- 20 Aralık 2017
- 9.800
- 32.016
- 548
- Konu Sahibi Kazuletbagyan
-
Bu kısmını anlamadım hamileydiniz aldırdınız mı
Evet, istemedi
Tüm yorumları okuyamadım
Gerçekten hamile kaldığında istemiyorum deyip bebeği mi aldırtmış adam
Allahım ya boşarım çok net! O bebeği aldırmam ama o adamı boşarım
Bu nasıl bir bakış açısı ben eşimle kişisel diyaloğum yüzünden konu açtım. Buraya eşim rüşvet yiyor napiyim diye mi yazdım? Elbette ki savunucam bu konuda. Hiç alakası olmayan ve bilmediğiniz bir yerden yorum yapıyorsunuz ve buna ben sebebiyet veriyorum. Onun hangi koşullarda okuyup buralara nasıl geldiğini biliyorum. Söylediğiniz yanlışları düzeltiyorum diye hakaret yemeyi hakettiğimi düşünmeniz inanılmaz şaşırtıcı. İşte az önce tam olarak bundan bahsettimSizde basta esinizden sikayetciydiniz simdi esinizi savunur mu oldunuz? Madem memnunsunuz laflari yemeye devam edin alan memnun satan memnun nasilsa. Konunuzu da kapattirin.
Bazı konularda çok üzerinize gelinmiş. Eşinizin maaşı, ailesine ettiği yardım vs beni ilgilendirmiyor. Ne olursa olsun size söylediği laflar çok ağır. Size laf söyleyene kadar ailesini sırtından atsın. Yaptığı hamallıktan başka bir şey değil.
Ama sizin yine de çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. Zor şeyler yaşamışsınız, şimdi rahat edeyim diyorsunuz belki ama emin olun evde olmak size iyi gelmeyecek. Çalışıp gücünüzün farkına varmanız, hayata karışmanız lazım. Sonra o adamı ister boşayın ister hizaya getirin sizin bileceğiniz iş.
Ayrıca eltinize arka çıkmanızı çok takdir ettim. "Siz kadın hakları savunucusu musunuz" diyenler olmuş hayret ettim. Yol ortasında dayak yiyen, bıçaklanan kadınlar "Biz kadın hakları savunucusu muyuz? Bize ne!" diyenler yüzünden ortalık yerde rahatça öldürülebiliyorlar demek ki.
Kediye tekme atanı göreyim "Ben hayvan hakları savunucusu muyum?", çocuk kaçıranı göreyim "Ben çocuk hakları savunucusu muyum?". Bu nasıl mantık?
Ben konuyu oraya bağlamıyorum. Benim sorunum bana hakaret etmesi ve ailesine destek olurken bana çok yiyorsun demesi. Hangi yorumum da ailesine vermesin hep ben yicem tarzı birşey gördünüz. Veriyorsa versin ama benim yüzüme vurmasın tek sıkıntı burda. Ben size kalkın eşimin gelirini hesaplayıp onu rüşvet yemekle suçlayın demedim. Kimsenin eşime para verdiği yok sadece evin 50 bin kadar bir kısmını herkes belli miktar pay koydu geri kalanını eşim ödüyor kredi ile ve bu ev krediyi o çektiği için eşimin üstüne. Üstüne aynı anda 2 ev alamayacağı için bizim evimiz bizim üstümüze değil. Ama almak istese zaten mal beyanında bizim evimizin fiyatının üstünde altın ve para var rahatça alırdı şimdi. Uğraşmıyor o ayrı. Biz boşansak dahi bu onun yıllarca emek vererek geldiği bu mevkiye bu denli tam olarak bilinmeden rüşvet damgası yapıştırılmasını haketmiyor. Şuan burda şunu görüyorum. “ bir sex işçisi tecavüze uğramaz” mantığı. Ben eşimi savunmuyorum onun emeğini savunuyorum. Emeğini savundum diye de hakaret yemeyi hakettiğimi düşünüyorsanız. Saygı duyuyorum.Kazuletbagyan veya nvmgdrtüm konun zaten eşinin maddi gelirinin iyi olmasi ,çalışmak zorunda olmaman ama eşinin senin çalışmanı istemesi üzerine.Rakam rakam kime ne gönderdiğini konunda belirten sensin.Rakamlari toplayinca esin ne kadar kazaniyir ki ? diye sorulmasindan dogali yok.. Ama hâlâ esinin mesleginden dolayı nasıl mal sahibi olamadigi konusu kapalı kutu? Esin aile mirasından kendisine kalan ile ev,babasının vergi indirimi ile araba sahibi olmuş .Bunlara sahip olurken kendi içlerinde aldıkları kararı sen bilemeyebilirsin.Annesi payını senin eşine mi verdi de şimdi kredisine destek oluyor bilmeyebilirsin.Bahsi geçen arabayı ailede başka bir üye de alabilirdi ama esin aldığı için kendini kardeşine borçlu hissediyor olabilir.(Sonucta 100 binlik arabada 40 bin karı olmuştur.)Yani ailesi sayesinde eve arabaya sahip olmus bir adamın kime ne kadar verdiğine bu kadar odaklanma derim.Esinin hakkına girmiş gibi hissediyorsan maddi konuları düşünmeyi bırak sana davranışlarına odaklan.Sana hakaret eden,ayrilirsam "kötü yola düşersin diyen",hamile kaldığında "senden çocuk istemiyorum" diyerek kürtaja zorlayan ve yaptirtan bir esin var.Bir de " çalışırsam kadinligimi yaşayamam,benim hayallerim var,sistemin kölesi olamam " diyen yirmili yaslarin başında 1.5 yıllık evli olan sen varsın.Otur düşün neyi yanlış yapıyorum diye,karar ver.Bu evliligi de hayati da yasayacak olan sensin.....Ama sonunda "aslında eşim çok iyi birisidir ama bu günlerde işte gerilmiş ondan böyle şeyetmis e bağlama" lütfen
İster boşanın ister bosanmayin gidip bir işte çalışmaktansa bu hayatı kendinize reva gören sizsiniz.Ben konuyu oraya bağlamıyorum. Benim sorunum bana hakaret etmesi ve ailesine destek olurken bana çok yiyorsun demesi. Hangi yorumum da ailesine vermesin hep ben yicem tarzı birşey gördünüz. Veriyorsa versin ama benim yüzüme vurmasın tek sıkıntı burda. Ben size kalkın eşimin gelirini hesaplayıp onu rüşvet yemekle suçlayın demedim. Kimsenin eşime para verdiği yok sadece evin 50 bin kadar bir kısmını herkes belli miktar pay koydu geri kalanını eşim ödüyor kredi ile ve bu ev krediyi o çektiği için eşimin üstüne. Üstüne aynı anda 2 ev alamayacağı için bizim evimiz bizim üstümüze değil. Ama almak istese zaten mal beyanında bizim evimizin fiyatının üstünde altın ve para var rahatça alırdı şimdi. Uğraşmıyor o ayrı. Biz boşansak dahi bu onun yıllarca emek vererek geldiği bu mevkiye bu denli tam olarak bilinmeden rüşvet damgası yapıştırılmasını haketmiyor. Şuan burda şunu görüyorum. “ bir sex işçisi tecavüze uğramaz” mantığı. Ben eşimi savunmuyorum onun emeğini savunuyorum. Emeğini savundum diye de hakaret yemeyi hakettiğimi düşünüyorsanız. Saygı duyuyorum.
Şuan İş aramadığımı nerden biliyorsunuz hanımefendi? Evimde bile değilim, arkadaşımdayım. Ayrıca hergün 5 insanın altını temizlemek ve bunun içimin verilen 1500 tl için sistemin kölesi olmak istemiyorum diyerek isyan etmekte kendimi haksız görmüyorum.İster boşanın ister bosanmayin gidip bir işte çalışmaktansa bu hayatı kendinize reva gören sizsiniz.
ya bir tane bile olsa beni anlayan birini görmek nasıl umut verici. Daha önce Form İstanbul gibi kalabalık bir yerde defalarca tokat yedim, kolumdan sürüklendim bir Allah’ın kulu durdurup yardım etmedi. Demek ki hepsi bu zihniyetteki insanlarmış. Demek ki dünya da böyle düşünen ve bunu dışa vurabilecek cesarete herkes sahip olmadığı için adalet ve özgürlük diye savaşıyoruz.Bazı konularda çok üzerinize gelinmiş. Eşinizin maaşı, ailesine ettiği yardım vs beni ilgilendirmiyor. Ne olursa olsun size söylediği laflar çok ağır. Size laf söyleyene kadar ailesini sırtından atsın. Yaptığı hamallıktan başka bir şey değil.
Ama sizin yine de çalışmanız gerektiğini düşünüyorum. Zor şeyler yaşamışsınız, şimdi rahat edeyim diyorsunuz belki ama emin olun evde olmak size iyi gelmeyecek. Çalışıp gücünüzün farkına varmanız, hayata karışmanız lazım. Sonra o adamı ister boşayın ister hizaya getirin sizin bileceğiniz iş.
Ayrıca eltinize arka çıkmanızı çok takdir ettim. "Siz kadın hakları savunucusu musunuz" diyenler olmuş hayret ettim. Yol ortasında dayak yiyen, bıçaklanan kadınlar "Biz kadın hakları savunucusu muyuz? Bize ne!" diyenler yüzünden ortalık yerde rahatça öldürülebiliyorlar demek ki.
Kediye tekme atanı göreyim "Ben hayvan hakları savunucusu muyum?", çocuk kaçıranı göreyim "Ben çocuk hakları savunucusu muyum?". Bu nasıl mantık?
Hemşireliğin size göre olmadığını farketmiş ,bu mesleği yapmamaya karar vermissiniz.Size tavsiyem halk eğitimin kurslarına katılmanız ve size uygun olduğunu düşündüğünüz bir meslek edinmeniz.Gece nöbeti tutarak üniversite eğitimi alan yurt arkadaşlarım oldu.İki tanesi yine hemşirelik okuyup,üstüne yüksek lisans yapip il sağlık müdürlüğüne geçtiler.İki tanesi de öğretmenliğe ...olmaz demeyin ben lise eğitimimi yazları geceleri fabrikalarda 12 saat çalışarak tamamladım.Universitede hafta sonları marketlerde ürün tanıtımı yaptım.Abim endüstri meslek lisesi öğrencisiyken staj işyerlerinde geceleri sandalye üstünde yattı,cep harcligini çıkardı.Universitede ders çıkışı okul kantininde patates kizartti.Ben su an memurum abimse ust duzey yonetici ...hangi meslegi yaparsaniz yapin sistemden bağımsız bir hayat yok.Şuan İş aramadığımı nerden biliyorsunuz hanımefendi? Evimde bile değilim, arkadaşımdayım. Ayrıca hergün 5 insanın altını temizlemek ve bunun içimin verilen 1500 tl için sistemin kölesi olmak istemiyorum diyerek isyan etmekte kendimi haksız görmüyorum.
Herkese merhaba
Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
Sizlerin adına çok sevindim. Çok yol gösterici ve umut verici bir yorum yazdığınız içinde teşekkür ederim. Sınavlara hazırlanıp dediğiniz gibi bir şekilde yapabileceğime inandığım bir meslek edinmek için elimden geleni yapacağım. Bu esna da kendi maddi ihtiyaçlarım içinde çalışmayı düşünüyorum. Teşekkür ederimHemşireliğin size göre olmadığını farketmiş ,bu mesleği yapmamaya karar vermissiniz.Size tavsiyem halk eğitimin kurslarına katılmanız ve size uygun olduğunu düşündüğünüz bir meslek edinmeniz.Gece nöbeti tutarak üniversite eğitimi alan yurt arkadaşlarım oldu.İki tanesi yine hemşirelik okuyup,üstüne yüksek lisans yapip il sağlık müdürlüğüne geçtiler.İki tanesi de öğretmenliğe ...olmaz demeyin ben lise eğitimimi yazları geceleri fabrikalarda 12 saat çalışarak tamamladım.Universitede hafta sonları marketlerde ürün tanıtımı yaptım.Abim endüstri meslek lisesi öğrencisiyken staj işyerlerinde geceleri sandalye üstünde yattı,cep harcligini çıkardı.Universitede ders çıkışı okul kantininde patates kizartti.Ben su an memurum abimse ust duzey yonetici ...hangi meslegi yaparsaniz yapin sistemden bağımsız bir hayat yok.
O kadar eminsiniz de yanında mıydınız?Hayır tecavüz mevzusundan sonra kaldırdı
Aslında anlatmamakta bile o kadar hakli ki
O mevzudan sonra fotoğrafı kaldırdığını göremeyip direkt kocasının usulsuzluklerini kızcağıza kitlemissiniz
Yazık gerçekten
Bu arda bileğiniz olsun ben yoğun bakım hemşiresiyim.
ya bir tane bile olsa beni anlayan birini görmek nasıl umut verici. Daha önce Form İstanbul gibi kalabalık bir yerde defalarca tokat yedim, kolumdan sürüklendim bir Allah’ın kulu durdurup yardım etmedi. Demek ki hepsi bu zihniyetteki insanlarmış. Demek ki dünya da böyle düşünen ve bunu dışa vurabilecek cesarete herkes sahip olmadığı için adalet ve özgürlük diye savaşıyoruz.
Aklimdan gecenleri yazmissiniz. Resmi maasi tas catlasin 4500-5000 TL dir. Evi var, arabasi var. Annesinin ev kredisini oduyor ve kardesine veriyor sadece bunlarin toplami 3000 tl civarinda. Uzerine Kendi evini gecindiriyor. Arkadaşa da 1500 tl veriyor.. Bunların hepsini kendi maasiyla yapmasi mumkun degil.. Adamin istanbul"dan gitmek istememesinin de sebebi bu demek ki. Istanbul'da kimin eli kimin cebinde belli degil.. Buyuk sehir gelen milyonlarca posta var. Demek ki gumrukten geçmeyecek seyi gecirtip bunlardan gelen parayla yolunu buluyor.. Kucuk bir il e giderse muslugun suyu keilecek tabi. Rusvet yiyen insandan ne hayir gelir ki zaten. Vay canina...
O kadar eminsiniz de yanında mıydınız?
Evet iki mevzudan kaldırmış olabilir biri tecavüz diğeri ise usülsüzlük. Ben ikincisi diye tahmin edip yorumda bulundum ve konu sahibi cevap verirken ilkinden kaynaklı kaldırdığına dair birşey yazmadı?
Konu sahibinin yazdığı şeyler üzerinden yorum yapıyoruz takıldığımız mevzularda soru sorup fikir yürütebiliriz bence eğer bunları göze alamıyorsa konu açmasaydı ya da bu kadar ayrıntıya girmeseydi?
Avukatlık mesleğini üstlenmenize gerek yok konu sahibinin kendini savunabilecek ve cevap verebilecek yeteneği var.
Yazık olan sizsiniz.
Ben kesinlikle o sebepten kaldırdı diye yazmış mıyım hani nerede gösterir misiniz bunu?Peki siz konu sahibinin yanında mıydınız, nereden biliyorsunuz tecavüz bahsi üzerine fotoğrafı kaldırmadığını! Siz usulsüzlük üzerine kaldırdığını tahmin etmişsiniz,Atesliejderha da tecavüz üzerine kaldırdığını tahmin etmiş. Başkalarından fikirlerinize saygı beklerken, siz de saygı duymak zorundasınız!
Herkes yorum yapmakta özgür, yorumlara cevap vermek için de avukat olmaya gerek yok!
Üslubunuz çok saldırgan.
Eşinizin tavrı çok korkunç insan nasıl hayat arkadaşına bu kadar acımasız olabilir böyle bi insanla siz çalışsanızda anlaşılması çok zor gibi allah yardımcınız olsunHerkese merhaba
Direkt konuya gireyim sizi yormadan. Evlenmeden önce özel sektörde haftada 45 saat (bazen 53 kadar çıkıyordu) çalışan bir hemşireydim. Gün aşırı 16 saat nöbet tutardım. Lojmanda kalırdım. Lojmanda hastanenin bahçesindeydi maksimum 5 dk işte olurdum. 3 yıl böyle çalıştım. Evlenince işi bıraktım. Ama evlendiğim için değil işte yaşadığım bir mevzu yüzünden. Yaklaşık 1.5 yıldır da çalışmıyorum. Eşimin geliri iyi. Evimiz kendimizin, araba da var. Ama eşim bulunduğumuz şehirde çakılı kalabilmesi için benim 3 yıl bir yerde sigortalı çalışmam gerektiğini söylüyor. Kendince haklı. Zaten eski işimden ayrılmasam çalışırdım ama şimdi öyle İyi maaşlı bir iş bulmam zor. Ve zaten gece vardiyasında 16-14 saat uykusuzlukla evliliği yürütebileceğime inanmıyorum. Bekarken bile ağır geliyordu bu çalışma saati bir sosyal hayatım yoktu şimdi evliyken daha zor geliyor. İşten çıkıp 8 saat uyuyup sonra yemek ev işi yapıp ertesi gün tekrar işe gidip birde üstüne bir gece evde olup bir gece olmayıp, haftada bir gün tatil ile evliliği yürütmek bana zor ve sıkıcı geliyor. Ama eşim bana oturduğun yerden yiyorsun, ben eşşek gibi çalışıyorum. Vasıfsızsın, ne işe yarıyorsun ki falan diyor kavga esnasında. Harcamalarım onu zora sokmuyor ama o istiyor ki biriksin. Harcamalarımdan rahatsız. Bunun yanı sıra annesi ve kardeşinin oturduğu evin kredisini ödüyor, annesine ayrı kardeşine ayrı bir bütçe ayırıyor her ay. Ama benim harcamalarım ona gereksiz geliyor. Git çalış kendi paranı çıkar diyor. Kapıyı çarpıp gitmek istiyorum. Bende çalışmak istiyorum ama eski çalışma sistemim ile bu evliliği yürütemem. Memur gibi sabah 8 akşam 5 işini bulmak da bizim sektör de çok zor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Eşime durumu izah ettim ama madem yürüyemiyorsın evlenmeseydin demeye getiriyor. Millet nasıl yürütüyor. Birsürü paramı yedin ve yiyorsun diyor. Kendimi çok eksik ve zayıf hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?