• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok kötü hissediyorum

yagmurluhavaaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2024
5
3
1
23
Merhaba arkadaşlar konuşacak pek arkadaşım ve dostum olmadığı için içimi biraz buraya dökmek istiyorum ben 24 yaşında 10 ayiık evli bi genç kızım. Çok neşeli bi çocukluk geçirdim el benek gül bebek büyütüldüm sonrada eşimle uzun bi ilişkiden sonra çokkk severek evlendim halada birbirmize sevgimiz böyle. Benim problemim kendimle bunu bugün idrak ettim bazı insanların bazı şrylerden yüzü gülmezmiş benimde İŞ hayatımda asla yüzüm gülmedi. Çok şanslıyım ailem konusundada eşim konusundada ama iş benim hayatımın yklaşık 6 7 senesindede hep gündem konum ve beni mutsuz eden tek şey oldu. Başarılı bi lise hayatı sürdürürken lise sonda hem calısıp hem okumak zorunda kaldığım işin ailemin maddi durumundan dolayı 2 yıllık vi devlet okulunu tercih etmek zorunda kaldım diyaliz teknikeri oldum. 1 yıl bekleme yda 4 yıllık uzak bi şehire gitme furumumuz yoktu. Hep kendimi ilerletmek isteyen aynı anda 2 3 kursa giden biriydim ama bunları yaparken hem kucucuk bi öprenciyken aynı zamanda calısmak zorundaydım. Kendi mesleğimde iş bulamadım bu yuzden hep farklı sektörlere girdim. Çalıştım memnun olmadıgım yeri değiştirdim derken evlendim. Eşimin durumu iyi benim calısmama gerek olmuyor calıssamda bana ait oluyor benim 1 aylık aldıgım maası 2 gunde falan iş makinası oldugu için alıyor babasıyla keseleri bir ve tek erkek cocuk ama eşim bana asla calısamazsın calısma demiyor. Bende bu yaşımda evde oturan biri olmak istemediğim için evliliğimin ilk 1 ayında hemen işe girdim bi çağrı merkezi departmanında size yemin ederim 1 ay once cıktım hayatımda bu kadar mobbing olan bu kadar kötü olan biyer görmemiştim yöneticilerin küfürlü konusmasımı dersin gece 11 de iş geubuna yazılan hakaret içerikli mesajlarmı dersiniz. Bugün kendimde fark ettğim 2. Şey ise sırf haftasonu tatil ve bana calısıyo ne güzel evde durmuyor desinler diye bu yapılanlara göz yumdum ama en sonunda dayanamadım ve cıktım. Şimdi tekrar iş arıyorum aka her iş evliliğimle beraber uymuyor birinin saati geç birileri haftasonu calısıyor. Kendimi yetersiz değersiz hayatında bişey başaramamıs biri olarak görüyorum eşimle sırf bu yuzden durduk yere tartısma cıkarıyorum ama ortada bişey yok ağlıyorum her gün nerdeyse bilmiyorum kendimi çok çaresiz hissediyorum düzelmek istiyorum

Kendi alanınızdan iş bulamıyorsanız önlisans kpss denesenize ?2026 da olacak diye biliyorum çift yıllarda yapılıyor ve düz memur olursunuz hem garanti iş hem özel sektördeki kadar çirkin mobbing olmaz.Çalışma saatleri de az.Düşünün derim

Merhaba arkadaşlar konuşacak pek arkadaşım ve dostum olmadığı için içimi biraz buraya dökmek istiyorum ben 24 yaşında 10 ayiık evli bi genç kızım. Çok neşeli bi çocukluk geçirdim el benek gül bebek büyütüldüm sonrada eşimle uzun bi ilişkiden sonra çokkk severek evlendim halada birbirmize sevgimiz böyle. Benim problemim kendimle bunu bugün idrak ettim bazı insanların bazı şrylerden yüzü gülmezmiş benimde İŞ hayatımda asla yüzüm gülmedi. Çok şanslıyım ailem konusundada eşim konusundada ama iş benim hayatımın yklaşık 6 7 senesindede hep gündem konum ve beni mutsuz eden tek şey oldu. Başarılı bi lise hayatı sürdürürken lise sonda hem calısıp hem okumak zorunda kaldığım işin ailemin maddi durumundan dolayı 2 yıllık vi devlet okulunu tercih etmek zorunda kaldım diyaliz teknikeri oldum. 1 yıl bekleme yda 4 yıllık uzak bi şehire gitme furumumuz yoktu. Hep kendimi ilerletmek isteyen aynı anda 2 3 kursa giden biriydim ama bunları yaparken hem kucucuk bi öprenciyken aynı zamanda calısmak zorundaydım. Kendi mesleğimde iş bulamadım bu yuzden hep farklı sektörlere girdim. Çalıştım memnun olmadıgım yeri değiştirdim derken evlendim. Eşimin durumu iyi benim calısmama gerek olmuyor calıssamda bana ait oluyor benim 1 aylık aldıgım maası 2 gunde falan iş makinası oldugu için alıyor babasıyla keseleri bir ve tek erkek cocuk ama eşim bana asla calısamazsın calısma demiyor. Bende bu yaşımda evde oturan biri olmak istemediğim için evliliğimin ilk 1 ayında hemen işe girdim bi çağrı merkezi departmanında size yemin ederim 1 ay once cıktım hayatımda bu kadar mobbing olan bu kadar kötü olan biyer görmemiştim yöneticilerin küfürlü konusmasımı dersin gece 11 de iş geubuna yazılan hakaret içerikli mesajlarmı dersiniz. Bugün kendimde fark ettğim 2. Şey ise sırf haftasonu tatil ve bana calısıyo ne güzel evde durmuyor desinler diye bu yapılanlara göz yumdum ama en sonunda dayanamadım ve cıktım. Şimdi tekrar iş arıyorum aka her iş evliliğimle beraber uymuyor birinin saati geç birileri haftasonu calısıyor. Kendimi yetersiz değersiz hayatında bişey başaramamıs biri olarak görüyorum eşimle sırf bu yuzden durduk yere tartısma cıkarıyorum ama ortada bişey yok ağlıyorum her gün nerdeyse bilmiyorum kendimi çok çaresiz hissediyorum düzelmek istiyorum
Bir kere maddi açıdan çalışma zorunluluğunuz yokmuş. Bu nedenle iş ararken paniğe kapılıp eşinizi ve dolayısı ile kendinizi üzmeye gerek yok.Ayrıca siz çalışkan bir gençsiniz baksanıza lise yıllarından beri çalışmışsınız.Ben olsam biraz evde oturur evliliğin tadını çıkarırım.Yemek pasta vb öğrenir akşa eşime süprizler yaparım.Bu arada iş araştırmaya kendimi germeden devam ederim.Kitap okurum varsa bld nin hobi kursuna gierim .Eşle çalışmadığı günler yakında gezme sinema vb programı yaparım.Bu günleri dolu dolu ama eşle geçiririm.

Maddi durumunuz iyi madem bir ara ara verin 2 yillikta olsa bir okul okumussunuz.Mesleginzile ilgili bir iş yapın.Hatta esinizde uygun gorurse 4 yilliga geçiş yapıp okumaya devam edebilirsiniz.Ki bence çocuk yookken çok güzel olur

Yaşınız daha küçük, ekonomik darlıkta değilsiniz, eşiniz iyi kazanıyor; hatta bir aylık maaşınızı iki günde kazandığına göre, durumu gayet iyi demektir. Üstünüzde çalış baskısı ve mecburiyeti yokken, eğitiminize odaklanın ve istediğiniz bölümü okumak için sınavlara hazırlanın derim. Kariyer yaparsınız, dil öğrenirsiniz; iyi bir kariyer demek, yabancı dil bilmek; daha iyi iş olanakları demektir. Eşiniz destekler mi? Hemen çocuk beklentisi var mı?

Veya ben okuyamam artık kafam kaldırmaz derseniz, KPSS deneyin. Kovalayan yok mecburiyet yok çoluk çocuk yok, çalışın geniş geniş.

merhaba öncelikle, yaşıtız, inanın ben de evde bir hafta işsiz kalmaya dayanamayan insanlardanım ama "bana calısıyo ne güzel evde durmuyor desinler diye" de kendimi iyi hissetmediğim bir ortamda dikiş tutturmaya çalışmam/çalışmazdım, önceliğiniz iyi oluşunuz olsun, hakkınızda ne düşünüleceğini lütfen umursamayın, çok daha iyi iş fırsatları yakalayacağınızdan eminim çünkü gelişime açık biri olduğunuzu zaten ifade etmişsiniz, belki birazcık sabır ve zaman gereklidir, en iyisini diliyorum size.

Başkaları ne düşünür diye değilde siz ne istiyorsunuz diye düşünerek bir yol haritası çizin kendinize. Çalışmayı seviyorsanız eğer kriterlerinizi belirleyin, her işte calismayin. Belli başlı yerlere başvuru yapın. Belli ki maddi durumunuz iyi ve aceleniz de yok elbet bir yerden iş gelir. Bu süreçte de kpss ye hazırlanabilir veya el işi odaklo kurslara katılım saglayip size meslek kazandıracak işler ogrenebilirsiniz. Yaşınız küçükken şu an ki zamanınızı iyi değerlendirin derim. Kendinize meslek edinmeye ve ileride eşiniz olmadığı bir hayat sürdürebilecek kadar gücünüz olabilmesi için çalışın.
Diyaliz teknikeri ataması olmuyor mu? Sağlık sektörü boşta kalmaz aslında.

Back