- 24 Ekim 2011
- 125
- 18
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geçti mi gastrit ve erosyon acaba? hazımsızlık bende de var reflü için az az yiyorum ama gaz cok var ve sanki midede duruyor bu da aslında reflüyü azdıran bir şey.
İlk sayfadan okudum bitirdim, nasıl üzüldüm anlatamam bir hap neler etmiş sana.. geçmiş dönem ama çok geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim, aslında geçmedi ama ben onunla yaşamayı öğrendim =(
atak atlatıldıktan sonra psikolojik rahatlama oluyor mu en azından.gün içinde agza su gelme azalıyor mu.bir de aksam hangi ilaçları alıyorsunu.ben bir sürü ilaca ragmen aksam kötüyüm.en gec 8 de yemek yiyorum famodin iciyorum bir sure sonra yarım saat max-gaviscon advance iciyorum. son birşey ne yiyor ne içiyorum uykuya gecisim gece 12 olsa bazen 1.o gece berbat geciyor.yatmadan gavisconu ac mideye icmemek lazımmıs onu icemiyorum reflü tokluk sevmiyor yemek yesem surubu içsem olmuyor.bu paradoxu cozemiyorum gunlerdirrrrr
O atak durumu geçiyor bir kaç ay sonra, şu an sadece gaviscon likit kullanıyorum, mide koruyucuyu da bıraktım, bir faydası olmadığı gibi vitamin alımını engellediği için kan değerlerim düşüyor. Famodin bende hiç bir işe yaramadı, ilk tedavi süresince axid 300 mg kullandım geceleri, bir kaç ay sonra doktor bu ilaç sürekli alınmaz diyerek axidi kesti gece yatarken bir yudum gaviscon iç dedi. Zaman içinde tüm ilaçları bıraktım, akşam 8 den sonra hiç bir şey yemiyorum, 11 12 ye kadar mide ancak boşalıyor. Üç yastıkla destek yapıp yatıyorum hala gece uykuda birini atıyorum ama ilk bir iki saat iyi geliyor üç yastık. Domates, portakal, yeşil soğan, muz, tahin ve tahinli şeyler, ağır yağlar asla yemiyorum. Bol su içmen gerek, su mide asidini düşürüyor ama şişirene kadar içmeyeceksin. Ayrıca üşütmeyeceksin üşümek ekşime ve yanmayı arttırıyor. Hasta olduğunda antibiyotik kullanman gerekiyorsa doktorundan iğne isteyeceksin asla ağızdan antibiyotik alma. Soğuk şeyler yeme soğuk su, yoğurt, zeytinyağlılar bunları yiyeceğim zaman dolaptan çıkarıp bir saat dışarıda bekletip öyle yiyorum. Ayrıca nescafe ve türevleri inanılmaz dokunuyor. Çok canım çekerse türk kahvesi içiyorum ama ayda bir falan. Dışarıdan yemek asla yeme. İlaçların yaramadığını doktoruna bildir, değiştirmesini iste bence. Asla kafana göre ilaç alma, başka hastalıklar için doktora gittiğinde de midenin durumunu belirt mutlaka. Dediğim gibi bununla yaşamaya alışıyorsun, herkesin hastalığı kendine özel, mesela muz mide dostu bir meyve olarak bilinir ama bana dokunuyor , usulünü yaşadıkça çözeceksin.
cok cok az yiyorum bu defa cabuk acıkıyorum bu da gaz yapıyor gaz da reflüyü tetikliyor ne yapacagımı sasırdım hem işe gidiyorum uykusuz nasıl bir ataksa umudum da bitti her gün aglıyorum artık bir oh dedirtmeyecek gibi((( famodin bana asla yaramadı.asla.ve gece aclıgı da bence bana yaramıyor gece boyu gaz oluyor bagırsaklarımda vucudun ritmini bunca uykusuzluk yorgunluk üzüntü içinde tutturamaz oldum havalar az ısınsa belki modum yukselir bilemiyorum dr la telde görüsecektim ama vazgectim kontrole gidicem konusmaya yüz yüze.famodin etkisiz gaz problemim var gece icilecek ac karna surup lazım bunu da sorucam ama daha uc gun var kontrole......yemek boruda yanma hissim yokken ilaclar bi onu bastırdı yuzde 60 70.bogazım nasıl yanar nasıl ara ara kuru öksürük yapar aklım almıyor((((
siz gece yatmadan evvel saat kacta gaviscondan bir yudum aldınız acaba?likit mi advance olan mı kullandınız
bir de hp için biopsi aldı benden dr sizin hp tedavinize ne diyor dr ben hp tedavisi verirse almak istiyorum ama mide hasat nasıl alacagım
Gaviscon likit kullanıyorum ben, advance içemedim içimi bulandırıyor, gece yatarken içiyorum, yatağa giderken, ayrıca gaviscon illa tok alınacak diye bir kural yok. Benim doktorum, belli bir seviyenin altındaki helicobakteri tedavi etmiyoruz , dünya artık bu tedaviyi kaldırdı, bizde hala devam ediliyor dedi, gaz problemi açlıktan değil gastritten oluyor, ilk zamanlar bana yemek arasında içmem için gaz ilacı vermişti ama onu çok az kullandım bir ay kadar, sonra kesti.
Ayrıca gece açlığı mide için iyi bir şeydir, gece 12 den sonra midenin çalışması biter ve vücutta tiroidler çalışmaya, büyüme hormonları onarım yapmaya başlar. Uzun yıllardır hayvan besliyorum ve bir şey dikkatimi çekti, veterinerler kedileri tedavi sırasında 8-10 saat arası geceleri aç bırakıyorlar ve karanlıkta tutuyorlar, veterinerimiz bana bu şekilde vücudunun savunma yapmasına, kendini onarmasına zaman tanıyoruz, boş mide ve uyku önemli bir ilaçtır demişti, sonra bunu kendi doktoruma sordum o da aynı şeyi söyledi, akşam 8 den sabah 7-8 e kadar açlık vücudun toparlanması için çok çok iyidir demişti gastrocu. Boğazın yanması, öksürük hatta faranjit , çarpıntı , kulak sorunları reflünün oluşturduğu hasarlar, zamanla bunlar hafifleyecek ama bu kadar stres yaparsanız ilerleme kaydetmek zor, çünkü mide stresten en fazla etkilenen organ. Az ye sık ye kuralını başlarda uyguladım ama sonra sık yemeyi kaldırdım, fark ettim ki ağzıma bir şeyler attığımda mide asidim yükseliyor, sebze ağırlıklı beslenmenizi öneririm, ara öğün yapacaksanız çiğ badem ya da ceviz. Ev yoğurdu sindirim sistemine çok iyi geliyor mutlaka yiyin her gün, evde yoğurt mayalamaya mide hastalığımla başladım. 3 yudum süt içmenin reflüyü bastırdığı söylenir asla yapmayın, süt mideye inanılmaz dokunuyor, beyaz ekmek ve mayalı her türlü şey dokunuyor, ve de yufka , ben ekmeğimi evde yapıyorum esmer undan. Bu arada yumurta da gaz yapar, bu ataklar geçene kadar yemeyin, zeytini ve tuzu azaltın, tuz mide için kötü. Anlattığınız kadarıyla doktorunuzun klasik dahiliyecilerden bir farkı yok gibi, bence değiştirin
dr umu değiştireceğim bir prof a cıkacagım sanırım öyle gorunuyor siz kahvaltıda neler tüketiyorsunuz acaba?ben 2 yumurta haslayıp sarısı harici beyazlarını yiyordum cok cok az bal ve ekmek içi .ekmek olarak hangi ekmeği satın almalıyım.tuzla aram yok.extra tuz atmam hiçbir şeye.gazın aclıktan oldugunu dusunuyordum ben.sabaha kadar gaz ve bu da yukarı tepip reflümü tetikliyor diye dusunuyordum
Ben o dönem kahvaltıda lor ya da taze kaşar (normal beyaz peynir dokunuyordu), tam buğday ekmeği, 3 ceviz ve maydanoz yiyordum, şimdi normal kahvaltılarıma döndüm, bir yumurta, bir dilim peynir,3 ceviz, 2 zeytin, 2 dilim ekmekle devam ediyorum. Ekmek yapamıyorsanız, halk ekmeğin ürünlerini tavsiye ederim, çok tahıllısı ve kepekli ekmeği gayet güzel. Bu arada doktora gittiğinizde kolonoskopi de yaptırmanızı öneririm, eşimin şikayetleri benimle aynıydı, ona kolonoskopi de yaptılar, şikayetlerinin özellikle gaz probleminin gıda intoleransından olduğu ortaya çıktı, beyaz ekmeği, pilavı, makarnayı, domatesi ve birayı yasakladı doktor, şimdi bir şikayeti yok, bu gıdaları alırsa gaz sorunu oluyor
Bu alevli dönem geçince dokunan şeylerden de azar azar yiyebileceksiniz inanın, abartmadan yedikçe sorun olmuyor, sadece ilk bir kaç ay mutfağa azami dikkat etmek gerekiyor
Ben o dönem kahvaltıda lor ya da taze kaşar (normal beyaz peynir dokunuyordu), tam buğday ekmeği, 3 ceviz ve maydanoz yiyordum, şimdi normal kahvaltılarıma döndüm, bir yumurta, bir dilim peynir,3 ceviz, 2 zeytin, 2 dilim ekmekle devam ediyorum. Ekmek yapamıyorsanız, halk ekmeğin ürünlerini tavsiye ederim, çok tahıllısı ve kepekli ekmeği gayet güzel. Bu arada doktora gittiğinizde kolonoskopi de yaptırmanızı öneririm, eşimin şikayetleri benimle aynıydı, ona kolonoskopi de yaptılar, şikayetlerinin özellikle gaz probleminin gıda intoleransından olduğu ortaya çıktı, beyaz ekmeği, pilavı, makarnayı, domatesi ve birayı yasakladı doktor, şimdi bir şikayeti yok, bu gıdaları alırsa gaz sorunu oluyor
Bu alevli dönem geçince dokunan şeylerden de azar azar yiyebileceksiniz inanın, abartmadan yedikçe sorun olmuyor, sadece ilk bir kaç ay mutfağa azami dikkat etmek gerekiyor
siz aksam ilacını ac mı alıyordunuz? asit baskılayıcı 300mg liği?
doktoruma telefon actım famodin 40 bana yaramadı dedim ok dedi sabah aksam pantpas 40 lık yapalım dedi.gaviscon advance ac ic yatarken dedi sorun yok dedi bakalım bu aksam ne olacak eczacı ac içilmez dedi dr aç iç sorun yok dedi....iki gün bak duruma gene ara dedi.eğer azalma olmazsa bogazda asit ölçümü yaptırıcaz diyor reflü kacak ölçüsü yapılacakmıs... yakan safra mıdır nedir ne değildir.işler karısır umarım pantpas sabah aksam bu işi çözer((
aslında ben bu doktora gitmeden evvel sanırım toplamda iki gündü yada üçtür sanırım .. pantpas 40 mg aldım sabah akşam.özellikle boğazı etkileyen durumlarda ppi günde 2 ye cıkabiliyor yani famodine bu hoca neye dayanarak geçti bilmem sadece tedaviyi bozmus oldu bana göre... güvenim sarsıldı...hepten...pantpas sabah akşam bogazımı toparlarsa bu ilacı kullanmaya razıyım ben((( Allah cc hepimize şifa versin inşallah .....pantpası 6 gibi aç olarak alıp yedi gibi yemek yicem bakalım bu gece iyi uyursam işlem tamamdır aslında
siz bana epey yardımcı oldunuz Allah cc sizden razı olsun hakkınızı helal edin. reflü geriler toparlar diyerek moral verdiniz.boğaz yangım sesim düzelse ki bogaz yangım yoktu aslında ses sıkıntım vardı ....yeni eklendi bu yangı bu ikisi de gecse aslında ufak ufak reflünün gerileyecegine inancım artacak yani oturarak uyumaya da razıyım. yeterki acı vermesin bogazıma sesime bir de ara ara kesik öksürük yapıyor .....ben gaz ilacı satın alıcam yarın.gaz var bagırsaklarımda ama yukarı tepiyor anlıyorum gegirtip üstten cıkınca asit saldırısı da artıyor.stress ile de yukarı vuruyor belki bilmiyorum.gaz sorunu azalsa reflüm geriler diyorum.mantıken.