- 23 Ağustos 2012
- 50.603
- En iyi cevaplar
- 1
- 235.176
- 898
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Doktora hocani degistirmelisin. Yapilanlar en ufak seyde kendini yetersiz gornene sebep olmus. Daha ılımli insanlar var. Hocani kesinlikle degistirmelidin. Ancak doktorayi birakma. Sen yetersiz degilsin. Insan hep hata yapmayim dediginde cok hata yapar. Uzerindeki su stresi atmalisin once. O da bu kisiyle olmaz. Anladigim kadariyla bu hocan seni geriyor.
aynen size katılıyorum.. sizde bi sorun yok.. hocanı değiştirme ihtimaliniz varsa değiştrin..Doktora hocani degistirmelisin. Yapilanlar en ufak seyde kendini yetersiz gornene sebep olmus. Daha ılımli insanlar var. Hocani kesinlikle degistirmelidin. Ancak doktorayi birakma. Sen yetersiz degilsin. Insan hep hata yapmayim dediginde cok hata yapar. Uzerindeki su stresi atmalisin once. O da bu kisiyle olmaz. Anladigim kadariyla bu hocan seni geriyor.
Biraz kafanı toparlasan belki düzelir herşey ama kendini en iyi sen tanırsın fazlada ısrar edemiyorum .İnanın güçlü duruyorum dışarıdan.
Ama içten içe çabaladıkça bu kadar basit hatalara devam etmek benim kendimi sorgulamama sebep oluyor, özgüvenimi etkiliyor.
Evet. Okuyunca sasirdim, hicbir ogrencime oyle davranmadim. Kendi doktora egitimimde de boyle birseyle karsilasmadim. Bir defa doktorada ogrenci tek basina birakilir. Arastirmalari doktora ogrencisi kendi yapar, sorunlari kendi cozer, sadece takildigi cozemedigi durumlarda hocasindan yardim ister. Master degil ki bu.++++++++
Tipler bir garip
Doktora hocani degistirmelisin. Yapilanlar en ufak seyde kendini yetersiz gornene sebep olmus. Daha ılımli insanlar var. Hocani kesinlikle degistirmelidin. Ancak doktorayi birakma. Sen yetersiz degilsin. Insan hep hata yapmayim dediginde cok hata yapar. Uzerindeki su stresi atmalisin once. O da bu kisiyle olmaz. Anladigim kadariyla bu hocan seni geriyor.
++++++
Benim de PhDm yurtdisi, agyet kasinti ve burokratik bir ulke ama soyle tavirlarla karsilasmadim.
Biz bunu sana ogretmicez, sen 1 kerede ogreniceksin, hatasiz yapicaksin, ben de basinda dikilip yapicak misin diye kontrol edicem seklinde bir calismayi ne ishayatimda ne akademide duydumBu nedir yahuuu
Bu ne bicim bir PhD anlamadim ki??? Tavirlar cok acaip hangi ulke burasi?
Bir de ablacim niye alan degistirdin ki? Bildigin alanda daha rahat olursun.
Bence bırakma hemen yenik düşme biraz daha dayan henuz çok yeni düzenin ilkler hep zordur o senin arkandan is çeviren şahsiyeti bozuk beyefendiyede pes edip geri dönmüş gibi görünme tabiki öncelik sensin senin ruh halin ama belkide biraz dayansan donmedigine sevineceksin iyi düşün derim . Sağlıcakla kal.
Klasik olucak ama bes yıl sonra o doktora ile nerede olacagını düşünüp hırslanmalısın
Evet yurtdısı zor ama sık dişini yerinde olmak isteyen bi dünya insan var çok iyi yerlere şartlara gelebilirsin
Hocan ile bu durumu konusmalisin. Psikolojinin bozuldugunu anlatmalisin cunku davranislar normal degil. Post-doc gorevlendirmesi sacma olmus. Post-doclar tum egolarini senin uzerine kusmuşlar resmen. Hocan tum herseyi post doclara birakmis. Onlar da seni asagiya cekerek kendilerini yucelteceklerini sanmislar, asagilik kompleksi var muhtemelen onlarda.Hocamı seviyorum o beni destekliyor ve koruyor. Sen iyisin ben seni biliyorum diyor.
Benim problemim beni eğitmesi için görevlendirdiği doktora sonrası araştırmacılarla.
Bitmesin lütfen gercekten gurur verici birşey yapıyorsunuz onbinlerce yüzbinlerce kişi içinden gercekten cok güzel bişey ve ilerki hayatınızı hayat kalitenizi maasınızı vs herşeyi etkileyecek bi eğitimHaklısınız, çok isteyerek gelmiştim ama bütün hevesim bitti.
Yurtdışında burslu bir şekilde doktora yapıyorsunuz. Bence bırakmayın onun yerine mücadele edin.
bikaç ay pes etmek için bence çok erken. siz yaptığınız hataların yapılabilir ve normal olduğunu düşünüyorsanız biraz kulaklarınızı tıkayın ve dayanın derim.
Hicbirsey senin beden ve ruh sagligindan onemli degil.
Olmadiysa zorlama
Dön..
Yaşadıklarınızın ne kadar zor olduğunu en iyi siz bilirsiniz, biz fikir yürütebiliriz sadece. Ama eminim kolay değildir. Şöyle yapsanız, üçüncü bir gözden baksanız hayatınıza. Birçok insanın hayal ettiği bir şey yaşıyorsunuz. Birçok insanı geçin, kendiniz kim bilir ne kadar hayalini kurdunuz burada olmanın. Lisans döneminizi vs hatırlayın. Kolay mı elde ettiniz bu başarıyı?
Başarısız olacağınız düşüncesi zihninizin size bir oyunu. Biraz sakinleşin, kafanızı dağıtacak 1-2 aktivite yapın. Açıp film izlemek mi olur, oyun oynamak mı olur, çıkıp bir yerlerde sessizce kitap okumak mı siz bilirsiniz. En güzeli bir psikologa gidin. Hemen pes etmeyin çünkü bunu başardığınızda hayatınız çok daha güzel olabilir.
Ama diyorsanız ki elimden geleni yaptım, hala kötüyüm devam edebilecek halim yok. O zaman geri dönün ve diğer seçenekleri değerlendirin. Nerede, nasıl mutluysanız o.
ben olsam direnirdim, oraya gittiyseniz ve size güvenildiyse demek ki yapabileceğiniz şeyler.. insan hata yapmak istemedikçe hata yapıyor.. bir sakin olun, kendinize güvenin, nefes alın..
Bu mobing gibi bir sey bence. Sorun sende degil kesinlikle o kisilerde.
Sevgili MissCherryBlossom, siz bana ailemi doktoraya bırakmaya ikna etme konusunda çok yardımcı olmuştunuz. Herhangi bir toplumu işaret etmemek için burada yazmak istemiyorum ama ülkeyi size özelden yazabilirim.
Alan değiştirdim derken aynı ana alanın, alt alanı. Yani aynı mühendislik alanı içinde. Hep ilgim olan ama Türkiye' de çalışma alanım olmayan bir alandı işte öyle çok isteyerek seçmiştim.
İnanın güçlü duruyorum dışarıdan.
Ama içten içe çabaladıkça bu kadar basit hatalara devam etmek benim kendimi sorgulamama sebep oluyor, özgüvenimi etkiliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?