yerim. Boğazımın derdinden ölücem bir gün. Ne yazık!

Ne doğru dürüst bir bölüm kazandım, ne doğru dürüst bir iş bulabildim, evlendim. Ne adamı adam edebildim ne kendimi değiştirebildim. Çocuk bile yapmayı beceremedim ya...

Çok bunaldım. Ölsem gam yemem dediğim anlardan birtanesi daha.

Destan oldu kusura bakmayın, yazmam rahatlamaya çalışmam birilerine anlatmam gerekiyordu. Artık kimseye bir şey anlatamıyorum en son arkadaşıma böyle dert yanarken bana " müge sende hep depresyondasın zaten" dedi. Ne diyim, haklı. Hayatımdaki insanlarda benden bıktı.

Kk bıkana kadar yazarım :)

Sabırla okuyan, iki kelam yazan,beni bağrına basan herkesi öptüm, mıncırdım.

Son düzenleme:
Kimin işi sürekli yolunda gidiyoki.bende sürekli ilaç kullananlardanım.hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım.depresyon biraz dediğin gibi genetik.ama şimdi küçücük çucuklar bile depresyonda :) aslında normaliz bile bence :)

Şu kadar işimin arasında konunun senin konun olduğunu görünce okuyim bi dedim,ama çok uzun sadece başlığı okudum.
Seni döverim mügiş.Kum küreğiyle üşenmem döverim,çok lazımsa ben boğarım seni.
Manyak manyak depresyona girdiysen bi daha döverim.
Sonra konuyu okuyunca daha derin yorum yapıciim.
Seviyorum seni :KK19:

Pskologa gidiyorum, gayet iyiydim iyi geldiğini düşünüyordum bana, terapiye tatil şu bu derken ara verdim.

psikologa devam edin bence. Hatta sıkıntıdayken yeme olayına da eğilin. Bunun tedavisi de var çünkü. Ankarada mısınız?

Yarın artık eve dönücem
Tatil için mi annenizdeydiniz yoksa eşinizin burnu sürtsün diye mi?

öncelikle şu ataletli halini bırak önceliklerini belirle..
kac yaşındasın bılmıyorum ama hiçbirsey için gec degıldır..
senın yerınde olsam ne yapardım diye düşündüm şimdi,
sanırım öncelıkle iş aramaya asılırım,bır sürü iş başvurusu yapıp,eş dost tanıdıkla cv dagıtırım bikaç gün..
akabınde bu hafta bitmeden kendıme bir güzel diyet ve spor programı yapar yavaştan kilo verme moduna girerim.
fırsatın ve maddıyatın varsa spor salonu,yoksa tak kulaklıgı akşamları yada sabahları 1 saat yürü..
iş başvuruna geri dönüş yaptıklarında şu halımden daha zayıf olucam dıye şartlarım kendımı:)ne kadar atsan kar,çünkü işe başlayıp yenı düzenini kurunca daha güzel zayıflarsın emınım..
ozaman ev hayatında da düzelmeler olacakıtr..
ve tabi çocuk işi allaha kalmış,nasip olursa oda gelir zamanı gelınce neden olmasın??
al seni yoruma boğdum,sen kendini boğmadan:)

Biraz sillelensen herşey yoluna girecek.

Eş/iş/çocuk/ kilo ha birde baskı kuran bir anne.

İşe girsen kilo verirsin .
Eşinle paylaşıcak yeni konuların ve yorgunluktan onu bunaltmayacak kadar değerli bi vaktin olur.

Belki ozaman çocuğada yanaşır. Şuan istemenesinin sebebi sensin çünki.

Neden istememesinin sebebi o ki? Ben doktora gitmeyi egosuna yediremiyor sanıyordum.

Eğer maddi sıkıntı yoksa ben olsam kilo işine girerim.
İnternetten izler pilates yaparım,diyet yaparım,sabah erkenden uyanır yürüyüş yaparım.
Açıköğretime yazılıp sınavlara hazırlanırım.
Kocayı da boşarım ha boşayamıyorsam da sallamam onu da.
Çünkü insan ancak kendine verdiği değer ile ölçülür benim gözümde.

Gecmis olsun.Oncelikle kimsenin hayati dort dortluk deyildir.problemler her zaman var.Ve insan oglu isterse hepsile basede bilir.
pazen depresionda kronikesir diye dusunuyorum.Piskolog bile yardimci olmiyor.Boyle zamanlarda Alah sigin,Kurani kerim oku,bol bol dua et.Insan cok rahatliyor.yaradilis falsefesini anliyor.

Cidden bazen kendimi boğmak istiyorum. Çünkü zaten kendim kendimi itinayla boğuyorum.
O kadar sıkıcı bir iç dünyam var ki.
Kızlar ben depresyonumdan kurtulamıyorum. Pskologa gidiyorum, gayet iyiydim iyi geldiğini düşünüyordum bana, terapiye tatil şu bu derken ara verdim. Yine aynı konularla boğuşuyorum.
Depresyonum ağır değilmiş pskologuma göre, ilaçlık filan bir durumum yoktu. Toparlarsın sen dedi aslansın kaplansın. İyiydim ya iyiydim. Yine aynı yerde aynı şeylerle boğuşuyorum.

Devamlı şu sorular beynimde: Neden ben böyleyim? Nolurdu azıcık normal insan olsaydım? Nolurdu hayatımdaki her şey sırasıyla normal bir şekilde devam etseydi?

Yıllardır kilo vermeye çalışıyorum, veremiyorum. Olmuyor lanet olası, beceremiyorum. Şu boğazımı tutamıyorum ya, bir ay yemesem ikinci ay ipini koparmış it gibiyim. Kendimi kafesinde aynı yerde koşup duran hamster gibi hissediyorum.
Hiç bir başarım yok hayatımda. Geçen gün akraba toplantısı vardı babama "müge napıyor çalışıyor mu bir yerlerde diye soruyolar. Söylediği şey şu : "müge yiğiti kazandı evde çalışıyor işte hahahah. Durumum bundan ibaret.
Değiştiremiyorum kendimi. Hayatımı. Yapmam gerekenleri biliyorum ama yapamıyorum. Olmuyor.
Hırslansamda o hırs bitiyor, isteğim olsa da sönüveriyor. Hemen umutlarım bitiyor. Hiç bir şeyi başaramayacağım gibi geliyor. Hepsi anlamsızlaşıyor.Her şey bir zaman sonra anlamsızlaşıyor. Kendimi 80 yaşındaki teyze gibi hissediyorum çoğu zaman. "Amaaan yapsam da nolcak" kafasındayım. Hatta seksenlik teyzeler böyle değildir bence.

Depresyon genetik midir acaba? Annemin kuzeni depresyondaydı ve intihar etti. Bende annemin sülalesine benzerim. Bazen acaba genlerimde mi problem var acaba diyorum.

Kocam malumunuz zaten problemli, çocuk işini annemin tüm baskılarına rağmen erteledim. Diyorum ki bari bu adam adam olana kadar bende kendime iş bulayım, nolursa olsun bir işe gireyim. Biraz zayıflayayım, kendime bakayım. Üç gün bu kararlılıkla yaşıyorum, üçüncü gün diyeti bozuyorum. Tüm umutlarım da işe güce dair bitiyor. Yemin ediyorum emrahın annesi moduna bürünüyorum, sanki kötü yola düştüm de kurtulma şansım yok.

Yine tam şuanda öyleyim. Bir aydır öyle böyle diyet yapıyordum.Becersemde beceremesemde. Yok yine bozdum. Yarın artık eve dönücem, bu adamın düzelmeyeceğini de biliyorum. Boşuna konuşmalar yapacağım. Bir de gidip kayınvalidemlerin filan triplerini çekerim, ne zaman anneme gitsem gelsem illa surat asıp trip atarlar kayınailegiller. Sonra tek başıma kalırım. Kendi kendime sözler veririm yine. Diyete başlarım, iş ararım. Hayatımda yara açmış arkadaşlarımın başarı haberlerini duyar, bir ben mal gibi kaldığım için bir posta daha depresyona girerim. Böyle arkadaşlarım var hep. Vakti zamanında yediğimiz içtiğimiz bir olan, sonra aramız bozulan arkadaşlarım. Bu günkü çoğu başarısızlığımın yardımcı mimarları. Hepsi atandı evlendi çoluk çocuğa karıştı. Bir ben mal gibi kaldım. Bir ben.Hepsi güzel, hepsinin çocuğu oldu. Ben? Ben! Kaç yaşıma geldim. Kafam hala 16.Her şeyden korkuyorum, hepsinden nefret ediyorum. Neden hayatıma girdiler, b.k mu vardı!
Sinirden oturur yerim yerim yerim patlayana kadar yerim işte. Sanki ben yedikçe dünyadan insanlardan kendimden intikam alıyorum. Geçmişimden hatalarımdan değiştiremediğim şeylerden. İnsanlar laf etmesin diye, gizli gizli yerim. Akşam yerim sabah yerim. Boğazımın derdinden ölücem bir gün. Ne yazık!

Ne doğru dürüst bir bölüm kazandım, ne doğru dürüst bir iş bulabildim, evlendim. Ne adamı adam edebildim ne kendimi değiştirebildim. Çocuk bile yapmayı beceremedim ya...

Çok bunaldım. Ölsem gam yemem dediğim anlardan birtanesi daha.

Destan oldu kusura bakmayın, yazmam rahatlamaya çalışmam birilerine anlatmam gerekiyordu. Artık kimseye bir şey anlatamıyorum en son arkadaşıma böyle dert yanarken bana " müge sende hep depresyondasın zaten" dedi. Ne diyim, haklı. Hayatımdaki insanlarda benden bıktı.

Kk bıkana kadar yazarım :)

Sabırla okuyan, iki kelam yazan,beni bağrına basan herkesi öptüm, mıncırdım.

Bütün bunlara rağmen aslında sizin içinizde çok neşeli, eğlenceli ve şakacı bir insan var olduğunu düşünüyorum. Bu anlattıklarınızın arasından nasıl böyle birşey çıkardığımız bilmiyorum ama bir an aslında çoktan hayat dolu bir insan olabilirsiniz düşüncesi içime doğdu...

Söylemesi çok kolay evet ama herşey insanın kafasında bitiyor.

Kendimizi mutlu eden de biziz mutsuz eden de biziz diye düşünüyorum... Tabii ki dış etkenlerin de burada payları varrr...

Kimin işi sürekli yolunda gidiyoki.bende sürekli ilaç kullananlardanım.hamile kalınca bırakmak zorunda kaldım.depresyon biraz dediğin gibi genetik.ama şimdi küçücük çucuklar bile depresyonda :) aslında normaliz bile bence :)

Haklısın şimdiki bebeler daha problemli ama benim de onlardan aşağı kalır yanım yok ki. Hakkımı yemiyim :KK70:

kitap yazsana ciddiyim harika bir anlatımın var Hoppa

hehe ay tşk ederim, yazmaya kalksam ben onuda yarıda bırakırım kesin :KK70:

He bogmak sorun degil gunah olacaksa mi sorun ilahi :KK66: sakin ol sakin

:KK70: Her türlü sorun da günahsa bide gittiğim yerde çekmeyim diye şeyettim :KK70:

Şu kadar işimin arasında konunun senin konun olduğunu görünce okuyim bi dedim,ama çok uzun sadece başlığı okudum.
Seni döverim mügiş.Kum küreğiyle üşenmem döverim,çok lazımsa ben boğarım seni.
Manyak manyak depresyona girdiysen bi daha döverim.
Sonra konuyu okuyunca daha derin yorum yapıciim.
Seviyorum seni :KK19:

İşin bitince oku da bi güzel patakla döv sonrada sev beni ihtiyacım var :KK43: bende çok seviyom seni, kolay gelsin öptüm.

Biraz sillelensen herşey yoluna girecek.

Eş/iş/çocuk/ kilo ha birde baskı kuran bir anne.

İşe girsen kilo verirsin .
Eşinle paylaşıcak yeni konuların ve yorgunluktan onu bunaltmayacak kadar değerli bi vaktin olur.

Belki ozaman çocuğada yanaşır. Şuan istemenesinin sebebi sensin çünki.

Çocuğu benden ötürü istemiyor yani öyle mi. Vay anam.
Babamda kocanın sana garezi var diyordu, haklı adam sanırım.

Konuyu okumadım ama kilo ile ilgili olan kısım gözüme çarptı. :hamarat:
Diğer sorunları bilmiyorum ama işe kilo vermekten başla emin ol çok iyi hissedeceksin. :spor:

Biliyorum da hayatım ah verebilsem keşke. Becerebilsem.

Geçmiş olsun da olur öyle zamanlar bazen :)

Sağolasın <3

psikologa devam edin bence. Hatta sıkıntıdayken yeme olayına da eğilin. Bunun tedavisi de var çünkü. Ankarada mısınız?

Tatil için mi annenizdeydiniz yoksa eşinizin burnu sürtsün diye mi?

Ankaradayım, ya söyledim yeme olayını da kadın çok üstüne düşmedi, dönünce devam edicem tekrardan bunu bir daha vurgulayım ben en iyisi.
Tatil için başka yere gitmiştim sorunlarımız olunca burnu sürtsün diye anneme geçmiştim.

öncelikle şu ataletli halini bırak önceliklerini belirle..
kac yaşındasın bılmıyorum ama hiçbirsey için gec degıldır..
senın yerınde olsam ne yapardım diye düşündüm şimdi,
sanırım öncelıkle iş aramaya asılırım,bır sürü iş başvurusu yapıp,eş dost tanıdıkla cv dagıtırım bikaç gün..
akabınde bu hafta bitmeden kendıme bir güzel diyet ve spor programı yapar yavaştan kilo verme moduna girerim.
fırsatın ve maddıyatın varsa spor salonu,yoksa tak kulaklıgı akşamları yada sabahları 1 saat yürü..
iş başvuruna geri dönüş yaptıklarında şu halımden daha zayıf olucam dıye şartlarım kendımı:)ne kadar atsan kar,çünkü işe başlayıp yenı düzenini kurunca daha güzel zayıflarsın emınım..
ozaman ev hayatında da düzelmeler olacakıtr..
ve tabi çocuk işi allaha kalmış,nasip olursa oda gelir zamanı gelınce neden olmasın??
al seni yoruma boğdum,sen kendini boğmadan:)

Ay ne iyi yaptın, bitanesin sağol.
Bende böyle yapsam,yapabilsem becersem keşke. Başlarım bir heves bir gaz, üçüncü gün tüm gün yatarım.
Zaten benden bi b.k olmaz diye

Diyeti sürekli bırakıyorsun kendine uygun diyeti bulmamissindir

Vaktin varsa kilo kamplarini arastirabilirsin.Ya da spor merkezlerinden birine yazil.

Ozguvenin tazelenir. Kilo kadının içinde taşıdığı düşmandır. Arttikca bedene zarar veriyor. Ve ötesinde psikolojiyi ele geçiriyor.

Boş ver çevremi , herkes kendi hayatını yaşar.
O uzaktan mutlu gördüğünüz insanların ne dertleri var kimbilir

Eğer maddi sıkıntı yoksa ben olsam kilo işine girerim.
İnternetten izler pilates yaparım,diyet yaparım,sabah erkenden uyanır yürüyüş yaparım.
Açıköğretime yazılıp sınavlara hazırlanırım.
Kocayı da boşarım ha boşayamıyorsam da sallamam onu da.
Çünkü insan ancak kendine verdiği değer ile ölçülür benim gözümde.

Maddi sıkıntım yok şükür, evde her türlü spor aletim var, fakat benim bbeynim problemli. Düzenli spor ve diyet yapamıyorum.
Açıköğretimmi aman aman, kalsın. Üçüncü üni olur ve benim tek bir işim yok. İşim olsaydı keşke ah.

müge tıpkı ben yaaaa.günah valla o işe hiç girme derim.ama rahatlayacaksan gel beni boğ .sevaba girersin:bicak::bicak::bicak::bicak::bicak::bicak:

X