Cimri olmak , insanın ihtiyacı olandan çok daha az harcama yapma davranışıdır
Yaniii bu benim yaptıgım bir saat önce neden bi ürüne 50₺ fazla vereyim kafadıyla ben bunu almam buna para vermem kafası arasında fark var anlamadıysan daha detaylı anlatamam çünkü yine anlamazsın. Kırmızının kırmızı oldugunu kanıtlamakla aynı şey bu
cimri miyim demissiniz evet cimrisin diyene "hayir ben mantikliyim" demissiniz. kendime deger vermiyor muyum yazmissiniz, "evet siz kendinize deger vermeyince kimse size vermez" yazmislar. "hic de bile tum kadinlar böyle" demissinizo zaman bütün anaların evliliği sıkıntıda benim annemde böyleydi arkadşaalrımd aböyle burdakilerde yazmış zamanımızı çocuklarımıza veriyoruz diye.
Harika. Tam benim mantık. Her şeyden kısmak insanı tüketir tamam her şeyde ilk duyduğumuzda atlamıyoruz, her beğendiğimizi almıyoruz ama bir yere kadar. Mesela geçen bir doğaltaş bileklik beğendim. İlk almayacaktım çok takım var dedim. O öğlen de bazı işlerden oturup öğle yemeği yiyemedim bisküvi ile geçiştirdim, bilekliğin parası çıktı dedim gittim aldımcimri miyim demissiniz evet cimrisin diyene "hayir ben mantikliyim" demissiniz. kendime deger vermiyor muyum yazmissiniz, "evet siz kendinize deger vermeyince kimse size vermez" yazmislar. "hic de bile tum kadinlar böyle" demissiniz
tam olarak nasil yorumlar bekliyorsunuz; yok cimri değilsin akillisin. bu devirde olmasi gereken bu zaten falan mi?
bence de cimrisiniz :)
ben kendim de cimriyim oradan biliyorjm.
elli lira icin ürün iptal edip yeniden almak cimriliktir
benim aldigim 124 liralik paspas 80e dusunce ben de aynisini yapmıştımEki Görüntüle 3500441 Eki Görüntüle 3500162
neden? çünkü cimriyim.
cimrilik de cesit cesit. benimkisiyle baristim. çünkü tasarruf ettigim her parayi biriktiririm hem kirli cikiyimdir her daim zor gün param vardir, kimseye muhtac olmamak beni mutlu ediyor. hem de o parayla cikabilecegim her tatile cikarim. evde uc gomlegim varken dorduncusu olmasa hic bir sey kaybetmem ama o sene uc tatile çıktıysam dorduncusune de çıkmasam üzülürdüm :)
sizinki bence kendine deger vermeyen cinsten bir cimrilik. çünkü ona buna hediye alirken, cocuga falan paraya kıyiyorsunuz. demek ki kendinize verdiginiz degerde bir eksiklik var. ve eger sen kendine deger vermezsen kimse sana vermez. bu konudaCiRiLLA doğru söylemiş . etrafımızdaki kadinlar annelerimiz demissin (benim annem hic oyle değildir gerci ama) sence etrafindaki kadinlar cok mu sayilan sevilen insanlar yoksa ihtiyac hiyerarsisinde aşağıda mi kaliyorlar? mesela ailedeki herkesin diş problemi var ve biraz pahalı. sence siralama nasil oluyor? dedigin tarzda ailelerde genelde kadin sona kalir. ya da bayram alışverişinde en son anneye alinir.
boyledir yani bu isler. inkarin kimseye faydasi yok. once kendine deger vermeye basla.
ikinci onerim butce yapmak.
bak bu cok ise yariyor. mesela atiyorum eve giren 50 - esin masrafları 10 kira fatura alisveris vs 25 birikim 10 sana kalan 5 diyelim. bu besi ayir iste iki bebege iki bana bir eve diye. harcamadiysan mesela senin ikiyi bir dahaki aya kalsin o zaman dort paran olur. elbet harcarsin:) ya da 500 liraya indirimden iki ürün alip birine veririm diye stok yapacagina onu bosver kendine 1000lik bisey al:)
ben mesela kendi cimriligimden rahatsiz olunca soyle bir sey yapiyorum; tatilde doviz bozdururken ihtiyacımdan fazlasini bozduruyorum.haliyle geri getirsem o para kağıt çöpü olacagi icin harcamak zorunda kaliyorum ve normalde almayacagim k kokteyli iciyorum ya da markette o parayi bitiriyorum:) boylece istesem de cok cimrilik yapamiyorum.
siz de bu "iki sey alana kadar tek sey alayim" olayini deneyin. mesela benim sevgilim de cimriligiyle pintiligiyle meshur bir ülkenin vatandasi. anasinin evinde kira ödeyenlerin, arkadasindan aldigi biskuvinin parasini odeyenlerin memleketinden:).onunla sey yapıyoruz tatillerde. belli bir butce var ortada. bu butceyle ilk gunler mesela kamp gibi- banyosu ortak alanlar gibi ucuz yerler seçiyoruz. ama son günde oradan tasarruf ettigimiz parayla jakuzisi olan keyifli bir yer seciyoruz. ya da iki gün yemegi uyguna getirip kaldigimiz yerde market mantisi falan yaptiysak üçüncü gün o tasarruf ettigimjz parayla yerel yemeklerin yenecegi şık bir yere gidiyoruz.
bir cimriden bir cimriye onerim budur:)
gecen ay masa sandalye koltuk aldik, bin lira transfer parasi dediler. gereksiz geldi bir sokak icin o kadar para. arabanin arkasina baglayip 7 defada git gel yaptik. aksam da plak festivali vardi. oradan tasarruf ettigimiz parayla 2 guzel plak aldik, bir de bira icip churros yedikha normalde her ikisine verecek paramiz yok muydu? tabii ki vardi alt tarafi bin lira ama cimrilik bunu gerektirir
Ne mutlu içten gelecek sanırım benim hiç içimden gelmiyor 5 kg fazlam kaldı doğumdan sonra bebegim uyuduktan sonra salona gidiyordum iki aydır kısım kısım evde herkes hasta bir düzelemedik.Kilo vermeden ne yapsam anlamı yokmuş gibi hissediyorum içimden yapacağım her türlü şeyi ertelemek geliyor benim.Ne kıyafet almak istiyorum ne başka bir şey.Önce şu kilomu vereyim diyorum sonra onu da yapamıyorum öylece kül kedisi gibi kaldım.Bebekle uğraşıp duruyorum.Kendisine her türlü bakabilen insanlara da hayranım zira bende mükemmellik takıntısı var ya hepsi olacak ya hiçbir şey.imkanım var erteleme huyum var yaşım 31 içim geçti heralde sanırım benim
Bu durum yavaş yavaş Ceyiz serüvenimle birlikte başladı. İndirim kovalamaya bir başladım ki durduramıyorum kendimi. Diyelim ki bir şeye ihtiyacım var onu almaya gittim zaten fiyatlar çok hızlı artıyor. Etiketlere bakıp çok pahalı çok pahalı diyerek gezerken indirimde hiç ihtiyacımız olmayan yedek şeyler alıyorum. Eşim hep kendine marka ve pahalı kıyafetler alır bir de beni görün sosyete pazarına giderim ya da geceleri indirim yakalar öyle bir kaç parça alırım. Genelde kıyafet almıyorum artık ama bu paraya kıyamama değilde sanırım ben çalışmadığım için masraf yapmayı kendime hak görmüyorum. Örneğin dikey süpürge almaya gittik normalde ben onu aldırmadan eve geri dönmezdim eşim pahalı dediği anda elinden tuttum eve geri geldik. Hep böyle oluyor. Şimdi işe başlayacağım için bi kaç takım almam lazım bi fiyatlarına bakayım dedim sepet oluşturdum sonra yok ya gerek yok evdekileri giyerim diyip hepsini sildim. İçim içimi yiyor bana para gidince.bazı arkadaşlarım cimrisin diyo ama öyle değil işte giderim çocuguma büyük markalardan alışveriş yaparım.
Bir de şöyle bir durum var ya ben aldıktan sonra indirime girerse. Mesela geçen evde bi kaç şey eksikti aldım. Bir saat sonra girdim bakiyim dedim 50₺ daha düşmüş hemen gititm iptal etitm yeniden sipariş verdim. Böyle huylarım var 50₺ büyük bir para değil uğraşmaya üşenir başkası. ben aman ben kazıklanmış olmayayım diye diye böyle bi hale geldim. Bi butikten pantolon bulduysam etiketini çekip online fiyatına bakıyorum. Ona göre alıyorum.
Bundan dolayı artık eskisi kadar iyi gözükmediğimin farkındayım. Saçıma başıma harcama yapmıyorum giymim kuşam komple gitti. Zaten yeni anneyim ne giysem göbek pırtlıyo ucuz ucuz şeyler giyiniyorum. Ve belli yani ucuz oldukları. Bundan kurtulup eski halime dönmek istiyorum
sipariş verdim valla bakalım gelsinlerAç gezerim şık gezerim. Kıyafet çok önemli ve inan duruşu bile farklı oluyor. Her ay bir parça al kendine bari böyle böyle aradaki farkı anlayıp diğerlerine elin gitmez olacak.
Ben zaten makyaj felan yapan biriyim ama önceden her ay düzenli gider kozmetiğe bir yatırım yapardım giyime aynı şekilde aynı renk ruju on ayrı markadan alırdım şimdi bir tame yeter diyorum hatta ben bu rnekleir kullanmam felan diyorum artık kozmetik alışveirşine çıkmıyorumda bayadır gitmiyorumBiz kadınlar kaç yaşında olursak olalım kendimizi bırakmamalıyız,saç makyaj giyim bizim doğamızda var.
60 yaşındayım makyajımı yaparım bakımlıyımdır,güzelde giyinirim illa marka olması şart değildir bana göre kendime yakıştırdıysam isterse pazar ürünü olsun hiç önemli değildir bana göre.
Nerden verdinsipariş verdim valla bakalım gelsinler
online danNerden verdin
Renk değiştirin rujlarda meselagiydğiniz kıyafete göre kullanırsınız.Ben zaten makyaj felan yapan biriyim ama önceden her ay düzenli gider kozmetiğe bir yatırım yapardım giyime aynı şekilde aynı renk ruju on ayrı markadan alırdım şimdi bir tame yeter diyorum hatta ben bu rnekleir kullanmam felan diyorum artık kozmetik alışveirşine çıkmıyorumda bayadır gitmiyorum
Onu anladım marka olarak nerden verdin demek istedim.online dan
Soylemeyecek bizi catlatacakOnu anladım marka olarak nerden verdin demek istedim.
Tek tek sayımmiOnu anladım marka olarak nerden verdin demek istedim.
O evin kadını olmuş, siz erkeği.
Kıtlık bilinci deniyor buna, bu kadar alamamanın kökeni bu.
Bu kodlarınız muhtemelen çok küçüklükte oluşmuş, ama değişebilir.
Ben fırsatçı bir erkek olsam, bu kadar pinti eşin sefasını sürer, dilediğim gibi harcardım kendime.
Eşiniz de fırsatı değerlendiriyor.
Annem de böyleydi, babamı dar geliriyle gayrimenkul zengini etti ama 40ında çöktü.
Onların evliliğinden ders aldım ben.
O nedenle bütçem kısıtlı da olsa isteklerime sahip çıkarım, kısa mesafe de olsa tatilimden geri kalmam.
Giyim kuşamıma, sağlıklı beslenmeme, bakımıma hizmet etmeyecek para ne diye var?