- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
Torunlarına karşı nasıl olurlar peki sizce ? İlk torun mu ?direk çalış demiyor ama çalışırsan iyi olur diyr içnden direk işe gitmemi istedini biliyrm ama bana ve bebeğimize olacakları düşünmüyor ben mutsuz bir anne olduğumda çocuğum daha çok benden uzaklaşır olacakları biliyorum. istersen çalışma diyr ama yarım ağızla gönülsüzce ben zaten onun için çalışmyrm onun vereceği kararla değil ben eğer bu yerimi kaybedersem bi daha iş anlamında toparlanamam bu meslekte rahat olacağın iş bulmak zor meslekten bir yıl uzaklaşmak bile maalesfki kötü keşke iş yerimin yanında kreş olsaydı keşke annem yanımda olsaydı keşke çok güvendiğim biri olsaydı bu şehirde hayatım boyunca herşey zorla oldu evlilik okuma meslek çocuk. çocuğu bulduk şimdi başka derdimiz çıktı
Ben kendi çocuğumu kendim büyütmek istiyorum demek zor olmamalı. Belli bir yaşa gelene kadar ben büyütücem diyin. Çher derayı okumadım ama durumunuz mu kötü çalışmak zorunda mısınız? Yaptığınız iş masa başı ise iş yerinizle görüşüp evden çalışmayı istediğinizi söyleyin en kötüsü.merhaba arkadaşlar 2,5 aylık hamileyim ve çalışıyorum eşime göre çocuk doğduktan sonra ben yine işe devam edeyim çocuğuma ailesi baksın
arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim ve evlenirken eşimin ailesinden çok çektim tek kuruşun hesabını yaptılar ve onlardan hiç birşey almadan istemeden beklemeden evimizi kurduk.
derken tüm düğün ev kurma sıkıntılarımız geçti bunlar sözde yanımızda oldular tabi yine içlerinde bana karşı oğlumuzu elimizden aldı düşünceleri vardı halen de var yanımızda olmak istemelerinin sebebi kendilerinin dedikleri elaleme karşı bir arada olalım
tabi ben çok gidip gelmedim ayda bir ama o ayda bir gitmek gelmek bile huzur kaçırmaya yetiyordu bana ters gelen tuhaf gelen davranışlar hal haraketler sözler derken kör topal sözde aile ilişkisi bugüne geldi tabi benim tüm sinir sistemim mahvoldu.
şimdi arkadaşlar kendimi geçtim yapılan yapıldı kimse arkamda durmadı sahip çıkmadı eşim dahil.
çocuğum doğduğu zaman bunlara verirsem daha çok görüşmüş olacağım ve kp. sürekli istekleri olacak
çocuk baktığı için bu şehirde hiç akrabam yok annemde gelemez hasta bakıcı deseniz güvenemiyorum
iyi bakar mı var mı etrafta yakında biri kimseyi de doğru düzgün tanımıyorum çalışmazsam bir süre işten uzaklaşmış olurum ve tekrar iş bulmam zorlaşacak kaç yıllık emeğim boşa gidecek iş bulma düzen oturtma sürecini başa saracağım.
eğer çocuğumu verirsem baksınlar diye iyi bakarlar ama ben mutsuz bir anne olacağım çocuğuma yansıtacağım.
nasıl yapacağımı bilmiyorum çocuğum için katlanmak istyrm ama ya ben daha kötü olursam çünkü beni sinirlendirseler günlerce sinirlerim yıpranıyor hasta oluyorum aklımdan dedikleri çıkmıyor bu durumu gören maalesef ki kocam yok benim bu derece kötü olduğumu etkilendiğimi gören kocam yok
tek başıma kaldım diyebilirim bildiğim bir akraba komşu olsa verirdim çocuğumu ama yok maalesef c.tesiden beri ağlıyorum eşimle bu konuda karşı karşıya geldik beni anlamıyor bugünlerim zehir oldu
Amin inşallah. Ben eşimin ailesiyle iyi anlaşırım ama bizimkilerde de hep bir biz çok üstünüz, çok iyiyiz ve ben kendi işime bakarım havası vardır. Notunu verirsin ya bir insanın. Geçen sene, oğlumun kursu var ve o gün ben tüp bek tedavisine gidiyorum. Görğmcem oğlu da aynı kursa gidiyor. Kendi çocuğunu zaten götürüyor, abla oğlumu da yanında götürür müsün dedim, 7 yaşında, uslu çocuklar. Ve kurs bitene kadar ben dönmüş olacağım. Yok valla, ben yoruluyorum, götüremem dedi. Aldım oğlumu kendinle beraber hastaneye götürdüm, o süreçleri hiç görmesini istemediğim halde. Ki iki sokak var aramızda.aynen dediğiniz gibi çünkü bana çok çektirdiler ben ayda bir görüşüp böyle yıpranıyrsam
hergün neler yaşarım allahım sen yardım et iyi insanlarla karşılaştır
aynen araştırsam hayırlı birini temiz birini bulsam yoksa ben çocuğuma bu fedakarlığı yapayım derken kendime en büyük kötülüğü yapacağım sonra beni beğenmeyen çocuk hasta gören koca elimde olacakbazen yedi kat el daha iyi oluyor.baktırdığınıza pişman olursunuz sadece bulunduğunuz yerde çocuk bakımı ihtiyacı olan kişi siz değilsinizdir.sizin durumunuzda olan bakıcı arayan bulan insanlara ulaşırsanız daha iyi fikir alış verişiniz olur.
inş bulurum bulamazsam beni çok kötü günler beklyrAmin inşallah. Ben eşimin ailesiyle iyi anlaşırım ama bizimkilerde de hep bir biz çok üstünüz, çok iyiyiz ve ben kendi işime bakarım havası vardır. Notunu verirsin ya bir insanın. Geçen sene, oğlumun kursu var ve o gün ben tüp bek tedavisine gidiyorum. Görğmcem oğlu da aynı kursa gidiyor. Kendi çocuğunu zaten götürüyor, abla oğlumu da yanında götürür müsün dedim, 7 yaşında, uslu çocuklar. Ve kurs bitene kadar ben dönmüş olacağım. Yok valla, ben yoruluyorum, götüremem dedi. Aldım oğlumu kendinle beraber hastaneye götürdüm, o süreçleri hiç görmesini istemediğim halde. Ki iki sokak var aramızda.
Biliyor ki, aynı şeyi benden istese, hiç düşünmeden yaparım. Yaptım da. Bunun tercümesi, çok yorulduğum için götürmüyorum değil, benden çok lüzumu olmadıkça bir şey isteme demek. Ben de öyle yapıyorum mümkün oldukça.
Ve bu sene, oğlumu eşime bırakıp, bir haftalığına yurt dışına çıktım. Çıkarken de 40 defa tembihledim eşimi. Bırakma, işe götür diye. Ama eşim 3 gün bırakmış. Evde benim oğlum için olan ekstra bir şey yok çok fazla. Normal düzen. 8 yaşında bir çocuk ve zaten çoğunluk kuzenleriyle oynayarak geçiyor. Eşime bir şey demiyorlar tabi. Tabi ki getir diyorlar. Ama ben döndükten sonra, görümcelerimden kırk kere, kendi çocuğu gibi baktı, başkası yapmaz gibi sözler duydum.
Evet, çok güzel bir şey yaptığın ama sen söylemeden önce, bırak ben teşekkür edeYım. Bir de yaptığını özellikle söyleyince, daha kıymetli olmuyor, kıymeti azalıyor yaptığın iyiliğin.
Yine de iyi midir, evet iyidir. Halasıdır ve bırakmak istemesem bile, biüliyorum ki seviyor oğlumu gönülden. Ayrıca sırf bana değil, kendi ailesine de tutumu budur genelde.
Yani bu iyi bir aile ve 8 yaşında uslu bir çocuk. Sen bu kadar dertliysen, bir bebeğin sorumluluğu çok daha sıkıntıyarsokacak ilişkinizi. Hiç bir şey bulamazsam, çaloşmazdım ben yerinde olsam. Ama dediğim gibi zamanın var iyi bir bakıcı bulmak için.
Hamileliğin verdiği duygusallık var biraz da, nasıl düşünürsen öyle olur derler, öncelikle kötü düşünceleri kafanızdan atın, maddi olarak problem olmayacaksa bence kendiniz bakın evladınıza bir süre, belli ki çok isteyerek anne olmuşsunuz, evladınızı emanet etmek istemiyorsanız ve aranızda da zaten problemler varsa bebek olunca bu problemler hem ruh sağlığınızı hem evliliğinizi etkileyecek. Çünkü anlaşamadığınız insanlarla sürekli birarada olacaksınız. Üstelik hamilelik lohusalık bunlar duygusal süreçler. Ben de çok sıkıntı çektim, aileler arasında kaldım, farkettim ki en güzeli kimseden birşey beklememek, isteyen zaten canı istediği zaman gelip yardım ediyor, siz rica edince her zaman eziliyorsunuz, belki bakıcıların baktığı çocuklar bu aile içi anlaşmazlıklara şahit olmadığı için daha mutlu bile olabilir, şuanda kendim bakıyorum evladıma çok şükür, Allah nasip ederse ikinciye de bakacağım. Ben daha sonra çalışmayı tercih ettim, ama iyi bir insan olursa 5,6 aydan sonra ek gıdaya başlıyorlar, bakıcı fikrini de düşünebilirsiniz. Veya 3 yaş sonrası kreş olabilir. Tek çözüm eşinizin ailesi değil bence.bilmiyorum yazarken bile kötüyüm ağlamamak için zor tutuyrm kendimi çıkmazdayım
oysa ben ne ne kadar bekledim cocugumu öyle ki cocugum beni sevmeyecek kendine alıştıracaklar
cocugumun üstünde hakkım olmayacak diye düşünüyorum ve bunların hepsinin olacağını da bilyrm
Bu sartlar altinda hic düşünme kendin bak hem o dogunca kimseye guvenip birakmak istemezsin zaten.sadece o değil kp. para ister görümcem onlarda kalıyor evli ve çocuğuda onlarda onlar bakıyor ve onlardan istemedi
benden ister zaten bakıcı da tutsam vereceğim para sorun o değil sorun aç gözlülük diğer torundan almıyorsan neden
benden istyrsun ve istekleri bitmez birini yemeğe çağırsa yapacağı yemeğin parasını benden istyr bir yere borcu var benden istyr düğüne gidecek takı parasını benden istyr yani anlamadığım bende ev geçindiyrm borç ödüyrm nerden bu rahlığı buluyr anlamyrm sanki yapmak zorundayım gibi davranıyor ihtiyaç sahibi insanlarda değilller benden daha iyiler borçları yok ev kendileriinin arabaları var emekli daha da yetinmiyor biz destek olmadık bari çocuklar kendileri ayakta dursun karışmayalım yok
aynen allahım yardım etsin kimse anlamıyor onlara göre büyütüyorumallah yardımcın olsun cnm
iki ucu ... degnek çalışsan bir türlü ayrılsan başka türlü
evet herkesin evlat sadece benim özel demiyorum ama birileri muhakkak azda olsa emindir bakıcısındanBakıcı tutun kamera sistemi taktırın eve de kontrol edersiniz, ne var ki benim çevremde herkes böyle yapıyor hepsininki evlat...
artık açık açık istemeyi bıraktılar baktılar olmuyor fırsatçılık başladı iki yıldır. arabayla petrole yanaşır benzin dibi görmüştür almaz bizim bindiğimiz anı yakalar ve benzini aldırır eşime ya üstümde yok der bir yerde oturulsa yediklerini içtiklerini ödettirirValla ben olsam oyle insanlara evladımi emanet etmezdim. Getirdiği ekmegi geri goturmel kalan yemegi istemek nedir. Siz çalışmayın belki para da istemezler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?