Kendimi dinliyorum durmadan

tamam barret kontrolünde bir şey çıkmadıysa endişelenecek bir şey yok demek ki :)
size en büyük tavsiyem kesinlikle tuzdan uzak durun, bu hastalığın en büyük tetikleyicisi tuz, helicobacterpylori en çok tuzla birlikte ortaya çıkıyormuş. ayrıca baharatlı, acı, asitli, kızarmış yiyeceklerden de uzak durmalısınız bu süreçte. çok geçmiş olsun

Teşekkür ederim :)
Bir tek makarna dokunmuyor o da az yersem
Domates, peynir,kızartmalar, yumurta, çiğ meyveler, et, hamur işleri, çorbalar,aklına ne gelirse yasak :)
Ne yemeliyim diyorum doktora, arayıp bulacaksın artık diyor :)

Yok kalan ilaç ortalama 5 saatte yavaş yavaş eriyor
Şu anda ilaçlarımı suyla eriterek alıyorum
Mutlaka yutulması gereken ilaçları veremiyorlar

Anlıyorum. Reflü galiba en kötüsü bilmeyenlere basit geliyor ama ne kötü bir şeymiş yao_O
Acil şifalar diliyorum.

Bu ne şanssızlık arkadaşım :KK57: nazarmi değdi sana :KK57:

Bu aralar öyle olduğunu düşünüyorum maalesef, aklıma bir şey gelmiyor başka, durmadan dua ediyorum
Bu arada ciddi evham sahibi oldum, bunca yıllık hayvanseverim, bin kere kuduz aşısı oldum ama bugün olduğum aşıdan deli gibi tırsıyorum, bir şey olacak diye

Şu an nasılsınız
Düzeldiyse yolu nedir, önerebileceğiniz bir şey var mı ?
Özellikle akşamları hiç bir şey yiyemiyorum, yemememe rağmen yine oluyor, çıldırtır insanı

Benim o dönem psikolojim çok bozuktu. Üniversite sınavına hazırlanıyordum. Özel hayatımda kötüydü, evde sorunlar vardı falan. Ciddi anlamda zor bir süreç geçirdim. Bana reflü başlangıcı tanısı kondu ve doktorum günlük 10 hap ve şurup verdi. İnan ilaçların adını hatırlamıyorum ama bir tanesinden günde 9 tane içiyordum. 100 tabletlik bir haptı.

İlaçlar inanılmaz uyku yaptığı için tedaviyi yarım bıraktım. Ders çalışamıyordum. Hedeflerim vardı, uyuyamazdım. Evdeki sorunları takmamaya başladım, arkadaşlarımla bol bol vakit geçirdim, dershaneden çıkmadım, ders çalıştım. İlaçları bırakınca bir süre bulantılar devam etti. Ama sonra azaldı. Verdiğim kiloları geri aldım zaman içinde.

Şu an hala zaman zaman bulanır midem. Kötü kokulara, aşırı yağlı yiyeceklere, aşırı sarsıntıya dayanamam. Bu sorunu da limonlu soda ile çözüyorum. İyi geliyor bana nedense. Mecbur kalınca, meyveli sodalardan içiyorum yine limonlu ama asıl işe arayan toz soda ve gerçek limonun suyu.

Ben reflüyken asla yağlı yemek yiyemezdim.

Yeşil elma, sade bulgur pilavı, sade makarna, yağsız çorba, tam buğday ekmek, soda, kola( asit iyi geliyor mideye), tuzlu salatalık, yeşillik, baklagiller, iyi geliyor yiyebilirsin.

Domates asla yeme. Reflü hastalarına yasak. Daha bir sürü yasak var da şuan aklıma gelmedi. Çok çok geçmiş olsun tekrar, ben moral ve olumlu düşünerek yendim. Umarım sende en kısa sürede kurtulursun.

Reflü kadar lanet birşey var mıdır bilmem.
Ben sigaraya çok abandığımda başlar, bir kaç gün uyutmaz aynı sizin gibi.
İlaç içmek gibi bir alışkanlığım olmadığı için genelde soda, su, kahve falan içerim. Belki psikolojik rahatlamadır bendeki aman siz denemeyin.
Çok geçmiş olsun, hastalığın büyüğü küçüğü olmaz.
Stres yapmamaya gayret edip, moralinizi yüksek tutmaya çalışın.
Ya benim gibi hastalık hastası olsaydınız? Üstelik ben doktora bile gitmem, belirtileri yazarım şak kanser çıkar 3 gün uyumam, vasiyet falan yazarım.
Geçince unuturum, böyle bir deliyim işte.:KK53:

Reflü kadar lanet birşey var mıdır bilmem.
Ben sigaraya çok abandığımda başlar, bir kaç gün uyutmaz aynı sizin gibi.
İlaç içmek gibi bir alışkanlığım olmadığı için genelde soda, su, kahve falan içerim. Belki psikolojik rahatlamadır bendeki aman siz denemeyin.
Çok geçmiş olsun, hastalığın büyüğü küçüğü olmaz.
Stres yapmamaya gayret edip, moralinizi yüksek tutmaya çalışın.
Ya benim gibi hastalık hastası olsaydınız? Üstelik ben doktora bile gitmem, belirtileri yazarım şak kanser çıkar 3 gün uyumam, vasiyet falan yazarım.
Geçince unuturum, böyle bir deliyim işte.:KK53:

Çok tatlısın ya:)
Bende bir pinpirikli oldum anlatamam
Doktora gitmeyi ihmal etmiyorum ama onlara güvenemiyorum da
İlaç prospektüsleri ve internet delirtiyor beni

Ben reflüyken asla yağlı yemek yiyemezdim.

Yeşil elma, sade bulgur pilavı, sade makarna, yağsız çorba, tam buğday ekmek, soda, kola( asit iyi geliyor mideye), tuzlu salatalık, yeşillik, baklagiller, iyi geliyor yiyebilirsin.

Domates asla yeme. Reflü hastalarına yasak. Daha bir sürü yasak var da şuan aklıma gelmedi. Çok çok geçmiş olsun tekrar, ben moral ve olumlu düşünerek yendim. Umarım sende en kısa sürede kurtulursun.

Sağol canım, inşallah kurtulurum

Merhaba , arkadasim ilacı yutamadigin kesinleşti mi ? Aldığınız antidepresanin adını söylerseniz belki yan etkileri hakkında birseyler söyleyebiliriz....
Ayrıca her ilacin yan etkisine bakma, yan etkilere bakınca insan ilaç alamayabilir...Helicobakter ise Ülsere sebep olan bakteri, Kombine antibiyotik tedavisi var korkmayın geçer İnşaallah..Reflu için ise yastiginizi biraz yuksek tütün...muhtemelen doktorumuz size proton pompası inhibitoru vermiştir...gazlı yağlı ve eksi yiyeceklerden kaçının...Geçmiş olsun...Allah acil şifa versin....

İlac görüldü diyorsunuz, ilaç nerde görülmüş, yemek borusunda mi ?

Çok tatlısın ya:)
Bende bir pinpirikli oldum anlatamam
Doktora gitmeyi ihmal etmiyorum ama onlara güvenemiyorum da
İlaç prospektüsleri ve internet delirtiyor beni
İnternet çok tehlikeli.
Dilim üzerindeki kabarcıklar acıyor . Yazdım google'a şak teşhis geldi;
Dil kanseri.
Burnumu çok sildim, kılcal damarlardan kan sızdı. Yine google'dayım;
Ebola.
Başımın arkasında ağrı var. Yazıyorum google'a;
Anevrizmaya bağlı beyin kanaması. Hatta ölmüşüm haberim yok.

kendinizi fazla dinlediginizi internette bu konulari okuyup stres yaptiginizi biliyorsunuz
ozaman cözümüde bilirsiniz
baska seylere odaklanin bi ugras bulun sizi mutlu edecek birseyler yapin
gecmis olsun

her ilacın yan etkisinden korkarsak ohooo yandık, bu kadar sıkıntıya sokma kendini, ben de 1 yıl doktor tavsiyesiyle bir antidepresan kullandım öyle kötü yan etkileri yazıyordu ki prospektüsünde damarları daraltıyor vs vs, ama sonuçta bu ilaç tedavisi sana iyi gelecek olmasa verilmezdi, bunların yan etkilerini doktorlarda biliyor neticede. böyle düşün..

Reflu icin soguk sut iyi geliyor. Yanma olunca 1 cay bardagi ic, 1 saat sonra 1 bardak daha ic. Ama soguk olacak sut. Bir de karbonat da iyidir. 1 cay kasigi karbonati yarim cay bardagi suyla karistir ic, 15 dk da gececektir. Allah sifa versin.

Ah o reflü... ne çektirdi zamanında. Göğüs kafesim cayır cayır yanardı. Midemi boğazımda taşıyordum sanki. Şu an adını hatırlamadığım bir şurubum vardı onu hep yanımda taşırdım. Stresli bir dönemdeydim o zaman. O dönemi atlatınca kendiliğinden geçti. Şimdi ara ara yine olur stresten tabii ki.

ayrıca o hastalık hastalığı da mevcut bende :) bir başağrısı için hem göz polikliniğine gittim hem kbb hem nöroloji. Dr ilaç veriyor yooook diyorum ben mr isterim. Ancak öyle rahatlarım. O röntgen odalarını bir severim ki sormayın. Haa doktora gitmeden önce internette bir ön araştırma yapmayı eksik etmem. Çok şükür fiziksel birşey çıkmaz ama dr ilaç verdimi o prospektüsleri hatmederim. Bir b12 ilacını içmek için bile günlerce düşünürüm.

Baktım olacak gibi değil. Amaaaan dedim. Her ilacın yan etkisi var. Hepsi de olacak diye bir şey yok. Çocukların içtiği ateş düşürücülwrin bile yan etkisi var. Önce kendimi dinlemeyi bıraktım sonra internetten hastalık araştırmayı. Oh be dünya varmış dedim. Yemin ederim kalp çarpıntım bile azaldı.

Çok geçmiş olsun Allah şifa versin.
Şuan benim de reflüden dolayı boğazım cok fena yanıyor. 3 gündür mahvetti beni. Halbuki kac yıldır tekrarlamamıstı:KK43::KK43:
Bunun şurubu var içtin mi kesiyor rahatsızlığı
Sağlık kadar önemli ne var dünyada? En kısa sürede iyileşirsiniz inşallah.

Ah bir başarsam :)
Reflü hayatımı kararttı, uyuyamayıp, tam dalacakken sabah 6 da işe kalkmak kabus gibi
Coook gecmis olsun Allah sifa versin cok uzuldum halinize.
Ama biraz işe ara verseniz.biraz dinlenseniz gezseniz iyi gelir belki size.

X