Kendimi kandrlm hissediyorum :(

evet sadece kendi hayatıymış gibi davranıyo...sonuçta bu benimde hayatım...zaten bana şunu yapmıycaksın dediği zaman bitiyo olay bir sürü kavga ...sen bana emir veremezsin diyorum...veririm diyo.hiç hoşuma gitmeyen konuşma tarzı yapmıycaksın etmiyceksin gidemezsin...:umursamaz: o öyle diyince ben inadına yapmıyorum istediğini büyüyo olaylar tabi

bu sekilde davranmasi hic hos degil nisanlinin..bence sen haklisin...bastan tavrini koy arkadasim..bu dugun olmayacaksa da olmasin! inan evlendikten sonra bir iliskiyi bitirmesi coook daha zor.yol yakinken ayrilmak en iyisi..bana da sen cok seviyormussun gibi gelmedi acicasi.oncelikle ne istedigine kara rver..Allah hakkinda hayirlisini versin..

kandırılmış değilsin bence erkeğin işi her zaman aşktan önce gelir güç sembolüdür

sende kendine sor aşk mı ?,ailemmi? kendi isteklerimmi ?sanırım deli gibi aşık olan biri bunları yazmazdı,büyük ihtimalle vazgeçeceksin :kahve:

hiiçte vazgeçiceğini düşünmüyorum ben

böyle nazlana nazlana zaman akıp gidicek ve sende evleniceksin..

Kocası ayrı şehirde çocuğu başka şehirde kendi başka şehirde yaşayan insanlar okudum buralarda..

Bu insanlar bu şartlarda evlilik yürütüyolar sahip çıkıyolar

Sevgi neydi?

Sevgi EMEKTı..

hiiçte vazgeçiceğini düşünmüyorum ben

böyle nazlana nazlana zaman akıp gidicek ve sende evleniceksin..

Kocası ayrı şehirde çocuğu başka şehirde kendi başka şehirde yaşayan insanlar okudum buralarda..

Bu insanlar bu şartlarda evlilik yürütüyolar sahip çıkıyolar

Sevgi neydi?

Sevgi EMEKTİ..

vereliniortakkaydirigubbakcemile5

sevgi emekti, sevgi enayilik değildi arkadaşlar. niye emeği sadece kadın tarafından yapılması gereken bişi olarak görüyosunuz anlamıyorum. :kızgın: adam mimarmış, küçük şehirde mi daha iyi iş bulur büyük yerde mi? akıl var mantık var. kız büyük yerde oturuyor, adam ailesi için küçük yere gitmek istiyor. evet sevgi emektir, kadının tek taraflı fedakarlığı değil. koskoca evli kadınlar da aşık değilsin diyolar ya hayret ediyorum. kocalarınızdan şikayetiniz var mı yok mu bilmiyorum ama, varsa eğer sizin şikayete zerre hakkınız yok sayın emektar bayanlar :kızgın:

ömür boyu o emredecek sen de kuzu kuzu yapacaksın tatlım. adamın huyu bu. ailesi de belli etmeden her şeyine burnunu sokacak gibi görünüyor ama çaktırmadan yapıyorlar bunu..

seviyorsan hiiiç kafaya takmazsın. yoksa işin zor..

baskıyla evlilik mi olurmuş
endişelerini çok iyi anlıyorum ve benim kanaatimce bu endişelerle yuva kurmamalısın
bize söylediklerini evleneceğin kişiye de söyleyebilmelisin, kendimi aptal yerine konmuş kandırılmış hissediyorum diyebilmelisin
laf kalabalığıyla seni ezerek istediklerini yaptırmaya çalışması saygısızca
ailenin yanında yaşamayı istemek her genç kız gibi senin de hakkın
ve evlilik bir yerde sözleşmedir, her iki tarafın altına imza attığı... :nazar:

klasik erkek tipi işte, hep kendi üstünüğü olsun , hep kendi dediği olsun istiyor..senin kafanda bu kadar soru işareti varken ve 'yapamam' diyorsun, evlendiğinde mutlu olacağını hiç sanmıyorum, bana kalırsa yol yakınken ayrıl.. seni gerçekten seviyorsa bu ayrılık onu belki değiştirir senin de düşüncelerinin önemini anlar barışırsınız.. ama sevmiyorsa zaten ayrılık en iyisi.. çünkü soru işareti ile başlayan evlilikler bitiyor.

Sana farklı bir şehre gitmeyi kabul ettirmek için diyecek ki istediğin zaman ailenin yanına gidersin karışmam. Ama evlenir de gidersen tahminen ailenle görüşmene bile laf edecek. okulunu bitirip iş bulmadan bu evliliğe razı olmaman senin için en hayırlısı. En azından ekonomik özgürlüğünü eline al ki sana daha çok karışmasına sebep olacak kozları eline verme.

okadar kôtùyümki kavga ettik telefonda yıne aynı konu seneye evlılık mevzusu...bana seneye evlenıceksen evlenırız yoksa hıc olmasın dedı.bende sırf bunun ıcın bıtırıyosan bıtır dedım.mangtıga bakarmısınız yaa...bız evlenıyomusuz bu cocuk oyuncagı degılmıs benım keyfımı bekleyemezmıs o.zaten okadar zaman gecınce cıvıgı cıkarmıs bıtermıs.bende bıseylerı halletmeden evlenmek ıstemedıgıımı soyledım once kendı ayaklarımın uzerınde durmak sonra evlenmek ıstıyorrum ddedım.zaten aıleme de hersey anı oldu suan bu dugunun altından kalkabılıcek durumda degıller onlarıda zora sokmak ıstemıyorum bı yandan da.alınıcak cok sey var daHa.
Yazık babam araba almayı planlıyod ne zamadırd sımdı benım yuzumden alamıyo.kardesım calısıyo benım ıcın alınan ceyızlerın taksıtlerını oduyo onları nasııl gormeden gelıp cekıp gıdıcem daha bencalısmıyorum bıle ıcımm nasıl razı gelsın.en ıyısı budurumda dugun ıcın acele etmemek ama anlamıyokı nısanlım haksız degılım ben yaaa

hayat senin hayatın yeri geldiğinde eminim annene babana bile karşı çıkmışsındır. Bence şimdi de erkek arkadaşına tek başına ikinizi ilgilendiren bir konuda karar veremeyeceğini söyle. çok üzgünüm ama ben sizin ilişkinizi çok sağlıklı bulmuyorum. ya ileride boşanmak yerine şimdiden ilişkini bitir ya da ağırlığını bir an önce koy.
Sen yapamıyorsan bir aile büyüğün ile konuş, okulu bitirip iş bulmadan evlenmene izin vermeyeceklerini söylesin.

okadar kôtùyümki kavga ettik telefonda yıne aynı konu seneye evlılık mevzusu...bana seneye evlenıceksen evlenırız yoksa hıc olmasın dedı.bende sırf bunun ıcın bıtırıyosan bıtır dedım.mangtıga bakarmısınız yaa...bız evlenıyomusuz bu cocuk oyuncagı degılmıs benım keyfımı bekleyemezmıs o.zaten okadar zaman gecınce cıvıgı cıkarmıs bıtermıs.bende bıseylerı halletmeden evlenmek ıstemedıgıımı soyledım once kendı ayaklarımın uzerınde durmak sonra evlenmek ıstıyorrum ddedım.zaten aıleme de hersey anı oldu suan bu dugunun altından kalkabılıcek durumda degıller onlarıda zora sokmak ıstemıyorum bı yandan da.alınıcak cok sey var daHa.
Yazık babam araba almayı planlıyod ne zamadırd sımdı benım yuzumden alamıyo.kardesım calısıyo benım ıcın alınan ceyızlerın taksıtlerını oduyo onları nasııl gormeden gelıp cekıp gıdıcem daha bencalısmıyorum bıle ıcımm nasıl razı gelsın.en ıyısı budurumda dugun ıcın acele etmemek ama anlamıyokı nısanlım haksız degılım ben yaaa

simdi bence adam haklı
madem evlenmeyi daha dusunecektin, daha zamanın vardı, hazir degildin o zaman nisanlanmayacaktin
gercekten nisan suresi uzayinca is yilan hikayesine doner, civir, o noktada adam hakli yani
dusunsene biriyle nisanlaniyorsun sonra henuz hazir degilim gelecek yili bile erken goruyor

hem ailen senin nisanin yaparken maddi durumlarinin farkinda degiller miydi? madem bastan nisana da hazir degilim diyecektin
bence ailenin maddiyatini bahane olarak ileri suruyorsun cunku istemiyorsun ve uzatmak istiyorsun

valla sen hicbiseyden emin olmadan nisanlandigin icin bu nisani atman lazim bence
seneye degilse ne zaman dugun? cunku uzun sure nisanlilik emin ol cok yipratir daha beter uzulursun surekli baski olur
ya uzatmadan evlen ya da bitir...obur turlu bisuru zamanini nisanli adi altinda bosa harcarsin sonra da ayrildiginda tekrardan duzen kurman zor hale gelir benden soylemesi

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bence sen geç kalmışsın ayrılmak için.... bu zamana kadar emrivaki yparak seni bur durumlara getiren birisi yine aynı şeyi yapıyor...ailende sanırım farkına vardı....

en son telefonda tartıştığımızdan beri beni hiç aramadı...beni tavlamak için her hafta sonu yanıma gelen adam şimdi ben bu kadar kötüyken yok yanımda...resmen ayrılığın eşiğinde bekliyorum...ailem de bitirsem arkamda olucaklar...bilmiyorum kafam karışık...bu saatten sonra araya böyle soğukluk girdi olmaz bu sorunlar devam eder diyolar...nolucaz böyle bilmem...

senden 5 yaş büyük biri 28 yaşında olur, balangıçtada ciddi olduğunu
evlenme niyetinde olduğunu sana söylemiş sende bunu göz önüne alrak başlamışsın
bu ilişkiye. Ozaman neden şimdi, sanki beklenmedik birşey olmuş gibi tepki veriyorsun? 30 yaşına yaklaşmış birinin önünde fazla alternaifi olmuyor maalesef her geçen yıl alternatifler azalıyor, biran önce evlenmek istemesi çok normal, şu an istediklerinle bundan 5 yıl sonra isteyeceklerin aynımı olacak? Daha farklı bir perspektiften bakmanı öneriyorum, ve mutluluğun için yersiz kaprislerini, ve kafanda kurguladığın hayali canlandırmalarıda
bir kenara bırakman senin için en iyisi olacak.

ben evlenmeyeceğim diye direnirsen,olması en muhtemel şey ayrılık olacak. Çünkü hiç kimse bulunmaz hint kumaşı değil, ne sen,ne de o.

Yorum yapan bir çok arkadaşta, emri vakiye bağlamış vs..gibi anlamlar çıkarmış, nişanlın sana başındada dememiş mi? ben evlenmek istiyorum diye..

aman be güzelim 21 yaşındasın.bırak ne evliliği allah aşkına bak keyfine ya.okulunu bitir, çalış, azıcık gözün açılsın.hayatını yaşa.zaten kendin de hazır değilsin.onun her istediğini yapmak zorunda değilsin.o evlenmeyi kafaya koymuş bana göre.sen olmasan başkası olacak.o da gerçekten sevseydi seni beklerdi öyle bakarsan.nasıl sevgiymiş onunki.evlenmezsen gidecek yani.belli çok sevdiği.bence yol ver gitsin.ben de küçük yerlerde yaşamak istemiyorum.az kalsın geçmişimde olacaktı böyle bir evlilik.allahıma şükür yoldan döndüm.evliliğe olabildiğince geç girmek lazım bana göre.evlilik büyük sorumluluk, hazır olmak lazım.bütün bu sıkıntılara göğüs gerebilecek olgunlukta ve güçte olmak lazım.sen daha küçücüksün zuzucuğum.

Biraz önce başka bi konuya da yorum yazdım senin konuna.Benim anladığım kadarıyla öyle ortada çok büyük aşk fln yok..Ailenin maddi olayını fln geçtik herşey güllük gülistanlık bile olsa bu şekilde düşünen davranan ve konuşan bi insanla bi ömür geçirebileceğine inanıo musuun?Ewet inanıyorum ve çok seviyorum diyosan sana mutluluklar diliyorum canım.
;Ama ben bitirirsem ailem arkamda olur demişsin.Bunu bir düşün.Evlenince hayatın nasıl olacak,evlenmezsen(yani şuandkai nişanlına) nasıl olacak bi düşün mantıklıca.
Evlenmezsen o çok iyi dediğin işte çalışığ ailene destek olup alıştığın bildiğin yerde yaşamaya devam edebilirsin hem kendi ayaklarının üzerinde durursun(ki ben normal böle düşünmem kocası eşine bakmak zorunda diyen birisiyim ama sen istiyosun diye dedim).

Hayat senin hayatın bundan snra mutlu olmak ya da olmamak senin elinde

konumu unutmuşum bugün tekrar okudum herşeyi ve size birşey söyleyimmi üzerinden okadar zaman geçti nişanlım geldi gitti ama değişen hiçbirşey yok...hala aynı durumdayım kafam beynim sürekli meşgul,üstelik şuan askere gitti ve hiçbirşey konuşamıyoruz.günde 2 dk. ve zaten asker psikolojisi diye hiçbirşey söyleyemiyorum.mayısta sonuna doğru gelicek...
kpss için dersaneye gidiyorum güya.ama ne ders çalışabiliyorum ne bişey...aklım hep nolucaz napıcaz yaza? çok zor işler çook..

konumu unutmuşum bugün tekrar okudum herşeyi ve size birşey söyleyimmi üzerinden okadar zaman geçti nişanlım geldi gitti ama değişen hiçbirşey yok...hala aynı durumdayım kafam beynim sürekli meşgul,üstelik şuan askere gitti ve hiçbirşey konuşamıyoruz.günde 2 dk. ve zaten asker psikolojisi diye hiçbirşey söyleyemiyorum.mayısta sonuna doğru gelicek...
kpss için dersaneye gidiyorum güya.ama ne ders çalışabiliyorum ne bişey...aklım hep nolucaz napıcaz yaza? çok zor işler çook..

X