cimri miyim demissiniz evet cimrisin diyene "hayir ben mantikliyim" demissiniz. kendime deger vermiyor muyum yazmissiniz, "evet siz kendinize deger vermeyince kimse size vermez" yazmislar. "hic de bile tum kadinlar böyle" demissiniz
tam olarak nasil yorumlar bekliyorsunuz; yok cimri değilsin akillisin. bu devirde olmasi gereken bu zaten falan mi?
bence de cimrisiniz :)
ben kendim de cimriyim oradan biliyorjm.
elli lira icin ürün iptal edip yeniden almak cimriliktir
benim aldigim 124 liralik paspas 80e dusunce ben de aynisini yapmıştım
Eki Görüntüle 3500441
Eki Görüntüle 3500162
neden? çünkü cimriyim.
cimrilik de cesit cesit. benimkisiyle baristim. çünkü tasarruf ettigim her parayi biriktiririm hem kirli cikiyimdir her daim zor gün param vardir, kimseye muhtac olmamak beni mutlu ediyor. hem de o parayla cikabilecegim her tatile cikarim. evde uc gomlegim varken dorduncusu olmasa hic bir sey kaybetmem ama o sene uc tatile çıktıysam dorduncusune de çıkmasam üzülürdüm :)
sizinki bence kendine deger vermeyen cinsten bir cimrilik. çünkü ona buna hediye alirken, cocuga falan paraya kıyiyorsunuz. demek ki kendinize verdiginiz degerde bir eksiklik var. ve eger sen kendine deger vermezsen kimse sana vermez. bu konuda
CiRiLLA
doğru söylemiş . etrafımızdaki kadinlar annelerimiz demissin (benim annem hic oyle değildir gerci ama) sence etrafindaki kadinlar cok mu sayilan sevilen insanlar yoksa ihtiyac hiyerarsisinde aşağıda mi kaliyorlar? mesela ailedeki herkesin diş problemi var ve biraz pahalı. sence siralama nasil oluyor? dedigin tarzda ailelerde genelde kadin sona kalir. ya da bayram alışverişinde en son anneye alinir.
boyledir yani bu isler. inkarin kimseye faydasi yok. once kendine deger vermeye basla.
ikinci onerim butce yapmak.
bak bu cok ise yariyor. mesela atiyorum eve giren 50 - esin masrafları 10 kira fatura alisveris vs 25 birikim 10 sana kalan 5 diyelim. bu besi ayir iste iki bebege iki bana bir eve diye. harcamadiysan mesela senin ikiyi bir dahaki aya kalsin o zaman dort paran olur. elbet harcarsin:) ya da 500 liraya indirimden iki ürün alip birine veririm diye stok yapacagina onu bosver kendine 1000lik bisey al:)
ben mesela kendi cimriligimden rahatsiz olunca soyle bir sey yapiyorum; tatilde doviz bozdururken ihtiyacımdan fazlasini bozduruyorum.haliyle geri getirsem o para kağıt çöpü olacagi icin harcamak zorunda kaliyorum ve normalde almayacagim k kokteyli iciyorum ya da markette o parayi bitiriyorum:) boylece istesem de cok cimrilik yapamiyorum.
siz de bu "iki sey alana kadar tek sey alayim" olayini deneyin. mesela benim sevgilim de cimriligiyle pintiligiyle meshur bir ülkenin vatandasi. anasinin evinde kira ödeyenlerin, arkadasindan aldigi biskuvinin parasini odeyenlerin memleketinden:).onunla sey yapıyoruz tatillerde. belli bir butce var ortada. bu butceyle ilk gunler mesela kamp gibi- banyosu ortak alanlar gibi ucuz yerler seçiyoruz. ama son günde oradan tasarruf ettigimiz parayla jakuzisi olan keyifli bir yer seciyoruz. ya da iki gün yemegi uyguna getirip kaldigimiz yerde market mantisi falan yaptiysak üçüncü gün o tasarruf ettigimjz parayla yerel yemeklerin yenecegi şık bir yere gidiyoruz.
bir cimriden bir cimriye onerim budur:)
gecen ay masa sandalye koltuk aldik, bin lira transfer parasi dediler. gereksiz geldi bir sokak icin o kadar para. arabanin arkasina baglayip 7 defada git gel yaptik. aksam da plak festivali vardi. oradan tasarruf ettigimiz parayla 2 guzel plak aldik, bir de bira icip churros yedik
ha normalde her ikisine verecek paramiz yok muydu? tabii ki vardi alt tarafi bin lira ama cimrilik bunu gerektirir