Kendimi dinliyorum durmadan

Kuduz aşısı yüzünden erteleme planını Çünkü ateş olacaksa O Günkü dozunu yapıdığı gün olur.SOnraya Kalmaz Zaten çoğunluk la olmaz da..Sen diğer ilaçlarda sorun yaşadığın için bir endişe oluşmuş..İLK olayı başlatan ilaç gerçekten boğazında mı kaldı?:KK43:Okadar büyük müydü hap?Bir sağlıkçı olarak şaşırdım.Dr da çıkarmış bir aletle.ONdan sonra mı yutma zorluğu çektin?Bu ya tahrişten bence yada yine sorun yaşama endişesinden.BEnim yeğenimde bir ilaçtan tahriş yaşamış tı.Bir hafta çekti birşey yiyemetmişti acıdan .Yatınca ilaç boğazına gelmiş orda erimiş.kuvvetli bir ilaç olduğu için tahriş etmiş.sulu şeyler yemişti bir süre.Antepsin süspansiyon içmişti günde 4kez.Ama çabuk iyileşti reflüye sebep olmadı.Ama seninki nasıl yutarken acıma mı oluyor?Reflü için de diğer yeğenin bir süre KANTuRuN YAĞı içti bir kaşık.Hiçbir ilaç geçirmez kem o geçirmiş.Kanturun yağı aktardan almayın kendiniz yapın.Yapımı internette vardır.Kanturun bitkisinin zeytinyağında bir süre güneşte bekletiyorlar.Yada güvendiğin bir yerden temin et....içtiğin ilaçları Dr sorarak mı eritiyorsun bazı ilaçlar midede ermesi gerekir de..Hem boğazı tahriş edebilir.Helicopter tedavisi bitti mi..Sorun uzun ve kompleks olduğu için bukadar toparlayabildim..ilaçlarını yutma n daha iyi.Büyük değilse birsey olmaz.Büyükse kırarak eritetek değil..Baş ve omuzdan destekleyerek uyumak..Bir ilaç aldığında hemen uzanma,Bir ikisaatgeçsin enaz,yada başını yükselt..Yaşayıp bilmediğim birşey reflü.Şimdilik antidepresan alma bence.İyice psk.olduğunu anlayana kadar...Geçmiş olsun..

Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için
İlaçları doktorun onayı ile eritiyorum, çünkü kırarak da olsa yutamıyorum, yazarken eritmede sakınca olmayan ilaçları yazıyorlar. Şu an Ragi, Axid, Motilium kullanıyorum. Şurup olarak da Antepsin ve Gaviscon
En son gittiğim gastorentroloji uzmanı yemek borumda yara olduğunu söyledi. Midemdeki helicobakteri tedavi için verdikleri antibiyotiklerin aşırı reflüye sebep olduğunu söyledi. Reflü iyileşmeden yara geçmezmiş, o yüzden ilaçları yutmaya çalışarak zorlama daha fazla dedi. İlaç yutamaman normal ve sorun psikolojik değil dedi. Ben bu doktoru bulana kadar onlarca yere gittim maalesef ki hatalı bir tedavi gördüm ve durum iyice ilerledi. Yüksek yatmak, yatağı yükseltmek, reflü yastığı falan hhiç biri çözüm olmuyor maalesef. Yatay duruma geçer geçmez mide içeriğim yukarıya hücum ediyor. Dik oturup, bekliyorum yatışana kadar, o da geceden sabah 5 i falan buluyor. Yeni tedavime başlayalı 5 gün oldu, fayda edecek mi bilmiyorum. Bu hafta izindeyim ama önümüzdeki hafta işe başlayınca ne olacak bilmiyorum, sabah 6 da işe kalkıyorum her sabah ve reflüden uyuyamamak korkunç bir durum

İlacı içmeden önce KANTuRuN YAĞı içmeyi dene bir de..Kayganlık sağlar belki..Ben de çok şaşırdım.Yani tüm içtiğin de kalıyor mu?o çıkarılan harici gidiyordur diyeceğim ana bilemedim..Her birinin kalması olacak gibi değil hani..

Yutmayı denediğimde büyüklüğü ne olursa olsun kalıyor, en fazla 20 dk. da erir denen ilaçlar iki üç saate yakın yemek borumda kalıyor ve ne suyla, ne de yiyecek bir şeyle aşağıya gitmiyor. Son gittiğim doktor yemek borumdaki yaradan olduğunu söyledi. Herkes psikolojiktir dedi ama değil dedi adam, iyi ki antidepresanları almamışım

Katı yiyebilir musun peki?Katı geçiyorsa hapın geçmemesi tuhaf geldi bana...Acilen KANTURUN yağı dene..

Katı yiyebilir musun peki?Katı geçiyorsa hapın geçmemesi tuhaf geldi bana...Acilen KANTURUN yağı dene..

Yiyeceklerde sorun yok, çok şükür
Sadece ilaçlarda yaşıyorum bu sıkıntıyı ama reflü bana bunu unutturdu, ilaçları ömür boyu eritmeye razıyım yeter ki reflüm geçsin =(

Yiyeceklerde sorun yok, çok şükür
Sadece ilaçlarda yaşıyorum bu sıkıntıyı ama reflü bana bunu unutturdu, ilaçları ömür boyu eritmeye razıyım yeter ki reflüm geçsin =(
Bugün aklıma gelince sordum Demir iğnesi kullanmış boğaz bölgesindeki yaraların tedavisi sırasında. Bence sizde doktorunuza danışarak Demir takviyesine başlayın. Çünkü hem sebepsiz kanamalar hem reflü Demir eksikliği yapan hastalıklar.

Arkadaşlar son durumu yazayım ;
Yutma problemim tedavinin 2.ayında iyileşti
2. yapılan endoskopide mide fıtığım olmadığı anlaşıldı
Sinirsel reflü tanısı kondu
Uzunca bir diyetin ardından şu an yemeklerim normale döndü
Akşamları 8 den sonra hala bir şey yemiyorum, yatmadan en az üç saat önce yemeği kesiyorum
Sürekli mide koruyucu kullanmak zararlı olduğundan ilacı kademeli olarak kesti doktorum
Sadece gün içinde yemeklerden sonra bir yudum şurup içiyorum
Üç ay öncesine kadar yüksek yatma derdim vardı ama şu an iki yastığa düştüm çok şükür
Dokunan belli başlı gıdalar var onları yemedikçe bir sıkıntı olmuyor
Şükürler olsun geçti o kabus ama reflü sanırım ömrümce arkadaş kalacak

Geçmiş olsun ben de reflüden çekiyorum ve sanırım lansor ben de pek işe yaramıyor siz ragi yi kaç mg lık ictiniz sadece sabah mı kullandınız acaba?

Geçmiş olsun ben de reflüden çekiyorum ve sanırım lansor ben de pek işe yaramıyor siz ragi yi kaç mg lık ictiniz sadece sabah mı kullandınız acaba?

Lansor pek etkili bir ilaç değil ancak mide koruyucuların hiç biri tek başına yeterli değil. Tedaviyi dahiliyecinin değil iyi bir gastroentoroloji uzmanının düzenlemesi gerekli. Dahiliyeciler sadece vakit kaybettiyor, midemdeki bu korkunç durum helicobakter tedavisi sonucu ilerledi, dahiliyeci ısrar etti bu tedavide, sonra gastrocu antibiyotikleri kesti sabah mide koruyucu, akşam asit düşürücü arada gaz giderici ve iki çeşit şurup olmak üzere yoğun bir tedaviyi 8 ay uyguladı, sonra kademeli olarak ilaçları kesti. Eşimde aynı sıkıntıdan aynı doktora gitti ama ona bana verdiği ilaçları vermedi, tamamen başka bir tedavi ve diyet uyguladı. Yani herkesin durumu aynı değil o yüzden buradan ilaç tavsiyesi doğru değil

ben de gastroenteroloji dr una gittim ama sizin dokturunuzun tedavisi sizin reflünüzü gecirmiş sizin endoskopide mide kapakcıgında tam kapanma oluyor muydu? bende yara cıkmadı gastrit cıktı ve de reflü ama reflü oranı hafif cıktı.ama sikayetim bogazım biber gibi yanıyor ilaclara ragmen...daha bir ay olmadı gerci.özellikle gece zor geciyor
bana gaviscon surup yazdı ama yatmadan alsam bos mideye alınan bir surup değil bu.gecelerim zor yani gunduzleri idare ediyorum..siz geceleri nasıl atlatıyordunuz.bende oturarak uyumaya calısıyorum ama uyku yok:KK43: diet ise az az yiyorum kilo dustum.bana öneriniz var mı gece için.sizin dr unuza da gitmek isterim istanbul da mı
8 ay mı sürdü tedaviniz

Son düzenleme:
ben de gastroenteroloji dr una gittim ama sizin dokturunuzun tedavisi sizin reflünüzü gecirmiş sizin endoskopide mide kapakcıgında tam kapanma oluyor muydu? bende yara cıkmadı gastrit cıktı ve de reflü ama reflü oranı hafif cıktı.ama sikayetim bogazım biber gibi yanıyor ilaclara ragmen...daha bir ay olmadı gerci.özellikle gece zor geciyor
bana gaviscon surup yazdı ama yatmadan alsam bos mideye alınan bir surup değil bu.gecelerim zor yani gunduzleri idare ediyorum..siz geceleri nasıl atlatıyordunuz.bende oturarak uyumaya calısıyorum ama uyku yok:KK43: diet ise az az yiyorum kilo dustum.bana öneriniz var mı gece için.sizin dr unuza da gitmek isterim istanbul da mı
8 ay mı sürdü tedaviniz

Tamamı 10 ay sürdü, özel sefa hastanesinde Bülent Toy du doktorum sonra oradan ayrıldı ama bildiğim kadarıyla Antalya da özel bir hastanede çalışıyor. Reflü zaten geçmiyor, alevli dönemi geçirip, tahrişleri düzeltiyorlar, sonrada onunla yaşamayı öğreniyorsunuz.

Geçmiş olsun hanımlar. sabah aç karnına tahin yiyin. İlaçları bırakın. Gün içinde ya da akşam rahatsız olursanız yine tahin yiyin. Hem ilaca gerek kalmaz hem de faydalı besin almış olursunuz.

Geçmiş olsun hanımlar. sabah aç karnına tahin yiyin. İlaçları bırakın. Gün içinde ya da akşam rahatsız olursanız yine tahin yiyin. Hem ilaca gerek kalmaz hem de faydalı besin almış olursunuz.

Tahin, kudret narı, saf zeytinyağı neler içtim bennnn:)))) ciddi mide hastalıklarında bunların hiç faydası olmuyor maalesef, bilakis tahin mide için hazmı çok zor bir şey, iyice kaynatıyor

Tahin, kudret narı, saf zeytinyağı neler içtim bennnn:)))) ciddi mide hastalıklarında bunların hiç faydası olmuyor maalesef, bilakis tahin mide için hazmı çok zor bir şey, iyice kaynatıyor

Ben de gastrit, mide girişinde erezyon ve hazımsızlık vardı. Değil boğazıma takılmak ekmeği yutamamıştım. Ben çok faydasını gördüm.

geçmiş olsun bende de gastrit ve reflü var ızdırabım çok şifa bulamadım hala:KK43:(bagırsak gazına yaradı mı acaba tahin(bildiğimiz tahin değil mi likit marketlerde satılan-yoksa özel bir tahin mi)

geçmiş olsun bende de gastrit ve reflü var ızdırabım çok şifa bulamadım hala:KK43:(bagırsak gazına yaradı mı acaba tahin(bildiğimiz tahin değil mi likit marketlerde satılan-yoksa özel bir tahin mi)

Gaz için birebir. Evet o tahin. Ben bimde satılan tahini kullanıyorum çok iyi geliyor. Her markanınki iyi olmuyor. Sana da şifa olsun inşallah.

İlk sayfadan okudum bitirdim, nasıl üzüldüm anlatamam bir hap neler etmiş sana.. geçmiş dönem ama çok geçmiş olsun.

X