Kendimi kandrlm hissediyorum :(

bu adamla evlenme hayatını zindan etme herşey çok açık daha ne bekliyorsun ayrıl gitsin..sevgi aşk biryere kadar

canım 21 yaşında değilim 23 yaşındayım 86 doğumluyum yaşıma bakarsak yaşım için küçük diyemeyiz sanırım arkadaşlarımdan çok evlenen var bebekleri olanlar bile var.....aslında önemli olan yaş da değil evliliğe hazır hissetmek kendini galiba...

bi insan 28inde olup da yine kendini hazır hissetmeyebilir, katılıyorum.. çok büyğk sorumluluk, bilhassa kadın için.

bence bunlar başlangıç bu adam daha seni parmağında fırıl fırıl çevirir baksana size çaktırmadan kabul ettirdiklerine.sabir fikirli insanla olmak çok zor hiç seçim hakkınız olmuyor o karar veriyor size de uygulamak düşüyor tıpkı bir kukla gibi.taviz tavizi doğuruyor kabul ettikçe bunların sonu gelmiyor.ben bu sebeplerden nişan attım hatta eş durumu için nikah bile olmuştu ama ayrıldım düğün olmadan.sonrada gittim boşandım.çok dikkatli ol.ipleri baştan kaçırma.

bugün düşündüm dedimki eğer ailemle aynı şehirde olucağımı bilseydim yine evlilik bu kadar korkutucu bukadar yapamıycağım bişey gibi gelirmiydi acaba ? hayır gelmezdi... uzaklara giderek bi evlillik yapmakla aileninin bulunduğu şehirde evlilik aynı değil bence...sanki giderken hep aklımda kalıcaklar istediklerimizi hayallerimizi hiç gerçekleştiremiycez...annemlere akşam çaya gidemiycez ya da bi haftasonu güzel bi havada birlikte piknik yapamıycaz onlarla...hep gözümde canlanan o sahneler gerçekleşmiycek sanki.ben eşimle ansızın annemlere geliyorum onları da alıp hepberaber pikniğe gidiyoruz...ya da yemek yapmaya üşendiğim bi akşam anne biz geliyoruz yemeğe diyip çıkamıycam...
bilmiyorum ben annemle arkadaş gibiyim bişey olsa önce gider ona anlatırım...hiçbişeyimiz yoktur gizli saklı,alışverişe gideriz sinemaya gideriz aklımıza esen yemekleri yaparız o en yakın arkadaşım ...şimdi onlardan çook uzaklarda nasıl olurum,ben herşeye rağmen yine ankarada olmayı sırf onun için göze aldım onun yaptığı bu ikili oynamalar çok üzdü beni...annem de uykusuz kaç gündür...ahh ahh ne hale getirdi bizi haberi yok....

bence bunlar başlangıç bu adam daha seni parmağında fırıl fırıl çevirir baksana size çaktırmadan kabul ettirdiklerine.sabir fikirli insanla olmak çok zor hiç seçim hakkınız olmuyor o karar veriyor size de uygulamak düşüyor tıpkı bir kukla gibi.taviz tavizi doğuruyor kabul ettikçe bunların sonu gelmiyor.ben bu sebeplerden nişan attım hatta eş durumu için nikah bile olmuştu ama ayrıldım düğün olmadan.sonrada gittim boşandım.çok dikkatli ol.ipleri baştan kaçırma.[/QUO

Ucuz atlatmışsın aslında çok ufak sinsi hareketler bunlar...şirinlikle şakalarla espirilerle öyle güzel yutturuyoki bana herşeyi...ben hemen fark edemedim malesef fark ettiğimde tam da istediği gibi yüzük parmağımdaydı...ben çok safım heralde yaa walla insan sevince ya görmüyo yada görmek istemiyo..

Asıl sebebin işte ortaya çıktı kendi ağzınla söylediğin gibi sırf ailenden uzak olucağın için bu çelişkilerin ve kaprsilerin...
Hazır değilim evliliğie işim yok vs diye bahaneler uydurarak kendini kandırmaya çalışıyorsun ama sebep sadece ailenle aynı şehirde oturmicak olman.

adam başta öle kandırmış kızı da ondan. kızcağız ona göre hayal kurmuş ve ona göre bu birlikteliği kabul etmiş. neticede herkesin bir önceliği vardır. bu önceliklerle de bir erkeğe aşık olunup delicesine sevilebilir. sevgi sadece senin fedakarlık yapman değildir.. aşktan farkı gözün kör olmamasıdır.

kimse için kendinden geçmiceksin. bu yaşıma geldim bunu öğrendim.

hiç kimse ailesinden ayrı şehirde yaşamayı istemez tabi ama hayat şartları insanları nerelere sürükleyebiliyor önemli olan senin onu sevip sevmediğin mesele bu seviyorsan bunların hiç birini sorun etmezsin ama sen sevmiyor gibisin ayrıca evlendikten sonra herşey çok farklı oluyor kendi evin ailen eşin çocukların olacak bu sefer daha çok kendinle ve ailenle zaman geçirmek isteyeceksin şimdi seni çok iyi anlıyorum ama eğer seviyorsan eminim o ilçeye ve evine çok kolay alışacaksın bende evlendiğimden beri gurbetteyim ilk zamanalrdaki değil hiçbişey alışıyorsun ....hakkınızda hayırlısı olsunn...

ah be güzelim ne boş şeylere üzülüyorsun
adam seni önemsemiş,evlenmek istemiş bu mu suç
daha iyi şartlarda yaşarız diyor büyükşehire gidersek yapamam diyor bu mu suç

ben bu konunun sonunu tahmin edebiliyorum, sen onla evleneceksin kesinlikle, ben sende bunu gordum sadece ailenden ayrilmak istemiyorsun o kadar

merhaba güzelim konuyu okudum ilgimi çekti bence sen nişanlını sevmiyorsun yada bir ihtimal kendine güvenemiyorsun adamın yaptığı kötü bişey yok daha olgun düşünüyo lutfen incinme ama oturup biraz daha düşün ve elindekinin kıymetini bil derim

bence asıl sorun senin hala evliliğe hazır olmaman. yani evlenmeye yanaşmayan biriside olsaydı beni oyalıyo diye mutsuz olurdun. ne güzel seninle ciddi düşünmüş ama bak onun ailesinin olduğu ilde kalma fikrine kesinlikle karşı çık. çünkü ne kadar kendi ailesini bırakıpta eşinin ailesinin olduğu yerlere giden arkadaşlarım varsa bin pişman haberin olsun canım. birinin bile memnun olduğunu görmedim. bence düğün tarihinden çok bu olay üzerinde tepki ver. bu konuda onun fedakarlıkta bulunmasını iste. çünkü senin ailen sana daha doğrusu size hep destek olur ama onun ailesi malesef destek olması bir tarafa herşeye karışır artı maddi yöndenede sömürür:eek:lmaz: onun için sakın eşin olacak kişinin memleketine yerleşme:1no2:

nışanlının davranışları hıc hoşuma gıtmedı..
bu arada resımdekı sensın sanırım..
guzel kızsın maşaallah...
gonlun nasıl arzu edıyorsa oyle davran...
sonradan pışman olma..
nışanlının once konuşmayı ogrenmesı gerek..
okumuş ama konuşmayı ogrenememış...
bırde ustune tehdıt ya olacak ya bıtecek..
bulunmaz hınt kumaşıydı mubarek..
gıcık oldum vallaha..
bencılce davranıyor..
kendını bıraz tartmasını tavsıye et..
bııırrr...

Ucuz atlatmışsın aslında çok ufak sinsi hareketler bunlar...şirinlikle şakalarla espirilerle öyle güzel yutturuyoki bana herşeyi...ben hemen fark edemedim malesef fark ettiğimde tam da istediği gibi yüzük parmağımdaydı...ben çok safım heralde yaa walla insan sevince ya görmüyo yada görmek istemiyo..

olaya niye boyle bakiyorsun ki
sanki adam nisanlanmamis ta dolandirmis, sen de yeni farketmissin, dolandirici da kacmis gitmis gibi...
sen karsindaki insani evlenmek icin seni kandirmis biri olarak goruyorsun. Peki onun senden ne cikari var ki bu derece oyunlarla seni kandirip evlenecek? Neden boyle dusundugunu anlayamadim, insan sevip nisanlandigi kisi hakkinda bu kadar komplo teorileri uretmemeli

olaya niye boyle bakiyorsun ki
sanki adam nisanlanmamis ta dolandirmis, sen de yeni farketmissin, dolandirici da kacmis gitmis gibi...
sen karsindaki insani evlenmek icin seni kandirmis biri olarak goruyorsun. Peki onun senden ne cikari var ki bu derece oyunlarla seni kandirip evlenecek? Neden boyle dusundugunu anlayamadim, insan sevip nisanlandigi kisi hakkinda bu kadar komplo teorileri uretmemeli

tabi haklısın ama...yani insan nişanlanıcağı zaman ne olucağını bilir nerde yaşıycağını nebiliyim...hayat insana ne gösteririr belli de olmaz ama bana sırf ben kabul etmem onu bırakırım yada hiç bu ilişkiye başlamam diye baştan bazı şeyleri farklı yansıttı...bu da benim kendimi aptal yerine konmuş gibi hissetmeme sebep oluyo.çünkü güvenim sarsıldı...şimdi ne derse desin acaba gerçekten mi böyle düşünüyo yoksa altında başka şeylermi yatıyo gerçek düşüncesimi bu diye düşünüyorum sürekli...güvenimi sarstı galiba.

nışanlının davranışları hıc hoşuma gıtmedı..
bu arada resımdekı sensın sanırım..
guzel kızsın maşaallah...
gonlun nasıl arzu edıyorsa oyle davran...
sonradan pışman olma..
nışanlının once konuşmayı ogrenmesı gerek..
okumuş ama konuşmayı ogrenememış...
bırde ustune tehdıt ya olacak ya bıtecek..
bulunmaz hınt kumaşıydı mubarek..
gıcık oldum vallaha..
bencılce davranıyor..
kendını bıraz tartmasını tavsıye et..
bııırrr...

evet sadece kendi hayatıymış gibi davranıyo...sonuçta bu benimde hayatım...zaten bana şunu yapmıycaksın dediği zaman bitiyo olay bir sürü kavga ...sen bana emir veremezsin diyorum...veririm diyo.hiç hoşuma gitmeyen konuşma tarzı yapmıycaksın etmiyceksin gidemezsin...:umursamaz: o öyle diyince ben inadına yapmıyorum istediğini büyüyo olaylar tabi

evet sadece kendi hayatıymış gibi davranıyo...sonuçta bu benimde hayatım...zaten bana şunu yapmıycaksın dediği zaman bitiyo olay bir sürü kavga ...sen bana emir veremezsin diyorum...veririm diyo.hiç hoşuma gitmeyen konuşma tarzı yapmıycaksın etmiyceksin gidemezsin...:umursamaz: o öyle diyince ben inadına yapmıyorum istediğini büyüyo olaylar tabi

hmmm
sana bisi diyim mi genelde burda bosanmayi dusunen bayanlarin veya bosananlarin actiklari konularda ben suna dikkat ettim; genelde evlenmeden once de farketmistim bu huyunu veya nisanliyken boyleydi ama umursamamis , gecer demistim gibi sozler var...Yani tum bunlar bence ilerde sorunlarin cikacaginin acik bir gostergesi. Bu vatandas biraz eski kafali galiba, kadinimdir ben nasil istersem oyle olacak tarzinda..Oysa ki herseye sevg ve saygi cercevesinde birlikte karar vermeniz gerekirdi, senin de mutlu olmani saglamaya calismaliydi bi taraftan ama o soyle dusunuyor sanirim: ben erkegim, benim dedigim olacak...

Henuz evlenmis degilsin, bu konulari acikca konus, emri vaki istemedigini, bu sekilde bir beraberlik hayal etmedigini, senin de isteklerin, hayallerin oldugunu soyle. En azindan bilsin konus yani iletisim cok onemli. Ama sana sunu kesinlikle soyleyebilirim insanlar konusmakla, anlatmakla degismiyorlar o yuzden iyi dusun.

X