Kendime pahalı hiçbir şey alamıyorum

İndirimden almak çok zevk veriyor insana ve bunu uzun süre yağınca tam da sizin geldiğiniz noktaya gelmek kaçınılmaz oluyor.
Acil ihtiyaç için indirim bulmaya uğraşmayın ama bu ekonomi de fazla abartmamak kaydıyla dediğiniz gibi olmakta fayda var.
Fakat sizin sıkıntınız kendinizle. Kendinize değer vermeyi öğrenmekle başlayacak değişiminiz.

Bir kere alın, iyi düşünün, tam alın.bunu birkaç ayda bir tekrarlayın.zaten yeteri kadar kaliteli kıyafetiniz olacaktır.

Aç gezerim şık gezerim. Kıyafet çok önemli ve inan duruşu bile farklı oluyor. Her ay bir parça al kendine bari böyle böyle aradaki farkı anlayıp diğerlerine elin gitmez olacak.

Ben de tam tersiyim galiba ya. İlk 4.05 ay kızıma çok fazla masraf yaptım daha sonra baktım hemen küçülüyor aldığıma degmiyor şimdi o meşhur bebek markasından alıyorum büyüyünce en iyilerini alırım . Şimdi heyecanla Inditex indirimlerini bekliyorum .artık kendime alıyorum. emzirmeyi bıraktığım anda şarap eşliğinde en iyi kuaföre gidip saçımı boyatmayı düşünüyorum Kız tek harcadım büyük paralar bezi ve oyuncakları ve kitapları galiba.
Az ve iyi markaları tercih ediyorum onlarda

Ben yadırgamadım ya, hatta ülkedeki ekonomik sıkıntıyı düşününce gayet normal geldi. Ben de aldığım bir ürün indirime girdiyse ya da başka sitede daha uyguna satıldığını gördüysem hemen sipariş iptali yapıp, fiyatı uygun olan yerden sipariş veriyorum. Veya mağazada beğendiğim bir ürünün -eğer ki aciliyeti yoksa- etiketinin fotoğrafını çekip, internette indirime girdiğinde alıyorum. Gönül isterdi ki her beğendiğimi sepete doldurayım ama yarınımızı düşünmek zorundayız..

Sizden tek farkım, aciliyeti olan bir ürünü/kıyafeti vs. gidip alıyor olmam ve aciliyeti olmayan her şey için indirim kovalıyor olmam (aileme alacağım kılık kıyafet vs. dahil)..

Kıtlık bilinciniz var sanırım ve kendinize yeterince değer vermiyorsunuz
Günlük makyaj bakım ürünü maliyeti aylık 500 ancak eder çünkü bir kez alınca çok uzun süre kullanıyorsunuz, her ay kendinize 1 tane kaliteli giyim alsanız zaten zamanla çok güzel bi dolabınız olur

Konu maddi değil öncelikle kendinize değer vermiyorsunuz konu duygusal . Bunu yenmek sizin elinizde tutumlu olmakla kendine cimri olmak aynı şeyler değil

Aynen öyle mesela 4 ruj değil en kaliteli 1 tane alınsa zaten o bitene kadar uzun bir zaman geçiyor.

Maalesef bazen böyle insanlara imreniyorum. Geçenlerde maviden yüklü bi alışveriş yaptım. Birinin bedeni istediğim gibi olmadı ertesi gün bir gittim ki büyük kampanya var. Yani dün değil bugün yapsam yarı yarıya inecek fiyatlar. 6-7 binlik bi alışverişti. Dedim hiç uğraşamam kalsın iade tekrar al vs. Eşimde bu kafada olduğu için hep kazık yiyoruz her yerden

Büyük bir kısmımız emin olun sizin gibi. Doğumdan bir süre sonra işe başladım, kilo durumum ne olacağını bilmediğim için ya olanları ya da çok pahalı olmayan ama benim işimi görecek basic kıyafetler aldım. Yani abartılı bir alışveriş yapmadım. Ayrıca bebeğime de çok pahalı şeyler almıyorum şu an, çünkü o kadar çabuk büyüyorlar ki. Sadece ayakkabısının kaliteli olmasına bakıyorum çünkü ayak sağlığı çok önemli. Saçımı kendim boyuyorum, uzun zamandır da kestirmedim. Kaşlarımı bile kendim alıyorum çünkü o kuaför koltuğu beni hem geriyor hem de zaman kaybı geliyor. Dün kendime 2000 TLye bir mont aldım ama 1 hafta düşündüm.
İşe başlayınca bunu atasınız üzerinizden kendinize güveniniz gelir.

İkisi arasindaki farki cok iyi anliyorum ama her halukarda cimrisiniz. Ben cocuklara burs olsun diye kirmizi olduysam da (anlamazsiniz yine de ama) maviysem de siz cimrisiniz.

Bu sekilde bakimsiz ve paspal dolasirsaniz esiniz bir gun bakimli kadinlari illa ki farkedecek ne yazik ki.

Hicbir erkek asiri tutumlu, evinin isleri icin sacibi supurge etmekten bakimini, guzelligini ihmal eden kadin tercih etmez, bunun yerine ev daginik olsun ya da hesabi ekside olsun ama yaninda super bakimli, guzel bir kadin olsun ister

zamanında parasızlık mı çektiniz ?? O tarz durumlarda para bitme korkusu yaşayan insanlarda oluyo bu durumlar

Ah ahh o kadar doğru ki. Bebeğim var ve kendime eskisi gibi odaklanamıyorum.Yetişemiyorum her şeye.Her şeye yetişeceğim diye uğraşınca da sağlığım bozuluyor.Dengelemeye çalışıyorum ve dengeleyemiyorum.Kendime de eskisi gibi bakamıyorum saçım hep toplu ancak tarayabiliyorum.Günlük bakımlarımı yıllardır hiç aksatmam ama öyle makyaj falan da hiç yapamıyorum saçıma şekil bile veremiyorum.Ne olacak böyle de bilmiyorum siz böyle yazınca yine kendimi sorguladım

Çok da güzel harcarım kendime, niye kendinize bunu yapıyorsunuz? İndirim kovalamak kötü bir şey değil ama bir şeyi beğenince de yok ben bunu beklerim demek hiç tarzım değil. Canım kendim. Yakışırken giyeceksiniz bu kadar net.

Ev islerinin uzerinde cok durmayip kendinizi kuafore atin bir arkadasim 2 yil once dogum yapti, 3 aylik bebegiyle manikur pedikure giderdi. Sonrasinda da bakimlarini ihmal etmedi hic. Yani demem o ki, kendinizi birakmayin. Bunu esiniz icin degil, oncelikle kendiniz icin yapin

Benim de arkadaslarimim cogu oyle hatta bu konuda en basarili buldugum kuzenimdir o da dogurdu sadece ilk 1 hafta annesinden destek aldi sonra esiyle birlikte buyuttuler cocugu. Kocasi calisiyordu ama cocuga da bakiyordu ha kendisi yetemedigi yerde maddi olarak kuzeni rahatlatcak her seyi serdi adam. Kuzenimi de bi kere bile perişan halde görmedim ne süsü eksildi ne tirnaginda ojesi dogum yapmamis gibi 34 bedendir hala. (Kendisi çalişmiyordu bu surecte de)
Ama tabi ki booolca fedakarlik yapildi cocuk zor bir sey.
Herkesin boyle imkanlari olmayabilir oldugu kadar yaparsin cebinde para varken baskalarina rahat harcarken kendini perişan etmenin alemi yok.

Son düzenleme:
kendime çok benzettim anlattığınız şeyleri. bu psikolojik aslında. ben de eşimin maaşından kendime bir şey almaya imtina ederdim. halbuki o en pahalısını iyisini alırdı ve ona alırken rahatsız olmazdım ama kendime pahalı şeyi hak görmezdim. Bana harcanan şey lüzumsuz gelirdi zaten işe de gitmiyorum ihtiyacım yok onun yerine parayı kenara koyalım derdim. Onun tarafından cimri olmakla bile suçlandım bunun küçükken yaşadığım şeylerden kaynaklı olduğunu şimdi anlıyorum. Ben sadece kendimi, bizi garantiye almak istiyordum. Çok harcamayalım olur ya işten çıkar da bende çalışmıyorum maazallah birilerinden bir şey istemek zorunda kalırız diye ödüm kopuyordu. Şimdi düşününce kendi değerimi de kendim böyle belirlemiş olmuşum farkına varmadan ne acı. İşe de başlayınca çok şükür ki düzeldi bu durum. Her şeyin en güzelini de alıyorum aman almayım demiyorum kendimden kıymetli değil. Ayrıca hiç bir zaman eşinizi önceliğe koymayın bu hayatı birlikte yaşıyorsunuz zorlayın ihtiyacınızsa alın beğendiyseniz alın. Ben idare ederim demeyin.

Son düzenleme:
Aynen oyle illa para harcasin da demiyorum tabi ki ama imkani varsa her turlu bakimini yaptirmali insan. İmkan yoksa da evde kendisi yapabilir elinden geldigince. Asla kendini salmayi dogru bulmuyorum

Aynen oyle illa para harcasin da demiyorum tabi ki ama imkani varsa her turlu bakimini yaptirmali insan. İmkan yoksa da evde kendisi yapabilir elinden geldigince. Asla kendini salmayi dogru bulmuyorum

Kesinlikle sonradan ekledim ama kuzenim de calismiyordu.
Ben şuan calisiyorum ama öncesinde yillarca calismadim ve calismadigim halde eşim kendine yapmadigi harcamayi benim giyimime kozmetigime yapiyordu. Calismiyorsunuz diye süklüm püklüm takilmak zorunda degilsiniz.
Normal bir adam bundan gocunmaz zaten hoşuna gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…