Kendime pahalı hiçbir şey alamıyorum

Oksijen maskesini önce kendinize sonra çocuğunuza takın.

Asla hak vermiyor ya da normalize etmiyorum ama evdeki hatun kendini salınca bu herifler bakımlı kadınlara yanlıyorlar genelde. Sonra sizin harcayamadığınız parayı onlara yağdırıyorlar.
valla bu çok doğru :)
üstelik konu sahibinin eşi gayet de kendine marka ve pahalı şeyler alıyormuş

ihtiyaç olmayan ürünleri sırf fiyatları sürekli artıyor bari ucuzken alayım mantığı inanılmaz bir ekonomi tuzağı
enflasyonu tetikleyen bir şey
ben kesinlikle ihtiyacım yoksa o an almıyorum isterse 1 tl olsun
bazen biz aldıktan sonra indirime girme durumları olabiliyor ama bu şans işi
ben geçenlerde kendime bir şeyi alsam mı almasam mı diye düşündüm
ihtiyacım da olan bişeydi yani
internette fiyatını gözlemledim gözlemledim, düşmedi fazla
sonra mağazadan bakayım gözümle göreyim istedim, mağazına gittim ve mağazadaki fiyat o an internetle aynıydı. mağazadan aldım geçtim
2 gün sonra t..yolda 300 lira civarı indirime girdiğini gördüm :KK70:
azıcık üzüldüm ama sağlık olsun ne yapayım yani ben onun o kadar düşeceğini bilemezdim ve hiç tahmin de etmemiştim
efsane kasım dönemine bağlıyorum o indirimi de açıkçası
iadesi de olmayan bir ürün olduğu için yapacak bişey yok aldığımı seve seve kullanıyorum :KK70:

mesela geçen sene eve 12 bin küsüre aldığım robot süpürge şu an 10 binlere falan düştü
üzülsem bile ne değişecek hayatımda? oluyor böyle şeyler
bazen artar diye beklediğimiz ürünlerin artmadığı hatta düştüğü oluyor buradan anlamak lazım işte ekonominin ne kadar saçma bir hal aldığını

ihtiyaç olmayan ürünleri sırf fiyatları sürekli artıyor bari ucuzken alayım mantığı inanılmaz bir ekonomi tuzağı
enflasyonu tetikleyen bir şey
ben kesinlikle ihtiyacım yoksa o an almıyorum isterse 1 tl olsun
bazen biz aldıktan sonra indirime girme durumları olabiliyor ama bu şans işi
ben geçenlerde kendime bir şeyi alsam mı almasam mı diye düşündüm
ihtiyacım da olan bişeydi yani
internette fiyatını gözlemledim gözlemledim, düşmedi fazla
sonra mağazadan bakayım gözümle göreyim istedim, mağazına gittim ve mağazadaki fiyat o an internetle aynıydı. mağazadan aldım geçtim
2 gün sonra t..yolda 300 lira civarı indirime girdiğini gördüm :KK70:
azıcık üzüldüm ama sağlık olsun ne yapayım yani ben onun o kadar düşeceğini bilemezdim ve hiç tahmin de etmemiştim
efsane kasım dönemine bağlıyorum o indirimi de açıkçası
iadesi de olmayan bir ürün olduğu için yapacak bişey yok aldığımı seve seve kullanıyorum :KK70:

mesela geçen sene eve 12 bin küsüre aldığım robot süpürge şu an 10 binlere falan düştü
üzülsem bile ne değişecek hayatımda? oluyor böyle şeyler
bazen artar diye beklediğimiz ürünlerin artmadığı hatta düştüğü oluyor buradan anlamak lazım işte ekonominin ne kadar saçma bir hal aldığını
Ben yıllarımı verdiğim için artık az çok tahmin ediyorum neyin düşeceğini düşmeyeceğini bi marka güzel bi seri tabak çıkardı çok begendim dedim görün bakın ben bunu yarı giyatından da düşüge alacagım öyle de yaptım aldım 😂😂 ama çogu zamanda ipin ucunu çok kaçırıyorum delirmiş gibi dün 1300 tl bir elbiseyi 300 e aldım sanki bu benim için bir başarı gibi geliyor delirmeden kurtulurum bu huyumdna inşallah

Ben yıllarımı verdiğim için artık az çok tahmin ediyorum neyin düşeceğini düşmeyeceğini bi marka güzel bi seri tabak çıkardı çok begendim dedim görün bakın ben bunu yarı giyatından da düşüge alacagım öyle de yaptım aldım 😂😂 ama çogu zamanda ipin ucunu çok kaçırıyorum delirmiş gibi dün 1300 tl bir elbiseyi 300 e aldım sanki bu benim için bir başarı gibi geliyor delirmeden kurtulurum bu huyumdna inşallah
bu kadar fazla indirimden şüphelenmiyor musunuz peki?
1300 liralık bir elbiseyi 300 liraya nereden aldınız ve nasıl alabildiniz
marka mı bu nedir marka bile olsa o kadar fazla indirim olması aşırı saçma geldi bana
ürünün orijinalliğinden, sorunsuz olduğundan emin misiniz?
bir iş var bunda yani ya kullanılmış üründür ya depoda son kalan falandır, tercih edilmeyen bir beden / renk olabilir
sahte ürün olabilir

ben geçen gün çekirdek kahve aldım, t..yoldan alıyordum ki markanın kendi web sitesine ve amazon'a bakmak geldi aklıma
amazon'da çok daha uyguna satıldığını gördüm ve aldım
tr..yol ile arasında 100 tl vardı. 100 tl indirim garip geldi, kendi sitesinde de zaten amazona yakın fiyattan sattığını gördüm
pazaryeri sitelerinde komisyondan dolayı biraz pahalı sattıkları kanaatine vardım ve ürünü amazondan sipariş ettim, bugün gelecek
kitap alacağım mesela, 3 tane kitap, 400 küsür tuttu ki..yurdu sitesinde. 100 tl banka indirimiyle 300 küsüre gelecek
geçenlerde kredi kartını pek kullanmadığım banka sırf ben kartı kullanayım diye iade kampanyası başlatmış, katıldım ve ondan iade alacağım mesela
yani bu tarz fırsatları kovalamakta sorun yok bence ama sizinki bana çok tuhaf geldi
bu bir başarı değil yani 1300 liralık elbise ben aldıktan sonra 300 liraya düşse ben gram üzülmem şüpheli bulduğum için
ekonomi hepimizi etkiliyor ama fiyat oynamalarını bu kadar takip etmek bana normal gelmiyor
mesela ben her ay bankadan biraz altın alırım. geçenlerde yine aldım ve ben aldıktan sonra düştü
çok eskiden düşünce üzülürdüm şimdi asla umurumda olmuyor nasıl olsa onun yine yükseleceği beklentisiyle bugünden alıyorum çünkü, uzun vadeli bir yatırım altın
bunu bildiğim için sorun görmüyorum

Sahte üründür muhtemelen ya da ikinci el. Firmalar kendi marka imajlarını zedelememek için bu kadar büyük indirimler yapmazlar.

Konudan gaza geldim alisveris yapmaya gidiyorum

Bende dogumdan sonra cok kilo aldim eskiden bir tane olsun kaliteli olsun derdim simdi o aldigim magazalardan bedenler olmuyor. Var mi kaliteli kumasi olan büyük beden magazalari acaba

Bu durum yavaş yavaş Ceyiz serüvenimle birlikte başladı. İndirim kovalamaya bir başladım ki durduramıyorum kendimi. Diyelim ki bir şeye ihtiyacım var onu almaya gittim zaten fiyatlar çok hızlı artıyor. Etiketlere bakıp çok pahalı çok pahalı diyerek gezerken indirimde hiç ihtiyacımız olmayan yedek şeyler alıyorum. Eşim hep kendine marka ve pahalı kıyafetler alır bir de beni görün sosyete pazarına giderim ya da geceleri indirim yakalar öyle bir kaç parça alırım. Genelde kıyafet almıyorum artık ama bu paraya kıyamama değilde sanırım ben çalışmadığım için masraf yapmayı kendime hak görmüyorum. Örneğin dikey süpürge almaya gittik normalde ben onu aldırmadan eve geri dönmezdim eşim pahalı dediği anda elinden tuttum eve geri geldik. Hep böyle oluyor. Şimdi işe başlayacağım için bi kaç takım almam lazım bi fiyatlarına bakayım dedim sepet oluşturdum sonra yok ya gerek yok evdekileri giyerim diyip hepsini sildim. İçim içimi yiyor bana para gidince. 😢 bazı arkadaşlarım cimrisin diyo ama öyle değil işte giderim çocuguma büyük markalardan alışveriş yaparım.
Bir de şöyle bir durum var ya ben aldıktan sonra indirime girerse. Mesela geçen evde bi kaç şey eksikti aldım. Bir saat sonra girdim bakiyim dedim 50₺ daha düşmüş hemen gititm iptal etitm yeniden sipariş verdim. Böyle huylarım var 50₺ büyük bir para değil uğraşmaya üşenir başkası. ben aman ben kazıklanmış olmayayım diye diye böyle bi hale geldim. Bi butikten pantolon bulduysam etiketini çekip online fiyatına bakıyorum. Ona göre alıyorum.
Bundan dolayı artık eskisi kadar iyi gözükmediğimin farkındayım. Saçıma başıma harcama yapmıyorum giymim kuşam komple gitti. Zaten yeni anneyim ne giysem göbek pırtlıyo ucuz ucuz şeyler giyiniyorum. Ve belli yani ucuz oldukları. Bundan kurtulup eski halime dönmek istiyorum
Evet cimrisiniz.

sana karşı söz cimriliği yapıcam yoksa engel yiyeceğim canım şimdi cimri oldum işte 😗💦
siz cimri kelimesini kabul etmiyorsunuz, dayanağınız da muhtemelen çocuğunuza harcama yapıyor olmanız
yani cimri olsam çocuğuma da almazdım gibi bir fikirdesiniz sanırım
sizin durumunuz cimrilikten ziyade kendine değer vermemekle alakalı
sadece kendinize karşı cimri de olabilirsiniz. cimrilikle alakalı tek bir kalıba girmek zorunda değil kimse
özellikle eşinizin kendisine harcama yaptığı bir durum söz konusu, sizin de kesinlikle kendinize harcama yapmanız gerekiyor
çalışmıyorsunuz sanırım şu an ama çalışmaya başladığınızda kesinlikle kendinize para harcamanız lazım
yeterince fedakarlık yapmışsınız bu saatten sonra ev geçimini eşiniz düşünsün
siz kendi paranızı kendinize harcamaktan çekinmeyin
tamam ekonomi kötü, fiyat algımızı kaybettik vs hepimiz aynı durumdayız okey de
insan yaşı gençken yaşamalı. sağlıklıyken yiyip içmeli, gezmeli, ne bileyim harcamalı yani
eskilerin bir lafı vardır, dişin kesiyorken ye diye, biraz o hesap aslında :)
dişiniz kesiyorken yiyin, vücudunuz hala gençken giyinin, kendinize bakın, enerjiniz varken gezin
ömür de su gibi akıp gidiyor bir yandan, sonra pişman olursunuz.

siz cimri kelimesini kabul etmiyorsunuz, dayanağınız da muhtemelen çocuğunuza harcama yapıyor olmanız
yani cimri olsam çocuğuma da almazdım gibi bir fikirdesiniz sanırım
sizin durumunuz cimrilikten ziyade kendine değer vermemekle alakalı
sadece kendinize karşı cimri de olabilirsiniz. cimrilikle alakalı tek bir kalıba girmek zorunda değil kimse
özellikle eşinizin kendisine harcama yaptığı bir durum söz konusu, sizin de kesinlikle kendinize harcama yapmanız gerekiyor
çalışmıyorsunuz sanırım şu an ama çalışmaya başladığınızda kesinlikle kendinize para harcamanız lazım
yeterince fedakarlık yapmışsınız bu saatten sonra ev geçimini eşiniz düşünsün
siz kendi paranızı kendinize harcamaktan çekinmeyin
tamam ekonomi kötü, fiyat algımızı kaybettik vs hepimiz aynı durumdayız okey de
insan yaşı gençken yaşamalı. sağlıklıyken yiyip içmeli, gezmeli, ne bileyim harcamalı yani
eskilerin bir lafı vardır, dişin kesiyorken ye diye, biraz o hesap aslında :)
dişiniz kesiyorken yiyin, vücudunuz hala gençken giyinin, kendinize bakın, enerjiniz varken gezin
ömür de su gibi akıp gidiyor bir yandan, sonra pişman olursunuz.
Ben sorunu buldum. Psikolojikmolarak kendim kendimi bu eve hapsetmişim. İki gün önce eşim bana bişeyler bakarken nerde giyeceğim ki diyip durdum. Evden çıkmıyorum zaten eşofman alayım evde giyerim kafasına girmişim. Zaten çamaşır suyu oluyo zaten ev diye diye iki gardrop ev giyimim var. İşe başladıgımd abu durum düzelecektir. Giyim kısmı ama bir ürünğn daha ucuzu varken niy epahalısını alayım kafası benden geçmez mesela telefon alırken üç ayrı elektronik magazına baktım bir tanesinde bin tl indirimliydi ordan aldım. Ama dolabımı ve kafamı eşofmandan ayıklamam lazım

Yorumlardan gaza geldim 2 haftadır alayım mı almayayım mı diye kara kara düşündüğüm 13 bin liralık montu sipariş vereceğim şimdi 😱😬

X