- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.824
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Radikal kararlar verirken kişi kendini iyi tanımalı bence.
Yurtdışına çıkan herkesin az çok zorlanacağı belli ama bırakma noktasına geldiğinize göre size uygun değilmiş demek ki.
Maalesef iş/eğitim hayatında yüksek egolu,ters karakterde bir çok insanla karşılaşıyoruz ve onlarla çalışmaya alışıyoruz,alışmak zorundayız...
Doğrudur.Bu benim de kendimi çok sorguladığım bir konu inanın.
Benim ilk yurtdışı çıkışım değil, dil okulu, erasmus, staj, birçok defa eğitim / iş alanında yurtdışına çıktım. Farklı farklı ülkelerdi hepsi.
İlk defa bu ülkede bu sorunları yaşadım. Olumlu tecrübelerim olduğu için tereddüt etmemiştim gelirken.
Geçmiş olsun ,güçlü olmaya çalış ve eğitimini tamamla bence .
Yaşadığın hayal kırıklığı kendini kötü hissetmene sebep olmuş .
Bana sizden çok etrafınızdakiler garip geldi. Bu kadar kolay aşağı çekilmeyi kabullenmeyin.bulundupunız okulda psikolog varsa muhakkak gidin. Yoksa da kendi kendinize telkinler yaparak, sakinleştirerek çıkın. Kolay değil ama bu kadar çabayı emeği ziyan etmeyin. Yanlış yapın problem değil. Bilim dünyasında da çakallar var demek ki. Sevgilinizin gerçek yüzünü görmüşsünüz daha iyi orayı hele hiç takmayın. Bilemedim ama ülke bu durumdayken parlak olan geleceğinizi ziyan etmeyin. O insanlar inanın burada da var. Bence kendinize bir zaman tanıyın alıştıkça öğrendikçe yanlılarınız azalıcak. Çok karışık yazdım aceleden. Sadece değerli olduğunuzu ve bu işin üstesinden gelebileceğinizi bilin. Bir sene sonra yine aynı düşüncede olursanız o zaman yine değerlendirirsiniz. Hiç birşey kaybetmiş olmazsınız.
Bana sizden çok etrafınızdakiler garip geldi. Bu kadar kolay aşağı çekilmeyi kabullenmeyin.bulundupunız okulda psikolog varsa muhakkak gidin. Yoksa da kendi kendinize telkinler yaparak, sakinleştirerek çıkın. Kolay değil ama bu kadar çabayı emeği ziyan etmeyin. Yanlış yapın problem değil. Bilim dünyasında da çakallar var demek ki. Sevgilinizin gerçek yüzünü görmüşsünüz daha iyi orayı hele hiç takmayın. Bilemedim ama ülke bu durumdayken parlak olan geleceğinizi ziyan etmeyin. O insanlar inanın burada da var. Bence kendinize bir zaman tanıyın alıştıkça öğrendikçe yanlılarınız azalıcak. Çok karışık yazdım aceleden. Sadece değerli olduğunuzu ve bu işin üstesinden gelebileceğinizi bilin. Bir sene sonra yine aynı düşüncede olursanız o zaman yine değerlendirirsiniz. Hiç birşey kaybetmiş olmazsınız.
Bence yurt dışında yaşamayı hep erkek arkadaşınızla hayal etmişsiniz gerçekleşmeyince hayal kırıklığı yaşıyorsunuz.İlk başta kendinize yanlız olduğunuzu inandırın ve bence bırakmayın eğitimininizi gittiği yere kadar gitsin.Bende yurt dışına 4 ay önce yerleştim evlilik nedeniyle işimi gücümü bırakıp geldim ilk zamanları zor oldu ama yavaş yavaş alışmaya başladım.Geri döndüğünüzde daha mutlu olacaksınız dönün ama bu seferde pişmanlık yaşamayacağınızdan emin olun
Şu an ben terapi görüyorum. Çünkü baş edemiyorum artık tek başıma.
Ben de yanlış yapmayı severdim açıkçası çünkü bir hata yaptığınızda kafanıza kazınır ve bir daha tekrarlamazsınız.
Buradaki insanları anlatamıyorum o kadar garip ki resmen benim yaptığım en küçük bir yanlış dedikodu konusu oluyor, ben çok alakasız insanlardan duyuyorum.
Bir şey öğretmek değil açığımı arayıp yüzüme vurmak için başımda bekliyorlar. Baskı altında çalışamıyorum ben de çok saçma bir döngüye girdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?