- 19 Ağustos 2008
- 17.899
- 54.053
Kuduz aşısı yüzünden erteleme planını Çünkü ateş olacaksa O Günkü dozunu yapıdığı gün olur.SOnraya Kalmaz Zaten çoğunluk la olmaz da..Sen diğer ilaçlarda sorun yaşadığın için bir endişe oluşmuş..İLK olayı başlatan ilaç gerçekten boğazında mı kaldı?Okadar büyük müydü hap?Bir sağlıkçı olarak şaşırdım.Dr da çıkarmış bir aletle.ONdan sonra mı yutma zorluğu çektin?Bu ya tahrişten bence yada yine sorun yaşama endişesinden.BEnim yeğenimde bir ilaçtan tahriş yaşamış tı.Bir hafta çekti birşey yiyemetmişti acıdan .Yatınca ilaç boğazına gelmiş orda erimiş.kuvvetli bir ilaç olduğu için tahriş etmiş.sulu şeyler yemişti bir süre.Antepsin süspansiyon içmişti günde 4kez.Ama çabuk iyileşti reflüye sebep olmadı.Ama seninki nasıl yutarken acıma mı oluyor?Reflü için de diğer yeğenin bir süre KANTuRuN YAĞı içti bir kaşık.Hiçbir ilaç geçirmez kem o geçirmiş.Kanturun yağı aktardan almayın kendiniz yapın.Yapımı internette vardır.Kanturun bitkisinin zeytinyağında bir süre güneşte bekletiyorlar.Yada güvendiğin bir yerden temin et....içtiğin ilaçları Dr sorarak mı eritiyorsun bazı ilaçlar midede ermesi gerekir de..Hem boğazı tahriş edebilir.Helicopter tedavisi bitti mi..Sorun uzun ve kompleks olduğu için bukadar toparlayabildim..ilaçlarını yutma n daha iyi.Büyük değilse birsey olmaz.Büyükse kırarak eritetek değil..Baş ve omuzdan destekleyerek uyumak..Bir ilaç aldığında hemen uzanma,Bir ikisaatgeçsin enaz,yada başını yükselt..Yaşayıp bilmediğim birşey reflü.Şimdilik antidepresan alma bence.İyice psk.olduğunu anlayana kadar...Geçmiş olsun..
Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için
İlaçları doktorun onayı ile eritiyorum, çünkü kırarak da olsa yutamıyorum, yazarken eritmede sakınca olmayan ilaçları yazıyorlar. Şu an Ragi, Axid, Motilium kullanıyorum. Şurup olarak da Antepsin ve Gaviscon
En son gittiğim gastorentroloji uzmanı yemek borumda yara olduğunu söyledi. Midemdeki helicobakteri tedavi için verdikleri antibiyotiklerin aşırı reflüye sebep olduğunu söyledi. Reflü iyileşmeden yara geçmezmiş, o yüzden ilaçları yutmaya çalışarak zorlama daha fazla dedi. İlaç yutamaman normal ve sorun psikolojik değil dedi. Ben bu doktoru bulana kadar onlarca yere gittim maalesef ki hatalı bir tedavi gördüm ve durum iyice ilerledi. Yüksek yatmak, yatağı yükseltmek, reflü yastığı falan hhiç biri çözüm olmuyor maalesef. Yatay duruma geçer geçmez mide içeriğim yukarıya hücum ediyor. Dik oturup, bekliyorum yatışana kadar, o da geceden sabah 5 i falan buluyor. Yeni tedavime başlayalı 5 gün oldu, fayda edecek mi bilmiyorum. Bu hafta izindeyim ama önümüzdeki hafta işe başlayınca ne olacak bilmiyorum, sabah 6 da işe kalkıyorum her sabah ve reflüden uyuyamamak korkunç bir durum