bende biraz su rahatlikta var ..
komsumun 3 cocugu var ücününde boyu uzun .. (kücük olurlar denio ya sigara icen annelerin bebekleri)
kadin hamileyken günde 1 paket iciyodu ve dogurduktan sonrada cocugu emzirirken elinde sigara oluyodu ..
tabiki ii bisey deil ..
yanliz cocuklarinin hic birinde hic bir sorun olusmadi ..
cocuk dogduktan sonra kesinlikle cocugun yaninda .. hatta evin icinde bile icmeyi düsünmüyorum ..
madem bu kadar düsünebiliosun biraksana o zaman dienler olur eminimki .. birakamiyorum deilde ..daha cok birakmak istemiorum :S
nesi güzel canım yaa kuru duman resmen zehir yapmayın kızlar bebeginize zarar vermeyin bırakın şu nalet şeyi :1no2:
bende hamile kalmadan önce sigara içenlerdenim. hayatta kendi irademin dışında herhangi bir bağımlılık geliştirmekten nefret ederim. seneler önce çok aşık olduğum ve canımın çok yandığı bir ilişkim vardı. kurtulmak istesemde bi türlü beynimde bitiremiyodum sigarayıda çok fazla tükettiğim bir dönemdi.. sonra kendime dönüp baktım ve ben bu kadar zayıf olamam canımı yakan bana zarar veren şeyleri bırakmak istediğim halde bırakamıyorum böyle bir insan olmak istemiyorum güçsüz zayıf iradesini kullanamayan bir insan olmak istemiyorum dedim. kararımı uygulamaya başlıyacağım günlerde annemi kaybettim ve büyük tarifi olmayan acıya rağmen sigarayı bıraktım ilişkimi bitirdim ve anneme içimden söz verdim. istemediğim bana zarar veren hiç bir şeyin esiri olmamaya bu benim için bir dönüm noktasıydı ve o günden sonra kendimi çok ama çok daha güçlü hissediyorum.. 4 sene sigara içmedim sonra arkadaş ortamlarında filan keyif yapmak için ara sıra içmeye başladım. hamile olduğumu öğrendiğim günde hiç bir zorluk çekmeden paketi alıp çekmeceye kaldırdım ve bir daha çıkarmadım... size bedenen ve ruhen zarar veren bir şeyi istediğniz an hayatınızdan çıkarabilmek.. bunu yapabilmek inanılmaz bir haz ve güç... bakın ben yaptım siz niye yapamıyosunuz diye yazmıyorum..benim içinde başta kolay olmadı.. insan hayatında radikal kararlar alıp uygulamaya başladığı an bir çok şey değişiyor.. inanın sigarayı bıraktığınız da sadece sigarayı bırakmış olmuyosunuz kendinize olan saygınız özgüveniniz hayattaki duruşunuz bile değişiyo. bunu yapabildim başardım,cesaret edemediğim diğer şeyleride yapabilirim diyosunuz...
tebriklerrrr canımbende hamile kalmadan önce sigara içenlerdenim. hayatta kendi irademin dışında herhangi bir bağımlılık geliştirmekten nefret ederim. seneler önce çok aşık olduğum ve canımın çok yandığı bir ilişkim vardı. kurtulmak istesemde bi türlü beynimde bitiremiyodum sigarayıda çok fazla tükettiğim bir dönemdi.. sonra kendime dönüp baktım ve ben bu kadar zayıf olamam canımı yakan bana zarar veren şeyleri bırakmak istediğim halde bırakamıyorum böyle bir insan olmak istemiyorum güçsüz zayıf iradesini kullanamayan bir insan olmak istemiyorum dedim. kararımı uygulamaya başlıyacağım günlerde annemi kaybettim ve büyük tarifi olmayan acıya rağmen sigarayı bıraktım ilişkimi bitirdim ve anneme içimden söz verdim. istemediğim bana zarar veren hiç bir şeyin esiri olmamaya bu benim için bir dönüm noktasıydı ve o günden sonra kendimi çok ama çok daha güçlü hissediyorum.. 4 sene sigara içmedim sonra arkadaş ortamlarında filan keyif yapmak için ara sıra içmeye başladım. hamile olduğumu öğrendiğim günde hiç bir zorluk çekmeden paketi alıp çekmeceye kaldırdım ve bir daha çıkarmadım... size bedenen ve ruhen zarar veren bir şeyi istediğniz an hayatınızdan çıkarabilmek.. bunu yapabilmek inanılmaz bir haz ve güç... bakın ben yaptım siz niye yapamıyosunuz diye yazmıyorum..benim içinde başta kolay olmadı.. insan hayatında radikal kararlar alıp uygulamaya başladığı an bir çok şey değişiyor.. inanın sigarayı bıraktığınız da sadece sigarayı bırakmış olmuyosunuz kendinize olan saygınız özgüveniniz hayattaki duruşunuz bile değişiyo. bunu yapabildim başardım,cesaret edemediğim diğer şeyleride yapabilirim diyosunuz...
Başlamak başarmanın yarısıdır..Yani yeter ki isteyin canı gönülden hem kendi sağlığınız hem de minik yavrunuzun sağlığı için.