iyi akşamlar, nihayet benimle aynı derdi olan birileri karşıma çıktı...
benim kızım da 3370 doğdu şuanda 19 ay bitti ama kilo 8300gr. kendi derdimiz bize yetiyorken bir de milletin abuk subuk konuşmaları canımdan bezdirdi. ve ben hayatımın enbüyük hatalarından birini yapıp hırslanıp hırsımı yavruma zorla yemek yedirmeye çalışarak çıkarıyordum bağırmalar, ağlamalar hepsi yavrum iki kaşık bir şey yesin de kilo alsın da milletin çenesi sussun.
şimdi yemesi gayet iyi, hemen herşeyi yiyor ama kilo alımı halen çok yavaş. etrafıma baktığımda bazı bebeklerin helinin yarısı kadar yemediğini fakat tokmak gibiolduğunu görüyorum ama olsun lamba cini gibi maşallah. gayet sağlıklı neşeli enerjik ve inanılmaz çevik bir kız :))
doğru olan etrafa kulak tıkamamız elimizden geldiğince tabii :)))
benimde oglum 21 aylik kilosuda 10kilo 600 gr.zayif bir cocuk ama Allaha sükür saglikgi yerinde.cok cevik ve jet gibi hizlizayif olsun saglikli olsun gerisi bo$ benim icin.walla agir olsa kucagimda nasil tasirdim onuda düsünüyorum Allah dagina göre kar verirmis benimkide öyle:roflol:
Arkadaşlar nedir bu aile baskısı yaaa.Benim kızımda sizinkilerin aksine ayına göre kilolu ve uzun.Doktorum her defasında 3 kilo fazlası var diyor ama hala eşimin tarafı anlayın artık ayy bu kızın yanakları söndü,göbeği küçüldü diyorlar.Bende hala fazlası olduğunu söylüyorum.Kayınvalidem kızımı yedirmeye pek meraklı hele kayınpederim.Yukarı aldıklarında ben doyurdum yedirmeyin diye tembihlesemde ısrarla yediriyorlar neyse artık tepkilerime alıştılar.Gerçekten kilolu bebek çok zor yaa belimde resmen çukur açıldı.Bende zayıf olsun sağlıklı olsun diyenlerdenim evet iştahlı olması güzel ama herşeyi yemeside yanlış.Olsun üzülmeyin yediği kadar zorlamayın valla sonra yemekten iyice soğur ne diyeyim hepimize kolay gelsin bebeklerimizde lop lop et değil,bol bol sağlık olsun İnşaallah
sinirlenmen gayet normal arkadaşım.
benimmde oğlum iştahsız bir çocuk ama çok şükür sağlıklı.
hiç unutmam oğlum 5-6 aylıkken çok çok kilolu bir bebekti. tabi büyüyünce emekleme falan iyice hareketlendi.buna birde iştahsızlık eklenince kilolar gitti tabi.
neyse memlekete gittiğimizde akrabalar oğlanı gördü sevdiler falan.sonra ben odadan çıkınca "ayy bigsize hiç çocuğa bakamamış"lafını duyunca o kadar üzüldümki anlatamam
seninde dediğin gibi kim yavrusunu aç bırakırki.yemiyor işte yemiyor
ama yok illa her yerinde et fışkıracak.onu istiyorlar...
hiç umursama bencede canım malesef çevrede sürekli böyle boş konuşanlar olucak.hatta bazen iş çevreyi bile geçebiliyor. benimde 3 aylık bir oğlum var 15 günden sonra anne sütü alamadı ve gittiğimiz çocuk doktoru neden emzirmiyorsun estetiğinmi bozulur gibi bir yorum yapmıştı mamayla beslendiğini duyduğunda. yani emin ol o boşboğazlar sadece belli yaşı geçmiş kişilerden çıkmıyor. ama madem sağlığı yerinde ki resmindende belli gayet sağlıklı ve mutlu görünüyor kim ne derse desin.dedemin bi lafı vardır işine geleni heybenin önde kalan kısmına gelmeyenide arkadaki kısma at ama arkaya attığını düşürki göyya farketmeden kamburun çıkmasın :)))
ne güzel bir konu açmışsın arkadaşım tam beni anlatmışsın aynı dertten muzdaribiz benim oğlum 2070 gram doğdu 37. haftada olmasına rağmen anne karnında yüksek tansiyondan dolayı gelişemedi doğduktan sonra da öyle emen bir bebek olm adı en fazla 2-3 dk emerdi eşek sıpası kilo aldıracam diye ne çektim şimdi 15 aylık olmak üzere 10 kilo 3 aydır hiç kilo almadı çünkü 1 yaşından sonra iştah bir gitti bidaha getirene aşkolsun bana neler yapmadılar geçenlerde ev oturmasına gitmiştim ev sahibinin annesi gitmiş çorba yapmış elime tutuşturdu neymiş çocuk yazık zayıf kalmış kızım yedir şunu dedi yaşça büyük olmsa ağzının payını verecektim ama ya sabır çektim içimden birde bu sıpa hayatta evden başka bir yerde yemek yemez evdede yemez gerçi ya ama öyle hareketli ki daha doğduğu gün yattığı yerden kalkmaya çalışıyordu görümcem benden 4 ay sonra doğum yaptı ikizleri oldu onlarda 2 kilo doğdular ama bizim 1 yaş kilomuz onların 8 aylık kilolarıne eşti neymiş onar toparlamış benimki toparlalamamış benimki anne sütü aldı onlar mama içti semirdi ben napiyim şimdi o bilinçli anne ben ilgisiz soruyorum kahvaltı veriyoırmusun şunu veriyomusun bunu veriyomusun yok bişeyden haberi şimdi aslında ilgisiz olan o ama insanlar görünüşe bakarak yanlış yorum yapıyor ayy kusura bakmayın içim yanık bu konuda ben bırak bebeklerle ilgili yetişkin insanlara bile ay ne zayıfsın yada ne kadar kilolusun tarzı üzüleceği şeyleri yüzüne söylemekten kaçınırken insanlar bana bu inceliği göstermiyor
merhaba öncelikle canını hiç sıkma benden çok dert eden olmasın üç kızım var.üçününde iştah problemi var 6 yaşındaki kızım hala sadece süt içiyor sabahları kahvaltı nedir bilmiyor yediremiyorum .Üç buçuk aylık kızım var oda öyle meme verme sesi çıkmıyor bebeklerin iki üç saatte bir emmesi gerekirya benimki 5,6 saat arayla emiyor oda beş dakka ne yapacağımı şaşırdım kendileri yemiyor ama bizim ömrümüzü yiyorlar ama genede onlar benim herşeyim Allah'ım birazda iştah verse onlara herşey mükemmel olacak
Her bebeğin kendine özgü bir yapısı vardır..Kilosu ona göre artar, boyu ona göre uzar...Biz ne yaparsak yapalım bunun dışına çıkamayız..Çocuğu kendi haline bırakıp, onun yapısının elverdiği şekilde gelişmesini sağlamalıyız..Huylar nasıl çeşitlilik gösteriyorsa boy ve kilo da çocuktan çocuğa değişir..Zaten bu durumu bu şekilde eleştiren ve sende bir eksiklik arayan insanlar hayatta herşeyi bildiğini zanneden ama aslında hiçbir şey bilmeyen, kendini geliştirememiş, kör cehaletin esiri olmuş insanlardır.Bu tür insanları hiiiiç dikkate alma, asla kendini suçlama ve yargılama...Sen sadece çocuğuna odaklan ve kimseyi duyma...Aynaya bak ve şöyle de : Ben harika bir anneyim alkisalkisalkis
Merhaba Arkadaşlar...
kızım 18 aylık ve doğdu doğalı hiçbir zaman etine dolgun, öyle tombiş bir bebek olmadı. Allah'a çok şükürki sağlığı yerinde. Hastalık derdimiz ara ara olsada ağır bir rahatsızlık geçirmedi. Olan hastalıklarda normaldir diye düşünüyorum, malum bir dönem herşey ağızda oluyor...
Beni sinir eden şu ki kızımı gören herkesin-ki özellikle çocuğu tonton olanların- "ay çok zayıf, hiçbişey yedirmiyo musun/yemiyomu" tarzı cümleler kurması. Hangi anne yavrusunu aç bırakır Allahaşkına!! Bir çocuğun illa kilolumu olması gerek?
Napabilirim, kızım yemeğe düşkün değil, zorlamak da çözüm değil. Gayet mutlu ve sağlıklı bir çocuk. Gelişimi de normal...Yanlışmı düşünüyorum? Sinir olmakta haksız mıyım?
Zaman zaman kötü hissediyorum kendimi, acaba yeterince özen gösteremiyor muyum diye! Anneliğin hassasiyeti belkide...Ne dersiniz?
mrb canim ya bende ayni bunlari yasadim hala yasiyorum sinirlerim cok bozuluyodu ama simdi hic aldirmiyorum bos ver ne derler desinler ben kendimi nasil anne oldugumu iyi bilirim kendi kendime soyledim.cocuglarimizin kilolu olmasi onemli degil saglikli olmasi onemlidir buda bize yeter sevgiler.opuyorumnanaktan
canım bence hiç takma kafaya kızın sağlıklıysa, bnmde bebeğim zayıf öle diyenler oluyo aynen bende sinirleniorum gayette ii emio sütümde yetio fazla hareketli olduğundan kilo almıyor ama gayet sağlıklı maşallah daha ne olsun öle diyenleride çok takma bence
Her bebeğin kendine özgü bir yapısı vardır..Kilosu ona göre artar, boyu ona göre uzar...Biz ne yaparsak yapalım bunun dışına çıkamayız..Çocuğu kendi haline bırakıp, onun yapısının elverdiği şekilde gelişmesini sağlamalıyız..Huylar nasıl çeşitlilik gösteriyorsa boy ve kilo da çocuktan çocuğa değişir..Zaten bu durumu bu şekilde eleştiren ve sende bir eksiklik arayan insanlar hayatta herşeyi bildiğini zanneden ama aslında hiçbir şey bilmeyen, kendini geliştirememiş, kör cehaletin esiri olmuş insanlardır.Bu tür insanları hiiiiç dikkate alma, asla kendini suçlama ve yargılama...Sen sadece çocuğuna odaklan ve kimseyi duyma...Aynaya bak ve şöyle de : Ben harika bir anneyim alkisalkisalkis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?