• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimi begenemiyorum -dismorfofobi ?

:) Bana da olur bazen bu, ( avatar fotoğrafı benim kendi fotoğrafım) aslında her gün bir kaç kez aklına bu tip şeyleri getirmenin psikolojik bozukluk olduğunu okumuştum. : )
Ben ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum benimkinin, hadi ben 29 oldum, 19 yaşımdaki yüzümü görmeyi istiyorum, ama onun dışında da incelerim ay burnum şöyle olsa, dişlerim böyle olsa. Kusursuz görünmeyi istemekten de kaynaklanıyor olabilir, çağımız öyle bir çağ ki artık kadınlar eskisi gibi mi? Doğumdan sonra aldığı 20 kilo ile mutlu mesut yaşıyordu insanlar şimdi bakıyorum çevremdeki bütün anneler manken gibi kalmaya çalışıyor, selülit kabul edilemez bir kusur, göz altı torbaları, bembeyaz dişler vs vs. :)
Ben, kendinizi daha iyi hissedecekseniz ve tabii bir kusurunuz da varsa, bu tip müdahalelere tabii doğaldan uzaklaşmamak koşulu ile açığım. İleride de mutlaka yüz toparla gibi işlemler yaptırırım.
Ama ben eminimki doğal bir güzelliğiniz var şu an, ama asıl insanı güzel gösteren de özgüvendir. Fotoğrafçıyım, bunca tecrübeme istinaden söyleyebilirim ki bir insan çok güzel olsa bile, eğer kimse onu buna inandıramıyorsa fotoğraflarda da güzel çıkmıyor. Çok güzel olmayan birisi ise, özgüveni tamsa öyle güvenli hoş bakışlar atıyor ki kamerama, çok güzel çıkıyor fotoğraflarda... Özgüven önemli...
Öte yandan da, kazalar, hastalıklar, yanıklar gibi nedenlerle de, cildi daha kötü durumda olan insanlara bakıp şükretmelisiniz, o zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.

Erkek arkadasim degil :KK43: hoslandigim cocuk kendisi fazla yakisikli malesef ama ondan hoslanmadan once de boyleydim ben. Haklisin boyle hayat gecmiyor kurtulmak lazim. Insallah ikimiz de kurtuluruz.

anladım canım aynen oyle benım su an konustugum yok ama yarın obur gun bırı çıksa karşıma benı sevse bıle guvenım yok degıl dıye kımbılır ne kadar ezer bunu aşarız hepımz ınşş

:) Bana da olur bazen bu, ( avatar fotoğrafı benim kendi fotoğrafım) aslında her gün bir kaç kez aklına bu tip şeyleri getirmenin psikolojik bozukluk olduğunu okumuştum. : )
Ben ondan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum benimkinin, hadi ben 29 oldum, 19 yaşımdaki yüzümü görmeyi istiyorum, ama onun dışında da incelerim ay burnum şöyle olsa, dişlerim böyle olsa. Kusursuz görünmeyi istemekten de kaynaklanıyor olabilir, çağımız öyle bir çağ ki artık kadınlar eskisi gibi mi? Doğumdan sonra aldığı 20 kilo ile mutlu mesut yaşıyordu insanlar şimdi bakıyorum çevremdeki bütün anneler manken gibi kalmaya çalışıyor, selülit kabul edilemez bir kusur, göz altı torbaları, bembeyaz dişler vs vs. :)
Ben, kendinizi daha iyi hissedecekseniz ve tabii bir kusurunuz da varsa, bu tip müdahalelere tabii doğaldan uzaklaşmamak koşulu ile açığım. İleride de mutlaka yüz toparla gibi işlemler yaptırırım.
Ama ben eminimki doğal bir güzelliğiniz var şu an, ama asıl insanı güzel gösteren de özgüvendir. Fotoğrafçıyım, bunca tecrübeme istinaden söyleyebilirim ki bir insan çok güzel olsa bile, eğer kimse onu buna inandıramıyorsa fotoğraflarda da güzel çıkmıyor. Çok güzel olmayan birisi ise, özgüveni tamsa öyle güvenli hoş bakışlar atıyor ki kamerama, çok güzel çıkıyor fotoğraflarda... Özgüven önemli...
Öte yandan da, kazalar, hastalıklar, yanıklar gibi nedenlerle de, cildi daha kötü durumda olan insanlara bakıp şükretmelisiniz, o zaman kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.

o kada guzel tespıt etmışsınkı gercekten saol canım çok haklısın özguvenın yoksa guzellıkte ışe yaramıyo hamdolsn halımıze bızdekı dedgin gibi kusursuzluk

Kesinlikle dogru tespitler tesekkurler o zaman ozguven yukseltmeye cabalamaliyiz hadi bakalim :)

anladım canım aynen oyle benım su an konustugum yok ama yarın obur gun bırı çıksa karşıma benı sevse bıle guvenım yok degıl dıye kımbılır ne kadar ezer bunu aşarız hepımz ınşş
Bunlara dur deme zamani icimizdeki isigi ortaya cikaralim kendimizi gelistirelim guvenelim eksigimiz ne ise bizi ezik hissettirecek ne varsa tamamlamaya çalışalım yabanci dilse yabanci dil tarihse tarih genel kulturse genel kultur ne bileyim artik ilgilendigimiz bir alan olsa ve ona yogunlasip konuya hakim olsak guvenimiz yerine gelir her ne ise o konu baska sosyal seyler de olabilir. Hepimize basarilar umarim cok daha guvenli ve mutlu insanlar oluruz :)

Bende senin gibiydim,aynaya baktıkça kendime cirkinsin derdim kendime allah seni kahretsin derdim.
Sonra bunun bir hastalık yada alışkanlık olduğunu anladım birgün yani birgün aynaya bakıp allah belani versin diyince kendime.
Bunun bir hastalık olduğunu ınan şimdi öğrendim.
O günden sonra hep aynaya bakınca çok güzelsin dedim ,kendimi seviyorum dedim. Ama ne fayda ozguvensuz mutsuz geçen yıllar.Şimdiki aklım olsa .......
Sende mutlu ol .

insan kendisini beğenmezse, çatlarmış. Bence siz kendinizi içten içe zaten beğeniyorsunuz. Derdiniz başkalarından duymak..
Evt diyorum ya bazen gercekten beğeniyorum bazen dunyanin en cirkini oldugumu dusunup aglamaya basliyorum olmek istiyorum herkes beni begensin istiyorum beni cirkin gorecekler diye üzülüyorum garip bi sey

Bende senin gibiydim,aynaya baktıkça kendime cirkinsin derdim kendime allah seni kahretsin derdim.
Sonra bunun bir hastalık yada alışkanlık olduğunu anladım birgün yani birgün aynaya bakıp allah belani versin diyince kendime.
Bunun bir hastalık olduğunu ınan şimdi öğrendim.
O günden sonra hep aynaya bakınca çok güzelsin dedim ,kendimi seviyorum dedim. Ama ne fayda ozguvensuz mutsuz geçen yıllar.Şimdiki aklım olsa .......
Sende mutlu ol .
Boşa geciyor gunler aynen boyle kendi hayatimizi mahvediyoruz :/

canım bu dediğin hastalığı bir yıl boyunca yaşadım n kadar acı verdiğini en iyi bn anlarım bazen düzeldiğimi sanıyodum ama bir ayna görünce başka bir ortamda gene kendimi berbat hissediyordum bence bir psikiyatrite gidip bunları anlat ben böyle düzeldim çok uğraşırsan gerçekten inanırsan kendinde aşabilirsin ilaçsız ama intihar gibi ğilimlerden uzak dur lütfen inan bana şuan bynin sana bunları yapıyor güzel olduğuna eminim düzeldiğinde anlıycaksın bunu öptüm

canım bu dediğin hastalığı bir yıl boyunca yaşadım n kadar acı verdiğini en iyi bn anlarım bazen düzeldiğimi sanıyodum ama bir ayna görünce başka bir ortamda gene kendimi berbat hissediyordum bence bir psikiyatrite gidip bunları anlat ben böyle düzeldim çok uğraşırsan gerçekten inanırsan kendinde aşabilirsin ilaçsız ama intihar gibi ğilimlerden uzak dur lütfen inan bana şuan bynin sana bunları yapıyor güzel olduğuna eminim düzeldiğinde anlıycaksın bunu öptüm
Psikiyatrist ilac tedavisi mi verdi yoksa terapi mi yapti ? Cok sagol anladigin icin. Gercekten bu konuyu actigim gece camdan bos bos baktim atlasam ne olur diye dusundum sonra yataga döndüm Allah korkusu ve aile engelliyor yoksa baya bunalmistim.

Şimdi aklıma geldide biz buduruma nasıl geldik,kimler getirdi,ne oldu ?cevabı olan varmı
Sosyal medyanin bu kadar gelismesi cok buyuk katki yapti bence herkes mutluyum guzelim sevgilimle esimle geziyoruz superiz hep egleniyoruz vs triplerinde bizde olmayan bir seyi gordugumuzde mutsuz olmaya basliyoruz. Erkeklere yaranmak icin caba harciyoruz her zaman daha guzel olmak istiyoruz onlarin bu durumu koruklemesine ses cikarmiyoruz halbuki bir kizla sadece guzel oldugu icin cikan erkek bos erkektir ama biz niye onla cikti ben cirkin miyim diye düşünüyoruz hep bir eksiklik duygusu takdir edilme istegi. Biraz aileden biraz cevreden kaynakli ama kesinlikle ben bunda genetik yatkinlik da oldugunu düşünüyorum.

Hadi size çevreniz güzel diyor, ben napayım, beni annem bile çoğu zaman güzel görmez=) Hayatım öğün sayılarımı azaltmakla ve güzel olmak için suratıma maske yapmakla geçiyor. Genetik olarak anne tarafım çok güzel insanlarla dolu, bense baba tarafına çekmişim. Dikkat etmezse hemen kilo alan ve yaşını göstermediği için kadınsı durmayan biriyim. Hep o sıfır beden, suratı kat kat makyajlı kızların tv lerde boy göstermesi yüzünden. Bundan 50-60 sene öncesinde insanların gerçekten iç güzelliğine değer verilirmiş. Şimdi her şey ambalaj paketinin süsüne bakmakla ölçülüyor. Emin olun diğer insanlardan farklı düşünmüyorsunuz. Kimse kendini mükemmel bulmaz. Öyle olsaydı estetikçiler bu kadar para kazanmazdı. =)

Hadi size çevreniz güzel diyor, ben napayım, beni annem bile çoğu zaman güzel görmez=) Hayatım öğün sayılarımı azaltmakla ve güzel olmak için suratıma maske yapmakla geçiyor. Genetik olarak anne tarafım çok güzel insanlarla dolu, bense baba tarafına çekmişim. Dikkat etmezse hemen kilo alan ve yaşını göstermediği için kadınsı durmayan biriyim. Hep o sıfır beden, suratı kat kat makyajlı kızların tv lerde boy göstermesi yüzünden. Bundan 50-60 sene öncesinde insanların gerçekten iç güzelliğine değer verilirmiş. Şimdi her şey ambalaj paketinin süsüne bakmakla ölçülüyor. Emin olun diğer insanlardan farklı düşünmüyorsunuz. Kimse kendini mükemmel bulmaz. Öyle olsaydı estetikçiler bu kadar para kazanmazdı. =)

Canım sen çok haklısın o kadar çok estetik yaptıran var ki ama senin yazdığına bakıyorum da yıne de kendinle barışık bir insan gibi görünüyorsun onu hissettim :) ama bızdekı gerctkten nankörlük yani benim bu şahsi görüşüm ama yinede yapıyoruz.Allah'ın bizi böyle yaratmasında bir hayır bir sebep vardır.Neden dersen bunu sorgularsak işin içinden çıkamayız herşeyin en doğrusunu o bilir.bizimki can sıkıntısından takıcak bırşey olmadığından bunlara takıyorz.Eminimki sende güzelsindir herşeyden önemlisi nefsinede hakim olmalısın kılonu koru :) ayrıca ben 21 yaşındayım ama banada 18 dıyen hatta bır aralar 15 dıyen bıle vardı sen düşün artık ama bunun güzel olduğunu söylüyorlar bakalım ılerde göreceğiz :)ve dış güzellik tabiki çok önemli ama iç güzellik herkes de olmaz derler ya güzelliğe 40 günde doyulurda güzel huya 40 günde doyulmaz :)

Bu biraz takinti galiba eminim sen cok guzelsindir ama senin icin onemli degildir guzellik. Ben mesela kucucuk bi seye 40 lira verdim burnumu duzeltecek diye nose up mi ne mandal gibi bi sey duzeltme ihtimali milli piyangoyu kazanmam gibi bir sey yani insan sacmaladigini biliyor ama engel olamiyor degisik bir takinti. Asik oldugum kisinin yuzu kusursuz kendi de farkinda onun yuzune bakarken kendimi kotu hissediyorum bi tek o degil cevremdeki herkesin yuzune bakarken düşünüyorum keske suram soyle olsaydi vs rahatsiz oluyorum kendimden

Back