- 21 Kasım 2017
- 27.519
- 120.230
Başladım ben kız 15 aylıkken. Oğlumda 2 yaşında başlamıştım ama bunda erken başladım çünkü ev aldık. Doğum izni sende bağımlılık yapmış olabilir mi kuşum adgdfdhdAy konu ile alakası yokMargaret Hale de başladın mu çalışmaya benzer dönemlerde doğum yapmıştık ben ücretsizden devam
Hadi hayırlı olsun. darısı başımaBaşladım ben kız 15 aylıkken. Oğlumda 2 yaşında başlamıştım ama bunda erken başladım çünkü ev aldık. Doğum izni sende bağımlılık yapmış olabilir mi kuşum adgdfdhd
Kesinlikle ayni fikirdeyimKesinlikle sonradan ekledim ama kuzenim de calismiyordu.
Ben şuan calisiyorum ama öncesinde yillarca calismadim ve calismadigim halde eşim kendine yapmadigi harcamayi benim giyimime kozmetigime yapiyordu. Calismiyorsunuz diye süklüm püklüm takilmak zorunda degilsiniz.
Normal bir adam bundan gocunmaz zaten hoşuna gider.
Gördüğüm en uzun doğum izni.Hadi hayırlı olsun. darısı başımaay evet covid yüzünden mart 2020 de okuldan ayrıldım daha dönemedim.
Oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın.
Asla hak vermiyor ya da normalize etmiyorum ama evdeki hatun kendini salınca bu herifler bakımlı kadınlara yanlıyorlar genelde. Sonra sizin harcayamadığınız parayı onlara yağdırıyorlar.
o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
Oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın.
Asla hak vermiyor ya da normalize etmiyorum ama evdeki hatun kendini salınca bu herifler bakımlı kadınlara yanlıyorlar genelde. Sonra sizin harcayamadığınız parayı onlara yağdırıyorlar.
Öyle ne yazık ki. Ben de sizin gibiyim. Bir şey alırken önce fiyatına bakıyorum. Ekonomik durumum bunu gerektiriyor. Elim daha rahat olsaydı daha kaliteli markalara bakıp alırdım ama. Benimkisi biraz ‘tasarruf’ yapmaya çalışmaktan sanırım ama işin kötüsü benim yaptığım tasarrufun kıymeti yok. Misal geçen ay halı yıkadım balkonda, eşim sıkıntı çıkarmasın diye de bir gittim ıslattım, bir gittim köpükledim falan, adam çocuğa 5 dk bakmadı, ofladı pufladı bağırdı vs. Madem öyle kalan halılar yıkamaya gitsin, parasını da paşa paşa ödesin bakalım dedim. Bu hafta yıkamaya vereceğim. 12 m2 halıya 1000 tl versin de belki bir kıymeti olur diyeceğim ama o da olmaz ya neyse.
İşin özü sana tavsiyem yapma. Kendine harca. Çünkü karşı tarafta hiçbir türlü kıymetin olmayacak, kendine harcarsan en azından kendinde kıymetin olur.
Ne mutlu içten gelecek sanırım benim hiç içimden gelmiyor 5 kg fazlam kaldı doğumdan sonra bebegim uyuduktan sonra salona gidiyordum iki aydır kısım kısım evde herkes hasta bir düzelemedik.Kilo vermeden ne yapsam anlamı yokmuş gibi hissediyorum içimden yapacağım her türlü şeyi ertelemek geliyor benim.Ne kıyafet almak istiyorum ne başka bir şey.Önce şu kilomu vereyim diyorum sonra onu da yapamıyorum öylece kül kedisi gibi kaldım.Bebekle uğraşıp duruyorum.Kendisine her türlü bakabilen insanlara da hayranım zira bende mükemmellik takıntısı var ya hepsi olacak ya hiçbir şey.imkanım var erteleme huyum var yaşım 31 içim geçti heralde sanırım benimBenim de arkadaslarimim cogu oyle hatta bu konuda en basarili buldugum kuzenimdir o da dogurdu sadece ilk 1 hafta annesinden destek aldi sonra esiyle birlikte buyuttuler cocugu. Kocasi calisiyordu ama cocuga da bakiyordu ha kendisi yetemedigi yerde maddi olarak kuzeni rahatlatcak her seyi serdi adam. Kuzenimi de bi kere bile perişan halde görmedim ne süsü eksildi ne tirnaginda ojesi dogum yapmamis gibi 34 bedendir hala. (Kendisi çalişmiyordu bu surecte de)
Ama tabi ki booolca fedakarlik yapildi cocuk zor bir sey.
Herkesin boyle imkanlari olmayabilir oldugu kadar yaparsin cebinde para varken baskalarina rahat harcarken kendini perişan etmenin alemi yok.
Kesinlikle çok güzel yazmışsınızÇocuğuma çok markalı şeyler almam. Sağlık, bakım, eğitim ön plandadır. Evimi, indirimde diye 1 milyoncuya çevirmem, gereksiz şeylere para ödemem. Yine indirimde diye kendime gereksiz kıyafet almam, kaliteli alırım, senelerce giyerim. Dolabım kaos içerisinde değil.
Ev eşyalarım az ve kalitelidir, kalabalık sevmem. Ama konfor alanım için para harcamaktan çekinmem. Çalışan, çocuklu, evcil hayvanı olan birisiyim. Robot süpürge, dikey süpürge olmazsa olmazım.
Bir nevresim takımı diyelim, bir yedek olur. Moru, pembesi, mavisi dizmem. Kişi başı 2 adet artı misafir için. Çevremdekilere bakıyorum, ay bunun rengi güzel, ay bunun kumaşı güzel diye diye her yer çaput dolu.
Mutfak dolapları gerekli, gereksiz eşya dolu. Ben alıp o eşyanın kölesi olmam. Bu cimrilik değil, bilinçli tüketim. O gereksiz eşyayı üst üste koysan bir dikey süpürge parası çıkar zaten.
Az eşya, fazla konfor alanı tamamdır. Gerisi yük insana.
Malum markayı (Dy) ben artık önermiyorum artık. Evimde olan kv. Min hoşuna gitti, yaşlandı işini kolaylaştırır diye ona verdim. Kendime son çıkanı aldım, hiç sorunu bitmiyorÖzensiz görünmüyorsanız normal.
Pahalı markadan alacağınız şeyin uzun ömürlü olacağının garantisi yok, aldığınız şeyi yakıştırıyorsanız, üzerinizde emanet gibi değilse nereden alındığı ne fark eder.
50 lira için de uğraşılır evet, elinizde telefon hallediveriyorsunuz.
Ama ben olsam o süpürge hayatımı kolaylaştıracaksa alırdım, temel ihtiyaçlardan sonra paranın amacı hayatı kolaylaştırmak bence.