Kendime pahalı hiçbir şey alamıyorum

Alım gücünün ne kadar azaldığını gösteriyor . İlk maaşımızla refah seviyeni daha iyisi alım gücü yüksekti . Türk parası değer kaybediyor git gide çok üzücü

Ben de mi anormalim acaba.Ben de kısmen böyleyim.tek farkım kendime kalitesiz markasız hiçbir şey almam.Ama indirim kovalamak gibi bir alışkanlığa yakalandım.Benim de bebeğim var Migros’ta 2 al 1 öde kampanyasıyla mart ayına kadar tüm bezleri dolapta.alt değiştirme örtüleri de öyle uyguna almıştım.Deterjan falan yakalarsam kaçırmıyorum bu tarz şeyleri uyguna yakalayınca kendimi durdurmakta güçlük çekiyorum.Dahası misafirliğe giderken hediye götürmek için bile dört beş hediyelik stogum var.

50 tl icin hic usenmeyip siparisi iptal edip yeniden alisveris yapiyorsaniz evet cimrisiniz maalesef

Kendinize bakin
Cimri olmak , insanın ihtiyacı olandan çok daha az harcama yapma davranışıdır
Yaniii bu benim yaptıgım bir saat önce neden bi ürüne 50₺ fazla vereyim kafadıyla ben bunu almam buna para vermem kafası arasında fark var anlamadıysan daha detaylı anlatamam çünkü yine anlamazsın. Kırmızının kırmızı oldugunu kanıtlamakla aynı şey bu

Anlattığınız şeyler çok uç maalesef. Fiyatlar çok arttığı için fiyat algımızı kaybettik. Eskiden de enflasyon vardı ama son 3 yılda her şey 10 katına çıktı. Ben şöyle yapıyorum, bir sıfır siliyorum kafamdan ona göre ucuzsa alıyorum. Mesela 1.000 tl bir gömlek bir sıfır sil 100 TL uygun. Siz de alın giyinin, üstte yazmış arkadaşlar siz harcamazsanız başkaları harcar.

Benim bi tık üstü durumumda var bi ürünü çeyrek fiyatına ya da bedavaya gibi fiyatlara almaya çalışıyorum. Alıyorumda mesela geçen sene asla monta ihtiyacım yok mont her yerde 3000 tl ye yakın bi fiyatta ben 450 ye gördüm bu normal değil dedim tutum vaktım heryerde tükenmiş aldım geldim bedavaya kahve makinesi aldım kapanan magaza kovalarım mesela. İnanılmaz indirimler yakalıyorum artık manyaklık oldu bu. Bi de bu indirimlerden aldıgım şeyleri saklıyorum akranlarımız genelde yeni evleniyor felan oluyo sürekli gidip hediye almaktansa ordan çıakrıp götürüyorum. Ama giyim konusunda bu kadar indirim bulamıyorum bu yüzden yeni kıyafetler almıyorum hep eskileirmi giyiyorum yolda biri görse bu d akaç senedir aynı şeyleri giyiniyo der

Hayır bütçeme uygun ama fiyat düşecekse neden şimdi alayım diyorum fiyat düşüyor alıyorum diğer türlü kandırılmışım gibi hissediyorum

Cocugunuza pahali almaktan kacinmayip esinizin pahali giyinmesini dert etmeyip sadece kendinize cimrilik yapiyorsaniz kendinize deger vermiyorsunuz demektir. Kendinize vermediginiz degeri ileride cocugunuz bile vermeyebilir size. Önce kendi degerinizi bilin lutfen.
Bakim yapmak yerine buzluga yemek yapmak filan uzun vadede evliliginizde de sıkıntı yaratir. Cogu adam da ayy cok sagol ustun basin tipin perişan ama ev dort dortluk iyi ki buzlulta pogaca var hakkin ödenmez demez.

o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.

Eşiniz istediğini alıyor, çocuğunuza pahalı şeyler almaktan çekinmiyorsunuz ama mesele kendinize gelince bahaneler havada uçuşuyor. Bununda temelinde kendine değer vermeme yatıyor bence.
İndirimden ihtiyacınız olmayan şeyleri stoklayıp, 50 lira içim sipariş iptal etmek hiç anlatabileceğim şeyler değil zaten.
Sürekli alışveriş yapan bir insan değilim ama almak istediğimde çok indirim kovalamam. Sürekli gündem olan alışveriş , indirim takipleri çok yorucu geliyor bana. Etrafımda ne kadar indirim kovaladığını söyleyen insan varsa en çok alışverişi onlar yapıyor. Sonuç olarak gerekli şeyleri alan insanlardan daha fazla bir kar ettiklerini sanmıyorum.

o zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
Günlük bakım 10-15 dakikada halledilecek bir şey. Bunu yapmamayı tercih etmek başka çocuğu bahane etmek başka. 10 dakikayı çocuğa ayırmayınca ne oluyor?
Dönemsel durumlar olabilir ama kadınların yapmadığı çoğu şeyi çocuklarına bağlamaları da bir çeşit kendini kandırma bence.

Ürün alırken ben de mutlaka indirimden alırım. Elektronikler için malum Kasım indirimlerini bekliyorum toplu alıyorum işte kahve makinesi, dikey süpürge vs ne lazımsa. Kıyafet için de 2 kere toplu alışverişe gidiyoruz, kış bitisi kışlık yaz bitişi yazlıkları alıyoruz. Çok güzel markalar çok ucuza geliyor. Ufak tefek bluzdur pantolondur arada sezonda da alınır ama büyük parçaları böyle alıyorum. Herkesin çevresi genelde kendi gibidir tabi bizim çevrede de herkes böyle yapıyor. Mesela şu an gruplarda linkler dolaşıyor listenize ekleyin Kasım indirimiyle alırsınız diye. Siz ama işi çok ileri götürmüşsunuz. Sipariş iptal etmek çok fazla.

Ama bebek alt tarafı ne giydiğini bile bilmez niye kendime almayacağım seyi ona alayım? Ya da neden bakim yapmiyorsunuz? Neden eşiniz alırken siz almıyorsunuz? Bence siz problemlerinizi birbirinden ayırın. Ekonomik sebeplerle mantıklı olarak yaptığınız şeyleri mantıksız şekilde yaptığınız şeylerden ayırın. Hepsini çözmeniz gerekmiyor. Önce kendinize eşiniz ve çocuğa aldığınız şeyleri alarak başlayın.

Tr'de yaşayan ortalama bir aile için 50 tl ne az ne çok bir para. Mağazadaki kıyafeti internetten bakıp karşılaştırmayan yoktur sanırım. Çok sıradan ülke insanına ait davranışlar bunlar. Birde elbette öncelikler var harcamalarda kimisi kıyafete değil mutfağa daha fazla para harcar.

Eşin neden kendine marka alıyor onu anlamadım, zaten erkek giyimi çok sınırlı zaten, dış giyim-ayakkabı dışında marka giyinmese olur. Sen parayı çocukla kendine harca.

Uygun fiyatlı kaliteli kıyafetler alabilirsin. Giyimde zaten pamuklu düzgün kaliteli kumaş ürün bulmak çok zor. Şuan sanırım kaliteli pamuğu kullanan lcw var tr'de sadece. Mango-zara ürünlerinin çoğu naylon, polyester, geri dönüştürülme adı altında kanserojen ürün satıyorlar.

Bilmem mutlular mi?
Ben kendi cevremde tipini sacini basini perişan edip sadece evle cocukla ilgilenipte eşi tarafindan asiri deger verilen el ustunde tutulan mutlu olan birini hiç görmedim.

Sipariş iptali çok uç bir durum. Sizi sürekli eleştiren birileri mi vardı ya da büyürken para harcama durumu nasıldı?

Bizde babam çok güzel giyinirdi ama annem çarşı dükkan gezemezdi, bunu talep eden bir kadın değildi. Kumaş alırsa anca bir akrabaya kıyafet diktirirdi (dikim, hazır giyimden daha ucuzdu). Ben de öyle mağazadan bana kıyafet alındığını hatırlamam. Halam, teyzem birileri hediye getirirdi ya da kuzenlerin küçülenlerini giyerdim. O yüzden şimdi kendim için almak zor geliyor. Yavaş yavaş aşmaya çalışıyorum.

Ya ne gerek var pahalı dediğiniz noktada düşünmemeye çalışın, alın. Aylık kendiniz için bir limit belirleyebilirsiniz. Örneğin 2-3 parça alacağım ve şu kadar miktar ayıracağım gibi. İndirim kovalamak güzel şey elbette ama temel ihtiyacınız iken indirim beklemek saçma. Düzgün giyindiğiniz kıyafetiniz olsun önce, sonrası için indirim kovalarsınız.

Evett diyorumki yarın bakım yaparım şöyle şöyle yaparım bir başlıyorum oturup buzluga poğaça yaparım o bakım kalır öyleli zaten zamanımda olmuyo artık. Ben yaşlanmışım
Hayır efenim ne münasebet yaşlanmadık tabi ki, sorumluluk bilincinde olan insanlarız. Çoluk çocuk ne yesin aç mı kalsınlar?

Dediklerinizin pek cogunu ben de yapıyor ve bu durumdan rahatsız oluyorum. O nedenle simdi rahatsiz hissede hissede yapiyorum o hareketi. Mesela gecen arabayi normalin 4 kati pahali bir otoparka biraktik, cafeye hic yurumeden girmek icin. Normalde uygun bir yere koyar yurur giderdim.

Hayatim boyunca hep sorun olarak gordugum ozelliklerimi degistirmek icin caba gosterdim. Ben de sizin gibi bu “pintiligimi” sorun olarak goruyorum ve degistirmek icin adimlar atiyorum kendimce.

Ama kusura bakilmasin bana onlinedan fiyatini kontrol etmek cok mantikli geliyor. Dun h&m’de bluz begendim, biliyorum online’da %20 indirim yapiyor zaman zaman, indirimi gorunce siparisi verecegim :)

Başlarda eve tıka basa eşya doldurmayın biliyorum hevesle alıyorsunuz felan Allah bi yastıkta kocatsın ama gerçekten gereksiz ve bazen uygun şeylerde çok kaliteli çıkabiliyor ben yurtdışında yaşamama rağmen çoğu şeyin en uygununu alıyorum biz evlendiğimizde taşındığımızda paramıza göre hareket ettik ve herşeyin ucuzunu aldık ve 6 yıl oldu hala kullanıyoruz düşün ve tek bozulan şey şuanda tv oldu bazen bişeylerle yetinmekten öteye gidemiyoruz yapacak bir şey yok varsa paran alırsın yoksa idare etmeyi bilirsin bu arada zamanla öğreneceksin neyi pahalı alıp almaman gerektiğini tecrübe edineceksin eşyaları kullandıkça kalitesini gördükçe..

Annelerimizin zamanında geneli ev hanımıydı. Giyim kuşam, bakım, kozmetik yoktu. Çoğunun gezmelik bir döpiyesi, bir ruju vardı. Şimdi öyle değil. Şimdi bakımlı kadın olmak önemli. Dışarda, iş hayatında bir sürü bakımlı, güzel giyinen, kendine dikkat eden kadın var.

Çevrenizde sorun var o zaman. Benim çevremde yok böyleleri. Anneler de kendine bakıyor, harcıyor. Mutlu anne=mutlu yuva. Ablam ayağında çocuk sallarken makyaj yapardı. Eşi eve geleceği zaman üstünü değiştirirdi. Kocayı elinde tutmak için değil yanlış anlaşılmasın. Hem kendine hem eşine değer verdiği için gün içindeki en güzel haliyle karşılardı. Korkmayın çocuğunuz bir tişört eksik alıp kendinize alışveriş yaptınız diye ya da kuaförde bir saat zaman geçirdiniz diye travma yaşamaz.

Ama giyim konusunda bu kadar indirim bulamıyorum bu yüzden yeni kıyafetler almıyorum hep eskileirmi giyiyorum yolda biri görse bu d akaç senedir aynı şeyleri giyiniyo der

Arkadaşalrıma güzel hediyeler alırım kendime bieşy alırken sevdiklerimede alırım ama kendime ucuz alıyorum işte
Pahalli kıyafet giymeye kendinizi layık görmüyor olabilir misiniz?
Değersizlik duygunuz coşmuş sanki sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…