• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi düşünüp çocuğuma haksızlık etmiş olur muyum

Canim benim kul plan yapar kader gülermiş. Şimdiden bu kadar dusunup kendini de bebegi de strese sokma.

Sanirim senin asil kalbini kiran esinin gonulden gelerek isi birak cocugumuza bak dememesi... Ama cagin erkekleri hepsi karisina güvenip para sacmaya bayiliyorlar.

Senin kafanda simdiden bunlar varsa zaten ne kayinvalidene ne bakiciya emanet edemezsin cocugunu zor gelen bir bebekmiş hoş geliyor. Otur evinde kocan ne derse desin bak cocuguna zaten onu kucagina alinca dünyanin tüm gami kederi gidecek ona baktikca mutlu olacaksin. Biraz da kocan sizin icin strese girsin iş dedigin de bulunur ayni sartlarda olmaz farkli sartlarda...

Kendini daha fazla strese sokup o masumu daha simdiden yipratma bebegin kolik olur allah korusun.
aynen dünden beri vicdan azabı çekiyorum ben onu ne kadar bekledim şimdi ona haksızlık yapyrm elimle kolik yapacağım diye kızdım kendime ve sabah daha farklı uyandım dediğiniz gibi kader güler planlarımıza evet kırıldığım eşim arkamda durmadı bu dönemde beni nasıl ağlattı ve oturup izledi kırgınım ama umrumda değil artık o evladım var onun için iyi olacağım

o şuan hala anne babasını ilk aile gibi görüyor. Sanrıım ilk çocuğunuz. Bence bebeğini kucağına aldıktan sonra ilk öncelik siz olacaksınız
evet bende ne yazık ki farkındayım halen onları ailesi olarak görüyr evet annesi babası ama benle bebei ne oluyrz aman annem duymasın onlara sinirlisin aman babam yesin gelsin istesin tavrında peki ben gözlerinin önünde erirken hiç demedin ya o benim eşim bana ne emekler verdi her zaman arkamda durdu hiç mi değerim yokmuş bende hamile hamile yaşatıyorum bunları ona hiç düşünmedi

Benim eşimde senin eşin gibi pısırık asla beni savunmaz, benim ağlamamı umursamaz, bana babası laf söylediğinde susar benim ezilmemi izler, ben kendimi savunmaya çalışsamda olmuyor başedemiyom artık kayınbabamla görümcemle bıktım valla, insan arkasında bir koca desteği arıyor o da yok. Devamlı anam babam ablam diyor, ya ben neyim ben de eşinim ama gözü beni görmüyor konu ailesi olunca.Gerçi herkese ezdiriyor beni komşuya bile, ama en çok ailesine ezdiriyor.Neymiş babasına birşey diyemezmiş, babası bana laf sokup ağlatıyor beni ama onu gören yok. Canım böyle pısırık erkekler ancak kendi annesi babası vefat edince hanımlarının değerini anlıyorlar, o da uzun yıllar sonra, ve o uzun yıllar acı çekerek geçmiş oluyor biz hanımlar için, ömrümüz zehir oluyor. Düşünsene 20 sene sonra kocan senin değerini anlasa nolcak bir kıymeti kalmıcak yılların eşinin ailesi yüzünden ağlamakla geçmiş olcak. Herşey için çok geç olcak, zamanında savunması lazım erkeklerin, kendi anası babası öldükten sonra sana karım demiş boş artık

Boş yere dememişler tandir dölendi ekmek tükendi herif dölendi ömür tükendi diye...

Keşke bunları hamileliği planlamadan önce oturup kararlaştırsaydınız eşinizle beraber. Hani elbette oturup kararlaştırsanız bile evdeki plan çarşıya uymayabilir, yine işi bırakmak zorunda kalabilirsiniz,maddi durumlar değişebilir ya da bakmayı kabul eden aile büyüğü yan çizebilir ama daha ortada bebek yokken bunun kavgasını vermiyor olurdunuz.
Buarada bakıcınızın bir aile büyüğü ya da konu komşu olmaması gerçekten o kadar korkulacak birşey değil. Açık kamera sistemi döşetirsiniz eve, siz bebeğin menüsünü, yaptırılacak aktivitelerin listesini, malzemesini günlük olarak bırakırsınız bakıcı da yaptırır. Yine istediğiniz gibi yetişir çocuğunuz. Babanne ya da anneanneye bırakınca kendi bildiklerini okur sizi dinlemezler, bakıcı ise sadece sizi muhattap alır.

Keşke bunları hamileliği planlamadan önce oturup kararlaştırsaydınız eşinizle beraber. Hani elbette oturup kararlaştırsanız bile evdeki plan çarşıya uymayabilir, yine işi bırakmak zorunda kalabilirsiniz,maddi durumlar değişebilir ya da bakmayı kabul eden aile büyüğü yan çizebilir ama daha ortada bebek yokken bunun kavgasını vermiyor olurdunuz.
Buarada bakıcınızın bir aile büyüğü ya da konu komşu olmaması gerçekten o kadar korkulacak birşey değil. Açık kamera sistemi döşetirsiniz eve, siz bebeğin menüsünü, yaptırılacak aktivitelerin listesini, malzemesini günlük olarak bırakırsınız bakıcı da yaptırır. Yine istediğiniz gibi yetişir çocuğunuz. Babanne ya da anneanneye bırakınca kendi bildiklerini okur sizi dinlemezler, bakıcı ise sadece sizi muhattap alır.
Bakalım en kötü kendim bakacağım benim sıkıntım tamamen ailesine vermemek değil ben o insanları gördükçe hasta oluyorum yam yam gibi kp. özellikle ve çocuk beni anne bilmeyecek bunu yaparlar bilyrm bunu bile bile tmm al ver ailene nasıl diyeyim nasıl kabul edeyim bakıcıda kararsız kaldım çünkü bu şehirde kimseyi pek tanımıyorum sonradan buraya yerleştim çalıştığım içinde mahalle kültürüm olmadı insanlarla kaynaşayım tabi ki slm verdiğim konuştuklarım var ben güvenip içini dışını bildiğim insan yok demek istedim çalıştığım iş yerimin karşısında iki kurumsal firma var kreşlerine kabul ederlerse devam ederim bakıcıda bakarım benim evimde bakacak şartları kabul eden bulursam olur olmazsa bırakırım en kötü işi

2 çocuğumda da 2 yıl ücretsiz izin aldım iyiki aldım herşey olur para da olur ama bidaha çocyklarımın bana bukadar ihtiyacı olmayacak.kendiniz büyütün çocuğunuzu doya doya seve seve mutlu mutlu.çocuk olduktan sonra daha çok sinir olursunuz

Normal şartta bile ben ücretsiz izin kullanılması tarafıyım . Şimdi kesin en az bir sene alın izin . Oarada inşallahhh eşiniz ailesine baktırma fikrinden vazgeçer . Yoksa ben torun bakıyorum diye bence iyice bir havaya giriyorlar .

Normal şartta bile ben ücretsiz izin kullanılması tarafıyım . Şimdi kesin en az bir sene alın izin . Oarada inşallahhh eşiniz ailesine baktırma fikrinden vazgeçer . Yoksa ben torun bakıyorum diye bence iyice bir havaya giriyorlar .
Havalarını geçtim istekleri bitmeyecek gider bakıcıya verim kafam rahat olur eşim maddi açıdan düşünerek annesini diyr ama maneviyat bitecek haberi yok biz şimdiden ayrı düştük dediğim gibi en çok kendim bakmak istyrm şimdiden nasıl bırakırım dyrm inş o zaman herşey güzel olur hayırlı olan olur ben ve bebeğim için

arkadaşım kaç kez yadım okumadınz mı ben bakıcı dedim eşim ailem dedi ama çok direnmiyordu bakarız diyrdu arada geçiyordu tabiki doğmadan düşünelecek konular bunlar şimdi çocuk olunca iş ciddiye bindi ailem dedi e benim lafım ne oldu dedim anlamak mı istemiyor kimse bu yorumları okurken hiç mi duymadınız başta konuşulan verilen sözler tutulmaz diye adam şimdi diretiyor diyrm o zaman konuşulmadı mı ben ilk evlendiğim yıl taşındığım her yerde arada lafını ederdim dört yılda salak mıyım da hiç konu etmeyeyim bu kadar 11 haftalıkken derde düşüyorum sizce 4 yılda ne kadar düşünmüş olabilirm
madem konuşuldu konu. Ne konusulduysa o uygulanır.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza.

İki çocuğum var hepimiz aynı yollardan geçtik. İlk çocuğumda böyle şeyler yaşayacağımı bildiğim için istifa ettim 2 sene ara verdim çocuğuma kendim baktım. Bide biz benim ailem ve elimin ailesiyle aynı sokakta oturuyoruz. Sokağın başında annem ortasında ben sonunda kayınvalidem. 2 yaşında işe başlıycam yine aynı soru deli gibi bakıcı aradım. Bu arada kayınvalidem sürekli dolaylı olarak ben bakmak istiyorum mesajı gönderdi kendi eltileriyle görümcelerimle falan. Nerdeyse kalp krizi geçirecek görmelisiniz tek torun ama istediği boruyu öttürmedi ya. Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren çocuğumun herşeyine ben karar verdim. Hatta Doğum sancım başladı ya 3-4 çeşit yemek yaptım Doğumdan sonra minnet etmemek için. Doğum yaptığım gün ayaklandım. O zaman bile vermedim kendim altını değiştirdim gazını çıkardım besledim.
Sonra dedim tamam sen bak ama benim şartlarımda. Eşimi araya sokmadan böyle böyle istiyorum diye herşeyi söyledim.

Eşim annecimi kesinlikle evet. Laf söyletirmi asla. Ama ben onu araya sokmadan direkt söylerim ne söyleyeceksem. Artık oda benden çekinir herşeyi söyleyemez eşime arkamdan dolduramaz. En son eşim kendi ailesine ikimizde çalışıyorken haberim olmadan 5 bin 10 bin derken bir sene içinde 30-35 bin vermiş. Bende hiç sormadan ikinci çocuğu doğurunca istifa ettim. Madem annesine babasına fazladan verecek parası var. Bende evde çocuklarıma bakarım. Neden istifa ettin dediğinde kayınvalidem kocamın çalıştığı yetiyor artıyor hatta dağıtıyor dedim. Hiç bişey söyleyemedi.
Demem o ki biraz dik durun ve canınız nasıl istiyorsa öyle yapın

Öncelikle Allah yardımcınız olsun, bebeğinizi sağlıkla alın kucağınıza.

İki çocuğum var hepimiz aynı yollardan geçtik. İlk çocuğumda böyle şeyler yaşayacağımı bildiğim için istifa ettim 2 sene ara verdim çocuğuma kendim baktım. Bide biz benim ailem ve elimin ailesiyle aynı sokakta oturuyoruz. Sokağın başında annem ortasında ben sonunda kayınvalidem. 2 yaşında işe başlıycam yine aynı soru deli gibi bakıcı aradım. Bu arada kayınvalidem sürekli dolaylı olarak ben bakmak istiyorum mesajı gönderdi kendi eltileriyle görümcelerimle falan. Nerdeyse kalp krizi geçirecek görmelisiniz tek torun ama istediği boruyu öttürmedi ya. Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren çocuğumun herşeyine ben karar verdim. Hatta Doğum sancım başladı ya 3-4 çeşit yemek yaptım Doğumdan sonra minnet etmemek için. Doğum yaptığım gün ayaklandım. O zaman bile vermedim kendim altını değiştirdim gazını çıkardım besledim.
Sonra dedim tamam sen bak ama benim şartlarımda. Eşimi araya sokmadan böyle böyle istiyorum diye herşeyi söyledim.

Eşim annecimi kesinlikle evet. Laf söyletirmi asla. Ama ben onu araya sokmadan direkt söylerim ne söyleyeceksem. Artık oda benden çekinir herşeyi söyleyemez eşime arkamdan dolduramaz. En son eşim kendi ailesine ikimizde çalışıyorken haberim olmadan 5 bin 10 bin derken bir sene içinde 30-35 bin vermiş. Bende hiç sormadan ikinci çocuğu doğurunca istifa ettim. Madem annesine babasına fazladan verecek parası var. Bende evde çocuklarıma bakarım. Neden istifa ettin dediğinde kayınvalidem kocamın çalıştığı yetiyor artıyor hatta dağıtıyor dedim. Hiç bişey söyleyemedi.
Demem o ki biraz dik durun ve canınız nasıl istiyorsa öyle yapın
Bir bilseniz ne çok isterim çocuğuma kendim bakayım ama sadece sorun para değil çalışmak istememin birçok nedeni var benim evliliğim devamlı eşimin ailesinin yüzünden sallantıya giriyor olur da en sonunda çocuk da olacak daha çok karışacaklar bende cinnet anıyla çıkar gidersem ayaklarımın üstünde durayım evladımı kimseye vermeyeyim diye iş önemli diye. herkes için önemlidir kimisi sadece borç kimisi iş yeri iyi kimisi iyi kazanıyor ben hepsi ağır basanda eşime olan güvensizliğim önce borç diyrdum konuyu açarken ama zaman geçti anladım ki sadece eşim kendini düşünmüş ben niye borcu düşüneyim böyle insanla da sonu sağlıklı ilişki şuan göremiyorum o zaman iş bırakmanın boyutu değişiyor evet çok zor durumda kalsam bırakırım ister bakar ister çeker gider. bu çocuğu isterken beklerken birgün kocamla aramda bunlar geçecek güvenim sarsılacak nerden bilirdim en güzel günlerimizdi sözde o kadar bekledik şimdi zehir gibi geçiriyoruz

şuan tek düşündüğüm bebeğim iyi olsun sağlıklı olsun onun annesi benim ve böyle bilmesi için onun için en doğrusu neyse doğum sonrası karar vereceğim tabi bakıcı birinci planda aklımda olacak allah hayırlı olanı ver diye dua ediyorum pişman etme diye yalvarıyorum uyku aralarında bakalım

Bir bilseniz ne çok isterim çocuğuma kendim bakayım ama sadece sorun para değil çalışmak istememin birçok nedeni var benim evliliğim devamlı eşimin ailesinin yüzünden sallantıya giriyor olur da en sonunda çocuk da olacak daha çok karışacaklar bende cinnet anıyla çıkar gidersem ayaklarımın üstünde durayım evladımı kimseye vermeyeyim diye iş önemli diye. herkes için önemlidir kimisi sadece borç kimisi iş yeri iyi kimisi iyi kazanıyor ben hepsi ağır basanda eşime olan güvensizliğim önce borç diyrdum konuyu açarken ama zaman geçti anladım ki sadece eşim kendini düşünmüş ben niye borcu düşüneyim böyle insanla da sonu sağlıklı ilişki şuan göremiyorum o zaman iş bırakmanın boyutu değişiyor evet çok zor durumda kalsam bırakırım ister bakar ister çeker gider. bu çocuğu isterken beklerken birgün kocamla aramda bunlar geçecek güvenim sarsılacak nerden bilirdim en güzel günlerimizdi sözde o kadar bekledik şimdi zehir gibi geçiriyoruz

şuan tek düşündüğüm bebeğim iyi olsun sağlıklı olsun onun annesi benim ve böyle bilmesi için onun için en doğrusu neyse doğum sonrası karar vereceğim tabi bakıcı birinci planda aklımda olacak allah hayırlı olanı ver diye dua ediyorum pişman etme diye yalvarıyorum uyku aralarında bakalım

O zaman size verebileceğim tek tavsiye iyi bi bakıcı bulun. Ücretli Doğum izninizde de yanınızda olsun tam gün değil yarım gün belki hafta bi kaç yarım gün. Hem size yardımcı olur hemde içinize siner. Binlerce öyle anne var çocuğunu bakıcıya bırakan. Annemin bi arkadaşı var senelerce bi çocuğa baktı hafta sonları burnumda tütüyor derdi. Çocuk üniversiteye gidiyor hala arayıp sorar. Çooook güzel bakan bakıcılar var. Mutlu anne mutlu bebek. Sizi üzen insanlar çocuğunuzu mutlu edemez

O zaman size verebileceğim tek tavsiye iyi bi bakıcı bulun. Ücretli Doğum izninizde de yanınızda olsun tam gün değil yarım gün belki hafta bi kaç yarım gün. Hem size yardımcı olur hemde içinize siner. Binlerce öyle anne var çocuğunu bakıcıya bırakan. Annemin bi arkadaşı var senelerce bi çocuğa baktı hafta sonları burnumda tütüyor derdi. Çocuk üniversiteye gidiyor hala arayıp sorar. Çooook güzel bakan bakıcılar var. Mutlu anne mutlu bebek. Sizi üzen insanlar çocuğunuzu mutlu edemez
aynen demi mutlu anne mutlu bebek bunun için bu kadar stresim
ne güzel işte bana da denk gelir inş öle hayırlı bir insan
beni şimdiden etkiledi böyle evladı gibi sevmesi özlemesi
ben herhalde çok titiz bir anne olurum benim için herşey önemli
en önemlisi dediğiniz gibi merhamet sahibi insan bulmak
allahım herkese yardım etsin inş herşey güzel olur

Sen doğumu da annenin yaşadığı şehirde yap. Odun kocan da gece rahat rahat uyusun... kocanın ailesi lohusalığı da zehir eder sana.

Sen doğumu da annenin yaşadığı şehirde yap. Odun kocan da gece rahat rahat uyusun... kocanın ailesi lohusalığı da zehir eder sana.
kaç gündür konuşmuyoruz c.tesi ailesini yemeğe davet ettim bu halimle yoruldum geceye kadar hiç bşy yemedim pazar günü onların gezmelerine katılmadığım için benden nefret ediyor.
Dün anladım ki çocuğumu onlara verirsem evliliğim zehir olacak ve bitecek
bitmesinden korkmuyorum korktuğum bitene kadar çekeceklerim ve tek olmayacağım
çocuğumda olacak herşeyi görecek

ailemin yanına gidersem herşey sıkıntı olur köyde oturuyorlar orada hava sürekli soğuk
kış çok geçiyor köye hastane uzak bşy olsa gidemem herşeyi düşünüyorum herşeyi ailesini
seçip gitse diyorum gerçekten artık istyrm ben bakarım evladıma 4 yıldır mutlu olamadım
hiç görmedi bu saatten sonra artık hiç bşy beklemiyorum

sakın ama sakın. kendin bak çocuğuna eşin de gözünü açsın artık
evlenirken destek olmadılar biz ayrılalım diye herşeyi yaptılar
benim hakkımda tüm akraba komşularıyla konuştular oğlumuzun
peşinde biz onu istemiyoruz dediler maddi manevi hiç destek olmadılar

ev alacaktık kredi için emekli kefil gerekiyordu kp. dedik olmaz dedi
dünya hali ben kimseye kefil olmam dedi evi kendi çabamızla aldık

tüp bebek için son gün transfer olacak arabasını istedik ilk defa
yok dedi

şimdi ben bu insanlara nasıl olmalıyım da çocuğumu bunlara vereyim
kocamın gözününde açılacağını sanmıyorum eşim beni hiç anlamadı ve anlamayacakta
artık o beklentimde dün bitti
şimdi hayat nere sürüklerse aklımda birçok şey dönüyor doğum yapacağım zaman
hastanede kim yanımda olacak bebeği kim giydirecek annem yok kardeş yok burda
kimsede gelemez okulları var annem hasta yürüyemiyor komşuya desem saat kaçta doğum olur
kime böyle bir teklif edilir bilmiyorum iki günde yaşadıklarıma inanamıyorum bir pazar gezmesiyle
evliliğim bitti bu şehirde tek kaldım karnımdaki çocukla eşim beni attı evden git öl diyor bana

bu kadar sallantıda bir evlilikte, neden çocuk yapmak için direttiğinizi sorgulamaya başladım haliyle. ve maddi manevi çok çaba gösterdiğiniz belli.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin. Evlat sahibi olmak çok güzel ve zorlu bir süreç.
Kv istemiyorsun, annen gelemiyor. Eşin de zaten bakmam deyip tepkisini koymuş.
Bu süreci daha önce konuşup kritik etmemişsiniz belli. kimseyle?..

nasıl yardımcı olsak ..

bu kadar sallantıda bir evlilikte, neden çocuk yapmak için direttiğinizi sorgulamaya başladım haliyle. ve maddi manevi çok çaba gösterdiğiniz belli.
Rabbim herşeyin hayırlısını versin. Evlat sahibi olmak çok güzel ve zorlu bir süreç.
Kv istemiyorsun, annen gelemiyor. Eşin de zaten bakmam deyip tepkisini koymuş.
Bu süreci daha önce konuşup kritik etmemişsiniz belli. kimseyle?..

nasıl yardımcı olsak ..
buraya konu açtığıma çok pişman oldum ben defalarca yazdım ama herkes
sanki hiç düşünüp bu kadar sıkıntılı olduğum insanlara çocuk vermek istememi düşünmemişm gibi
yadırgıyorlar daha 11. haftadayım derde düştüm kimisi düşünecek çok zamanın var diyr niye dert ediyrosun diye sitem ediyor kimisi bu işler başta konuşulur diyr ben herşeyin farkındayım başta ki düşüncem vermemek
şimdi ise diretip vermesem allah korusun bakıcıda bşy olsa eşim kesin boşar ve ben haklı çıktım der
diyelim fedakarlık yaptım verdim bu sefer evladımı benden uzaklaştıracaklar beni bilmeyecek ben zaten onları sabah akşam gördükçe rahatsız olacağım kötü olacağım bi de çocuğumu öle görsem nasıl olurum mutsuz hasta bir anne vermek istemiyorum

bugüne kadar eşimi hiç böyle tanımamıştım bir pazar gezmesine gitmedim diye benimle tüm ipleri kopardı
etmediği hakaret kalmadı demek ki ben daha çok görüştükçe sıkıntı yaşayacağım ve beni anlayan bir eş olmayacak
onu görüyrm

herkese yorumlarından yardımcı olmaya çalışmalarından okuyanlara vakit ayıranlara fikir üretenlere tşk
ederim kendim yazarken işinde olduğum durumu karışık buluyorum o yüzden kimseden bana bir yol gösterin diyemem
zamanla göreceğim ya bakıcı ya ailesine vereceğim boşanacağım ya da kendim bakacağım ben dört yılda gördüm ki
hep ağlamışım fedakarlık göstermişim ama insanlar benden daha fazlasını daha fazlasını istemiş kör topal bugüne geldik

bana yıpranmış tükenmiş bir ben bıraktılar tüm bunlar geç anladım eşimin eseri beni ezdirmiş ben görmemişim

bilmiyorum yazarken bile kötüyüm ağlamamak için zor tutuyrm kendimi çıkmazdayım
oysa ben ne ne kadar bekledim cocugumu öyle ki cocugum beni sevmeyecek kendine alıştıracaklar
cocugumun üstünde hakkım olmayacak diye düşünüyorum ve bunların hepsinin olacağını da bilyrm
Ben olsam çocuğumu bırakmazdım , ki bırakmadım. Yoksa çok mutsuz olacakmışsınız gibi duruyor . Bende olurdum . İş hayatımı tamamıyla değiştirmiş oldum , pişman değilim . Şimdi ikinci geliyor bi büyüsünler kariyer hayatıma devam edeceğim . Şuan evimde çalışmalarımı yapıyorum

Back