Merhaba Hanımlar,
Yaklaşık iki aydır bir hastalık yumağının içinde boğuluyorum. Yıllardır yaşadığım sebepsiz aşırı kanamalarımı kontrol altına almak için mirena (hormonlu spiral) taktırdığımda başladı her şey. Rahim ağzım olmadığı için çok zor bir operasyon oldu ve doktorum narkoz vermemeyi tercih etti. Operasyonun ardından acıdan çıldırdım resmen, enfeksiyon oluşmaması için antibiyotik verdi. İşte ne olduysa bununla başladı, ilk akşam başladım ilaca, yuttum ve boğazımda kaldı. Su içtim, ekmek çiğnedim olmadı olmadı. Sabaha kadar boğazımda oturdum öyle, bazen ters gider ilaçlar öyle bir şeydir dedim.
Ertesi sabah yine aynı şeyi yaşadım, 30 Ağustos'tu, özel bir hastanenin KBB bölümüne gittik eşimle, yutmuşsun dedi doktor, psikolojik öyle hissediyorsun dedi, akşamına bir daha başka bir hastaneye gittim, kalan ilacı gördü doktor, bir eğitim araştırma hastanesine gidin dedi. Doktorumu aradım, Haseki'de dahiliyecidir, endoskopi yaptır öyle gel dedi. Yaptırdım, mide fıtığı, reflü, helicobakter ve gastrit çıktı ama yutma sorunu oluşturacak bir şey bulamadılar. Aynı hastanenin KBB profesörü baktı, kronik faranjittin var ama bu yutma güçlüğü yapmaz dedi, nöroloji baktı, beyin mr 'ı istediler birşey çıkmadı. Psikoloji baktı, bizimle ilgili değil dedi, yutup da yutamamış gibi hissetseydin bizdeydi ama ilaçların orada kaldığı tespit edilmiş dedi. Yine de bir antidepresan yazdı ama ilacın öyle yan etkileri var ki ödüm koptu alamadım.
Bu arada mide tedavisine başlandı ve kabus büyüdü, 10 gün helicobakter i.iç 1500 mg antibiyotik kullandım ve hayatımda hiç hissetmediğim bir derdim oldu; Reflü, ne yesem geri geliyor, 20 günden fazladır geceleri en fazla iki ya da üç saat uyuyorum, yutma problemim devam ediyor. Aklımı kaçırıcam, başımı yastığa koyamıyorum, yatağı yükselttim, üzerine yüksek yastık yok... Doktorum sabret ilaçlarını kullan dedi, geceler kabus, sürekli kendimi dinliyorum, bir korku, bir panik, eşim gece çalışıyor, yalnızım. En son dün elimi bir sokak kedisi ısırdı, gece feci şişti bu sabah Haseki'ye gittim, kuduz aşı bölümüne, bana en yakın orası, aşı başladılar, doktorun ateş yapabillir dedi. Birden baktım internette fellik fellik aşının yan etkilerini arıyorum. Özellikle ilaçların yan etkilerinden üzerime tik geldi, ha babam prospektüsleri okuyorum, internetten araştırıyorum. 2 aydır sürekli hastanedeyim, tükendim yemin ederim, nasıl bir yol izleyeceğim bilemiyorum. Allah'tan iş yerim anlayışlı, izinlerime bir şey demiyorlar ama ben usandım, bir akıl verin nolur. Bu arada eşimde bıktı benden, nedir hergün bir şey oluyor dedi geçen gün....