kendimi düşünüp çocuğuma haksızlık etmiş olur muyum

Torunlarına karşı nasıl olurlar peki sizce ? İlk torun mu ?

neden kendını daha sımdıden bunun için strese sokuyorsun kı herkes gıbı ısıne devam et sonrasında da doğum iznin olacak zaten doğumdan sonra bırkaç ayda rapor alırsın böylece bebek bıraz ele avuca gelmış olur o zamana kadar sorar soruşturur uygunda bir bakıcı bulursun. ( iyi bakanını da bulursun merak etme sadece ilk kez sen çocuğunu emanet etmıyorsun kı ) 3-4 yasına gelınce de kreşe başlar olur bıter. muhtaç değilsin ki onlara sonuçta

Ben kendi çocuğumu kendim büyütmek istiyorum demek zor olmamalı. Belli bir yaşa gelene kadar ben büyütücem diyin. Çher derayı okumadım ama durumunuz mu kötü çalışmak zorunda mısınız? Yaptığınız iş masa başı ise iş yerinizle görüşüp evden çalışmayı istediğinizi söyleyin en kötüsü.

aynen dediğiniz gibi çünkü bana çok çektirdiler ben ayda bir görüşüp böyle yıpranıyrsam
hergün neler yaşarım allahım sen yardım et iyi insanlarla karşılaştır
Amin inşallah. Ben eşimin ailesiyle iyi anlaşırım ama bizimkilerde de hep bir biz çok üstünüz, çok iyiyiz ve ben kendi işime bakarım havası vardır. Notunu verirsin ya bir insanın. Geçen sene, oğlumun kursu var ve o gün ben tüp bek tedavisine gidiyorum. Görğmcem oğlu da aynı kursa gidiyor. Kendi çocuğunu zaten götürüyor, abla oğlumu da yanında götürür müsün dedim, 7 yaşında, uslu çocuklar. Ve kurs bitene kadar ben dönmüş olacağım. Yok valla, ben yoruluyorum, götüremem dedi. Aldım oğlumu kendinle beraber hastaneye götürdüm, o süreçleri hiç görmesini istemediğim halde. Ki iki sokak var aramızda.

Biliyor ki, aynı şeyi benden istese, hiç düşünmeden yaparım. Yaptım da. Bunun tercümesi, çok yorulduğum için götürmüyorum değil, benden çok lüzumu olmadıkça bir şey isteme demek. Ben de öyle yapıyorum mümkün oldukça.

Ve bu sene, oğlumu eşime bırakıp, bir haftalığına yurt dışına çıktım. Çıkarken de 40 defa tembihledim eşimi. Bırakma, işe götür diye. Ama eşim 3 gün bırakmış. Evde benim oğlum için olan ekstra bir şey yok çok fazla. Normal düzen. 8 yaşında bir çocuk ve zaten çoğunluk kuzenleriyle oynayarak geçiyor. Eşime bir şey demiyorlar tabi. Tabi ki getir diyorlar. Ama ben döndükten sonra, görümcelerimden kırk kere, kendi çocuğu gibi baktı, başkası yapmaz gibi sözler duydum.

Evet, çok güzel bir şey yaptığın ama sen söylemeden önce, bırak ben teşekkür edeYım. Bir de yaptığını özellikle söyleyince, daha kıymetli olmuyor, kıymeti azalıyor yaptığın iyiliğin.

Yine de iyi midir, evet iyidir. Halasıdır ve bırakmak istemesem bile, biüliyorum ki seviyor oğlumu gönülden. Ayrıca sırf bana değil, kendi ailesine de tutumu budur genelde.

Yani bu iyi bir aile ve 8 yaşında uslu bir çocuk. Sen bu kadar dertliysen, bir bebeğin sorumluluğu çok daha sıkıntıyarsokacak ilişkinizi. Hiç bir şey bulamazsam, çaloşmazdım ben yerinde olsam. Ama dediğim gibi zamanın var iyi bir bakıcı bulmak için.

aynen araştırsam hayırlı birini temiz birini bulsam yoksa ben çocuğuma bu fedakarlığı yapayım derken kendime en büyük kötülüğü yapacağım sonra beni beğenmeyen çocuk hasta gören koca elimde olacak

inş bulurum bulamazsam beni çok kötü günler beklyr

6 ay gibi bi süre değil mi Doğum izni? Sen doğrucanda çocuk ele avuca gelcekte sen ondan sonra düşün! O zmna aranız düzelir belki.
Hamileliğimde Bnde çok sinr krizleri geçirdim Şmdi o kadar pişmanımki yavrumu yıpratmaya hiç değmezmiş.
Bn 3 yaşına kadar sabreder kv.me baktırırdım herhalde CNm. hiç tanımadığım birine emanet etmezdim. 3 yaşından sonrada kreşe verirsin ztn. Bebeğin için sabret.

Genelde kaynana ve kızın annesi değişimli bakıyor 3 ay biri 3 ay diğeri kızın yanında ikamet etmeyen kız anneleri bu şekilde torununa bakıyor ama anlattığın gibiyse yakında olanına bakacaksın mahalleden veya aynı sitede oturandan hem başkalarındanda bilgi alabiirsin yani en yakın komşularından araştıracaksın evde oturan yetişkin kadın çok paraya ihtiyaçta çok şimdiden araştır insanlarla kaynaş sosyal ol ,talep et geri dönüş mutlaka olur

Hamileliğin verdiği duygusallık var biraz da, nasıl düşünürsen öyle olur derler, öncelikle kötü düşünceleri kafanızdan atın, maddi olarak problem olmayacaksa bence kendiniz bakın evladınıza bir süre, belli ki çok isteyerek anne olmuşsunuz, evladınızı emanet etmek istemiyorsanız ve aranızda da zaten problemler varsa bebek olunca bu problemler hem ruh sağlığınızı hem evliliğinizi etkileyecek. Çünkü anlaşamadığınız insanlarla sürekli birarada olacaksınız. Üstelik hamilelik lohusalık bunlar duygusal süreçler. Ben de çok sıkıntı çektim, aileler arasında kaldım, farkettim ki en güzeli kimseden birşey beklememek, isteyen zaten canı istediği zaman gelip yardım ediyor, siz rica edince her zaman eziliyorsunuz, belki bakıcıların baktığı çocuklar bu aile içi anlaşmazlıklara şahit olmadığı için daha mutlu bile olabilir, şuanda kendim bakıyorum evladıma çok şükür, Allah nasip ederse ikinciye de bakacağım. Ben daha sonra çalışmayı tercih ettim, ama iyi bir insan olursa 5,6 aydan sonra ek gıdaya başlıyorlar, bakıcı fikrini de düşünebilirsiniz. Veya 3 yaş sonrası kreş olabilir. Tek çözüm eşinizin ailesi değil bence.

Ya bişeyleri abartmaktan çözüm üretemiyorsunuz. Daha çocuk nohut kadar ağlayarak düşüreceksiniz. Takmayın evet deyin her seferinde çocuk doğa in izniniz bitince çocuk bensiz durmuyor ağlıyor huysuz çok çalışmak istiyorum ama engel oluyor diye söylenin büyütün bebeğinizi. Komşumun kızı böyle yaptı suan hem istediğini elde etti hem kavgasız sorunsuz mutlu mutlu evli.

Bebeginiz çok küçük olacak inanin. 11 aylik bebegim var ve ise donemeyecegim kadar küçük benim.için. kendi cocugunuza kendiniz bakın. Bebeginiz bir gün büyüyecek ve onunla geciremediginiz zaman için çok uzuleceksiniz

Bu sartlar altinda hic düşünme kendin bak hem o dogunca kimseye guvenip birakmak istemezsin zaten.

Keşke hamilelik öncesi eşinizle bir konussaydınız. Ben bebeğine annesinin bakması taraftarıyım,maddi durumu ona göre ayarlayabilirdiniz belki. Sonrasında da kreş düşünebilirdiniz.
Sanırım ben olsam eşime maaşımı yokmuş gibi kenara atmayı teklif ederdim. Hem birikmiş param olur(doğum parası da alacaksın) hem de sen işten ayrıldığında grçinrbiliyor musunuz görmüş olursunuz.
Bir de her şirket kabul etmez de seni doğum izinlerinden sonra onlar çıkarırlar mı ilerde sorarsın. Tazminatla işsizlik parası alırsın

Bakıcı tutun kamera sistemi taktırın eve de kontrol edersiniz, ne var ki benim çevremde herkes böyle yapıyor hepsininki evlat...

allah yardımcın olsun cnm
iki ucu ... degnek çalışsan bir türlü ayrılsan başka türlü
aynen allahım yardım etsin kimse anlamıyor onlara göre büyütüyorum
4 yıl neler yaşadım çocuktan önce hep derdim çocuğum enim terbiyemle büyüsün
şimdi o kadar bekle tedavi gör ağla sızla sonra git senin evin çocuğun olmasın diye
çabalayanlara evladını ver alın sevin hakkınız

Valla ben olsam oyle insanlara evladımi emanet etmezdim. Getirdiği ekmegi geri goturmel kalan yemegi istemek nedir. Siz çalışmayın belki para da istemezler.

Bakıcı tutun kamera sistemi taktırın eve de kontrol edersiniz, ne var ki benim çevremde herkes böyle yapıyor hepsininki evlat...
evet herkesin evlat sadece benim özel demiyorum ama birileri muhakkak azda olsa emindir bakıcısından
ben bu şehirde kimseyi tanımıyorum gördüğüme selam verir iki dk konuşurum amam dediğim insan
inanılmaz sigara içen biri çıktı hepsi öle değildir bulunur tabi ki fakat amalarım var ya bşy olsa eşim sen anneme vermedin
bunlar oldu diye üstüme gelirse biliyorum ki o duruma gelirsek kesin boşanırız bilmiyorum birçok olacaklar var ben neler yaşayacağımı biliyrm iki seçenek var ya çok iyi bakıcı bulmak ya da işten çıkmak kv. seçeneğini çıkardım çünkü evladım içinde olsa bunu yapmayacağım biliyrm ki onların elinde çocuk beni bilmeyecek

Valla ben olsam oyle insanlara evladımi emanet etmezdim. Getirdiği ekmegi geri goturmel kalan yemegi istemek nedir. Siz çalışmayın belki para da istemezler.
artık açık açık istemeyi bıraktılar baktılar olmuyor fırsatçılık başladı iki yıldır. arabayla petrole yanaşır benzin dibi görmüştür almaz bizim bindiğimiz anı yakalar ve benzini aldırır eşime ya üstümde yok der bir yerde oturulsa yediklerini içtiklerini ödettirir

10 kişilik. c.tesi yemeğe çağırdım pazar günü tekrar bir araya geldiler ben gitmedim benim gözleri bağlanmış eşim onlara bi daha yemek ısmarladı daha dün masraf yaptım davet ettim ertesi gün bir daha yani bunları gördükçe nasıl sabah akşam görüşeyim

Bakıcı güvensiz geliyorsa sadece oturma odasına kamera taktırarak içinizi biraz da olsa ferahlatırsınız.

Sizin güveninizi kazanamamış insanlara çocuk emanet etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…