Kendimi yetersiz ve çok kötü hissediyorum

Ben de terapistiniz gibi şimdiki ruh halinizden kurtulmadan karar vermeyin demek istiyorum. Çünkü geri dönünce pişmanlık da olabilir. Şimdi fark ettim yorumlardan dolayı, sizinkinin sebebi çevrenizmiş. Zaten insan en iyi bildiği şeyi bile karıştırır izlenirken. Bir de sizi rahatlatmak yerine köstek olan insanlar var, o kadar doğal ki hata yapmanız.. Mümkünse hocanızı değiştirin. Alan değiştirebiliyorsanız onu da değiştirin. Ortam değişince oh be diyeceksiniz bence...

Benim durumumda aktif çalışma gerektiren bir alan ve kullanılan teknikleri bilmiyorum.
O yüzden kendi araştırmama başlamadan bir eğitim sürecinden geçmem gerekiyor.
Teknikleri öğrendiğimde zaten bağımsızlaşacağım.
Hocam ilk sene derslerimi vermemi ve teknik öğrenmemi istiyor.
Ben yüksek lisansta dahi bağımsız çalışıyordum, hatta lisansta bitirme projemi bile kendim kurguladım ve onu uluslararası bir kongrede sunup lisans düzeyinde olduğum halde ödül aldım.
Bunları normalde anlatmam ama ben gerçekten hep başarılı bir öğrenciydim.
Burada ise yetersiz, tembel, gerizekalı falan gibi görünüyorum sanıyorum.
Kendimi ispat etmeye çalıştıkça daha çok batıyorum.

Evet o benim :)
Ben size ülkeyi yazıyorum özelden, az çok fikriniz olur.
Öyle ki mesela bir iş yapıyor ben izliyorum kafama bir şey takılıyor 'Soru sorabilir miyim?' diyorum.
Cevap 'Hayır, sadece izle'.
Hiçbir abartı yok bu anlattıklarımda.

Aç googledan bak anksiyete ataginda yapilmasi gerekenler.maddeler halinde yaziyor.ben cok faydasini gordum.Sen de göreceksin.

Evet ben de elimden geleni yapmaya çalışıyorum anksiyete ataklarım için.
Terapiye de başlarım.
Belki bu durumu atlattıkça daha az hata yaparım bilemiyorum ki...

Bu sorunlu post doc tan kurtulman gerekli. Ona gore bir cozum bulmalisin. Hocanla konus eger degistirmiyorsa hocani degistir, gerekirse doktora alanini. Her serde nir hayir vardir. Belki de alan degistirmek senin icin daha iyi olabilir.

Haklısınız.
Bu arada ruh sağlığı konusunda çok hassas bir ülke, ruh sağlığım bozuldu gibi bir konuşma yaparsam resmi olarak mutlaka belgeler hazırlanır ve ucunu bırakmazlar.

Kimseye kendini ispat etmek zorunda degilsin. Hicbirimiz kusursuz degiliz. Kendini hatalarinla sevmelisin. Bazen ben bile hata yapiyorum. Bu normal. Insaniz ve hata yapariz. Hatalar bizim icin zaten. Hata yapa yapa ogreniyoruz. Hata ogrenmek icin gerekli birsey. Bu kadar mukemmel olmak zorunda degilsin. Yeni bir alanda calisiyorsun. Anladigim kadsriyla lab ortamindasin ve cihazlari falan pek tanimiyorsun. Onlar da sana daha once bunlari kullanmis biliyor gozuyle bakiyorlar muhtemelen. Kendini gerrksiz kasiyorsun. Biraz topraklan istersrn, topraga bas ve post doc lari falan gozunde buyutme. Hepimiz ogreniyoruz. Besikten mezara kadar ogrenme bitmez ki.... hata yaomanin da tadini cikar...

Tam olarak bu durumdayım.
Hata yapmamalıyım dedikçe daha çok batıyorum.
Bu da anksiyete ataklarımı tetikliyor.
Saçma bir döngüye girdim.

Simdi ablacim, bence sen PhDyi birakmak stemiyorsun, yapmak istiyorsun o yuzden birakma.
Ama PhD ya da baska maasli bir is ne olursa olsun bu kadar stres verici olmamali. Sahsen ben boyle durumlarda ortamdan uzaklasiyorum. Bence sen de sana stres veren neyse ki, o da bu mobbing yapan tip ondan uzaklas. Kendini bilmez, kompleksli, rezil tipler icin meslek hayatindan olma derim.

Çok haklısınız, terapistim de aynı sizin gibi konuşuyor.
Ben şu an kullanılan cihazları da teknikleri de bilmiyorum. Bilmediğimi alan değiştirdiğimi biliyorlar aslında. Bunu da çok yadırgadılar zaten istemeden geldim sanki bursu aldığım için geldim sadece sandılar, halbuki ben çok isteyerek alan değiştirmiştim ve burs başvurusunda çalışmak istediğim hocayı da kendim seçtim zaten :)

Haklısınız terapistim de benim bu kadar kötü hissetmemin sebebinin mükemmelliyetçi, hata yapmamalıyım diye kendimi zorlayıcı tutumumdan kaynaklandığını söylüyor.
O yüzden şu an kendimi rahatlatıcı aktivitelere yönelmeye çalışıyorum ama sabah olunca tekrar anksiyete krizlerim başlıyor.
Benim de hata yapmayı biraz normalleştirmem gerekiyor, eksikliğim bu yönde.

Yazdıklarınız için çok teşekkür ederim, benim için çok faydalı oldu.
İyi bir şey yapmaya çalışıyorum ben.
Faydalı olmak, üretmek istiyorum.
Keşke bunlar hiç yaşanmamış olsaydı.

Haklısınız.
Ruh sağlığımı kaybetme noktasına geldiğim için sanırım hocam ile konuşacağım bir noktada.
O bir çözüm bulsun ya da bırakırım en kötü kaybedecek bir şeyim kalmadığını hissediyorum artık.

Tam olarak bu durumdayım.
Hata yapmamalıyım dedikçe daha çok batıyorum.
Bu da anksiyete ataklarımı tetikliyor.
Saçma bir döngüye girdim.

Eski yöneticimle bu durumdaydım ben, şimdi yöneticim değişti artık yaşamıyorum bu olayları. Doktora yapıyorsunuz anladığım kadarıyla, danışman hoca vs değiştirme şansızı var mı? Benim kardeşim de yurtdışında, proje bazlı çalışıyor ve projelerden birinde bir yetkilisi aynısını yapmıştı neredeyse işinden oluyordu çocuk, yani adam mobbingcinin tekiymiş sizin yaşadığınız durum da böyle, bence konuşabileceğiniz birileri varsa konuşun.

Sakin sakin bırakma şuan kültür şoku yaşıyorsun. Ben de ingiltereye gidince yasamstm ama bu kadar iyi refah yasanr mi diye sasknlgmdan. Üzerinde hem eski sevgili şoku daha yeni gttgn bir ortamda hatasız olma gibi durumlar var. Sakin sakin bırakma terapiye devm et ve bir an önce Türk hariç bir kız yada erkek arkds bul siniftan yada dışarda ortmdn. Eve tıkılıp kalma sakin. ( neden Türk değil çünkü oranın diline mecbrsn ve Türk arkdsla ilerltmzsn dilin iyi bilr olsa)

Herseyi akisina birak. Relax ol. Olmasi gereken nasilsa oluyor. Hayatin iplerini hep ellerinde tutamazsin. Rahat ol. Hata da yapabilirim ben insanim cunku de. Hatalarimizla insanlari kabul ederiz. Hata yapmak yasamin dogal bir parcasi. Duse duse yurumeyi ogrenmemiz gibi. Tek onerim ne yap ne et su post doclardan kurtul. O zaman rahat bir nefes alacaksin, yasadiginin farkina varacaksin. Sevgiyle kal. Cok basarili ama cok da mutlu olmani dilerim.
Ha bu arada ben de sana yaptigim bir hatadan bahsediyim. Belki biraz rahatlarsin.
Tubitak a bir proje sunmustum. Ben eczacilik fakultesindeyim bu arada. Neyse yeni bir ilac molekulu sentezleyip kanser hucreleri uzerinde etkili mi degil mi ona bakacaktim. Tabi ön denemeleri yapmadan projeyi sundum bu cok buyuk bir hataydi ve o da kabul oldu ve isler hic de umdugum gibi gitmedi. Kagit uzerinde olmamasi mumkun degil ancak kac kere denedi isem maddenin sentezini gerceklestiremedim. Sonunda anladim ki madde sentezlenir sentezlenmez bozunuyor, cok kararsiz. Işıkta bozunuyor sanirim diyerek tum labin camlarini siyah kapladim. Karanlikta yemek yapmak ne kadar zorsa ben de karanlikta cep telefonumdaki kirmizi isigi kullanarak calistim. Sonuc tam bir fiyaskoydu. Sonunda durumu tubitaka bildirdim ve B planina gecmeye karar verdim. Hersey burada da bitmedi. Baslangic bilesigimi ve sentez yontemimi degistirmem lazimdi. Herneyse baslangic bilesigimi diazolamam gerekiyordu (biliyorum teknik terimler ama baska turlu de anlatamayacagim). Bilesigin siddetli tepkime verecegini takmin ediyordum cunku yapida 4 azot vardi, buna ragmen ben diazolamaya devam ettim. Damla damla bir maddeyi digerine ekliyorsun bu arada. Ilk basta catir cutur sesler gelmeye basladi. Sonra o seslerin siddeti artti ve en sonunda bomb diye korkunc bir ses ve balonum patladi icindeki tum maddeler eteafa yayildi. Binanin alarmi caldi. Ama nasil bir calis, kulaklarini tikiyorsun. Bir baktim laboratuarin kapisinda guvenlik gorevlileri. Ben zaten soktayim onlar hocam bombami yapiyorsunuz dediler. Yok diazolama yapiyorum diyorum ama onlar ne anlasin? Gordugun gibi hepimiz hata yapiyoruz. Kendine iyi bak... Sevgiyle kal...

Ulkenin resmi dili konusunda sorunum yok. Halkin konustugu bir dil var onu ogrenmeli miyim bilemedim?
Bu arada sosyal hayat konusunda benim de bir sıkıntım yok, tek sorun akademik ortam.

Paylastiginiz icin cok tesekkur ederim. Sonuc ne oldu sentezleyebildiniz mi merak ettim?

Terapistim ile hata yapmayi normallestirme, mukemmel olmayi beklememe konusunda calismaliyim. Mukemmel olmaya calismak hem zaman yonetimi hem de en iyisi olmayacaksa hic olmasin diye dusunup yapmamam acisindan beni cok zora sokan bir durum.

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkur ederim.

Danisman hocami degistirebilirim ama normalden biraz daha zor olur.
Burslu oldugum icin burs aldigim kurumun onaylamasi gerekiyor. Benim hocamin da o kurum uzerinde bir gucu var, sorun cikabilir.
Ama ne olursa olsun diyerek en azindan hocamla bu kisiler hakkinda konusacagim sanirim.

Sonuc: C planina gectim. Baska bir metodla sentezledim. Su an tumor hucreleri uzerinde apoptotik etkilerine bakiliyor. Tesekkurler.
Hersey bizde bitiyor aslinda. Dusuncelerimizi degistirmekle basliyor hersey. Hayat cok kisa. Mukemmel olacagiz diye cok da kasmamak gerek. Hersey bir sekilde yolunu buluyor. Ben senin de birgun senin icin en dogrusunu bulacagina inaniyorum. Calismalarinda basarilar dilerim. Sevgiyle kal.

mobing yapıyolar belliki.güzel yerdesin ileride emın ol bunlara gulersin.herkesin yapabıleceği bir şey değil senın yaptığın.daha güçlü ol ve tutun bence.kendını bu kadar değersizleştırme .geçer bu günlerde.

Size yapılan büsbütün mobbing. Bu durumu en yetkili kişilere anlatın.Hakkınızı aramaz vazgeçerseniz tüm emeklerinize yazık olur.Ne demek en ufak yanlışını herkese anlatmak.Stres altında aşağılanmaya mağruz kalarak çalıştığınızı anlatın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…