Kendimi dinliyorum durmadan

Allah korusun seni ya bunlar ne böyle..
Yazını okuyunca aklıma ilk gelen sadaka vermek oldu. Sadaka belaları def eder.
Besmele çekmeden bir iş yapma. Dua et. Uyurken, evden çıkarken Ayetel Kursi oku.
Tek kalırsan her şeyi kafana takarsın. Yalnız kalmamaya çalış.
Tedavilerini de aksatma..
Rabbim yardımcın olsun çok üzüldüm..

Sabahları Protinum
Akşamları Famodin 40 lık
Aralarda 8 kere Rennie
geçmiş olsun attraente.
mesajlarından az çok biliyorum seni.
şaşırmadım desem yalan olur.
ben seni böyle dirayetli güçlü sağlam bir kadın olarak hayal etmiştim hep:))
hastalıklar da bizler için elbet tabi.
sadece üstüste yaşamışssın ve yıpranmışssın.
aillendeki hastalık öykülerinde benzer durumu yaşayanlar var mı?
hastalanmaktan çok korkuyorum demişsin hatırlıyorsam sanırım bu korku seni esir almış gibi.
hayatında acı tecrübeler yaşayan insanların da hasar görmemeleri pek kolay değil.
hele ki hassas yaradılışta ve ince düşünen bir insansan.

Yutakla yemek borusu arasında, gırtlak hizasında kalıyor, bir kere hortumla çıkardılar, yutma testi sırasında da doktor ağzıma bir uyuşturucu sıktı ve boğazıma soktuğu bir aletle aldı. Adamın gözleri fal taşı gibi açıldı, üzerine bir litre su içtim ama hala orada :) Olmaz dedi, yerçekimine aykırı bir kere, orada bir şey kalamaz dedi ama kalıyor işte :) Sonra da nörolojiye sevk etti, onlarda psikiyatriye ama sonuç yok, hala eritiyorum ilaçları
Yani içerden somut birsey çıkardılar degil mi ? Yani gördüler kesinlikle somut birsey ?Peki yemek yerken öyle birsey oluyor mu hiç ? Cunku hem doktorun dediği gibi yercekimine bayağıbdirenmis oluyor ayrıca agizdaki o salgilara rağmen neden erimiyor....
Cok cok gesmis olsun.....
Doktorumuz ne teşhis koydu peki Psikiyatrist ten bahsediyorum ?

Geçmiş olsun Allah şifa versin, biraz her şey üst üste gelmiş...

Şu an hangimiz doktora gitsek check up yaptırsak neler çıkar kimbilir. Eğitim ve araştırma hastaneleri çok didikliyor şu bölümde görsün bu bölümde görsün elinde bir torba ilaçla dönüyorsun eve. Sen ilacı yutamadığın için gitmişsin bir sürü branş araştırmış durumunu...

Biz de ilaç prospektüsü okunmadan o ilaç içilmez o küçücük kağıt parçası insanın kafasına bir ton soru yüklüyor ve insan zehir içiyormuş gibi geliyor. Doktorlar bana okuma diyor...

Sana tavsiyem bazı insanlar hap yutmakta zorlanır yutamaz, bunu muhakkak doktoruna belirt hap yutamadığını gerekirse likit versiyonlarını vermelerini iste, ya da eritip içmen mümkünse öyle al...

Benim de mide sorunlarım var çantamda Rennie ile geziyorum, kronik faranjitim de var, onun içinde boğaz spreyim var baş ucumda acıma hissettiğimde bir fıs sıkıyorum...

Stres de mide yanmasını arttırıyor bu arada...

Her gün sabah akşam ilaç içmek nasıldır iyi bilirim.
Hamile kalsam da o ilacı bırakamayacağım çünkü içmemem içmemden çok daha riskli.

Allah yardımcın olsun. Bana sorunun daha çok psikolojik gibi geldi. Kendini gerçekten çok dinliyorsun. Psikoloji olmayan fizyolojik değişikler yaratıyor.

Antidepresanın yan etkileri malum. Dozuna göre dalgınlık, uyku, intihar eğilim vs. var. Ama psikiyatr sana zaten yüksek doz vermemiştir. İçmekten kaçınman prospektüslere bu kadar takılman çok yersiz.
Bence anti depresanı şu evrede kullanmalısın.

aaaaaaaaa aaaaaaaaaa ben size bu yakınmaları konduramadım hiç :)

şaka bir yana sağlık gibisi yok gerçekten.
siz hep mantıklı, güçlü, dirayetli duruyorsunuz ya. kıytırık reflüden dertlenince şaşırdım.
mide stresten çok etkilenir ve sanırım sizin bu güçlü duruşunuzun geçmişinde stresi katmerlendiren olaylar var. ben 15 yaşımdan beri reflü ile yaşıyorum ayrıca peptik ülser de var bende. süründürüyor insanı haklısınız ama kafanıza taktıkça daha çok azar bu lanet mide hastalıkları.
o gece kalkmaları bilirim mahveder insanı. acısı, kazıntısı, yanması.
ilaçlarınızın hepsini kutu kutu yuttum.
gaviscon ve rennie iyi geldi, famodin iyidir de pulcet i de denediniz mi? o da çok başarılı.
sigara, kahve, kola, çikolata, kızartma... kısacası belli bir süre bunlardan kaçının sonra yoluna girecek. hep böyle kalmıyor inanın.

Allah sağlık sıhhat versin. sevgiler.

ha bu arada netten ilaç, hastalık, teşhis filan hiiiç yapmayın. size günah. tırnak batması yazın, eli,kolu kesik insanlar çıkar.

Merhaba Hanımlar,

Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.

Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.

Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....

Nacizane tavsiyem alternatif tıbba da bir şans verin. Bio rezonans- metabolic balance gibi tedavileri bir araştırmanızı tavsiye ederim. Bazı gıdaları hayatımdan çıkar benim yaşam kalitemi epey arttırıyor mesela.

Amin teşekkür ederim
Dahiliye doktorum tanıdık, çocukluğumuzdan beri ona gideriz, çok da iyi bir doktordur, ailemin sabıkalı kanser geçmişi yüzünden her gidişimde didik ediyor beni ama ben toparlanamıyorum bir türlü, şu anda sopa yutmuş gibi dik oturup, reflümle savaşıyorum, 30 yaşıma kadar nezle bile olmadım ben, hasta olmak çok ürkütüyor beni
çok geçmiş olsun.
Ben ilaçlara güvenmiyorum. Bir yeri onarırken bir yeri mahvediyorlar.
Bu kadar çok ilaca ne karaciğer dayanır ne de böbrek.
Git baktır karaciğer enzimlerine tavan olmuştur. boş yere yoruluyor belki de..
Ben vucudumun dilini çok iyi çözenlerdenim.
Başım ağrısa dahi elimin belli bölgelerine masaj yaparım geçer. Evdeysem ayak tabanıma..
Mide için de en iyi ilaç sek limon suyudur. İlk başta zor olur ama miden bir kere sitrik asitle savaşırsa bir daha hiç bir şey olmaz.
Bende de vardı reflü günde 1 çay bardağı limon suyu içtim bir süre. Yıllardır taş gibi.
Ama mikrobik durumlar için vs bir şey diyemiyorum. Yine de çok ilaç korkutuyor beni.

Nacizane tavsiyem alternatif tıbba da bir şans verin. Bio rezonans- metabolic balance gibi tedavileri bir araştırmanızı tavsiye ederim. Bazı gıdaları hayatımdan çıkar benim yaşam kalitemi epey arttırıyor mesela.
Bu çok doğru bak. 2-3 ay önce kan tahlilimde kolestrolüm sınır üstü çıktı. Hemen yediğim hayvansal gıdaları azalttım. 1 ay önce falan bir kez daha baktırdım değerime normale inmişti.
Beslenme çok önemli.

Bu çok doğru bak. 2-3 ay önce kan tahlilimde kolestrolüm sınır üstü çıktı. Hemen yediğim hayvansal gıdaları azalttım. 1 ay önce falan bir kez daha baktırdım değerime normale inmişti.
Beslenme çok önemli.
Benim de sindirim sistemim çok kötüydü. Hep şiş bir halim vardı. Meğerse suçlu glutenmiş :) Aynı şekilde karaciğerim de pek iyi bir formda değil. Hayvansal gıdalara da dikkat ettiğim dönemler, yeniden 18 mişim gibi rahat hissediyorum kendimi.

Benim de sindirim sistemim çok kötüydü. Hep şiş bir halim vardı. Meğerse suçlu glutenmiş :) Aynı şekilde karaciğerim de pek iyi bir formda değil. Hayvansal gıdalara da dikkat ettiğim dönemler, yeniden 18 mişim gibi rahat hissediyorum kendimi.
Kolesterol bir tek hayvansal gıdalarda olurmuş. Bitkisel gıdalarda 0 mış kolesterol. Ne kadar ilginç demi?

Yani hayatında hayvansal gıdaları sınırlı yiyen insanlar hiç bu sorunu yaşamayacak demek oluyor. Cidden deneyini yaptım çünkü.

Bu da beraberinde sürükleyeceği bir sürü hastalığı önleyecek. Damar tıkanıklığı, sertleşmesi, kalp krizi vs.

Kolesterol bir tek hayvansal gıdalarda olurmuş. Bitkisel gıdalarda 0 mış kolesterol. Ne kadar ilginç demi?

Yani hayatında hayvansal gıdaları sınırlı yiyen insanlar hiç bu sorunu yaşamayacak demek oluyor. Cidden deneyini yaptım çünkü.

Bu da beraberinde sürükleyeceği bir sürü hastalığı önleyecek. Damar tıkanıklığı, sertleşmesi, kalp krizi vs.
Balık + organik tavuk ve kırmızı et olarak da kuzu olursa, bunlar da sağlık için iyi sanırım. Dana etinin verdiği rahatsızlığı bende asla yaşatmadıkları kesin :)

Akşamı ettik eve döndüm arkadaşlar :)
Komşumun tavsiyesi ile bir Gastroenteroloji Uzmanına göründüm
Adam ağlayacaktı neredeyse ; yemek borunda yara var dedi, yutma problemin bu yüzden dedi, kendinide yırtsan bit kadar hapı yutamazsın dedi. Oradaki flora bozulmuş ve ilaçlardaki kimyasallar direkt olarak oraya yapışır ve erimeleri en az 3-4 saat sürer dedi :)
Endoskopin de hatalı yapılmış, mide fıtığı olduğuna asla inanmıyorum dedi
Bu düzeyde helicobactere tedavi uygulanmaz, antibiyotikler zaten harap olmuş yemek borunu ve mideni beter etmiş dedi
Yaptırdığım tetkiklere baktı, hepsi boş, kaşelerin hepsinde prof yazıyor ama problemin Gastroenterolojiyi ilgilendirdiğini kimse duymamış mı dedi. Aldığın ilaçlar bu yarayı iyileştirmez, bir süre sonra gıdalarıda yutamazsın dedi, yarım yapılmış endoskopide bile görünüyor yara dedi, ikisi şurup olmak üzere toplam 5 ilaç yazdı, iyileşeceksin, çok gerilmişsin ama psikiyatrilik bir şeyin yok dedi :)

Akşamı ettik eve döndüm arkadaşlar :)
Komşumun tavsiyesi ile bir Gastroenteroloji Uzmanına göründüm
Adam ağlayacaktı neredeyse ; yemek borunda yara var dedi, yutma problemin bu yüzden dedi, kendinide yırtsan bit kadar hapı yutamazsın dedi. Oradaki flora bozulmuş ve ilaçlardaki kimyasallar direkt olarak oraya yapışır ve erimeleri en az 3-4 saat sürer dedi :)
Endoskopin de hatalı yapılmış, mide fıtığı olduğuna asla inanmıyorum dedi
Bu düzeyde helicobactere tedavi uygulanmaz, antibiyotikler zaten harap olmuş yemek borunu ve mideni beter etmiş dedi
Yaptırdığım tetkiklere baktı, hepsi boş, kaşelerin hepsinde prof yazıyor ama problemin Gastroenterolojiyi ilgilendirdiğini kimse duymamış mı dedi. Aldığın ilaçlar bu yarayı iyileştirmez, bir süre sonra gıdalarıda yutamazsın dedi, yarım yapılmış endoskopide bile görünüyor yara dedi, ikisi şurup olmak üzere toplam 5 ilaç yazdı, iyileşeceksin, çok gerilmişsin ama psikiyatrilik bir şeyin yok dedi :)
çok sevind,m sonuca inşallah en kısa zamanda

çok sevind,m sonuca inşallah en kısa zamanda

Teşekkür ederim
Ama yapılan hatayı aklım almıyor
Eğitim araştırma hastanesi ve gittiğim doktor onca yıllık aile doktorum
Tüm gittiğim bölümlere o yönlendirdi, eğitim araştırma hastanelerini tecrubelerinden ötürü hep daha güvenli bulmuşumdur ama hayal kırıklığına uğradım. Beni muayene eden nöroloji ve Kbb doktorları ikisi de doçentti, onca tetkik yapıp, psikiyatri baksın dediler, bir de benimle dalga geçtiler, beynin sana oyun oynuyor, yok kocanla mı kavga ettin falan diye, çok üzüldüm, günlerdir çektiğim işkence cabası, iyi ki antidepresanları almamışım, ona şükrediyorum

Teşekkür ederim
Ama yapılan hatayı aklım almıyor
Eğitim araştırma hastanesi ve gittiğim doktor onca yıllık aile doktorum
Tüm gittiğim bölümlere o yönlendirdi, eğitim araştırma hastanelerini tecrubelerinden ötürü hep daha güvenli bulmuşumdur ama hayal kırıklığına uğradım. Beni muayene eden nöroloji ve Kbb doktorları ikisi de doçentti, onca tetkik yapıp, psikiyatri baksın dediler, bir de benimle dalga geçtiler, beynin sana oyun oynuyor, yok kocanla mı kavga ettin falan diye, çok üzüldüm, günlerdir çektiğim işkence cabası, iyi ki antidepresanları almamışım, ona şükrediyorum
bazen olabiliyo. bende araştırma hastanelerine güvenirim ama tek doktora güvenmemek gerekiyor. arkadaşım bi sorunu vardı bir sürü doktora gitti vs sonuç alamadı. başka bi nedenden dolayı sağlık ocağa gittiğinde doktorune da söyledi. prastisyen hekim doğru teşhisi koydu ve tedavi oldu. zaman zaman olabiliyor. tekrar çok geçmiş olsun

X