Kendi ülkende dişlanarak mi yaşamak yoksa yurt disinda mi ?

Bence bu konularda hic sansim yok..
Burda turkiyenin en kotu cikolatasi bile buraninkilerden kat ve kat daha guzell..
Mesela bimdeki o 500 kurusluk cikolata bile bence cok super burda dogru duzgun cikolata yokki telbeorone var bir tek bi tane daha var yani varda pahali hemde normal..
Zaten bunlari dusunsem tr de yasarim ama benim derdim cocugumu gormek..

Rabbim iyi insanlarla karsilastirsin ne bileyim zor..

Bim'den alisveris yapinca da 50 tl'ye 3 poset yaparsin. Hem poset bedava aldi gibi parayla vermiyorlar. Ama alaman cikolatalarini seviyrsan o ayri bir konu
bim mi dandik bee oras aldı gibi mi yada alber hejan gibi ayrıca ben cikolata almadım sadece koca koca amerikan pizzalarından aldım 3 4 euro burda domınos orta boy diyo 1 kisi zor doyar 17 lira dondurmalar 6 lı cartoır 2 euro peynirler kocaman 3 euro cikolatalara girmiyorum bile milkalar 050 cent zaten

kusura bakma yani türkiye hem pahalı hemde kalitesiz haaa kalite ararsan var gecen permasan aradım 200 gr mı 38 tl ye aldım kendime o kadar kızdım kı keske permasanda alsaydım diyee

Aynen dedigim gibi sen beni cok iyi anlatmissin.
Bir iki kisi olsa kulagini tikar gecersin.ama benim sayadigim sehrin insanlarinin hepsinin bakis acisi cok farkli bosanmissan bir nevi mimli gibi oluyorsun.. carsiya gitsen illa ki tanidik cikiyor..
Bosanmis kadin her zamn carsiya gidemz elalem ne der.
Benim ailem bile yeri geliuo bu kafadn..
Bosanmis kadin mutlu gorunemez hep uzulecek..
Yok carsidan gec gelsem mesela aksam 8'de annem kizar niye bekliyon aksam oldu vesair zor isler..
Param olsa gezmek istesem tatile gitmek istesem ailem eminim laf soyler.cok zor isler zor..

bu arada yazmadım et alısveris yaptınız mı hic avrupada adamlar catır catır hergun mangal yaptık kanat 2 5 euro et 5 euro burda alsana eti 5 liraya bak bugun kasaba gitti 4 dilim pirzola 30 lira eee 4 kisik bi aile ne yapsn kıymanın kilosu olus 45 lira avrupanın kötü yanı olabilir dıslanma falam aamadamların düzeni ekonamisine laf söylemeyin bosa

iyide sen suan avrupadamısın

Canim bence turkiye pahali degil..
..bazi yerleri pahali olabilir ama genelde ucuz..
Sen birde gel buralari gor..
Elmayi taneyle satiyorlar cok pahali hele uzume hic yaklasamiyorsun. Zaten zeytini peyniri her markette bulamzssin nadiren satiliyor bence turkiye yiyecek yonunden 10 numara zeytinyagini burda alamk mumkun degil asiri pahali aliyorsunda iste..
Hayat burda zor..

Burda et ucuz gidiyorsun pazara adam inegini kesip getirmis taze taze ordan aliyorsun gozunle gorerek..
Yani et guvenli ve ucuz..

hani almanyayı anlatan bi arkadas var youtubede burda 4 kisi bi stekhouse gitse en azz 300 400 den asagı cıkamaz ama almanya yada fransada biz 6 kisi gittik icki baslangıc yemekler et ortaya mezeler ve nefis tatlılar 120 euro ödemistik mesela

burda en dandik et restorantı bile felaket pahalı yani ben cok severim deneyim yapıp yeni yerleri kesfetmeyi ki getirriim özel güne 200 den asagı cıkmamısızdır ki ickide yok icinde hesabın

zeytinyagının memleketiyiz 5 litre zeytinyagı gecen gün aldım 135 lira askeri ücret kac para orda alım gücü yuksek fais fiyat yok en temel seyler cok pahalı et mesela

yazdım altta ne kadar oldugunu

sen avrupanın neresindesin suan cvp vermedin

Donupte burda is bulup geri gelmem zor olur mu ??
Eski es gosteriyor cocugu..
Yani buranin encok huzurnu seviyorum yoksa yiyecek icecek onlar bizimkinden cok farkli ama huzur iste..
Bilmiyorum donmem mantikli gibi..
Ama ailem.gelirsem geri donemen oyuncak mi diyor..
Yani calisamk icin bile..
Kafam cok karisik benim..

ben avrupa ulkesinde degilim asya ulkesi..
Bazi nedenlerden dolayi yazmiyorum ulkeyi..

Et pahali ama sebze ucuz canim meyve ucuz..
Tabi ben buyuk sehirleri bilemem ama benim yasadigim sehirde ucuz turkiyede..
Tereyagi zeytinyaginin litresi 22 tl..
Yani size mi pahali denk geldi bilemiyorum..
Tereyagi peynir her cesitten istemedigin kadr..
Bana gore turkiye ucuz..
S3n buralari gorsen tr yi mumla ararsin..
Ama benimkisi mecburiyet iste burda kalmak istemm..

Yurtdışında olduğuna eminmisin masallah turkiyeyi de oldukça iyi takip etmissin.Ulkeni yazmadiktan sonra yorum yapmak malesef cok yerinde olmuyor bu kadar korkacak ne var doğrusu anlayamadım tanıdık çıksa bile neden çekiniyorsun boşanman duyulacak diye mi?

Ailenin dışlama sebebi ne? Turkiye de dislanacagini dusunuyorsan bence yasama adam satmayi iyi biliyor burdaki insanlar

Hayat her yerde zor ve isini yoluna koyan yasiyor.. illegal is yapiyosan her yerde kral gibi yasarsin.Turkiyede nerdeyse cok kotuyum diyenin bile bi evi var.. ama avrupadakiler icin gecerli degil.. genelleme yapmak sacma avrupa diye cunku her ulkenin kuralida baska.. bazi ulkelerde binev alsan 30-40 yil kredi odemen gerekiyor..

Gida konusunda ise et daha pahali Tutkiyede gercek ama herkesin onceligide baska sanki..cogu insan hayati 4/4 luk olsun istiyoruz.. luksumuzden taviz vermeyelim vs. Kredi kartlarina yukleniyoruz ha bire, sanki bedava veriyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…