Kendimi dinliyorum durmadan

Bu çok doğru bak. 2-3 ay önce kan tahlilimde kolestrolüm sınır üstü çıktı. Hemen yediğim hayvansal gıdaları azalttım. 1 ay önce falan bir kez daha baktırdım değerime normale inmişti.
Beslenme çok önemli.

Kolesterol benimde yüksekti, 280 e kadar çıktı
Düşüremedim bir türlü
Sonra balıkyağına başladım Solgar omega 3 950, son yapılan tetkiklerimde 220 ye düşmüştü
Kolesterol mühim bir konu ama toplumuz pek dikkat etmiyor

Merhaba Hanımlar,

Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.

Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.

Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....

lütfen ilaçların yan etkilerini vs. okumayın.
babam böyle yapıyor. okudukça da o belirtileri gösteriyor.
akışına bırakın hepsi geçecek
her şey üst üste geldiğinden böyle olmuştur belki de.
hastanelerden uzak durun.
kuduz için aşılar bittiğinde biraz uzaklaşın tatile falan gidin bence..
böyle dinledikçe daha fena olursunuz.

lütfen ilaçların yan etkilerini vs. okumayın.
babam böyle yapıyor. okudukça da o belirtileri gösteriyor.
akışına bırakın hepsi geçecek
her şey üst üste geldiğinden böyle olmuştur belki de.
hastanelerden uzak durun.
kuduz için aşılar bittiğinde biraz uzaklaşın tatile falan gidin bence..
böyle dinledikçe daha fena olursunuz.

Bir önceki sayfada yazdım canım, çözdüm bugün sorunu Allah rast getirdi :)
Hala şaşkınım şu an :)

Kolesterol benimde yüksekti, 280 e kadar çıktı
Düşüremedim bir türlü
Sonra balıkyağına başladım Solgar omega 3 950, son yapılan tetkiklerimde 220 ye düşmüştü
Kolesterol mühim bir konu ama toplumuz pek dikkat etmiyor
Kolesterol illeti bir tek hayvansal gıdalarda var.. Yumurta,peynir, süt vs vs…

Bitkilerde hiç yok. Sen hayvansal gıdaları 10-15 gün hayatından çıkar. Kahvaltıda yumurta, peynir vs yeme, yemeklerde eti kısıtla. Sebze ağırlıklı beslen bak nasıl düşüyor.

Benim de 220 idi. Max sınır 200. Ben 1 ay hayvansal gıdalardan uzak durdum 178 oldu. Deneyini mutlaka yap ve gör.

Çok geçmiş olsun, başlığını yeni gördüm.
Biraz paranoya yapmışsın, o kadar ilaçla bir anda karşılaşınca, yan etkilerinden yeni hastalıklar doğacak endişesi normal tabii. Bi de bu geceleri yalnız olman, kendini dinlemen aslında hep 'kendi kendine kurman' anlamına geliyor.
Çok şükür ki saydığın hastalıklar ciddi hastalıklar değil, bi süre ilaç kullanınca geçen rahatsızlıklar hepsi.
Tahminimce, o spiral var ya, onu taktırdığın zaman narkozsuz operasyon, sonrasında çıldırtan acılar boyunca kendini çok kasmışsın. Yani, doğum sancısı gibi, hani insan kasar ya, ıkınmalar falan. Acıdan kasarken en çok da boğazı kasılır insanın. Muhtemelen o ara bi kas yer değiştirdi, atladı bişey oldu. Muayeneyle anlaşılacak birşey olmayabilir, o tarz bişeyse. Muhtemelen bi süre sonra kendiliğinden geçer.
Yan etkilerini düşünme, ilaçlarını almaya devam et. Bir de geceleri oturarak uyuyabilirsin. Ekstra yastık koymak işe yaramayabiliyor, ama hafif kaykılarak arkana yastık doldurup, ayaklarını ileri uzatıp oturur pozisyonda nispeten daha rahat edersin. Sevgiler..

her ilacın yan etkisinden korkarsak ohooo yandık, bu kadar sıkıntıya sokma kendini, ben de 1 yıl doktor tavsiyesiyle bir antidepresan kullandım öyle kötü yan etkileri yazıyordu ki prospektüsünde damarları daraltıyor vs vs, ama sonuçta bu ilaç tedavisi sana iyi gelecek olmasa verilmezdi, bunların yan etkilerini doktorlarda biliyor neticede. böyle düşün..

Canim hangi antidepresani kullandin merak ettim. Ben de kullaniyorum da su an

Annemde de var sebepsiz yutkunma güçlüğü, bir ton test yaptırdı, son doktoru bir mineral takviyesi verdi, iyor ya da Demir olabilir tam hatırlamıyorum o iyi geldi yarın arayıp öğrenirim sizin için. Bir de ilaçların prospektüslerini okumayın bence etkiliyor o sizi. Eczacınızın önerdiği şekilde kullanın, kendinizde ekstra bir durum gözlemlerseniz prospektüse bakın.

Tekrar göz atınca farkettim yine aşırı regl kanaması onda da vardı çoktan menapoz olması gerektiği bir yaşta olmasına rağmen.

Annemde de var sebepsiz yutkunma güçlüğü, bir ton test yaptırdı, son doktoru bir mineral takviyesi verdi, iyor ya da Demir olabilir tam hatırlamıyorum o iyi geldi yarın arayıp öğrenirim sizin için. Bir de ilaçların prospektüslerini okumayın bence etkiliyor o sizi. Eczacınızın önerdiği şekilde kullanın, kendinizde ekstra bir durum gözlemlerseniz prospektüse bakın.

Tekrar göz atınca farkettim yine aşırı regl kanaması onda da vardı çoktan menapoz olması gerektiği bir yaşta olmasına rağmen.

Son gittiğim doktor yemek borumda bir yara olduğunu yutma sorununun bundan olduğunu söyledi
Aslında şu an ki sıkıntım reflü; yeni bir tedaviye başladım, bu 5. gün ilk iki gece iyiydim ama dün ve bugün bu saat oldu hala ayaktayım, yatamıyorum. Reflü sıkıştırdıkça daha kötü hissediyorum, uykusuzluktan perişanım =(

Aslında sizin gibi olmayı isterdim.
Ben hasta olduğumda doktora gitmeye üşenen, gitse de verilen ilaçları kullanmaya üşenen bi tipim. Bebeğim için ilaçlarımı düzenli kullanıyorum ama hayatımda ilk defa :)

Aslında talihsizlik olmuş ama Rabbim daha beterlerinden korusun inş.

Akşamı ettik eve döndüm arkadaşlar :)
Komşumun tavsiyesi ile bir Gastroenteroloji Uzmanına göründüm
Adam ağlayacaktı neredeyse ; yemek borunda yara var dedi, yutma problemin bu yüzden dedi, kendinide yırtsan bit kadar hapı yutamazsın dedi. Oradaki flora bozulmuş ve ilaçlardaki kimyasallar direkt olarak oraya yapışır ve erimeleri en az 3-4 saat sürer dedi :)
Endoskopin de hatalı yapılmış, mide fıtığı olduğuna asla inanmıyorum dedi
Bu düzeyde helicobactere tedavi uygulanmaz, antibiyotikler zaten harap olmuş yemek borunu ve mideni beter etmiş dedi
Yaptırdığım tetkiklere baktı, hepsi boş, kaşelerin hepsinde prof yazıyor ama problemin Gastroenterolojiyi ilgilendirdiğini kimse duymamış mı dedi. Aldığın ilaçlar bu yarayı iyileştirmez, bir süre sonra gıdalarıda yutamazsın dedi, yarım yapılmış endoskopide bile görünüyor yara dedi, ikisi şurup olmak üzere toplam 5 ilaç yazdı, iyileşeceksin, çok gerilmişsin ama psikiyatrilik bir şeyin yok dedi :)
ayy Allahım yeminle içim öyle bir rahatladıki nerdeyse sevinçten ağlıcam abartmıyorum:KK60: .Ben de iki aydır sol kaburgamdan başlayıp sırtıma vuran ağrı yüzünden dr.dr geziyorum .u.s.g ler filmler ekolar eforlu ekg ler aklınıza ne gelirse yapıldı yok .şudur diyemiyorlar o kadar rahatsızım ki anlatamam.kas ağrısımı pankreasmı midemi ne anlamadım çıldırazaamm:KK62:size çok geçmiş olsun biraz daha sabır tanı konmuş bundan sonra daha iyi olacaksınız inşallah

Nasılsın? son durumun ne?
Doktor sonuçları falan ne oldu?

Bugün 5. gün doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum, ilk iki gün çok rahat geçti ama sonra yine başladı, sabretmeye çalışıyorum, Cuma günü kontrolüm var ancak reflü içimi tüketiyor İpek, aklımı oynatmama ramak var, bu sabah 5 te yattım, hadi şu an izindeyim, önümüzdeki hafta işe başlayacağım bu gece nöbetleri konusunda ne yapacağım bilmiyorum

Bugün 5. gün doktorun verdiği ilaçları kullanıyorum, ilk iki gün çok rahat geçti ama sonra yine başladı, sabretmeye çalışıyorum, Cuma günü kontrolüm var ancak reflü içimi tüketiyor İpek, aklımı oynatmama ramak var, bu sabah 5 te yattım, hadi şu an izindeyim, önümüzdeki hafta işe başlayacağım bu gece nöbetleri konusunda ne yapacağım bilmiyorum

ATTRA ,
miden ve yutagın hasar gördü.hemen toparlanmayı bekleme canım.
Sindirim sistemi çok geç toparlanıor.stres yaparsan iyice azacak.
annemde safra kesesi ameliyuatı olduğunda yutagında boruda yara oldu bir sene sürdü
nerdeyse.
Rabbim şifalar versin.

Gece uyuyamama sendromu da çok zor ya. Bilirim onu. Ben ki yastığa 5 kala uyuyan bir insan, ben ki kafamı koyduktan sonra en çok 5 sn veren insan babamın vefatından sonra uyuyamaz oldum. Babamın vefat edeceği gece 2 de ağzından kan gelmeye başladı, sabah 4 te uyutuldu. Bünyem otomatik olarak bu saatlerde uyanıyor. Önceleri daha çoktu ama şimdi bazı geceler uzun saatler uyuyamıyorum.
Bir de alışkanlık yapıyormuş bu illet ya. Hastanelerde uyku odaları falan var ya özel tedavi gerektiren.

Ama senin ilaçların yan etkisinden sanırım.

Ben de geçen ay folik asit alıyordum, uyuyamıyordum gece 3 ten önce. Yan etkilerine baktım uykusuzluk yaparmış.

Sen de ilaçları bırakınca düzene girersin inşallah.

Gece uyuyamama sendromu da çok zor ya. Bilirim onu. Ben ki yastığa 5 kala uyuyan bir insan, ben ki kafamı koyduktan sonra en çok 5 sn veren insan babamın vefatından sonra uyuyamaz oldum. Babamın vefat edeceği gece 2 de ağzından kan gelmeye başladı, sabah 4 te uyutuldu. Bünyem otomatik olarak bu saatlerde uyanıyor. Önceleri daha çoktu ama şimdi bazı geceler uzun saatler uyuyamıyorum.
Bir de alışkanlık yapıyormuş bu illet ya. Hastanelerde uyku odaları falan var ya özel tedavi gerektiren.

Ama senin ilaçların yan etkisinden sanırım.

Ben de geçen ay folik asit alıyordum, uyuyamıyordum gece 3 ten önce. Yan etkilerine baktım uykusuzluk yaparmış.

Sen de ilaçları bırakınca düzene girersin inşallah.

Reflüm bir izin verse uyuma sorunum yok aslında
Mide içeriğim geri geldiği için uyuyamıyorum, yoksa gözlerim kapanıyor

Amin canım
Önümüzdeki hafta izinliyim
Biraz kaçmayı düşünüyordum Cuma akşamından ama bu kuduz aşısı meselesi yüzünden gidemeyeceğim bir yere
Ama uyumayı planlıyorum yani becerebilirsem
Kuduz aşısı yüzünden erteleme planını Çünkü ateş olacaksa O Günkü dozunu yapıdığı gün olur.SOnraya Kalmaz Zaten çoğunluk la olmaz da..Sen diğer ilaçlarda sorun yaşadığın için bir endişe oluşmuş..İLK olayı başlatan ilaç gerçekten boğazında mı kaldı?:KK43:Okadar büyük müydü hap?Bir sağlıkçı olarak şaşırdım.Dr da çıkarmış bir aletle.ONdan sonra mı yutma zorluğu çektin?Bu ya tahrişten bence yada yine sorun yaşama endişesinden.BEnim yeğenimde bir ilaçtan tahriş yaşamış tı.Bir hafta çekti birşey yiyemetmişti acıdan .Yatınca ilaç boğazına gelmiş orda erimiş.kuvvetli bir ilaç olduğu için tahriş etmiş.sulu şeyler yemişti bir süre.Antepsin süspansiyon içmişti günde 4kez.Ama çabuk iyileşti reflüye sebep olmadı.Ama seninki nasıl yutarken acıma mı oluyor?Reflü için de diğer yeğenin bir süre KANTuRuN YAĞı içti bir kaşık.Hiçbir ilaç geçirmez kem o geçirmiş.Kanturun yağı aktardan almayın kendiniz yapın.Yapımı internette vardır.Kanturun bitkisinin zeytinyağında bir süre güneşte bekletiyorlar.Yada güvendiğin bir yerden temin et....içtiğin ilaçları Dr sorarak mı eritiyorsun bazı ilaçlar midede ermesi gerekir de..Hem boğazı tahriş edebilir.Helicopter tedavisi bitti mi..Sorun uzun ve kompleks olduğu için bukadar toparlayabildim..ilaçlarını yutma n daha iyi.Büyük değilse birsey olmaz.Büyükse kırarak eritetek değil..Baş ve omuzdan destekleyerek uyumak..Bir ilaç aldığında hemen uzanma,Bir ikisaatgeçsin enaz,yada başını yükselt..Yaşayıp bilmediğim birşey reflü.Şimdilik antidepresan alma bence.İyice psk.olduğunu anlayana kadar...Geçmiş olsun..

Son düzenleme:
Yok yemek yerken olmuyor, doktorları çıldırtan da bu
Koca lokmaların geçtiği yerden, hap neden geçmiyor bir açıklaması yok
Nöroloji doktoru, reflüden ötürü yemek borusu ve yutak aşırı tahriş olup şişmiş olabilir, ilaç için yeterli kayyganlığı sağlayamıyor olabilir ama bu bizim alanımız değil dedi, KKB bakmalı dedi, KBB nörolojiye gönderdi :) Yakında kafamda bir huniyle dolaşıcam, oynatmaya az kaldı
İlacı içmeden önce KANTuRuN YAĞı içmeyi dene bir de..Kayganlık sağlar belki..Ben de çok şaşırdım.Yani tüm içtiğin de kalıyor mu?o çıkarılan harici gidiyordur diyeceğim ana bilemedim..Her birinin kalması olacak gibi değil hani..

X