• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi begenemiyorum -dismorfofobi ?

Ben galiba ölmek istiyorum cunku bunun bir sonu yok. Takmadigim yerim yok bastan yaratilamam sonucta. Keske dogmasaydim. Paylasamiyorum kimseyle depresyon testi cozdum major depresyonda ciktim. Psikiyatriste gidemiyorum cunku sabah aksam calisiyorum. Her gun mutlaka agliyorum 2 gunde bir olmek istiyorum. Cildirmis gibi bir anda nese saciyorum bir anda icime çöküyorum. Aranizda psikolog veya psikiyatrist olan yok mu ben tek basima ustesinden gelemeyecegim galiba artik

canım benım bu durumda şükretmem gerekecek galıba hamdolsn ben o kadar degılım. Sen ne yapmışsınn kendine böyle sen güzelsin senin sorunun vesveselerin şeytan aklına gırmeye çalışıyor sonuç itibariyle sende böyle şeyler düşünüyosun lütfen bıraz rahat ve güçlü ol Allah her zaman bizi görüyor sen böyle yaparsan isyan etmiş olursun ve mazAllah kötü şeyleri çagırıyorsun

canım benım bu durumda şükretmem gerekecek galıba hamdolsn ben o kadar degılım. Sen ne yapmışsınn kendine böyle sen güzelsin senin sorunun vesveselerin şeytan aklına gırmeye çalışıyor sonuç itibariyle sende böyle şeyler düşünüyosun lütfen bıraz rahat ve güçlü ol Allah her zaman bizi görüyor sen böyle yaparsan isyan etmiş olursun ve mazAllah kötü şeyleri çagırıyorsun
Yillardir boyleyim ben sanirim gitgide siddetleniyor hayattan zevk alamıyorum ne bu guzellik takintisi bilmiyorum kendime kiziyorum ama yok yine sil bastan ayni seyler oluyor ilaca karsiyim ama su an her seye raziyim artik cunku boyle hem isyan ediyorum hem daha da kötü oluyor her sey nolur yargilamayin burda bos bir insan izlenimi veriyorum ama cevremdeki hasta yardima ihtiyaci olan insanlarin da her seyin farkindayim ve hepsine dua ediyorum yapabilecegim ne olabilir diye düşünüyorum ama o kadar insanlara uzulmeme ragmen kendi takintimdan kurtulamiyorum ne kadar bos oldugunu biliyorum ama 2 gun sonra yine ayni sey oluyor. Galiba haklisin seytan ugrasiyor vesvese bunlar Allah affetsin bu saatten sonra affeder mi bilmiyorum ama.

oyle düşünme sen ona yöneldıkten sonra o sana karşılık verir. manevıyatda önemli canım sen ne derece yaşıyorsun bılmıyorum ama ınan ona yöneldıkçe eskısı gıbı olmuyosun en azından ben öyleym kı ben sana söyledm bende çok takarım dye ama herşey beyınde bıtıyor ona ıyı sınyaller gonderıceksın ben çok güzelim yok öyle çirkinlik falan devamlı dıyınce ınan artık normale dönmeye başlarsın bunun başka çaresi yok çünkü sen çabalamak zorundasın bu arada kaç yaşındasın merak ettım

Ben galiba ölmek istiyorum cunku bunun bir sonu yok. Takmadigim yerim yok bastan yaratilamam sonucta. Keske dogmasaydim. Paylasamiyorum kimseyle depresyon testi cozdum major depresyonda ciktim. Psikiyatriste gidemiyorum cunku sabah aksam calisiyorum. Her gun mutlaka agliyorum 2 gunde bir olmek istiyorum. Cildirmis gibi bir anda nese saciyorum bir anda icime çöküyorum. Aranizda psikolog veya psikiyatrist olan yok mu ben tek basima ustesinden gelemeyecegim galiba artik
Benim de bu sorunum var. Mesela Kendimi yıllardır şişman bulurum. Aslında şişman değilim ama hep daha zayıf olmak isterim. Etrafımdaki insanlara bakarım en çirkin kendimi görürüm. Fiziksel olarak kendimi beğenmem. Sonuç mutsuzluk.

bu atlata bileceğin bir problem en azından neyden sebep böyle oldugun bellii

Benim de bu sorunum var. Mesela Kendimi yıllardır şişman bulurum. Aslında şişman değilim ama hep daha zayıf olmak isterim. Etrafımdaki insanlara bakarım en çirkin kendimi görürüm. Fiziksel olarak kendimi beğenmem. Sonuç mutsuzluk.
Ben de hep kendimi en cirkin görürüm sokakta gordugum herkese benden guzel derim üzülürüm birisi bana iltifat ettiginde inanmam iltifat kabul etmeyi bilmem bu ara ben de zayiflama derdindeyim boyuma gore kilom normal ama aynaya bakinca daha da zayiflamak istiyorum sonumuz hayrolsun

Ben de hep kendimi en cirkin görürüm sokakta gordugum herkese benden guzel derim üzülürüm birisi bana iltifat ettiginde inanmam iltifat kabul etmeyi bilmem bu ara ben de zayiflama derdindeyim boyuma gore kilom normal ama aynaya bakinca daha da zayiflamak istiyorum sonumuz hayrolsun
Bunu yenmeye çalışmamız lazım ama nasıl ?

Bende de senelerdir akne sorunu var, yaklaşık 10 senedir falan. Bende kendimde hep kusur arıyordum, çoğu zaman Allah'a İsyan ediyordum. Bana da herkes güzel olduğumu söylüyordu ve ben inanmıyordum... Sonra döndüm düşündüm, O kadar İnsan var ki - daha kötü durumda olan. Allah'a yönel, Şeytanın vesvesesinden kurtul - O çok sever İnsanı dipte görmeyi. Anladığım kadarıyla da inançlı bir İnsansın, unutma ki - bir söz vardır ya 'Sendeki derdi nimet sayanlar var' onu düşün. Rabbim herkesi özel ve güzel yarattı, kendinde kusur bularak Allah'a isyan etmiş - karşı gelmiş oluyorsun... Bırak başkalarını, başkalarının güzelliğini... Nice çok güzel İnsan var, kim bilir onların ne dertleri var - sende olmayan... Ve asıl olan dış güzellik değil - iç güzellik. Manken bile olsan 20 sene sonra öyle mi kalacaksın? Önemli olan, kalbinin güzelliği...

Back