Alım gücünün ne kadar azaldığını gösteriyor . İlk maaşımızla refah seviyeni daha iyisi alım gücü yüksekti . Türk parası değer kaybediyor git gide çok üzücüEkonomi belimizi büktü. Ben çalışıyorum bende aynı eskiden aldığım şeyleri su an alamıyorum ha bide cocuklar olunca kendinden feragat ediyorsun. Ne bileyim ya insan dusundukce canı sıkılıyor ilk memuriyete başladığımda daha güzeldi herşey hem para biriktirip hem gezebiliyordum. Şimdi dışarda yemeğe gitmeye düşünür olduk
Cimri olmak , insanın ihtiyacı olandan çok daha az harcama yapma davranışıdır50 tl icin hic usenmeyip siparisi iptal edip yeniden alisveris yapiyorsaniz evet cimrisiniz maalesef
Kendinize bakin
Benim bi tık üstü durumumda var bi ürünü çeyrek fiyatına ya da bedavaya gibi fiyatlara almaya çalışıyorum. Alıyorumda mesela geçen sene asla monta ihtiyacım yok mont her yerde 3000 tl ye yakın bi fiyatta ben 450 ye gördüm bu normal değil dedim tutum vaktım heryerde tükenmiş aldım geldimBen de mi anormalim acaba.Ben de kısmen böyleyim.tek farkım kendime kalitesiz markasız hiçbir şey almam.Ama indirim kovalamak gibi bir alışkanlığa yakalandım.Benim de bebeğim var Migros’ta 2 al 1 öde kampanyasıyla mart ayına kadar tüm bezleri dolapta.alt değiştirme örtüleri de öyle uyguna almıştım.Deterjan falan yakalarsam kaçırmıyorum bu tarz şeyleri uyguna yakalayınca kendimi durdurmakta güçlük çekiyorum.Dahası misafirliğe giderken hediye götürmek için bile dört beş hediyelik stogum var.
Hayır bütçeme uygun ama fiyat düşecekse neden şimdi alayım diyorum fiyat düşüyor alıyorum diğer türlü kandırılmışım gibi hissediyorumİmkanınız varken neden kendinize bunu yapıyorsunuz.Para yenmeyecekse neden kazanılıyor ki ? Yani ben de etiketini çekiyorum bütçeme uygun değilse indirim bekliyorum bu absürt bir şey değil.Ama sizinkini abartı buldum.Herkese en güzelinden alıp kendinize ucuzunu almanız normal mı yani ??? en değerliniz kendiniz o yüzden kendinize en güzelini alın.
o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.Cocugunuza pahali almaktan kacinmayip esinizin pahali giyinmesini dert etmeyip sadece kendinize cimrilik yapiyorsaniz kendinize deger vermiyorsunuz demektir. Kendinize vermediginiz degeri ileride cocugunuz bile vermeyebilir size. Önce kendi degerinizi bilin lutfen.
Bakim yapmak yerine buzluga yemek yapmak filan uzun vadede evliliginizde de sıkıntı yaratir. Cogu adam da ayy cok sagol ustun basin tipin perişan ama ev dort dortluk iyi ki buzlulta pogaca var hakkin ödenmez demez.
Günlük bakım 10-15 dakikada halledilecek bir şey. Bunu yapmamayı tercih etmek başka çocuğu bahane etmek başka. 10 dakikayı çocuğa ayırmayınca ne oluyor?o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
Bu durum yavaş yavaş Ceyiz serüvenimle birlikte başladı. İndirim kovalamaya bir başladım ki durduramıyorum kendimi. Diyelim ki bir şeye ihtiyacım var onu almaya gittim zaten fiyatlar çok hızlı artıyor. Etiketlere bakıp çok pahalı çok pahalı diyerek gezerken indirimde hiç ihtiyacımız olmayan yedek şeyler alıyorum. Eşim hep kendine marka ve pahalı kıyafetler alır bir de beni görün sosyete pazarına giderim ya da geceleri indirim yakalar öyle bir kaç parça alırım. Genelde kıyafet almıyorum artık ama bu paraya kıyamama değilde sanırım ben çalışmadığım için masraf yapmayı kendime hak görmüyorum. Örneğin dikey süpürge almaya gittik normalde ben onu aldırmadan eve geri dönmezdim eşim pahalı dediği anda elinden tuttum eve geri geldik. Hep böyle oluyor. Şimdi işe başlayacağım için bi kaç takım almam lazım bi fiyatlarına bakayım dedim sepet oluşturdum sonra yok ya gerek yok evdekileri giyerim diyip hepsini sildim. İçim içimi yiyor bana para gidince.bazı arkadaşlarım cimrisin diyo ama öyle değil işte giderim çocuguma büyük markalardan alışveriş yaparım.
Bir de şöyle bir durum var ya ben aldıktan sonra indirime girerse. Mesela geçen evde bi kaç şey eksikti aldım. Bir saat sonra girdim bakiyim dedim 50₺ daha düşmüş hemen gititm iptal etitm yeniden sipariş verdim. Böyle huylarım var 50₺ büyük bir para değil uğraşmaya üşenir başkası. ben aman ben kazıklanmış olmayayım diye diye böyle bi hale geldim. Bi butikten pantolon bulduysam etiketini çekip online fiyatına bakıyorum. Ona göre alıyorum.
Bundan dolayı artık eskisi kadar iyi gözükmediğimin farkındayım. Saçıma başıma harcama yapmıyorum giymim kuşam komple gitti. Zaten yeni anneyim ne giysem göbek pırtlıyo ucuz ucuz şeyler giyiniyorum. Ve belli yani ucuz oldukları. Bundan kurtulup eski halime dönmek istiyorum
o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
Hayır efenim ne münasebet yaşlanmadık tabi ki, sorumluluk bilincinde olan insanlarız. Çoluk çocuk ne yesin aç mı kalsınlar?Evett diyorumki yarın bakım yaparım şöyle şöyle yaparım bir başlıyorum oturup buzluga poğaça yaparım o bakım kalır öyleli zaten zamanımda olmuyo artık. Ben yaşlanmışım
Dediklerinizin pek cogunu ben de yapıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorum. O nedenle simdi rahatsiz hissede hissede yapiyorum o hareketi. Mesela gecen arabayi normalin 4 kati pahali bir otoparka biraktik, cafeye hic yurumeden girmek icin. Normalde uygun bir yere koyar yurur giderdim.Bu durum yavaş yavaş Ceyiz serüvenimle birlikte başladı. İndirim kovalamaya bir başladım ki durduramıyorum kendimi. Diyelim ki bir şeye ihtiyacım var onu almaya gittim zaten fiyatlar çok hızlı artıyor. Etiketlere bakıp çok pahalı çok pahalı diyerek gezerken indirimde hiç ihtiyacımız olmayan yedek şeyler alıyorum. Eşim hep kendine marka ve pahalı kıyafetler alır bir de beni görün sosyete pazarına giderim ya da geceleri indirim yakalar öyle bir kaç parça alırım. Genelde kıyafet almıyorum artık ama bu paraya kıyamama değilde sanırım ben çalışmadığım için masraf yapmayı kendime hak görmüyorum. Örneğin dikey süpürge almaya gittik normalde ben onu aldırmadan eve geri dönmezdim eşim pahalı dediği anda elinden tuttum eve geri geldik. Hep böyle oluyor. Şimdi işe başlayacağım için bi kaç takım almam lazım bi fiyatlarına bakayım dedim sepet oluşturdum sonra yok ya gerek yok evdekileri giyerim diyip hepsini sildim. İçim içimi yiyor bana para gidince.bazı arkadaşlarım cimrisin diyo ama öyle değil işte giderim çocuguma büyük markalardan alışveriş yaparım.
Bir de şöyle bir durum var ya ben aldıktan sonra indirime girerse. Mesela geçen evde bi kaç şey eksikti aldım. Bir saat sonra girdim bakiyim dedim 50₺ daha düşmüş hemen gititm iptal etitm yeniden sipariş verdim. Böyle huylarım var 50₺ büyük bir para değil uğraşmaya üşenir başkası. ben aman ben kazıklanmış olmayayım diye diye böyle bi hale geldim. Bi butikten pantolon bulduysam etiketini çekip online fiyatına bakıyorum. Ona göre alıyorum.
Bundan dolayı artık eskisi kadar iyi gözükmediğimin farkındayım. Saçıma başıma harcama yapmıyorum giymim kuşam komple gitti. Zaten yeni anneyim ne giysem göbek pırtlıyo ucuz ucuz şeyler giyiniyorum. Ve belli yani ucuz oldukları. Bundan kurtulup eski halime dönmek istiyorum
Başlarda eve tıka basa eşya doldurmayın biliyorum hevesle alıyorsunuz felan Allah bi yastıkta kocatsın ama gerçekten gereksiz ve bazen uygun şeylerde çok kaliteli çıkabiliyor ben yurtdışında yaşamama rağmen çoğu şeyin en uygununu alıyorum biz evlendiğimizde taşındığımızda paramıza göre hareket ettik ve herşeyin ucuzunu aldık ve 6 yıl oldu hala kullanıyoruz düşün ve tek bozulan şey şuanda tv oldu bazen bişeylerle yetinmekten öteye gidemiyoruz yapacak bir şey yok varsa paran alırsın yoksa idare etmeyi bilirsin bu arada zamanla öğreneceksin neyi pahalı alıp almaman gerektiğini tecrübe edineceksin eşyaları kullandıkça kalitesini gördükçe..Bu durum yavaş yavaş Ceyiz serüvenimle birlikte başladı. İndirim kovalamaya bir başladım ki durduramıyorum kendimi. Diyelim ki bir şeye ihtiyacım var onu almaya gittim zaten fiyatlar çok hızlı artıyor. Etiketlere bakıp çok pahalı çok pahalı diyerek gezerken indirimde hiç ihtiyacımız olmayan yedek şeyler alıyorum. Eşim hep kendine marka ve pahalı kıyafetler alır bir de beni görün sosyete pazarına giderim ya da geceleri indirim yakalar öyle bir kaç parça alırım. Genelde kıyafet almıyorum artık ama bu paraya kıyamama değilde sanırım ben çalışmadığım için masraf yapmayı kendime hak görmüyorum. Örneğin dikey süpürge almaya gittik normalde ben onu aldırmadan eve geri dönmezdim eşim pahalı dediği anda elinden tuttum eve geri geldik. Hep böyle oluyor. Şimdi işe başlayacağım için bi kaç takım almam lazım bi fiyatlarına bakayım dedim sepet oluşturdum sonra yok ya gerek yok evdekileri giyerim diyip hepsini sildim. İçim içimi yiyor bana para gidince.bazı arkadaşlarım cimrisin diyo ama öyle değil işte giderim çocuguma büyük markalardan alışveriş yaparım.
Annelerimizin zamanında geneli ev hanımıydı. Giyim kuşam, bakım, kozmetik yoktu. Çoğunun gezmelik bir döpiyesi, bir ruju vardı. Şimdi öyle değil. Şimdi bakımlı kadın olmak önemli. Dışarda, iş hayatında bir sürü bakımlı, güzel giyinen, kendine dikkat eden kadın var.o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
+1Oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın.
Asla hak vermiyor ya da normalize etmiyorum ama evdeki hatun kendini salınca bu herifler bakımlı kadınlara yanlıyorlar genelde. Sonra sizin harcayamadığınız parayı onlara yağdırıyorlar.
Ama giyim konusunda bu kadar indirim bulamıyorum bu yüzden yeni kıyafetler almıyorum hep eskileirmi giyiyorum yolda biri görse bu d akaç senedir aynı şeyleri giyiniyo der
Pahalli kıyafet giymeye kendinizi layık görmüyor olabilir misiniz?Arkadaşalrıma güzel hediyeler alırım kendime bieşy alırken sevdiklerimede alırım ama kendime ucuz alıyorum işte